Hej då Non!

Nu har Chera- Non åkt till sina nya ägare. Tror det kommer bli jättebra, hon kommer att få det toppen. 😊

(null)

(null)

Vi tackar de gamla ägarna för förtroendet och önskar de nya lycka till! 😊

WIHOO!!!

Vi behöver inte åka till Uppsala! Elkes öga är mkt bättre och hon har full syn! 😁😁😁😁

Ev kommer hon få ett ärr på insidan ögonlocket, men det är inget som stör synen. 

Pupillen är nu jättestor ( av dropparna), så vi behöver bara fortsätta med salvan tills allt ser bra ut. Hon får fortsätta ha huvan, då hon inte kan reglera pupillen ännu och därför får hon även vila tills hon kan se normalt igen. 

Vi är så lättade och glada att allt verkar gå åt rätt håll, älskade ponny! ❤️ Så oroliga vi varit för henne. 

(null)
Snart är de igång igen! ❤️

Kan det ha vänt?!

Igår kväll tyckte jag att Elke var bättre i ögat och i morse hade hon öppnat det. 

(null)

Kan det vara så att det vänt nu och äntligen börjar att läka?!  I morgon ska vi på återbesök på kliniken och då hoppas jag att veterinären säger att det blivit så pass mkt bättre att vi slipper åka till Ultuna, Uppsala. 

Idag har jag även ridit bästa Sune, eftersom Mirre varit borta. Mirre gör ett fantastiskt jobb med honom. Han känns finare än någonsin! 😁

(null)


Elke Inte bättre, men ngt kul iaf

Elke blir inte bättre på ögat. Vi trodde det, men det är fortfarande lika. 😔

Har pratat med en ögonspecialist som håller till i Hudiksvall....men hon har semester så hon kan inte hjälpa oss. På måndag åker vi in på kliniken igen, men troligtvis blir vi remitterad vidare...till Uppsala skulle jag tro. 

Det är inte roligt att se stackars Elke. Nu får hon smärtstillande igen, för det gör så klart ont i ögat. Jävla otur allt detta! När vi trodde det svåra skulle bli att hon inte skulle klia upp stygnen...

Nu till ngt roligare- Non besiktades igår och på måndag åker hon till sina nya ägare! 😁 En jätte trevlig familj som inte bor så långt härifrån. Mirre kommer nog att hjälpa tjejen med dressyren, även om hon främst ska ha henne till hoppning. 

(null)
Fina Non

Fortsatt varmt

Vilken sommar! Det är fortsatt varmt och vi badar mest varje dag. 

Hästarna klarar värmen bra tycker jag. Fast de är nöjd att få komma in på kvällarna. Skönt att slippa alla kusar också! 

I tisdags var vi och hjälpte till på Matfors ponnydressyr. Jag var skrivare och Mirre prisutdelare. Allt gick jättebra, även om det var tråkigt att Mirre inte kunde vara med och tävla själv på Elke. 

Jag tycker att Elke ser ngt lite bättre ut på ögat. Har bytt till en starkare ögonsalva, så vi får väl se.....
(null)
Gissjöbadet, en av alla fantastiska kvällar denna sommar.

Stackars lilla Elke

Igår var in på kliniken med Elke, för att ta bort stygnen. 

Det har läkt bra och stygnen kunde tas bort....men, hon har fått en skada på hornhinnan. Veterinären trodde att det kunde vara sårkanten, när såret läkte, som har skaft mot ögat. 

(null)

Hon har nu fått ögondroppar, som ska vidga pupillen och antibiotika salva, som hon ska ha ca var 3:e timme i början. Detta ska ganska snart ge en förbättring, annars ska vi byta salva. Återbesök om en vecka för att se hur det ser ut då. Veterinären var ändå positiv till att det skulle läka....

Stackars liten...hon slipper iaf huvan nu, som hon fått skav av. Nu kan hon ha en vanlig flughuva, som jag sytt fast en lapp på insidan. Hon ska undvika starkt solljus då det är smärtsamt för henne med ögat. 

Uppdatering Elke

Elkes styngn ser ut att hålla och läka bra, men hon är fortfarande svullen. Hon verkar väldigt ljuskänslig på ögat, men det kanske inte är så konstigt?!

(null)
Så här ser det ut nu...

På måndag ska vi in på kliniken och ta stygnen och kolla upp ögat, så allt är som det ska. Hoppas att allt är bra, så hon kan få börja jobba igen. 

Träning i värmen

Igår kl 10.00 tränade Mirre och Sune för Issa. Redan dåvarande det 25 grader varmt!!!

Vilket pass de gjorde och så himla bra hjälp av Issa! Sune har varit igång i ca två veckor, men inte gjort ngt riktigt träningspass, ändå ser han superfin ut när Mirre rider. Så där fin var han inte när jag tränade och tävlade honom. 😊

Mirre fick bra tips och hjälp hur hon ska träna piruetterna hemma. Det är egentligen de som är svårast inför debuten i St Georg. 

Det är små detaljer de jobbar med nu och det hon ska tänka på i allt hon gör, är att hålla i höger tygel. När hon har koll på höger sidan flyter allt på så himla fint. 

Nu tränar de på hemma ett tag och sen hoppas vi få till en träning till innan vi åker till Gripen i mitten av augusti. 😊

Måndag-semester

Första dagen på semester och det är sol och värme, väldigt varmt. Blir nog 30 grader idag! 

Pga värmen och jobb, så red Mirre ett pass tidigt på Sune. 

