Tävlingen igår

Igår gjorde jag och Elke debut på tävlingsbanan. För mig var det nästan tre år sedan sist! 

Vi var till Bräcke och startade en LB och en LA. Båda klasserna går på lång bana vilket var ngt nytt för Elke. 

I LBn hade vi lite småmissar men hon skötte sig super bra och bjöd på bra inne på banan. Det räckte till 67% och en 3:e placering. 

I LAn red jag fel!!! Skämsmössa på! Hade jag inte gjort det, hade vi vunnit! Nu räckte det ändå till en 3: e placering. Vi fick lite drygt 65%. Även här lite småmissar och saker att förbättra, men det bästa är att hon skött sig så himla bra. 

Är så glad att jag får tävla Mirres fina ponny. Vilket jobb hon gjort med henne under tre år!!! Nu längtar jag till nästa helg då vi ska tävla igen, samma klasser och då ska jag inte rida fel! 

(null)

(null)

(null)


Issa träning hemma...

...via Ridesum. 

(null)

Appen som gör att du kan träna var du vill, när du vill och för vem du vill! 

Nu när våran ridbana börjar bli ganska bra, så tränade Mirre hemma den här gången. 

Som vanligt fick Mirre väldigt bra hjälp av Issa och Janeiro såg väldigt fin ut. De jobbar på med lösgjordheten och att han ska ta stöd på yttertygeln.  Idag testade de även sin första byten! Janeiro kan inte byten, så han måste  lära sig vad det är han ska göra och förstå hur han ska koordinera kroppen. De fick ändå till ngt åt bägge hållen. Han var lite före bak, men Issa tycker det är bättre än att han är efter bak. Framför allt var han lugn hela tiden. 

Detta är ju ngt nytt för Mirre också, att lära en häst byta galopp. Dock har hon fördelen av att hon gjort mkt byten på Sune. Nu ska de jobba vidare med detta till nästa träning. 

(null)

Jag har även ridit Elke ett lugnt pass ikväll. Mest fokus på skritten och övergångarna trav-skritt, att hon tänker framåt i dessa. Ska bli så roligt på lördag....😁

Påsken

Vilket väder vi haft den här påsken och den avslutas med sommarvärme idag.

Ja, det har verkligen varit härligt väder i påsk. Så skönt när man är ledig. Hästarna jobbar på bra och känns fina. Sune börjar komma igång mer och mer. Idag var han dock lite vår trött. 

(null)


Idag var jag iväg och red på fullstor bana med Elke, för att rida igenom programmen. Hon debuterar faktiskt på lång bana på lördag. Hon känns fantastiskt fin och är pigg och känslig. Vilket egentligen är den enda svårigheten just nu, att hon är så känslig. Det gör skritten lite svår och övergångarna från trav till skritt och halt. Detta är ngt jag kommer att jobba på under veckan. 

Mirre jobbar på med Janne. Det är mkt lösgörande och grunder och han blir bättre och bättre för varje pass. 

Vi har även satt upp nytt tält, så nu flyttar vi ut! 😜

(null)

(null)Så himla fin!

Först och främst... vilket väder vi har! Äntligen är våren och värmen här och den ska hålla i sig över påsk! 😁

Elke är så himla fin och pigg att rida nu! Vet inte om det har ngn betydelse, men hon får NAFs Magic och ledtillskott med Glucosamin och MSM. Kanske en kombination av detta och att hon mår bra helt enkelt. Tror inte hon varit så här pigg i ridningen tidigare, utom möjligtvis ngn gång på vintern. Hon är alltså pigg på ett bra sätt, är otroligt ridbar och lydig. Hon blir hela tiden starkare och smidigare. 

Min återkomst på tävlingsbanan närmar sig.😁 Det är två år och åtta månader sedan sist, men har man tävlat i nästan 30 år så må det väl sitta i ryggmärgen...hoppas jag. Kommer säkert vara nervös...

Jag hoppas att Elke kan fortsätta att kliva framåt på tävlingsbanan, fast det är jag som rider. Vi ska starta en LB och en LA. Det blir faktiskt debut på lång bana för henne. 


Ödmjukhet inför sporten

Är det ngt Mirre har fått lära sig i denna sport ( dressyr, ridsport) ,så är det ödmjukhet! 

