Xet

Xet är fortfarande kvar och till salu. Vi hade spekulanter här i helgen, men de valde en annan häst istället.

Har några till som verkar seriöst intresserade, så vi får väl se.....
Hästarna idag

På mina lediga tisdagar brukar jag alltid rida Pumba. Det är bra hjälp för Mirre, men det är också fantastiskt roligt! Han är så fin att rida nu och jag längtar tills jag får tävla honom. 

Idag fick Pumba gå endast ett lugnare pass i rund form och i alla gångarter. Red några öppnor och slutor i skritt, som de ligger i LA P:1. Mirre ska nämligen starta den klassen på fredag, i Hudik. Han kändes jätte fin och jag red utan både sporrar och spö på slutet. 

Sunes pass bestod mest av galopparbete och piruettarbete idag. I dag red jag med spö från början för att förstärka skänkeln ytterligare. Då blev han känsligare. I piruetterna la jag spöt på ytterbogen för att få med honom första steget, men jag är alltid noga med att kolla att jag när som helst kan rida ur den. Är nöjd med båda hästarna idag. 
Sommartid

Vad härligt det är med sommartid! I kväll var det ljust till nästan 19.30, underbart. Man hinner så mycket mer, rida exempelvis. 

Tyvärr så blev ridbanan väldigt blöt igen, efter snön som kom. Det ligger även kvar lite snö på den, MEN det är ju bra att träna på olika underlag ibland. 

Idag hade jag bestämt att rida ett lösgörande pass på Sune, med fokus på lydnad . Dvs fram för skänkeln direkt och tillbaka för en förhållning el halvhalt.  Det sistnämnda är inte så svårt för Sune, men vi tränar nu på att bli kvickare fram för skänkeln....direkt. Hade egentligen inga andra krav idag. Red honom låg och rund i formen. Varierade gångarter, varvat med övergångar och halter. Kändes riktigt bra på slutet. Jag måste vara noga med detta varje pass nu. Vi ska ju tävla om nästan tre veckor och då måste man vara kvick. 

Två 2:a placeringar

Det blev två blåa rosetter för Mirre och Pumba idag. Dessutom första placeringen i LA på Pumba! :) Det såg så fint ut och det finns mkt mer att hämta. 

De är så värda all framgång, för Mirre tränar och lägger ner så mkt tid på detta. Bra då att få se att det lönar sig. Mer bilder kommer i morgon, är ganska trött nu. 


Tyvärr gick det inte så bra för laget denna omgång, men vi kommer igen! ;)

Tävlingsdag

Idag ska Mirre göra sin årsdebut med Pumba. Det är tävlingar på Sundsvalls RK och det är även första lag omgången. Tror det är sju eller åtta lag anmält, kul! 

Det är även första tävlingen vi är på med den nya åldersindelningen, dvs grupp 1 som är upp till 16 år och grupp 2 som är mellan 17-20. Jag gillar inte riktigt denna indelning och höjning av ålder. Jag tycker man kunde ha kvar att alla rider i samma grupp, men upp till 18. Jag förstår de som vill ha kvar sin ponny och vill fortsätta att tävla den, men det kan man ju göra bland stora hästar. Internationellt rider man ponny upp till man är 16 år! Denna indelning innebär även längre dagar , för ffa funktionärer, men även de startande. Det blir även svårare att få en placering, eftersom det är uppdelat i två grupper. 

Nåja, bara att gilla läget. Mirre startar 16.18 och 19.01. Inte så långt emellan ändå. Vi tänkte åka 14.15 och innan dess ska vi putsa, packa och knoppa. Uppdatering kommer under dagen! 

Segt och ringrostigt

....så kändes det i början av passet idag. 

Jag och Mirre for upp till Ånge idag för att kunna rida ordentligt. Mirre ville rida igenom programmen inför i morgon och jag ville få ett riktigt dressyrpass. Det känns som det var ett tag sedan.

Det märktes på Sune också. Det var lite stelt och styvt och han var inte riktigt framme för skänkeln. Jag fokuserade mest på traven idag och delar ur Msv A och PSG. Jag fick flera gånger säga åt honom att svara för skänkeln och fortsätta vara där framme. När han svarade framåt kröp han i stället upp i form och blir lite styv i sidorna. Jag fick jobba med formen, samtidigt som han skulle svara framåt. När det blev jobbigt började han galoppera i stället. 

