Travhäst igen!

Skriv inläggstext 

Jaha, då var vi med travhäst igen.😊Dock bara en liten del ( 25%), men det ska bli roligt att följa henne. Allt gick väldigt fort och blev klart igår, idag anlände hon till sitt nya stall. 


Hon heter Ellen Yankee och är ett 4-årigt sto. Hon kommer inte stå hemma hos oss, då vi dels inte har plats och heller inte tid. "Ellen" kommer att stå i träning hos en duktig tjej utanför Sundsvall, som både kör själv och rider monte. Hon äger dessutom halva hästen. 

Mer info om henne kommer, när vi varit ner och hälsat på henne. 


Morgonpass

Klockan är 8.45 och jag har ridit Sune och mockat alla boxar! 😊 Härligt att kunna rida tidigt på morgonen. 


Mirre red Sune igår och jobbade lite med piruetterna. Den vänstra går bra, men den högra får hon inte riktigt till. Jag vill gärna kunna hjälpa henne, så idag värmde jag och sedan jobbade jag lite med piruetterna, ffa höger. 

Började med tagen bakdel på volt. Här är det viktigt att han är " framme" för innerskänkeln och att ställningen är i ganaschen, så han inte blir förböjd. 

Därefter gick jag över till halvpiruetterna. Här tänker jag öppna med bakdelen på plats, sedan i själva vändningen stämmer jag bara av och leder ut med yttertygeln. Jag tror att Mirre gör lite för mycket och rider lite för fort. Då slänger sig Sune runt och tappar balansen. Vi får prova igen nästa gång så får vi se hur det går. Att rida piruetter är inte lätt! 

Nu vet jag själv hur jag gör och då kan jag nog  lättare hjälpa henne. 😊


Open Trot

Härligt med lördag! 


Idag ska Mirre rida Sune. Ett lite tuffare pass. Han har gått två väldigt lugna nu sista dagarna. Stallet ska fixas och sedan får Elke och Sune stå inne, medans vi åker till stan på Sundsvall Open Trot. 😊

Det var länge sedan vi var på trav, så det ska bli skoj. 

Igår såg vi först EM dressyren och avslutade kvällen med hoppningen ( och ett EM silver i lag hoppningen). Fantastiska ekipage i både dressyr och hoppning! 


Återbesök- Elke

Är precis på väg hem från kliniken och återbesöket med Elke. 


Hon var MKT bättre, men det var lite, lite kvar vänster fram så vi behandlade om den. Veterinären sa att det nästan alltid behövs en till behandling. 

Det viktigaste är ju att hon blir 100% helt bra! Hon ska nu fortsätta promenera i två veckor och sedan återbesök igen. 

Vi vet ju faktiskt inte hur länge hon gått med detta. Hon har inte visat ngn hälta, men med unga hästar kan det vara svårt att veta vad som är "trots" och att de faktiskt störs av ngt. Är glad att vi ändå bestämde oss för att kolla henne när hon protesterade lite väl mkt i ridningen. 

Snart är de tillbaka igen och då väntar höst/ vinter träning.


Min fina häst!

Idag har jag ridit Sune, första gången på lääänge. Det är ju Mirre som ridit honom nu och hon har verkligen gjort ett super jobb! Sune kändes pigg, kvick, mjuk och allmänt fräsch. Förhoppningsvis vill Mirre ha lite mera hjälp med hästarna nu när hon börjat gymnasiet. 😜


I morgon är det dax för återbesök med Elke. Hoppas hon är helt bra, så vi kan börja träna igen. Hon ser då väldigt bra ut och är väldigt pigg! 


Kandar

Det här med kandar är inte lätt. 


Mirre har ju ridit på kandaret på Sune nu ett tag, men jag är inte helt nöjd med det. Sune blir lite orolig i munnen och gapar lite i bland. Jag har provat att höja och sänka betten, men tycker inte det blir bättre.

Nu har vi satt på en annan stång, som är rak och bara lite svängd. Det är korta skänklar på den och" äppel smak". 😊 Mirre tycker kan känns fin på det, men Jeanna tyckte vi skulle höja stången lite till. Det gick tyvärr inte så mkt på det kandaret vi har. Tror det är ett fullstort och Sune har ju så litet huvud. Skulle nog räcka med cob, skulle även vilja ha ett rund sytt....får väl se vad vi hittar på. 

Sune är väldigt fin i formen på kandaret och om Mirre ska rida SM, då måste hon ha kandar på honom. 
Annars är han bättre i form nu när Mirre rider honom på träns också. Förrut kunde han bli lite öppen i formen ibland. 

