Helgen

Veckorna går så fort och helgerna ännu snabbare! 


I lördags blev ponnyn som vi har inhyrd här,  rädd för en hjort (!) och sprang ut på E14 och hem! Ryttaren slängde sig av och klarade sig bra som tur var. Ponnyn klarade sig också bra, vad det verkar. 

Allt kan verkligen hända när man har med levande djur att göra. Även världens snällaste ponny kan bli rädd för ngt. Därför tycker jag heller inte om att man säger att en häst är "100% trafiksäker". Hästar är flyktdjur och alla kan de bli skrämd av ngt! Att hålla på med hästar är inte helt ofarligt och olyckor händer, MEN det är ändå sällan ngt allvarligare inträffar. Nu vet jag att en annan häst blev på körd av en bil på E14, bara några timmar innan "våran" ponny. Tyvärr klarade sig inte den hästen, men ryttaren gjorde det som tur var! Man kan heller inte förutse allt som kan hända men mycket kan man undvika med ett bra säkerhets tänk. Nog om detta...

Mirre har inte varit riktigt pigg i helgen, men hon har ridit ett varsit lugnt pass på Elke och Sune. Båda har även varit ut i skogen en sväng. Nu hoppas vi att hon ( Mirre) inte blir sämre till helgen, för då är det nämligen dax för Jeanna träning och det har hon sett fram emot länge! Det är med Sune hon tränar då, ska bli skoj! 

Ni glömmer väl inte att följa Mirres blogg?!Klicka här

Duktig kille

Red ett lite tuffare pass på Sune idag. Det var ett tag sedan, eftersom Mirre rider honom ganska mkt nu. 


Efter uppvärmning kände jag på lite arbetspiruetter, för att veta lite hur jag ska hjälpa Mirre med de sen. Sune blir lätt långsam i den samlade galoppen, så jag red på mycket framåt emellan och försökte ta med mig den aktiviteten in i vändningen sen. Gick ganska bra efter ett tag. 

Avslutade med travjobb, där jag ville att han skulle ta i mer, men ändå vara kvar på bakbenen. Lite svårt från början, men även här blev det bättre efter ett tag och jag avslutade nöjd ( och svettig) 😜.


I morgon tror jag Sune får gå ut i skogen och i helgen vill nog Mirre rida. 


Oj, vad tiden går

Vipps, så var det redan onsdag! Som vanligt är det full fart mest varenda dag. 


Igår tisdag for jag upp till Ånge själv med Elke. Mirre har ju fotbollsträning på tisdagar, så jag sa att jag kunde åka upp själv. 

Det var andra gången igår, som hon var med i hoppgruppen. Som vanligt sköter hon sig som en stjärna. 😊Elvira tyckte hon kändes jätte fin. Nästa hoppning blir på tisdag igen. Det passar så bra för henne att vara med i  hoppgruppen och hon behöver ju träna nu när tävlingsdebuten närmar sig. 

I dag fick både Sune och Elke sig ett joggingpass. Elke var SUPER fin, nästan så jag trodde det var en annan ponny😜. Skämt å sido, men i galoppen var hon stadig i formen och lugnare i sprången. 

I morgon vilar Elke, men Sune ska jag känna lite mera på, än idag. Hopp ponnyn

Igår kväll var jag och Mirre upp till Ånge för hoppträning med Elke. Det börjar bli dax att träna bana på den höjden ( 80cm) hon ska tävla nu! 😊


Den här gången tyckte hon att ett "våghinder" var JÄTTE läskigt, men Elvira är snabb och tuff, så Elke fick vackert kliva över ändå. Efter några gånger hoppade hon det ganska avspänt ändå. Dessutom hoppade de en liten bana på 80cm och hon var högt över alla hinder! Super duktiga, både ponny och ryttarinna. 

Tre veckor kvar till tävlingsdebuten. Så nu blir det till att träna bana. Åker upp på tisdag kväll igen. Då får hon gå med i hoppgruppen på lektion. 
Se klipp från hoppningen på:

Mirres blogg

Eftersom Elke fick jobba med både kropp och knopp igår, så var hon ganska lugn idag när hon fick gå ut på en promenad. 