Efter lite tragglande blev han jätte fin! Det är en sån härlig känsla när han kan behålla den stora luftiga traven genom hela travprogrammet. Dessutom gjorde han super fina travökningar! 

Nu måste vi verkligen träna på lite inför tävlingarna i Högbo om ca tre veckor. Mera programridning! 


Pumba såg jätte fin ut och han har verkligen utvecklats senaste tiden. Nu börjar han verkligen röra på sig! I morgon startar Mirre första klassen 16.18 och andra 19,01. Håll tummar och tår, både för henne och laget! 
SNÖ!

Vaknade i morse och såg att det var vitt ute och snöade för fullt! Ååååå, va less man blir. Även om man vet att det alltid blir bakslag, så blir man alltid lika besviken. 

Det är väl bara att gilla läget. Skulle bli fint i morgon i allafall! :) Mirre kunde inte rida Pumba idag. Vi har ju tagit bort snösulorna. Om det inte går att rida på ridbanan i morgon, så far vi upp till Ånge i morgon e.m. Får se om jag tar med Sune också, skulle behöva det. Jag ska ju faktiskt tävla om ca tre veckor. Kanske dax att träna ordentligt. ;) 

I morgon kommer det även spekulanter och ska titta på Xet. Om inte de skulle vara intresserade, så har vi faktiskt tre el fyra till som vill komma och titta! 
Fina XetBlåsigt och kallt

Idag har det blåst "huggorm" ute. Hästarna hade inte vågat sig ner för att ära sitt lunch hö i hagen, pga av en presenning som blåste. Jag satte fast den när jag kom hem och då kom de smygandes ner, men de var ganska skvätten. 

Longerade Sune idag. Han var lite spänd från början, men blev ganska snart avslappnad. 

Vi tog in hästarna tidigare idag ( 16.30) pga av blåsten. Det är så lätt att de springer och skadar sig annars. De har nog sprungit en hel del ändå idag och de var ändå nöjd att få gå in och äta i lugn och ro. 

I morgon ska det bli snö, upp till en decimeter!!! Sune vilar i morgon, då jag jobbar sent. På lördag ska det bli fint igen och då kommer det spekulanter på Xet ( hoppas jag). Söndag ska Mirre tävla. En fullspäckad helg, igen! :)Tävla ponny

Har ju glömt att berätta att jag ska tävla ponny igen ! På våra hemma tävlingar 2-3 maj, ska jag rida en Msv C:1 på Pumba. Ska bli jätte roligt! Mirre och jag kommer att tävla mot varandra då, på varandras hästar. ;-)

Pumba och jag förra året när vi kom tvåa i en LA:4.Framsteg

Tisdag= ledigdag. Jag har även turen att det ( nästan) alltid är fint väder också! :)

Började morgonen med ett pass på Pumba. Vilka framsteg han gjort! Han som alltid "dog" förut när man lade bort spöt. Idag värmde jag upp med spöt och la sen bort det. Han var super fin i galoppen! Red igenom delar ur Msv C:1, utan problem. Han var lätt och luftig. Svarade bra för skänkeln, som jag knappt behövde använda och bra bjudning. Det är så himla roligt att all träning börjar ge resultat, för det är en sån fin ponny! Ska bli roligt att se på söndag, för då gör Mirre årsdebut med honom. Dessutom är det första lagomgången! 


Sune fick jobba på töm idag. Han jobbade på riktigt bra. Såret i karleden är kvar, men han verkar inte besvärad av det. 
Filmat Xet

I kväll har Mirre hjälpt mig att filma lite på Xet. Gjorde lite olika sekvenser, både när jag gör iordning honom och när jag rider. 

Har skickat klippen till tre som är intresserade, sen får vi se... Jag tycker Xet är riktigt duktig med tanke på vad lite dressyrriden han är, max 10 gånger skulle jag tro. 

Söndag

Det slutade snöa och nu har det tinat bort igen. Bra! 

