Paraplyträning

Eftersom det kom en regnskur igår när jag tänkte jobba med Sune, så passade jag på att ha lite paraplyträning med honom. 

Sune har inte varit helt bekväm med paraplyer, så med tanke på detta tycker jag att han var jätte duktig igår. 

Lite godis kan ju göra underverk...

...även om man måste ha full koll . 

Jag kunde t.o.m hålla upp paraplyet...


...Och han tordes komma ända fram till mig. 


Idag blev det ett jogging ridpass. Han kändes mjuk och fin i kroppen, lite stum i handen men det är inte så konstigt efter en veckas vila. Vi fortsätter att jogga på veckan ut. 

Nu joggar vi igång igen

I dag började jag jogga igång Sune igen, efter en veckas vila. Det blev lättare longering idag och i morgon tänkte jag " hopplongera" honom. Tänker ge honom denna vecka att komma igång på. 

Mirre har en tävling med honom om tre veckor, sedan blir det uppladdning mot Lag SM! 
Mirre och Elke

Longerade Elke idag innan Mirre red henne. Hon har väldigt svårt för höger galoppen, men idag fattade hon rätt mest hela tiden. Ska försöka jobba upp styrkan höger på det här viset. Mirre avslutade med lite trav och där har hon verkligen gått framåt. Se klipp på Insta: @mpdressage
Efter jobbet på banan fick hon skritta av sig ute. 


Midsommar

Vilken helg det varit ( är)! Fantastiskt väder hela helgen, trots att det varit midsommar. :)

Vi har badat flera gånger i helgen. Idag har vi legat på badet i flera timmar. Jag och Marco for och köpte pizza som vi åt där. Mysigt! Vattnet var lite kallare idag än igår, men doppa sig kan man ju göra. Skönt med lite svalka. 

Vi har även firat att vi varit gifta i 17 år i helgen. <3

I kväll öppnar anmälan till lag SM. Då gäller det att vara på hugget! 

Elke

Elke har vilat en vecka pga en tappad sko, men det verkar bara ha gjort henne gott. Jag longerade henne igår och idag var hon jätte fin när Mirre red henne!! 

Elke börjar nu ta bättre stöd och bli mera liksidig...Idag sökte hon stöd både framåt, nedåt...

Efter passet gick vi ut på en promenad, Mirre red och jag gick med. Elke är en väldigt cool tjej, men är ju trots allt en unghäst och vi tar det säkra före det osäkra nu. 

Sune vilar den här veckan, sen joggar vi igång igen. 

Lag SM!!!

Jag ska rida Lag SM i dressyr, helt galet!!!

Ja, planen är att jag och två stycken som tävlar för Näset ska rida lag SM i Karlstad i augusti. Sen kan ju allt förstås hända, men så är planen i allafall. Det känns helt overkligt, men detta är " one's in a lifetime" ... kanske. 

Anläggningen är Equality Riders, på Hammarö. Det är elit tävlingar i hoppning och dressyr samtidigt. Detta kommer att bli en upplevelse! 

Bilder del 2

Här kommer fler bilder från Norrlands Mästerskapen...Våran fina vän Johanna Bergkvist, försvarade segern från i fjol och vann i år igen! Starkt gjort! 
3:a i Norrlands Mästerskapen- bilder del 1

Idag tog Mirre och Sune en 3:e plats i Norrlands Mästerskapen för juniorer/ Young rider! Hon var dessutom den enda junioren, de andra var YR. Är så glad och stolt över dessa två! 


De tog dessutom en individuell 5:e placering i klassen ( MSV C), på 65,33%. Mirre är ju fantastiskt duktig och rider faktiskt ÄNNU bättre under lite press. Hon har ridit fokuserat och noga i helgen och verkligen tränat för detta. Målet var att ta medalj och de gjorde de! 

8:e placering

Idag tog Mirre och Sune en fin 8:e placering av 31 startande i en Msv C. Fina % blev det också, 66,9! De ligger nu trea i Norrlandsmästerskapen inför morgondagens klass, en Msv C:2. 