I morgon vilar båda pållarna! 


Inte alltid så lätt

Även om Mirre och Sune blir mer och mer samspelta, så är det inte så enkelt alla gånger! 


Idag när Mirre skulle göra lite piruettarbete, så började hon att vända bara ngt språng för att sedan rida fram osv. Det funkade riktigt bra. När hon sedan gick in och skulle göra en halvpiruett till höger, fick hon inte alls till det. Sune förekommer henne och "översamlar" sig, vilket i sin tur blir för jobbigt och han blev då lite vrång. 

Klok som hon är, gjorde hon ngt helt annat, ( ngt som är enkelt för Sune, byten), för att sedan gå in och göra en halvpiruett igen. Då gick det lite bättre och hon gav sig med de för dagen. 

Avslutade med trav jobb, där hon först trampade honom lite och sedan  red lite passage för att ta med sig schvungen i den vanliga traven. 😊

Att rida är verkligen inte så lätt alla gånger! Att rida en gammal läromästare är inte lättare. De kör gärna sitt eget race, men gör du rätt så gör de rätt ( oftast). Sune har ju heller inga stora flashiga gångarter, man får verkligen rida för DET! Samtidigt är ju det lärorikt och jag märker ju på Mirre vad OTROLIGT mycket hon har utvecklats som ryttare. Mirre och Sune

Skriv inläggstext 

De här två är sååå fina tillsammans! 😍 Mirre red nästan hela passet utan stigbyglar idag! Bra träning för sitsen och dessutom kom hon verkligen åt Sune jätte bra. Han blev kvick och känslig. 

De gjorde jätte fina byten, stora och luftiga. Mirre börjar även få koll på arbetspiruetterna nu. Tekniken sitter mer och mer. 

Prinsen får sig en välförtjänt rykt efter dagens pass. Alla hästarna har även fått vara nakenfisar en stund idag. Skönt för de att slippa täckena. 


Lördag

Skönt väder idag, runt 0. Elke och Majsan fick gå ut utan täcken. De har fått skav fram på bogen, så det är bra om de kan vara utan lite. 


Mirre red ett lättare pass med Elke på ängen igår. Se klipp vila länken nedan. 

Mirre och Elke på ängen

I dag ska Mirre rida Sune och i kväll ska vi till Ånge med Elke, för hoppträning. Tävlingsdebuten närmar sig. 😊


Fredag

Sune har vilat i två dagar, så idag blev det galopp på ängen i snön. Det  var framåt i stora härliga språng. 😊 I helgen vill nog Mirre rida honom skulle jag tro. 


Mirre ska rida Elke på ängen också idag och jobba med galoppen. Förresten, vi var ju och mätte Elke i onsdags. Hon skötte sig exemplariskt, som vanligt. Det var lite spännande från början att gå runt i lilla ridhuset med 10 andra ponnysar, men hon blev lugn ganska snabbt. Elke mättes till 1.43cm. Hon har nämligen inte så hög manke och vi tror även att hon KAN ha skadat manken tidigare ( i Holland), men det är ingenting som stör henne på ngt vis. Hon bär upp sin ryttare väldigt bra och rör sig så stort, så storleken gör inget. Dessutom kan hon ju växa lite till, ffa ska hon ju bygga muskler. 😊


Två år och fyra månader....

Skriv inläggstext 

Saknar mamma så otroligt mycket! Det är så mycket jag skulle vilja berätta....❤️❤️❤️


Kvällslongering

Skriv inläggstext 

I kväll blev det lite longering med Sune. Har honom aldrig inspänd när jag longerar ( nu mer). Han går i en låg, bärig form av sig själv, i alla gångarter. 😊


Innan Sune, var vi ner till ridhuset med Elke. Mirre släppte lös henne och tränade lite ledarskap. Alltid bra att träna på, dessutom blir det varierad träning. 

I morgon ska vi åka och mäta Elke. Hon måste ju ha mätintyg för att kunna tävla! 