De som skulle komma och titta på Xet idag, fick förhinder och kunde inte komma. Vet inte hur det blir. Det är jätte många som har hört av sig. Jag får nästan ett svar om dagen på honom. Oftast vill de veta lite mer och jag svarar, endel flera gånger. Men, varför kan inte folk säga till om/ när de inte är intresserade längre?! Hur svårt kan det vara att svara; tack, men då är jag inte intresserad! Nej, istället slutar man bara att höra av sig. I och för sig så är det ju ändå inte seriösa människor och till någon sån vill vi ändå inte sälja Xet! 

Nu fick ju de i morse förhinder och jag vet ju inte anledningen till det. Allt kan ju hända! Kanske hör hon av sig igen...eller inte. Det ringde i allafall en annan som var seriöst intresserad och som ska komma och titta på honom nästa helg. Det lät väldigt bra, vi får väl se...

Nog om detta. Jag och Mirre tog en härlig skritt tur med pållarna idag. Sune har fått ett litet sår strax ovanför karleden på ena bak. Inget stort och djupt, men det gäller att hålla rent. 

Xet för ngn vecka sedanVad är detta?!

Det snöar ute! Vill inte ha vinter igen, vill ha vår nu.


Idag kommer det en och tittar på Xet. Senare idag tänkte jag och Mirre skritta ut med Sune och Pumba. Annars inget speciellt planerat. 

Jätte bra träningar

Miranda gjorde idag två jätte bra träningar, med båda hästarna. Tror aldrig jag sett Pumba så fin i traven som han var idag. 

Med Sune fortsatte de jobba den förvända galoppen, men även enkla byten OCH byten i språnget. :)

Jag har sagt det förrut, men Linnea passar verkligen Mirre jätte bra! Alla som är med och tränar är jätte nöjda med henne! Så roligt att se alla fina ponny ekipage nu i Ånge. Det ser lovande ut inför framtiden. 


Fler bilder kommer sen. Kolla även Mirres blogg.
www.mirandapadellaro.blogg.se

Träningsdax

Idag är det träning hela dagen uppe i Ånge, för Linnea. Mirre ska träna med både Sune och Pumba. Själv ska jag sköta serveringen. :)

Nu har även tjejernas lag jackor kommit. Snygga, tycker jag...


Ha en fortsatt trevlig lördag, vi hörs! 

Sex månader

Idag den 20/3 har det gått sex månader sedan min älskade mamma gick bort! Jag kan inte fatta att det gått så lång tid, samtidigt som det känns som igår...

Jag och Marco var ner och tände ljus i minneslunden och det är fortfarande så himla jobbigt. Jag saknar henne så otroligt mycket! 

Det kan komma över mig helt plötsligt, ofta när jag är ensammen eller ska sova. Det känns fysiskt som ett slag i magen, nästan så jag tappar luften... på riktigt! Hon är verkligen borta! Hon kommer inte tillbaka...det är verkligen så. Min mamma, min fina, pigga, glada mamma... Hon som alltid har funnits där, som alltid ställt upp för mig, som hjälpte mig när jag var yngre och inte mådde så bra. Tack vare mamma blev jag frisk igen! 

Vi stod varann så nära, har varit med om så mycket tillsammans....

Det kommer säkert fortsätta vara jobbigt, det är väl endel i bearbetningen. Vissa dagar går lättare än andra och utåt sett visar jag inget. Det är väl därför det kommer när jag är själv eller med familjen. Någonstans måste det ju ut! 

Ni som har era mammor och pappor i livet, var rädda om dem!  Man vet aldrig hur fort det kan gå...


Jag tror ändå att mamma finns där någonstans. Hon finns med oss..

Lösgjordhet och framme för skänkeln

Det verkar vara mer regel än undantag att det är vackert väder på mina lediga tisdagar! :) Lite kylig morgon, men sedan soligt, varmt och skönt. 

Började rida Pumba idag. Redan när jag satt upp, var han pigg och svarade jätte bra för skänkeln. I och för sig hade jag spöt, men han var ändå känsligare än vanligt. Jag red med Mirres "ponnysporrar" och hade spöt endast från början. Jag är då super noga med att han ska vara jätte känslig för skänkel . Efter uppvärmning la jag bort spöt och han svarade ändå bra för skänkeln. Vid något tillfälle fick jag säga åt honom, men då räckte det att jag använde sporrarna lite mer. 