Vi har aldrig haft möjlighet att köpa färdiga ponnysar eller hästar till Mirre. Vi har köpt ponnysar där hon fått börja från början och utbildat själv. Resan har inte varit en dans på rosor hela tiden, utan hon har verkligen fått kämpa. 

Visst, hon tog över Sune, en häst som är utbildad t.o.m Intermediere I, men det behöver inte alltid vara lätt för de. Sune är välutbildad, MEN du behöver verkligen kunna rida för att få poängen på tävlingsbanan. Lägg där till,att Sune ( nu 20 år) kan vara väldigt tittig om han är på det humöret. 

I vissa ögon kan man nog tycka att Mirre verkligen har fått de rätta förutsättningarna, men det beror ju på vilka mål man har. Mirre gjorde ett seriöst försök att ta sig till junior SM med Sune. De satte ett kval och var nära med ett andra, tyvärr satte hans tittighet endel käppar i hjulen. Dessutom ska man veta, att kvala  till SM är inte lätt och ska inte vara heller. Lägg där till, att Mirre tränar utomhus mestadels av året, i alla väder, oavsett väder! Som avslutning på förra året fick de ändå avsluta på topp med 64% i Msv a och 65% i PSG. Fantastiskt bra gjort! 

På ponnysidan har hon verkligen fått kämpa. Med Elke hittade hon en ponny som hade förutsättningarna att nå riktigt långt, men tyvärr har det varit lite strul på vägen och hon är ett känsligt sto. Nu börjar vi äntligen hitta rätt, men Elke behöver träna på att tävla. Det är inget fel på henne, då hon går som en klocka hemma. Hon är helt enkelt väldigt känslig men otroligt snäll! 

Jag är så imponerad av Mirre, som är en sån tävlingsmänniska men har verkligen fått lära sig att vara ödmjuk inför denna sport. Är det ngt hon lärt sig, så är det att allt går inte på räls hela tiden. Hon om ngn har lärt sig att uppskatta det lilla. Med hennes tålmodighet, ödmjukhet och till viss del tjurighet, så vet jag att framgångarna kommer. 
Älskar dig Mirre! ❤️


Ännu ett steg framåt

Idag har Mirre och Elke startat en LB i Njurunda. Dessutom var dem med i Matfors lag div2. Väldigt trevligt! 

Taktiken var, framridning i 25 min och då var hon framskrittad. Tagga till henne ordentligt och oj, vad fin hon var!!! 

I collectingring fortsatte Mirre att hålla henne känslig och framme för skänkeln, vilket hon var.  När de kommer in på banan tittar Elke först på blommor, domarbord men sedan släpper hon det och går förbi. Nästan alla ponnysar tittar på den kortsidan i helgen. Väldigt bra av Elke att kunna släppa detta och gå förbi. 😊

Själva programmet flöt på ganska O. K. I traven är bjudningen ganska bra, men hon blir lite stretig, faller lite isär. I galoppen tappar hon lite bjudning, MEN hon kickar inte en gång! 😁 Ändå ett stort steg framåt, även om det blir endel missar då Elke är en känslig ponny. 

Som sagt, Elke är en känslig ponny och hon behöver träna på att tävla. Hemma gör hon allt t.o.m LA: p 1, eller t.o.m msv c. Det är ju alltså inget fel på henne, utan hon blir lite spänd och hamnar i sin bubbla inne på banan. Då blir det lite handbromsen i ( vilket inte är ovanligt) och hon har kickat i galoppen, men inte idag! 👍

Elke har inte tävlat så mkt, då hon haft endel otur med yttre skador och brunst. Nu känns det som vi hittat rätt med foder, träning, tävling och framridning. 

Många kanske undrar varför vi håller på att tävla henne, när inte resultaten är bra?! MEN, jag och Mirre vet vad denna ponny kan. Hon har en sån otrolig potential och hon är ju bara 8 år. Hon har haft lite otur och inte kunnat göra hela tävlingssäsonger. Nu fokuserar vi på att " träna på att tävla" och att då försöka rida som vi gör hemma. Vi har kommit på, att Elke behöver en tydlighet OCH att man rider som man gör hemma. Annars blir hon lätt osäker. 

