Nu räcker det!

Det är ingen hejd på snöandet den här vintern. Nu ska det tydligen komma upp mot 40 cm...till.... det räcker nu! 

Jag och Mirre har nästan precis kommit in från stallet. Mockat och ridit. Inte är det världens roligaste tid nu precis, men det är bara att bita ihop. Tur vi har lampor på ridbanan i allafall, men vi måste nog skotta den igen. 

Jag red Elke i kväll. Det var ett tag sedan sist. Alltid bra för mig att känna på henne, för att kunna hjälpa Mirre på bästa sätt. 

Sist jag red henne fick jag jobba med att få höger bog på plats. Nu var det vänster bog jag fick jobba med. Att kunna ställa, böja igenom vänster sidan. Efter ett tag blev hon mkt bättre. Hon var känslig för skänkeln och gjorde fina fattningar från både skritt och trav. Skrittade även bra, vilket har varit svårt på Elke. Hon går liksom och smyger och trycker mot skänkeln. En sak som jag kände stor skillnad på, var att hon inte sköt över mig på höger sidan i sadeln hela tiden. Idag satt jag mitt över henne hela tiden. Mirre gör ett bra jobb med henne.😊

Sune hade nog kvar lite träningsvärk från i söndags, så Mirre joggade honom i alla gångarter. I går gick jag bara en promenad med honom. En sak vi har märkt med Sune är, att han mår bättre om han får gå ut i hagen ett tag efter han har gjort en träning. Han blir inte alls lika stel och får inte samma träningsvärk då. Tror det är ännu viktigare nu när han faktiskt är 19 år. Tyvärr blev det inte så att han gick ut efter träningen i söndags, men det hade nog varit bättre för honom. Anmält

(null)


Idag har Mirre anmält sig med Sune till Fagerstas nationella dressyr den 11/3. Anledningen till att vi åker så långt, är för att de har junior SM kval! Mirre har ett kval redan, men skulle vilja sätta det andra så tidigt som möjligt. Hon kommer även att rida en Msv B i Fagersta. Helgen före, gör de årsdebut i Timrå. (Den anmälan har inte öppnat ännu) 

Mirre har även valt att tävla för Matfors i år. En anledning är bl.a. att den hon tränar för ( Issa) har träningar där. På söndag ska vi vara med på deras tävlingsmöte, blir spännande. 

Issa träning-bilder

I dag har vi varit till Timrå igen, för  träning. Mirre vill träna på nu, inför årsdebuten och sedan SM kvalet i Fagersta. 

Sune såg verkligen jättefin ut idag och det märks att han kommer igång mer och mer. Issa är otroligt engagerad och duktig. Mirre har gjort en otrolig utveckling senaste året och jag blir så stolt och glad i hjärtat när jag ser henne och Sune tillsammans. 

Här är lite bilder från idag. Fokuset låg på lösgjordhet, rakriktning och att få Sune ännu lite kvickare bak.
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Fredag

Äntligen  fredag, igen och solen skiner!  Härligt! 

Jag har redan gjort klart i stallet och dessutom hunnit städa inne. 

Elke vilar idag. Hon ser väldigt fin ut efter sin vila. Mirre rider ett pass på Sune i e.m och på söndag ska hon träna för Issa igen. 😊

(null)

Jag längtar till sommar, sol, värme, ljusare och längre dagar...

Äntligen!

Mirre har legat sjuk i en vecka! Idag var hon feberfri och kunde följa med mig ut i stallet. 

Hon longerade Elke en stund, innan hon hoppade upp och red henne. Elke såg jätte fin ut. Vilan har nog gjort henne gott. Mirre orkade inte ta galoppen idag. Inte så konstigt med tanke på att hon legat i en vecka, dessutom har hon en hemsk hosta. I morgon rider hon Elke igen. 

Sune longerade jag idag. Han har lyckats slagit på sig ett litet överben på insidan fram. Inget han har ont av som tur är, men ändå onödigt. 

Jag tycker ändå jag har hållit igång hästarna bra nu när Mirre varit sjuk, men det är så klart roligare när hon är med och vi hjälps åt. 😊

Appropå vinnare av Jerringpriset

Läste en mycket bra artikel på DN ang vinnarna av Jerringpriset. En mkt läsvärd artikel. Läs : här
Härlig lördag

Äntligen känns det som jag är tillbaka helt igen, efter magsjukan. 

Igår longerade jag Sune och Elke, det var allt jag orkade. Idag däremot, började jag med att rida ut på Pumba. Han var jätte pigg och glad

(null)

Försökte t.o.m på att bralla lite. 😊
Därefter red jag ett dressyrpass på Sune, med fokus på att få igång bakbenen och rakriktningen i ffa vänster varv. Han kändes riktigt fin! 

(null)

(null)

Det har även varit lite sol idag, så härligt. Det ända som varit tråkigt, är att Mirre är sjuk, så jag har varit själv i stallet. 