Pumba var även jätte fin i formen. Rund och lätt i handen. Med honom måste man " jobba in" vänster sidan, hela tiden. I vänster varv får man ställa/ böja igenom lite X-tra och i höger varv får man hålla honom rakare ( kortare på ytter). Efter jag gjort klart i stallet var det Sunes tur. Han har vilat i två dagar, så det var fokus på fram för skänkeln och lösgjordhet. Det förstnämnda fick jag påminna honom om, några gånger. Samtidigt som jag fick runda till honom lite X-tra. Oj, vad han travade fint, efter detta! 


Även Våfflan mår gott i solen! 
Bilder- tävling

Miranda och Sune vinner LA:3 på 68,8%. Dessutom sätter de sitt första kval till MSV B när de debuterar MSV C ! Dressyr på Xet

Idag har jag hjälpt Mirre att tömköra Pumba. Hon har tömkört honom själv tidigare och han har blivit mkt kvickare och lydigare, men hon har lite svårt att få igenom ställningen i innersidan. Detta var ngt jag fick jobba igenom idag. Det tog ett tag, men tillslut blev han jätte fin. Man får vara ganska kvick själv och det är ganska mkt teknik, framför allt när man tömkör Pumba. 

Därefter red jag lite dressyr på Xet!! Det var längesedan nu. Han är ju inte så mkt dressyr riden överhuvudtaget, men han är duktig ändå. Det är lite stelt och lite vingligt, men emellanåt är han jätte fin! Hoppas han kan få komma till ngn som vill fortsätta utveckla honom i ridningen. Jag tror att han kommer bli en jätte trevlig rid häst. 

Det var två veckor sedan jag red honom sist och han är lika snäll, som alltid att rida. 
XetHan är så mjuk och fin i handen när han söker sig ner i form. 

Underbar söndag

Det härliga vädret fortsätter! 

Efter några intensiva dagar med dressyr, för Sune, så får han nu några lugna dagar i stället. Det förtjänar han verkligen, så duktig som han var igår. Det är på dagar som igår, tävlingsdagar, som jag saknar mamma X- tra mycket. Även om jag tänker på henne varje dag, så är det speciellt med tävlingar. Hon var alltid med mig. Ställde alltid upp! Vi har haft så många mysiga "meeting" tillsammans.....<3 Saknar dig så mamma! 
Vinst och ett kval

Miranda och Sune vann LA:3 idag, på 68,8 %. Dessutom satte de sitt första kval till Msv B, när de idag debuterade i Msv C! Där fick de 62,2%, trots flera missar, bl.a. fick de lägga en volt innan en fattning, så det blev som en felridning. 


Mer bilder kommer! 

Programträning och förberedelser

Mirre har nu ridit Sune tre gånger inför tävlingen. Idag red hon igenom programmen i ridhuset. Det gick jätte bra! Tanken var att de skulle debutera Msv C i slutet av april, nu blev det lite tidigare! De får ta det som träning och se vad de behöver slipa vidare på. 

Nu har vi packat skåpet och gjort ren utrustning. Vi åker kl 10.00 i morgon, så Sune får gå ut en timme först. Det ska bli roligt och spännande...
Mirre och Sune

Idag när jag kom hem från jobbet, hade Miranda Sune klar för ett ridpass. Hon behöver ju rida honom nu när de ska tävla på lördag. 

Den förvända galoppen gick jätte bra. De red även öppnor och slutor, som de ligger i Msv C, men det är lite svårt när inte hela ridbanan är tinad. De fick lägga hela linjen en bit innanför spåret och då är det ganska svårt att rida öppnor. Jag tycker ändå att de fick till det bra, men "tävlingsmänniskan Mirre" börjar genast tvivla på sig själv och om hon verkligen ska tävla! Ibland önskar jag att hon inte var en sån tävlingsmänniska! Efter lite "pepp" och "inpräntande", att hon kan ta denna tävling enbart som träning och en chans att se vad de behöver träna på, så tror jag att det kändes bättre. :)

Nu ska hon rida honom i morgon också och på fredag ska de rida igenom programmen i Ånge. 