Tycker bilden ovan är så fin. Han travade som en gud där! 😍


Jeanna träning, Mirre och Sune

I helgen har jag och Mirre varit på Björkbacken gård, där Mirre har tränat för Jeanna. 


De fick jobba mycket med att hitta jämnheten i den större traven, framför allt i skolorna. 

Lördagens pass började med endel galopp jobb. Slutor, serier och piruetter. Mirre börjar mer och mer få kläm på piruetterna nu, trotts att de inte tränat på dem på ett tag. De avslutade med trav där Sune var riktigt fin och Mirre mer och mer hittar tekniken för att behålla jämnheten.

Tyvärr fick jag inte till inställningen på kameran, så lördagens bilder blev inte så bra.

I dag började de först med lite galoppjobb och Mirre gjorde sina bästa piruetter hittills. Därefter gick de över till traven och samma jobb som igår. Jag kan säga, att var Sune fin igår, så var han SUPER FIN idag! Wow, vad han travade! Så himla roligt att se Mirres utveckling i ridningen och det är tack vare Issa. Sedan hon började träna för henne har det hänt massor. Detta gjorde nu att träningen för Jeanna, gav ännu mer och de kunde ta ännu ett snäpp framåt. 


Sune blev rejält trött idag och tyckte det var lite jobbigt, men de kunde ändå flytta gränsen lite framåt. Nu blir det endast promenader några dagar för honom. Han lär nog ha träningsvärk efter helgen. 

I övrigt har vi haft det jätte trevligt. Ätit god mat och haft trevligt sällskap, pratat mkt häst! 😊


Grattis Mirre-16 år!

Idag fyller våran älskade dotter 16 år! Vart tog tiden vägen....


Hoppas du får en bra dag gumman! Den kommer bl.a. att spenderas på fotbollsderby och Jeanna träning.


Skogsäventyr

Idag var jag och Mirre ute på skogsäventyr. 😊


Sune vilade idag, men i morgon ska Mirre rida honom. Har köpt en ny stång till kandaret, som vi ska prova. 


Vi promenerar på

Elke får sina promenader och är nöjd med det. Idag fick Pumba följa med ut som sällskap. HAN var väldigt nöjd med det. 

Mirre red Sune också idag. Han ser fin ut! Ser fram emot träningen till helgen, som är för Jeanna.


Sune igång igen

Sune har nu varit igång ngn dag efter sin mini vila. Mirre har ridit lösgörande pass på honom och han har även varit ut på promenad. Mirre tycker han känns mjuk och fin. Sune blir nästan aldrig stel efter vila, utan han kan bli lite seg för skänkeln. Det brukar bli bättre efter några pass. 


Elke promenerar vi med och än så länge verkar hon rätt nöjd med det. 


Ibland är det bra...

...att man har en blogg, så man kan titta tillbaka. Jag satt och tittade tillbaka på vad Elke har gjort och såg att i mitten på oktober 2016, gjorde hon sin första hoppträning. Då hade hon jobbigt att galoppera under ryttare. Jag jobbade mest galoppen i tömkörning då. 


Slutet av oktober var Mirre och tränade för Linnea på Alnö. Då började galoppen att lossna och hon kunde faktiskt hålla igång den några varv på volten! 

Efter det, mycket med hjälp av hoppningen så kunde vi mer och mer jobba galoppen. Men det har tagit tid, då hon har en stor galopp. 

Det här innebär ju att hon från okt/ nov, då hon började att kunna galoppera, till nu har gjort en otrolig utveckling. Det har inte ens gått ett år från det än! Nu gör hon LA rörelser och har börjat träna på rörelserna till La P:1....fantastiskt!😊


Kliniken-Elke


Idag har vi varit in på klinken med Elke för att kolla upp om det fanns ngn orsak till hennes protester. 


Det visade sig att hon är lite överansträngd i kotorna fram. Hon visar ingen hälta, men på böjprov visade hon ömhet. 

Vi valde att behandla henne,även om vi hade kunnat låta bli. Hon är en tävlingsponny, men det viktiga är att hon blir helt fräsch. 

Vi lägger nu om planen med henne och det blir nog inga tävlingar i höst. Fokus blir i stället att fortsätta stärka henne i lugn och ro. 

Det är egentligen inte konstigt att hon är lite överansträng med tanke på utvecklingen hon har haft under det här året. Det som är bra, är att hon är en känslig dam och visade därför på ett tidigt stadium att ngt var fel. Därför kunde vi nu behandla henne i tid. 