Så glad och stolt för Mirres skull. Hon kämpar, tränar och är otroligt ambitiös! Självklart är jag även stolt över våran fina häst, Sune! 

Har knäppt massor med bilder, men de kommer upp efter helgen. Nu laddar vi om inför  morgondagen. 

Mirre och Sune-bilder

I går var vi upp till Ånge, så Mirre kunde rida igenom programmen ordentligt. Det gick jätte bra och på slutet fick hon igång Sune riktigt bra. 

Eftersom det blev ett rejälare pass igår och för att det inte ska bli för mycket nötande på bana, så fick Sune en skogspromenad idag. Elke gick i skogen igår och tappade då sin fram sko, så vi spanade efter den idag, men hittade den inte. Nu vill vi inte nöta på Elkes hov i onödan, då hon hade så tunna hovväggar sist, så hon får helt enkelt vila tills vi får på skon igen. 

Lite olika kvalite på bilderna men det är svårt att fota i ridhuset...

Tävlingsvecka-Mirre och Sune

Till helgen är det dax för tävling igen. Denna gång är det Mirres tur med Sune.  De ska vara med i Norrlands Mästerskapen för junior/ Young rider, som går i Sundsvall. En klass om dagen rider hon. 
Vecka blir så här för Sune:

Månd.: vila
Tisd: programträning Ånge
Onsd: Mirre rider hemma, lite programdelar
Torsd: vila
Fred: ev. åker vi ner så hon får rida på tävlingsbanan
Lörd: tävling Msv C
Sönd: tävling Msv C 

Dessutom rider hon Elke också under veckan, sen får hon vila igen i helgen. Mirre är verkligen otroligt ambitiös och duktig. Har jag sagt att hon tränar fotboll också....+ ett sommarjobb, samt ett miniridläger!!!!?

Hästarna i helgen

Mirre har ridit båda hästarna nu fred t.o.m sönd. Sune fick börja lite lugnt och sedan har de slipat programdelar inför nästa helg då det är tävling igen. 

För Elke har det varit jättebra med jobb tre dagar i rad. Idag var nämligen bästa passet hittills. Hon börjar nu hitta en jämnare bjudning och vi har även kommit på ett sätt att jobba högergaloppen, nämligen att hon får skutta över ett litet hinder och landa i höger galopp. Elke verkar uppskatta detta, för hon bjuder verkligen mot hindret. 
I morgon får båda vila och på tisdag får Elke komma ut i skogen. Då får hon lite tid att smälta träningen innan vi kör på med den igen. Sune tar vi med upp till Ånge på tisdag, så Mirre får rida igenom programmen med rätta måttena. 

Mirre ansvarar även för unghästbetena på Nordanberg i sommar. Unghingstarna är så otroligt sällskaps sjuk och skulle nog helst vilja krypa upp i knä på en.
SkolavslutningIdag har Mirre gått ur 8: an! Tänk att hon bara har ett år kvar i grundskolan. 

Jag har även provat att "hopplongerat" idag. Sune tyckte det var skoj att hoppa lite och det är ju bra gymnastik. Gjorde samma sak med Elke, för att jobba hennes högergalopp. Hon har svårare med den, men när hon fick hoppa på en volt så landade hon i höger galopp. I morgon provar vi samma när Mirre rider. 


Tandfix och vaccinering

I dag kl 9.00 var jag inne på kliniken för koll av Sunes tänder samt vaccinering. Passade bra i tid att göra det nu, då karensen hinner gå ut innan Mirre ska tävla. 

Sune hade lite hakar och ena tanden framtill på vänstersida ( överkäken), var väldigt sned sliten. Halva tanden var slät och halva var pikig. Detta slipades ner och även hakarna. I övrigt tyckte veterinären att han hade fina tänder. 

Eftersom Sune inte riktigt gillade att ngn var i hans mun, fick han lugnande tre gånger ( små doser så klart), men när allt var klart var han väldigt trött. 