Två hästar ridna

Tisdagar innebär ridning av båda hästarna. 

Jag började med Pumba idag. Där ska vi nu vara super noga och konsekvent med att han svarar för skänkeln. Red med spöt i början av passet, för att kunna göra honom superkänslig för skänkeln och det blev han verkligen! :) När jag sedan red utan spöt, svarade han jätte bra. 

Jobbade med att han inte ska göra sin vänstersida lång, framför allt i högervarvet. Gjorde skänkelvikningar och tiometers volter riktigt bra. 

Med Sune har jag jobbat mkt förvänd galopp sista tiden och den har blivit så mycket bättre. Fortsatte med det idag och red lite linjer ur Msv C, utifall Mirre ska rida den på lördag. Det var inga problem och jag tror det blir lite enklare för Mirre att rida den nu, när jag jobbat den så mycket. 

Efter galoppen och några tillsägelser att han faktiskt måste lyssna på skänkeln, han med, så blev traven jätte fin direkt.  Det är sån härlig känsla när han travar med schvung och gung i kroppen. 

Nu får vi nog planera om veckan lite, så att Mirre rider Sune innan tävlingen på lördag. Fredag åker vi nog upp till Ånge så hon får rida igenom programmen. 

Lurvpelle ;-)Från ponny till häst

Tyvärr blir det ingen tävling för Mirre och Pumba, eftersom det är 14 dagars karens på kramplösande. Men, Mirre är tuff hon. Det är ju storhäst tävling på lördag, så nu är hon anmäld på Sune då i stället! :) Hon är med i LAn och är reserv till LB och Msv C . Vi får väl se om/ vad hon kommer med i. Ska bli jätte roligt! 

Bild från Östersund i fjol

Anmäld till årets första tävling

Yes, nu är jag och Sune anmäld till Högbo den 18-19 april. Ska bli så kul! Vi rider en regional Msv A på lördag och en nationell PSG på söndag. Valde att inte rida PSGn på lördagen, utan vill börja med en lite " enklare" klass. Dessutom är mina mål i år "endast" att jag ska komma till riktig ridning i programmet och att vi ska kunna rida samma trav som vi gör när vi tränar. Jag ska försöka att bara fokusera på detta och inte nå resultat eller procent. Lättare sagt än gjort...

Vi har sådan tur att vi får bo hos bästa familjen Stolpe. Dessutom har de ordnat stallplats till Sune. Tack snälla ni! 

Den här traven vill jag kunna rida på tävling! Nakenfisar

Det har varit så varmt idag, så alla utom Pumba har fått vara nakenfisar. Vi är lite försiktig med Pumba som är helklippt och nyss haft kolik. 
Som jag skrev tidigare, så har jag och Mirre ridit ut med Xet och Pumba idag. Det var ett tag sedan jag red Xet, men han är lika snäll som alltid. :) Jag tror att med regelbunden ridning, kan han bli en riktigt trevlig ridhäst. Det fattas en del styrka, så klart. 
Solig söndag

Vaknade till fantastiskt väder idag! Majsan och Xet fick gå ut nakenfisar i hagen idag. De andra hästarna trodde det var två nya hästar i hagen. De är ju för lustig! 

Idag ska jag och Mirre rida ut, men jag ska rida på Xet. Det var längesedan sist, blir kul. 
Ha en trevlig söndag! 
Fin Sune

Efter några dagar med lugnare motion, stod det jogging på schemat idag. 

Började som vanligt i låg och rund form i alla gångarter. Nu är jag super noga med att han ska svara för skänkeln, så jag rider inte så ofta med spö nu. Började ganska tidigt med den förvända galoppen, som endel av uppvärmningen.

Jobbade lite byten idag, samtidigt som jag växlade med förvänd. Därefter avslutade vi med lite travarbete. När jag är niga med att hålla honom rund och ngt lägre i formen från början, så kommer ryggen upp och traven blir bra ( nästan) direkt. Red lite " bogen in " i båda varven. I höger varv är det lättare, men i vänster fick vi jobba lite X- tra innan jag nöjde mig för dagen. 

Bra vänner, som dricker samtidigt.Vi söker nytt hem till Xet

Vi har beslutat oss för att försöka hitta ett nytt hem åt Xet. Vi kan tyvärr inte spara på alla hästar. 