Hon var även öm på sulorna fram, så jag ska prata med hovslagaren om sulor fram. Vi kollade även munnen och hon hade ett litet sår, som var läkt, på vänster sida. 

Jag tror en kombination av allt gjorde att hon sa ifrån. Nu ska hon skrittas för hand från söndag, i två veckor och därefter återbesök. Förhoppningsvis är hon bra då så vi kan börja rida igen. 😊


Två nya kval försök!

Yes, Sundsvalls Ridklubb har lagt in två kval klasser på sina tävlingar i september! Så himla bra! 


Nu har Mirre lite tid att träna på ytterligare inför detta. Vore så kul om de kan sätta minst ett kval i allafall innan säsongen är slut för i år. 😊


Promenad

Idag har det regnat mest hela dagen, tråkigt. Nu i kväll blev det uppehåll, så då passade jag och Mirre på att ta en promenad med Pumba och Elke. 


Sune vilar t.o.m i morgon, så på fredag joggar vi igång igen. Nästa helg är det Jeanna träning för honom och Mirre. 

Jobbigt att vänta tills på fredag då vi ska in med Elke, men ändå tur att vi fick tid denna vecka. Vi vill inte rida och pressa henne innan vi vet om/ vad som är fel. Det verkar som det skulle kunna vara ngt i munnen med tanke på hur hon beter sig i ridningen och att hon bara protesterar när man ställer/ böjer till vänster. Så klart kan det vara ngt annat också eller så är det ingenting, men då vet vi iallafall det. 


Ngt verkar inte va bra

Idag när Mirre red Elke började hon att protestera när hon skulle ställa henne till vänster. Hon gjorde liknande med mig förra vecka också när jag red. Nu kör hon upp huvudet och vänder nästan ut och in på sig skälv för att komma undan. Hon beter sig som att det skulle vara ngt i munnen. 

Vi vill i allafall vara säker på att allt är O.K med henne innan vi tränar vidare, så vi åker in på kliniken på fredag och kollar upp henne. Det blir ingen träning på torsdag och så klart ingen tävling på lördag. Skulle det inte vara ngt, ja då vet vi ju det och det är bara att träna på. 


Elke

Förra veckan var det jag som red Elke och sen har hon vilat över helgen. 


Denna vecka ligger fokuset på Elke och idag har Mirre ridit henne. Mirre tyckte hon kändes jätte fin, så kanske mitt jobb förra veckan ändå gjorde något. 😊

Det blev lite programträning idag och samma i morgon, eftersom de ska tävla på lördag. De startar då en LC och LB. 

Sune njuter av att bara få gå i hagen och ta det lugnt i några dagar. 


Bilder från helgen

Här kommer några bilder från helgen. 


I bland är det tråkigt med bedömningssport

....men, eftersom vi håller på med det här, så är det bara att gilla läget. 


Idag red Mirre en kval klass till SM igen. På träns denna gång, eftersom domarna igår påpekade att Sune var orolig med munnen. Mirre rider Sune lika bra på träns nu så det spelar ingen roll. 

Sune såg verkligen super fin ut och Mirre red jätte bra även idag. Inte en miss i dagens program, men Sune blir lite ojämn ännu i den luftigare traven, så det drog mer lite. Procenten då...ja,en domare hade henne över kval procenten och en lite under. Den tredje på inte ens godkänt!!?? Dem var alltså väldigt ojämn i dag. Tråkigt när en domare ska dra ner totala procenten, speciellt när det är SM kval det handlar om. Det finns ju inte så många kval härikring. 

Mirre tar ändå med sig en positiv känsla från den här helgen. Hon har ridit bra från första start och Sune har varit jätte fin. Jag är övertygad om att de kommer att sätta dessa kval, så nu är det bara att leta tävlingar som har dessa. 

Vi hoppas att Sundsvalls ridklubb kan lägga in kval klass i september. 


Vinst

...men tyvärr inget SM kval. De vann ändå klassen! 


I första klassen ( Msv C) satte Mirre rejält tryck i  Sune och det blev då endel missförstånd, men ändå nästan 63% och precis utanför placering. De hade dessutom en felridning. Denna klass var även mer en uppvärmningsklass. 

I andra klassen, som var SM kval så såg det jätte fint ut! Tyvärr var domarna ganska hård i sin bedömning så det blev inget kval, men en vinst i klassen. 

Nu har vi landat i sängen efter en god middag. I morgon laddar vi om för ett nytt kval försök. Mirre provar då att rida på träns i stället för kandar. 


