Vågar man hoppas!

Nu har jag longerat Elke i galopp två gånger och jag tycker att galoppen ser bättre ut. Det har inte blivit ngn korsgalopp alls....hittills. Vi fortsätter att jobba henne så här tills på söndag, då ska vi rida henne igen. Det är då vi verkligen kommer att märka om hon är bättre, eftersom hon innan behandlingen inte kunde fatta höger galopp när vi red. 

(null)

Sune, som vilat i två veckor, har denna vecka fått komma igång lite han också. Börjar jogga igång honom från marken. 

(null)

Det har verkligen varit höstväder nu. I går snöade det och idag har det varit några plusgrader och regn. 

Händer inte så mkt

Det är dåligt med uppdatering nu, men det händer inte så mkt. 

Sune har snart vilat i två veckor och ska joggas igång lite sakta till veckan. 

Elke har skrittat och travat en vecka nu, utan ryttare. I morgon ska vi sätta igång med galoppen också utan ryttare. Ska bli spännande att se om det är ngn skillnad. Återbesöket närmar sig...7/11. Jag hoppas  att hon är bra då eller åtminstone bättre! Hon ser då väldigt fin ut när hon rör sig, men å andra sidan har hon ju gjort det hela tiden ( i stort sett, har ju aldrig varit halt). 

Satt och tittade tillbaka i bloggen, vad vi gjorde för ett år sedan med hästarna. Det är bra och roligt att kunna gå tillbaka tycker jag. Detta är ju som min dagbok. 

Tydligen har det kommit snö söderut idag, men här är det ingen. I fjol kom det snö i mitten av november, får väl se hur det blir i år...

Vilken avslutning på säsongen!

Igår och idag har Mirre och Sune gjort sina sista starter för denna säsong. 

De började med en 2:a placering i Msv b:2 igår på drygt 66%! Därefter startade de en Msv a, ett program Mirre inte har ridit så många gånger. Dessutom har hon tidigare lyckats rida fel, varje gång! Inte denna gång, nu slog de till med ett rejält personbästa på 64,6%! 

(null)

(null)

Idag var det dax för en St Georg. Den klassen startade de på Gripen. Där var Sune alldeles för spänd och det blev många missar. Då fick de ca 56%....idag fick de fina 65,1%!!! Dessutom hade de en miss i ena serien. Alltså, wow vad duktiga de är! ❤️ Det var mindre än 1% upp till en 2:a placering. 

(null)

Jag är så otroligt stolt över de båda. Sune som blir 20 år, nästa år och är finare än någonsin. Mirre som kämpar och sliter och äntligen får visa vad de faktiskt kan! Är så glad för hennes skull, att hon fick avsluta säsongen så här. 

Nu går hon in i vinterträningen med gott självförtroende och full av inspiration. Först ska Sune få två veckors välförtjänt vila ( promenader). 

(null)

Sune som har satt massa päls kämpade så bra i sommarvärmen idag. 

Sista tävlingen för säsongen

....för Mirre och Sune blir till helgen, på Färsta. 

De startar Msv B:2 och Msv A:1 på lörd. På söndag startar de endast St Georg. Mirre har som mål att få avsluta säsongen med en bra känsla ( och kanske att inte rida fel i Msv a 😜). Hon har nämligen lyckats rida fel hittills de gånger hon startat i den klassen. St Georg är fortfarande ett nytt program för henne, då hon endast startat det två ggr tidigare. De var i Gripen och där tyckte Sune att det var väldigt läskigt! Får hon till det bättre än då tror jag hon är nöjd. 😊

Efter denna tävling ska Sune få två veckor med endast promenader. Det är viktigt med vila och återhämtning för kropp och knopp. Eftersom Sune blir 20 (!!!) år nästa år, så låter vi honom inte vila helt. Det blir aktiv vila. 

Veckan ser ut så här inför tävlingen:
Månd: lösgörande, uppmjukning
Tisd: vila
Onsd: program eller delar
Torsd: vila
Fred: lösgörande
Lörd: tävling
Sönd: tävling

Så tålmodig

Sen vi kom hem från kliniken i torsdags och hela dagen igår, fick Elke stå på box. Hon var varit otroligt tålmodig och duktig. Gnäggat lite ibland, men annars lugn. 

Idag fick hon äntligen gå ut igen. Visserligen i en egen mindre hage, men hon verkar ändå nöjd. 
(null)

Vi har även tagit bort " plåstret" och promenerat med henne i ca 25 minuter. 
(null)

Vi ska nu promenera i två veckor med henne, minst 5 dagar i veckan. Hoppas så att detta hjälper nu....

Kliniken, igen

Idag har vi varit ner på kliniken , igen. Den här gången var det en specialist på ultraljud som tittade på henne. 

Hon gick in med ultraljudet inifrån och kollade bäckenet och SI lederna. Där kunde hon konstatera inflammation i båda SI lederna, väldigt lite på vänster sida och lite mer på höger. Hon hade även lindrig pålagringar på höger sidan . Detta var dock inget hon trodde orsakade det som stör henne nu. Hon har troligtvis gjort ngt i hagen och därav inflammationen. 

Veterinären behandlade båda SI lederna. De gick in med en gigantisk nål! Nu hoppas vi att detta är problemet! Veterinären trodde att det mkt väl kan vara detta som stör henne. Hon är ju inte halt, men rör sig typiskt för sådan här problematik.  

Nu ska hon skrittas för hand i två veckor, gärna över bommar. Sedan ska vi tömköra henne och lägga in lite trav. Tredje, fjärde veckan lite galopp. Sista veckan innan hon ska in ska vi rida henne. Hoppas så, att vi märker skillnad då!!! 

Första två veckorna får hon gå i en egen hage själv, så hon inte rejsar för mkt. Dessutom ska hon hållas varm. 

(null)
Finaste Elke ❤️Låt det vara detta mu och att hon blir bra!!!

RSS 2.0