Xet, som heter Excellent Launcher är en 12-årig varmblods valack. Han startade för ca en månad sedan, men visade då att han inte vill mer. Han älskar att träna och vore perfekt för dig som vill träna på att köra eller träna monte. Han är även lite dressyr riden. Passar även dig som vill ha en häst att rida ut på, men det är då bra om du har lite vana av trav hästar. Han går fram överallt och är snäll i all hantering! 
Vi är väldigt mån om vart han hamnar, så priset är inte viktigt! Hör av dig om det verkar intressant.


Lördag

Men vart tog gårdagens fina väder vägen?

I går blev en väldigt lugn dag. Sov några timmar på f.m när hästarna kommit ut, men man kände sig ganska trött. Sune fick vila igår, då jag var alldeles för trött för att rida. Tanken var att vi skulle åkt till Ånge och tränat program, men det får bli till veckan.

 Mirre longerade och promenerade flera gånger med Pumba och hans mage kom igång mer och mer. Jag har aldrig varit med om en sådan långdragen kolik någon gång! Trodde ett tag att vi skulle bli tvungna att åka till Uppsala med honom.

Idag ska vi rida båda två. Blir jogging och uppmjukning. Skriver mer senare....

Mirres älskade Pumba, som hon gör allt för.Kolik

I går vid 12-tiden på dagen, började Pumba visa kolik symtom. Drygt 12 timmar senare började det äntligen att släppa! 

Vi började att gå med honom i omgångar, men det ville inte släppa, utan det blev bara värre och värre! När klockan var ca 16.30 ringde jag veterinären, som kom direkt. 

Hon rektal undersökte honom och där var fullt med bajs som han inte fick ut. Han fick dropp och blev även i slangad genom nosen med vätska och olja. Fick även kramplösande och smärtstillande då. 

När första vet. for trodde vi att det skulle ge sig. Det tog bara en dryg timme, så var han värre igen. Vi ringde och två danska vet. kom ( lite svårt med språket men duktiga). 

De gjorde om samma procedur, men han fick ännu mer vätska och dropp. De var klara vid 00.30 inatt, sen var det bara för oss att promenera med honom en gång i timmen, så att han kom i gång och bajsade. 

Under nattens promenader bajsade han två gånger och en gång i boxen, så nu tror vi det har vänt. Men vilken pärs! Stackars Pumba som hade ont så länge och har gått så mycket. Han är helt slut stackaren! 

Trodde ett tag att vi skulle måsta åka med honom till Uppsala, men tack och lov inte! Nu ska han fortsätta röras på, äta hö, lite men ofta. Själv ska jag försöka vila lite...

Detta var från början

Efter första omgången med dropp...


I natt efter veterinären varit här andra gången...

Kl 7 i morse, äntligen har det vänt! 

Mys dag

Sune var jätte duktig idag. Började lite okoncentrerad, men avslutade på topp! 

Sune
När stallet var klart for jag och Mirre till stan. Vi var på Hööks och handlade endel. Sen for vi in på Birsta och fikade innan vi så småningom for in mot stan. Där åt vi på Bite Line, innan vi gick på bio och såg " Cirkeln". Den var helt O.K, bra. 

En mysig dag med bästa Mirre! <3

Tänk om mamma hade funnits, då hade hon varit med oss idag. Kanske var hon det ändå...

God morgon

... eller god förmiddag! Hästarna har fått frukost och är nu ute i hagen och äter hö. Själv har jag också ätit frukost och tänkte nu gå ut och mocka och sedan rida Sune. 

Resten av dagen/ kvällen består av mys med bästa dottern! 

ArkivbildMåndag igen

Helgerna går så fort. Måndag idag och en ny vecka. 

Hästarna vilade igår, eftersom vi var och tittade på fotboll i Ånge ( Berners Cup). I dag blev det ett lättare longeringspass, på ridbanan faktiskt! Det är fortfarande isigt där, men det börjar nu att bli lösare och skina igenom. 

Hjälpte även Mirre med Pumba idag. Vi jobbade med lydnaden, att svara kvickt för skänkeln. ;-)RSS 2.0