Mirre har verkligen ridit jätte bra idag och jag är SÅ glad att hon fick vinna klassen. Missförstånd kan det bli, det är ju inga maskiner vi har att göra med och tyvärr kan vi heller inte påverka domarna. Det är en bedömningssport vi håller på med, så det är bara att gilla läget! 

Måste även tacka Isabell Serrander, Mirres tränare, för hennes otroliga engagemang och intresse för Mirre och Sune. Det är guld värt! 


I dag är det dax

Nu är vi på plats i Timrå. Vi kom ner igår kväll, eftersom Mirre ville rida på tävlingsbanan. 


Sune har sovit bra i natt och jag har gått en promenad med honom på f.m. Just nu håller Mirre på att knoppa. Första start är 15.25. En Msv C som de tar som uppvärmning inför SM kval klassen! 😊


Å regnet det bara öser ner...

Det kan man verkligen säga idag och det ser ut att fortsätta hela helgen! 


Har nu packat inför helgen och strax ska vi gå ut i stallet och göra klart där och packa allt till Sune också. Senare i e.m bär det iväg till Timrå. Mirre ska rida ett lättare pass på banan i kväll. I morgon gäller det, håll alla tummar!!!


Lite kämpigt idag

Idag fick jag och Elke kämpa lite, vi hade lite olika åsikter ett tag. 😜


Jag tycker det är jätte roligt att jobba med att få hästarna liksidig, jämna i handen och lösgjorda. Om man kan vara nörd i det, så är jag nog det. Det är nog utmaningen i arbetet som är så rolig och att man får ett kvitto direkt när hästen väl är på plats. 

Elke kan ha haft lite träningsvärk också idag, så det var därför det var lite X-tra jobbigt. Jag ville att hon skulle vara rakare i halsen i höger varv, så att hon fick med sig yttersidan och jag ville att hon skulle ta ett jämnt stöd i handen. Jobbade mkt med att få henne rakare på vänster tygel och endast ställa i ganaschen till höger, sätta in höger bak in under sig. Detta var jobbigast i galoppen, men när hon släppte efter och var med mig, gav hon en fantastisk känsla! 😊 

Det finns SÅ mkt att utveckla i Elke bara hon blir starkare. Man får ju heller inte glömma att hon är faktiskt bara 6 år, men riktigt riden i bara ca 1 år och 3 månader. Det är den tiden vi har haft henne. Innan var hon i princip bara inriden. 

I morgon blir det nog en uteritt med henne och Pumba. På eftermiddagen/ kvällen åker vi till Timrå för helgens meeting med Sune. 


Det har varit jätte roligt att få jobba med Elke den här veckan. Nästa vecka vill nog Mirre rida henne igen. De ska nämligen tävla i Jättendal den 13/8. 


Kavaj till salu

Mirre säljer sin marinblåa Pikeur kavaj, stl 36/38. Jätte fin! Pris :850kr inkl frakt. 


Se fler bilder här

Så himla fin!

Idag har jag ridit Elke igen, samtidigt som Mirre red Sune. 


Elke kändes så himla fin direkt från start. Jobbar med att få henne liksidig och fram till handen. Även galoppen kändes bra från start idag. Här jobbar jag med den förvända, rakriktningen och att kunna samla galoppen lite. Avslutade med uppridningar på medellinjen i trav, inte helt lätt att springa rakt, så detta behöver vi träna på. 

Vilken super ponny Mirre har alltså! Så himla rolig att jobba med, positiv och lätt för att lära. 😊

Sune såg också fin ut idag. Mirre red igenom programmet, utan stigbyglar!  I morgon vilar Sune, men jag ska rida Elke. 😊👍


Tävlingsvecka- Mirre och Sune

Till helgen är det tävling igen för Mirre och Sune. Det är ett meeting i Timrå och Mirre rider tre klasser. På lördag Msv C och en SM kval klass för juniorer. På söndag endast SM kval klass. Ska bli sååå spännande och jag hoppas så att de lyckas ta minst ett kval. Det har sett fantastiskt bra ut på träning. 

Idag red de ett lösgörande pass i en lägre och rundare form. Mirre tyckte Sune kändes fin. 

Så här är planen med Sune denna vecka:

Månd ( igår): vila, efter två dagars träning.
Tisd: jogging/ lösgörande
Onsd: programdelar, tävlingsform
Torsd: vila
Fred: jogging på tävlingsbanan
Lörd: tävling
Sönd: tävling

Elke vilar idag efter två bra pass. I morgon tänkte jag rida henne igen. 😊


RSS 2.0