Om två veckor ska jag tävla henne. Det ska bli så roligt! Jag tror verkligen den här ponnyn kan hävda sig bland stora hästar. Hur som helst, så har Mirre gjort ett otroligt jobb. Hur många hade inte gett upp med henne? Snacka om en ödmjuk, fantastiskt duktig tjej. ❤️ Men..så är hon ju våran dotter också! 😘😁Härlig lördag

Idag har det varit fantastiskt väder, även om det inte varit jätte varmt, så harsolen lyst och det har inte blåst. 

Vi har hunnit med mkt idag. Tvättat bilarna och transporten. Gjort klart stallet, städat sadelkammaren, ridit Sune och longerat Janne. När Mirre kom hem från jobbet, red hon Elke, som var sååå himla fin och pigg! Fasiken om hon kunde släppa till i morgon på tävlingen. 

Mirre ska tävla henne i morgon, en LB i Njurunda. Det är även lagomgång, menvi har sagt att Elke är med som träning. De är ändå med i laget, annars hade det inte blivit ngt. 

Mirre börjar få mer och mer elever som vill ha hjälp med sina ponnysar. Idag har hon hjälpt två stycken och även ridit dem. Det är så klart otroligt lärorikt att sitta upp på olika hästar och även en utmaning för Mirre, men det är det hon tycker är roligt. 

Nu i kväll har Janeiros tidigare ägare tittat förbi här och hälsat på honom. Alltid roligt när tidigare ägare är intresserad av att följa hur det går. 

(null)
Har gjort lite påskfint vid stallet. 


(null)
Sune var så himla fin idag! ❤️

Ridesum

I går kväll testade vi Ridesum. Ett digitalt sätt att kunna träna för vem du vill, när du vill och vart du vill. 

Genom appen Ridesum kunde Mirre träna för Issa via mobilen. Vi var i Ånge och Issa hemma😁 Hur smidigt?!

Jag filmade och hade hörlurar. Mirre hade en telefon och hörlurar och Issa satt hemma hos sig och tittade och instruerade Mirre. Det funkade faktiskt jätte bra och vi ser det som ett bra komplement när det kan vara svårt att få till en träning på " vanligt" sätt. Lite jobbigt var det att filma, man skulle haft ngt stöd av ngt slag. 

Passet bestod av lösgörande arbete och grunder. Precis vad Mirre ville och Janne blev riktigt fin. Det märks att han börjar bli starkare nu. 
 Förutom att han jobbar på så bra, så sköter han sig exemplariskt. Det stod flera hinder i ridhuset, plus att det var tre till som red samtidigt, men det var inget han brydde sig om. 

Nu tänker vi försöka in en till digital träning under påsklovet. 😊

Judge by C

Idag ska jag döma en Pay n Ride i Ånge. Ska bli roligt! 

I övrigt vaknade man upp till vinter igen, april väder kallas det visst. Usch, tråkigt är det. 

I e.m ska Sune röra på sig. Elke och Janne gick bra igår. Sedan blir det nog TV och världscup finalen i dressyr. 😊

Tre år sedan sist

Tänk att, i augusti i år är det tre år sedan jag tävlade sist! Det var på lag SM med Sune. Efter det tog Mirre över tävlandet med honom ( jag har ju ridit honom hemma). 

Nu är jag faktiskt anmäld till tre tävlingar med Elke, varav den första är I Bräcke 27/4. Det ska bli jätte roligt, spännande och säkert nervöst. 

Jag har varit anmäld tidigare år med Elke till tävling, men då har det kommit ngt emellan. Nu hoppas jag verkligen vi kan få komma ut. 

Elke behöver träna på att tävla och jag tror även det kan vara bra att bryta mönstret med en annan ryttare, även om hon kanske är lika dan med mig. Om hon bara släpper på handbromsen och kommer ur sin bubbla, så tror jag hon kommer att göra sig bra även på storhäst tävlingar. 😁 

Hon är verkligen super fin hemma och då kickar hon aldrig, utan går fram som en räser. Släpper hon till på tävling skulle hon kunna gå Msv C. 

För övrigt håller vi igång alla hästarna. Ridbanan börjar sakta tina fram och det gör ju att vi kan rida på ett annat sätt, men det får gärna komma lite värme! 

RSS 2.0