Magsjuka

Onsdag kväll åkte jag på magsjuka. Det har härjat på jobbet ett tag, så pass att de fick stänga torsd-fred för sanering. 

Det var en jäkla natt och igår var jag helt däckad. Idag börjar jag kunna äta lite igen och var uppe. 

Mirre är också sjuk , feber. Jag hoppas verkligen hon och Marco klarar sig från detta! Marco har fixat stallet och hästarna nu när jag legat. ❤ Får se om jag orkar gå ut och longera Sune och Elke...


Snöstorm

Ja, det har känts som det i allafall. Det har snöat och blåst hela dagen. 

Mirre var till tandläkaren i morse och tog sig sedan inte på skolan pga inställda tåg och bussar. Det var tur i oturen, för då kunde hon göra klart i stallet och ta in hästarna tidigare. 

Tanken var att båda hästarna skulle longerats i dag, men de fick vila istället. Vi tar båda i morgon. Vill inte att Sune vilar två dagar i rad nu på vintern, pga risken för kolik. 

Elke igång igen

Då har Elke satts igång igen efter två veckors vila. Vi for ner till lilla ridhuset för att ha bra underlag om hon skulle busa till det. 

Det blev en lugn löslongering, där hon sprang med nosen i backen. 😁 Jag tror hon har gjort av med sin överskottsenergi själv i hagen. Där har hon rejsat ordentligt! 

(null)

I morgon longerar Mirre henne hemma och sedan börjar vi rida henne. 

Varmare och Issa träning

Äntligen, idag var det betydligt bättre temperatur. Vaknade i morse till -6 grader. Lite skillnad motför igår morse, -28!!!

Varmare väder betyder också att vi kunde åka till Timrå på den planerade Issa träningen. Det var nu Sunes tur och även hans första för året. Tror det var två månader sedan han gick i ett ridhus. Mirre har ändå kunnat rida honom ganska bra hemma, men det är så klart skillnad att rida inne. 

Med tanke på detta, så gjorde de en riktigt bra träning. Mirre fick hjälp från start med att få igång honom och få honom att använda sina bakben. En bra träning, precis vad de behövde nu. Sune avslutade med att vara jätte fin i traven! 😊

Nu har de lite att jobba med till nästa träning, som vi hoppas vi kan ta om ca två veckor. 

(null)

(null)


Trotsade kylan

Fortfarande kallt, -26! 

Idag när jag hade mockat åt hästarna, så kände jag mig så varm så jag tänkte...jag rider Sune istället för att longera honom. Så jag gjorde det och han kändes pigg och fin. Inte frös jag heller, annat än om kinderna. 

Nu är jag inne och dricker kaffe, sen ska jag gå ut och longera Pumba. Är så himla rädd att hästarna ska få kolik nu när det är kallt. 

(null)

Jag längtar till sommaren nu!!!!

Kallt!!

Nä, nu är det för kallt! I morse var det nästan -25!!

Tanken va att Mirre skulle rida idag men det är ca -22 nu också, så jag longerade Sune och även Pumba när jag kom hem från jobbet. Det var kallt! 

Något positivt är, att det iaf är ljust längre på dagarna nu. Det är skönt. 

I övrigt så vilar Elke veckan ut. Hon är jätte pigg och verkar tycka att vila är onödigt. 😜Sune har gjort några fina pass med Mirre, där det sista var ett riktigt bra pass. Mirre tyckte han var väldigt mjuk och fin. På söndag ska de träna för Issa, ska bli roligt att se. 

(null)

Nu hoppas jag att det blir lite varmare väder igen, men tyvärr tror jag det ska bli kallt i morgon med. 

Halt väglag-ingen träning

I dag var det meningen att Mirre och Sune skulle göra årets första träning i Timrå, för Issa. Tyvärr var det alldeles för halt väglag, så jag vågar inte riskera ngt genom att åka. Ev blir det träning i Matfors nästa söndag. 😊

Mirre vill träna så mkt det går just nu, eftersom hon har planerat att göra årsdebut i mitten av mars. Tanken är att vi ska åka till Fagersta då. De har nämligen en SM kval klass.  

(null)2018

Då var det nytt år då. Äntligen är vi på " rätt" sida. Nu blir dagarna bara ljusare och ljusare. 

Vårat nyår var väldigt lugnt och skönt. Här sköts det inte så mkt heller och våra hästar var lugna. Har läst om minst två dödsfall av hästar som blivit rädda och skadade. Så hemskt! 

Elke vilar nu, så det är bara Sune som är igång. Nu är våran ridbana skottad, så idag ska Mirre rida ett lösgörande pass på honom. På fredag är det dax för Sune att åka på träning för Issa. 

Först idag ( snart) ska vi hämta hö. 

(null)

Nu har jag slängt ut julen! 

RSS 2.0