Lucia

Idag är det 3:e advent och lucia. Det har kommit liiite snö, så pass att det är vitt på marken. Blev iaf ljusare. Hoppas det kommer mer snö !  Både Majsan och Sune är utan skor och jag hoppas att de kan gå utan hela vintern. Sune har klarat sig bra, men Majsan blev lite hovöm från början, men nu är det bättre. 

Det bästa med det här vädret är att det inte är nå kallt,  runt 0 el ngn minus eller plus grad. Kan få hålla sig på minus så det inte blir regn. 

(null)
Detta var den 27/12 2017

Sune är fortsatt fin i hullet och häromdagen när jag longerade honom va han jätte pigg! Underbart att se! 😁 Vi tar ett halvår i taget nu för att se hur tänderna håller sig. Nästa koll blir till våren. 

Mirre fortsätter att hålla igång Janne ngn vecka till, sedan ska han få lite vila. Han har inte vilat ngt ännu. Tanken är att hon ska vara igång igen till Issa träning 23/1. 

Förbundet har nu gått ut med ett tävlingsstopp till juni, pga Covid. Det kan komma att ändras om restriktioner  ändras. Mirre känner egentligen ingen tävlingsstress, utan kan ju nu träna på istället. 



Tömkörning

I början på veckan var det ca -5 till -10 grader kallt, idag är det 0 frasigt! Jag önskar det kunde komma lite snö. Det går ändå skapligt att vara på ängen, som tur är😊

Idag är jag ledig, så jag har tömkört Janne. Förväntade mig en "vilde Bill", men han var jätte lugn. Fick till och med "peta" igång honom lite. 

Tömkörning är ett jätte bra komplement tycker jag. Man ser hur hästen rör sig och har samtidigt liknande kontakt som vid ridning. Jag tycker Janne är ganska fin i kroppen nu. 

(null)

Under pälssättningen i höstas tyckte vi att han tunnade ur ngt, så vi började då med Krafft Muskel och det har nog hjälpt. 

Janne-hoppning

I måndags var vi upp till Ånge, där fick Janne hoppa för första gången. Enligt förra ägaren var han hoppad bara lite grand . 

Duktiga Elvira Broström, som även hjälpte oss att hoppa in Elke, ställde upp även nu. 

Janne var jätte duktig, även om han var lite tveksam ibland, så hoppade han sedan glatt över. Inget avancerat så klart, men detta är SÅ bra träning! Dels för knoppen men även kroppen. 

Elvira tyckte han var rolig att rida, så nu ska hon hoppa honom ca 1 gång i veckan. 👍😁
(null)
Film finns på min Insta: @lizettepadellaro
Där hoppar han lite högre än det här😁

RSS 2.0