Det blev vinter

(null)

Helt plötsligt blev det vinter igen. Har väl kommit ca en dm med blötsnö. Tyvärr är det fortfarande blankis under snön, men det märks att hästarna ändå känner att de kan röra sig mer i hagen. I går sprang och busade alla tre. 

Jag kunde rida Sune på ängen igår. Det gick helt O. K. Janne tog jag med mig upp till Ånge, så Mirre kunde rida där. Nu lastar jag honom själv utan problem. Han är en så snäll häst! 

Janne såg väldigt fin ut när Mirre red och hon fick igång honom ett snäpp till. De red även lite rörelser. Annars är fokus framåt och rakriktning! I slutet av varje pass stretchar Mirre honom ( uppsuttet) och han har verkligen blivit duktig på det. Han sänker och sträcker ut halsen ordentligt. 

Idag tog vi med honom till lilla ridhuset, där jag tömkörde. Han är riktigt fin att tömköra. Vi jobbar mkt med bommar då. 

I morgon och på söndag är det dax för Jeanna träning. Det blir första gången Mirre tränar med Janne för henne. Ska bli roligt att höra vad hon tycker och att se hur det går. Jeanna brukar vara bra på att få fram hästarna. Mirre har tränat för Jeanna förut med Sune och Elke och alltid varit nöjd. 

(null)
Elke och Mirre på Jeanna träning

Östersund i helgen

Som rubriken säger har jag och Mirre varit i Östersund i helgen. Det var den andra uppsuttna träffen för Ryttarutvecklingen. 

Mirre tog inte med sig Janne den här gången. Han har precis blivit klar med sin igångsättning efter behandlingen. Det har nu gått sex veckor efter återbesöket och nu börjar vi med lite mer rörelser och mer " riktig" ridning. 

Träffen var ändå trevlig med mkt prat och intressanta diskussioner. Nu har hon bara en gång kvar, men den är utan häst. 

Jag har longerat Sune på ridbanan i kväll. Endast skritt och trav, då det är blankis under snön. Det är så tråkigt underlag nu! 

(null)


Ledig fredag

Solen skiner, det är fredag och jag är ledig! 

Jag var upp tidigt i morse, 5.30. Skjutsade Marco på jobbet, så jag kan ha bilen. Ska ta med Janne upp till Ånge sen. 

Sune tog  jag med ner till " lilla ridhuset" och red. Det är bara is överallt nu, blir såå less! Har bara longerat Sune senaste veckan, så han va lite seg och stel. Efter mkt förvändgalopo, byten och skänkelvikningar, kändes han fin. 

(null)

Det är lite litet där nere, men det funkar att rida ändå. Underlaget är ju bra😁

Nu har jag precis ätit lunch, stallet är klart. Har packat det jag ska ha med sen, till Janne. Jag har städat inne. 
Trevlig helg! 

Fortsatt fin

Var upp till Ånge på f.m idag, så Mirre kunde rida Janne. Vi var helt ensamma i ridhuset! Konstigt, med tanke på underlaget nu. Inte för att vi klagar direkt...

Janne är lite svagare i vänster bak, så det är ngt Mirre får tänka på när hon rider. Att jobba med rakriktning är ju ingen kvick fix, utan det är ngt man får tänka på hela tiden. 

Han kommer igång mer och mer och känns fortsatt fin tycker Mirre. Än så länge rider de mest rakt fram med övergångar. 

Till veckan åker vi ner med honom för första gången till lilla ridhuset, för att kunna tömköra på bra underlag. Där kan vi även jobba över bommar. Så tanken är att stärka honom ytterligare på detta vis. 


Sämst underlag nu

Det är bara is överallt och på ängen där vi ridit förut, där är det lite is och hård skare. SKIT!!!

Som tur är, har vi det " lilla ridhuset" ca fem minuter ( med bil) från oss, att vara i. I går for jag ner med Sune och släppte lös honom, så att han fick röra på sig på bra underlag. Han springer runt mig som om jag hade en lina😁 Han fick även hoppa lite, finns kort film på min Insta:@lizettepadellaro

Idag tar jag med mig Janne upp till Ånge igen, så Mirre kan rida där. 
Trevlig söndag! 

Till ridhuset

Idag börjar Mirre jobba på Ånge ridklubb. Hon ska ha en lektion varje torsdag den här terminen. Roligt och en bra erfarenhet! 

Eftersom jag varit ledig idag och Mirre redan var i Ånge, så tog jag med Janne upp. Lastade honom själv idag för första gången.😁
(null)

Mirre börjar sin lektion 16.15 och jag var där till 14.00, så Mirre hade gott om tid. Skönt att äntligen få rida på bra underlag. 

Fokus idag var att jobba framåt, framme för skänkeln. Naturligtvis rakriktning och övergångar, annars bara rakt fram. Janne börjar komma igång mer och mer nu och jag ser fram emot att se dessa två på både träningar och tävlingar framöver. 


Is, is och is

Vilken vinter! Nu är det bara is överallt. Ridbanan är som en skridskobana och halva hagen är också bara is. Tur att alla hästar har skor med brodd. 

(null)

Som tur är, har vi ängen att vara på där det är lite snö. Inte det bästa underlaget, men det går att rida iaf. Vi är ju inte speciellt bortskämda med de bästa förutsättningarna att rida på vintern, men vi gör det bästa av situationen. Därav kan jag tycka att det Mirre gör med sina hästar och de framgångar hon har haft och kommer att ha ( för det kommer hon att ha), är ännu lite större. Tänk om hon hade samma möjligheter som många andra med ex ridhus!!

Nu till ngt roligt. Jag var med på en utlottning som Activemineral hade på Instagram och jag vann! 😁😁😁 Ett jättefint marinblått dressyrchabrak med en huva till och 1,5 kg mineralmix. 

(null)
Blir spännande att prova. 

Idag ska äntligen Janne få börja galoppera. Blir bra för han mentalt att få röra sig lite mer. Nu rör de sig inte så mkt i hagen heller. Sune ska ridas också. 

Blåsigt och plusgrader

Idag har det varit soligt, men blåsigt! Det fortsätter vara plusgrader, så nu är det mest is överallt ( ridbanan). 

Tur att det går att vara på ängen, där är det fortfarande lite snö. Tömkörde Janne där idag och han var riktigt duktig. Trodde han skulle vara lite "tossig" i blåsten, men han var väldigt lugn. 😊

Sune longerade jag bara idag, i alla gångarter. 

(null)


2020

Då var det nytt år. Nu är vi på rätt sida och det blir bara ljusare och bättre. 

Nyårsafton var väldigt lugn. Vi åt god mat och var inte uppe så länge. 

Det är och har varit några dagar med plusgrader nu, så Sune och Majsan får vara nakenfisar. Skönt för de och jag tror de fått lite vårkänslor. 😁

Tänk att Sune nu är 21 år! Helt fantastiskt! Vi köpte honom -01, när han var två år. I somras gjorde han en av sina bästa starter någonsin. Han känns så fin att rida, även om jag rider kravlöst just nu. Får han fortsätta vara friskt, pigg och glad, så blir det nog ngn tävling även i sommar. Sune bestämmer och det är helt på hans villkor. 

Jag funderar faktiskt på att göra ngn start själv med honom. Det kan ju vara sista chansen. Isf blir det i Msv c, jag måste ju kvala om, men det blir alldeles lämpligt. Det var så himla roligt att tävla Elke förra våren/ sommaren. Vi får väl se hur det blir. Mirres tävlande kommer först! 

Jag och Elke i somras. Tvåa i både LA och Msv c. 
(null)


RSS 2.0