Sune får vila även i morgon och på torsdag blir det ett lättare pass, sedan börjar Mirre trimma inför Norrlands Mästerskapen! :)

Tävlingsdag 2

Idag startade jag 10.39. Jag värmde i ca 35 min med mycket skritt, eftersom Sune kändes så fin. Han var lika pigg och framme för skänkeln idag. 

Jag tycker programmet flöt på väl, men tyvärr så kom jag in fel i räkningen på serien i vart 3:dje. Vi fick dessutom ett galoppinslag i ena travökningen. Jag är jätte nöjd med Sune, men tyvärr dömde domarna lite olika, så vi fick samma procent som igår ( 61,3%).

Jag kan faktiskt inte begära mer av Sune och mig just nu. Vi har inte tränat för ngn på länge och vi har inte startat denna klassen på över ett år. Det är ju faktiskt svår klass i dressyr och där behöver Sune komma upp i formen för högre betyg. Vi vet nu vad vi behöver jobba vidare med. 

Mirre har varit världens bästa hästskötare Nästa år satsar vi på att åka med både Elke och Sune. 

Tävlingsdag 1

Nu har vi klarat av första tävlingsdagen här i Umeå. 

Vi duschade och gick en promenad med Sune på förmiddagen . Då var han väldigt på tårna och gnäggade åt alla. När jag gick med honom på eftermiddagen var han som vanligt igen.  

Kl 19.03 startade jag min Intermediere I, som dessutom var min årsdebut. Jag hade en jätte bra känsla på framridningen, med en pigg och alert Sune. Detta höll i sig inne på banan och jag är jätte nöjd med Sune och jag tycker faktiskt att jag kom till bra ridning själv. Jag hade kunnat rida bättre i piruetterna och sedan missförstod Sune mig i vänstra travslutan ( dessa rörelser är det kofficient på). Där blev det galopp i stället. Hade även en räknemiss i 3: orna. Trots dessa missar fick vi ihop drygt 61%! 

I morgon är det dax igen. Då hoppas jag på samma känsla men färre missar. Startar 10.39. 

Sune var nyfiken på sin granne

Uppvärmning


Meeting på SURF

Vi har precis landat i sängen uppe i Umeå, så skönt! 

Resan upp gick jätte bra. Vi installerade Sune på anläggningen och sedan joggade jag honom på tävlingsbanorna. Södra Umeå Ryttarförening är en jätte fin och mysig anläggning, där det är nära till allt. Sune står i en utebox där han har koll på allt. 

När vi var klar med Sune for vi och åt en korv och nu har vi stupat i säng på hotellet. Känns lyxigt att bo på hotell på tävling. Det är inte ofta vi brukar göra det...hotellfrukost! Vi har dessutom köpt fordring till Sune i morgon bitti, så vi kan sova ut. Jag startar inte förrän på kvällen i morgon. Vi ska duscha Sune i morgon och göra rent utrustning, men vi har som sagt gott om tid. 

1:a juni-sommar

Äntligen har sommaren kommit! Både igår och idag har det varit dryga 27 grader varmt! Älskar sol och värme, men det var faktiskt skönt att rida i ett svalt ridhus igår. Jag var upp till Ånge och red igenom programmet ( Int. I) och det gick riktigt bra med tanke på att det är mer än ett år sedan jag red det sist. 

Idag red jag ett kort pass hemma. Värmde först upp, sedan kände jag lite på piruetterna och det kändes riktigt bra( för att vara oss). I morgon vilar Sune och på fredag åker vi till Umeå. Det blir då ett sent pass på tävlingsbanorna. Ska bli så kul att åka och tävla. Den här gången får Mirre vara min hästskötare. ;-)

Mirre har ridit Elke igår och idag efter att hon haft några lugna dagar. Det verkar ha gjort henne gott för hon ser jätte fin ut. Även högergaloppen som varit så svår, börjar nu sitta och nu kan Mirre faktiskt börja rida galoppen lite mera. Hon rider henne i morgon också, sedan får hon vila fre-sönd. 

Så vackert

<3RSS 2.0