(null)

Han såg så fin ut. Mirre kan verkligen få igång honom bra. Hon var nöjd själv också. I morgon åker vi till Timrå på träning. 

Elke verkar må bättre nu när hon får Metacam. Hon är inte alls lika besvärad nu och jag kan tvätta ögat med koksalt. Det är fortfarande svullet och lite geggigt. Medans Mirre red, så tog Elke hand om ogräsrensningen runt ridbanan. 

(null)


Helgen och semester!

Vilket underbart väder det är...även om jag faktiskt önskar lite regn för växtligheten.  

Helgen har varit härlig, har t.o.m badat flera gånger. 😊 Elke har nu fått Metacam igår och idag och jag tycker redan hon är mindre besvärad. Även om det fortfarande är svullet och lite geggigt, så tror jag det ger sig nu. Huvan hon har på sig funkar bra. 

Mirre red Sune igår kväll och han börjar komma igång mer och mer nu. Idag vilar han och i morgon blir det ett uppmjukande pass inför träningen på tisdag. 

(null)

I morgon börjar min fem veckor LP GA semester, känns bra!😁

Ny huva


(null)

Idag har Mirre köpt en ny huva till Elke, som ska skydda ögat. Hon har dessutom en flughuva ovanpå denna. 😁 Äntligen kan hon vara ute. 

Ögat ser ganska bra ut, men är lite svullet och geggigt. Dock är det svårt att tvätta då hon naturligtvis har ont. I morgon ska vi hämta ut metacam och då blir det förhoppningsvis bättre och går lättare att tvätta också. 

(null)

Sune börjar komma igång mer och mer. På tisdag ska Mirre träna för Issa. Det är nu uppladdning inför Gripen! 😊

Så typiskt! ( otäcka bilder)

Igår kväll när vi tog in Sune och Elke, skriker Mirre: Hon har skurit upp ögat!!!
Jag fattar först ingenting, förrän jag ser Elke.....

(null)

Hon har antagligen kliat sig och fastnat och därmed slitit sönder nedre ögonlocket. 

Jag ringde distriktsveterinären direkt, som kom så fort hon kunde. Veterinären gjorde ett bra jobb och var väldigt noga när hon sydde ihop ögonlocket. 

(null)
I morse såg det ut så här. Hon blundade när jag knäppte kortet. Annars ser det bra ut,även om det är svullet. 

Som tur var, så är inte ögat skadat. Nu hoppas vi att hon kan låta bli att klia upp stygnen, så ska det nog läka bra. 

I morgon ska vi köpa en huva som skyddar ögat, så att hon kan gå ute i hagen. Hon har stått inne idag och får stå inne i morgon tills vi kommer hem från stan. 

Non ska besiktas i morgon, så håll tummarna att allt går bra och hon får flytta till sina nya ägare. 😊

Det blir så klart ingen tävling med Elke den 24/7, men huvudsaken är att Elke blir bra igen. 

Chera Non -reserverad

(null)

Nu är fina Non reserverad och i morgon ska jag ringa och få en tid för besiktning. 😁Härlig morgon

Idag fodrade jag hästarna strax för 7.00 och sedan fick de stå inne och äta en stund, innan det var dax för lite jobb. 

Började med Sune. Han fick "hopplongeras" idag. Det tyckte han var jätte kul och han hoppade jätte fint! 

Sedan var det Elkes tur. Hon fick trava lite bommar, blandat med lite galoppjobb. Avslutade med att rida ut en sväng med lite skritt och trav. Elke är så underbart okomplicerad i allt. ❤️

(null)

Non får gå lite senare, då samma familj som sist kommer och provrider igen. 

Annars har jag alla hästar i helgen, eftersom Mirre är i Sundsvall på Sensommar. Det är hon värd! ❤️

Första provridningen

I dag har vi haft första provridningen på Non, efter bara drygt en vecka! 

Provridningen gick bra och tjejen red väldigt mjuk och harmoniskt. Hon hoppade även henne och det gick jättebra! Samma ryttare har bokat ännu en provridning. 

(null)

Fina Non sköter sig så bra och är så okomplicerad. Hon kommer säkerligen att göra ngn ryttare väldigt glad. 😊

Annons och film på Chera Non

Nu finns annonsen ute på " Non", se länken nedan;

till annons och film

(null)


Fina ponnysar

Vilken härlig helg det varit! Underbart väder och det ser ut att fortsätta. Jag och Marco var på trav och Takida på Bergsåker i fredags. De var jättebra! 

I morse red Mirre Non. Hon har ridit henne en vecka nu och det har verkligen hänt massor. Tänk efter några veckor till...

Jag filmade också, Mirre ska fixa film och annons i morgon. Håll utkik! 

Eftersom det varit så varmt idag, så tog jag Sune och Elke nu ikväll. Sune fick gå ett till pass på linan. (Imorgon ska jag nog rida honom.) Elke jobbade jag mest galoppen på. Red svaga öppnor, för att stärka henne ytterligare. Därefter jobbade jag galoppen på kvartslinjen. Här kämpade hon på jättebra! Jag ville ha henne rakriktad, samtidigt som jag krävde en lite kortare och kvickare galopp. Vänster är lättare än höger. I höger vill hon lättare falla isär och fara iväg åt olika håll, men hon var duktig och jobbade på riktigt bra. Det är nyttigt att rida innanför spåret, så man inte hakar upp sig på väggarna ( staketet). 

Avslutade med trav, där hon hade en härlig framåtbjudning och sug fram i handen. Jag vet att jag tjatar...men vilken ponny! RSS 2.0