JA!

v

Vi gjorde det igen! Peder Fredricson vann Jerringpriset, ridsporten levererar igen! 


Måndag, igen

Det var den helgen det! Helgerna går så fort, trots att jag har en X-tra dag också ( fred). 


Igår fick Elke komma ut på promenad och Sune fick ett kortare pass på ridbanan. Han är verkligen jättefin nu, pigg och fräsch. Mirre "leker" med alla möjliga rörelser på honom nu och det syns att hon för varje gång hittar "rätt" mer och mer. 

Idag vilar båda hästarna. Annars består veckan av häst och åter häst, som vanligt. Elke ska hoppträna på lördag. Ev blir det träning för Issa på söndag, blir nog med Sune. Det är lite planerande för att få till veckorna, med Mirre som oftast rider båda två OCH tränar fotboll!!! Men roligt är det och man ser vilka framsteg och utveckling det ger i både häst och ryttare. 😊


Elke och Sune idag -bilder

Elke reds ett lungt pass i alla gångarter på ängen idag. Hon såg jätte fin ut och Mirre tyckte att hon kändes bra också. 


Efter Elke red Mirre Sune på ridbanan, där de tränade olika programdelar. Allt från öppnor, slutor till byten ner till varje och arbetspiruetter. 😊 Sune såg verkligen jätte fin ut! 


Skriv inläggstext 


Lördag

-14 grader i morse, men det blir nog lite varmare fram på dagen. 


Som vanligt så ska hästarna ridas, men vi rider hemma idag. Har varit ner till lilla ridhuset med Elke torsd, fred. Hon har fått jobbat på ganska bra, så idag ska Mirre jogga henne på ängen. 

Elke blir sakta men säkert starkare och starkare. Jobbar nu med rakriktningen och mera bärighet i galoppen. Hon tycker att det är lite jobbigt, men kämpar på bra ändå. 😊

Tror Mirre ska rida Sune också idag. Hon ville titta på lite programdelar ur Msv B som de ska starta i februari. Ska ta lite bilder tror jag idag, är så fint vinter väder. 


Galopp i snön

Red ett kravlöst galopp pass i snön med Sune idag, på ängen. Han känns så pigg och fin, 18-åringen! 
Skit också!

Mirre kom inte med på Patrik Kittel clinicen i Umeå. 😔 Bättre lycka nästa gång! 


Nu har vi i allafall anmält Sune och Elke till säsongens första dressyr tävling. Den 18/2 och 19/2 är det dax i Timrå. Mirre rider en klass om dagen. En Msv B på Sune och en LC på Elke. Hon vill ha en tidig start på Sune för att se hur de ligger till och för Elke blir det ju debut i dressyr ( hon gör hoppdebut helgen innan). 

Ska bli så spännande att se hur båda hästarna går. Jag kommer inte att tävla ngt alls denna säsong. Mirre tar över tävlandet på Sune nu. Naturligtvis rider jag honom (och Elke ibland), som vanligt. Så småningom hoppas jag få tävla Elke bland stora hästar. 😊


Träning i grupp


I kväll har Elke varit med i en hoppgrupp, för första gången. Bra för henne att få tränas med flera hästar samtidigt. Det var fem stycken i gruppen, med henne. Som vanligt tar hon allt med ro och är lika cool som vanligt. Hon hoppar även linjer, som egentligen ska vara för svårt för henne, men Elke hon bara hoppar hon! 😊


Hästarna idag-bilder

Härligt vinterväder idag med lite lämpligare temperatur ( -7). Mirre har ridit båda hästarna ( hon ligger verkligen i) idag igen. 😊 Träning igår-bilder

Igår förmiddag var vi ner till Timrå med Elke, för Dressyrträning för Issa. Den här gången fick de vara i lilla ridhuset. Bra träning för Elke att vara i olika ridhus. 


De fick jätte bra hjälp med det som de behöver komma åt på Elke, rakriktningen. Gjorde även små, små tempoväxlingar i galoppen, så att Elke börjar bära sig mer. I traven, förutom rakriktningen fick de även här jobba lite tempoväxlingar och skänkelvikningar. Den här gången tog Mirre på sig ett par "snälla" sporrar, för att kunna förfina sina hjälper och få Elke ännu mer känslig. Det funkade jätte bra. 

Svårt med ljuset i ridhuset, så bilderna blev lite mörka.


När vi kom hem från Timrå, red Mirre på Sune och jag red Pumba. 😊 Sune såg riktigt fin ut och gjorde återigen 4 byten i varje, åt båda hållen. Raka och fina! 


Ni följer väl...

Skriv inläggstext 

Mirandas blogg

Fortsatt kallt

.... men det skulle vända idag. Bara temperaturen stiger lite ( -26 nu), så ska jag longera Sune. Elke tänkte vi åka ner med till lilla ridhuset, så hon får jobba av sig lite. I morgon ska Mirre träna för Issa igen. 😊 


Hästarna har ändå rört sig lite i hagen. De blir pigga och glada av kylan! 


Anmäld till tävling

Nu är Elke anmäld till sin första tävling, en hopptävling i februari! Helgen efter gör hon troligen debut i dressyr också. 😊 Ska bli så spännande detta. Hon behöver naturligtvis samla på sig tävlingsrutin, så det kommer att bli ganska mkt tävlingar med henne. Dock mest endagars och bara LC ( LB) från början. 


Först snö och nu kallt!

Häromdagen vräkte det ner snö och idag är det närmare -27grader!!!! Helt plötsligt blev det rejäl vinter...onödigt tycker jag. Nu kan det bli vår i stället. 😊


Hästarna klarar kylan bra. Alla har rejäla täcken och så får de mycket mat. Är väldigt glad över att vi har varmvatten tunna ute till hästarna! 

Som det ser ut så ska det vända i morgon. På lördag ska det bli runt 0-gradigt ?! Hästarna får iallafall vila idag. Det är liiite för kallt faktiskt! 😜


Ridning och filmning

I kväll har jag och Mirre varit upp till Ånge för ridning i ridhuset med Sune. Det är Mirre som ridit och jag har filmat. 😊 


Mirre kom ju med på en provridning, inför Patrik Kittels clinic ( som är 21/1 i Umeå). Provridningen är också i Umeå nu på lördag, men eftersom vi har så långt att åka, så kunde vi skicka in en film i stället...det var skönt. 

Nu är det bara att vänta och se om de kommer med eller inte. 😊


Kallad till provridning

Vad jag inte berättat tidigare, är att Mirre har lämnat in en ansökan om att få vara med och rida på en clinic, för ingen mindre än Patrik Kittel, i Umeå den 21/1. 

Idag fick hon beskedet att hon kommit med på en provridning....läs mer på hennes blogg. Se länk nedan;

Mirandas blogg

Skoning

...och promenad, blev det för både Sune och Elke idag. 


Sune är som vanligt igen, men han har fått tagit det lite lugnare ngn X-tra dag. I morgon däremot, blir det ett morgonpass. Lösgörande och uppmjukande inför ett ev träningspass i ridhuset på onsdagkväll ( ska även filma inför en ev clinic 😊). 


2017

Tänk att nu är det 2017! Äntligen är vi på "rätt" sida året och nu blir det bara ljusare och ljusare. Idag har det även snöat lite. Blir ljusare med lite snö också. 


Det var en lugn nyårsafton hemma, skönt. Hörde inga raketer heller, så det var lugnt även för hästarna. 

Sune vilar idag och Elke har precis gjort ett toppenpass nere i lilla ridhuset. Hon har tagit det lugnt i ngn dag och det verkar ha gjort henne gott. 😊 Galoppen var jätte bra idag. Mirre jobbar mest med den nu eftersom det är där hon behöver bli starkare och bärigare. Idag tror jag poletten trillat ner ytterligare ett snäpp. Så roligt att se! Nu behöver hon inte galoppera på i 120 knyck, bärigheten börjar komma och med den en lite lugnare och mer kontrollerad galopp. 😜


RSS 2.0