Sommarhagen

I morse släppte vi hästarna i den stora sommarhagen. Härligt tyckte dem! Mycket mat och stort att röra sig på. Men vi tar in de på kvällarna, de vill gå in då.
 
 
 
 
 

Svettigt!

Blev ett svettigt, men bra pass med Sune idag! :)
 
I morgon rider vi ut.

Sune och Cocco

Idag, som vanligt när jag är ledig har jag ridit Cocco.

Jobbade med att få loss henne i sidorna , men även att få henne att ta ett jämnt stöd. Hon var riktigt duktig! Blev väldigt svettig, men det är ju ganska varmt också.

Sune jobbades låg och rund i dag. Och då la jag honom ännu lägre och ännu rundare, än vad jag brukar. Han svarade bra för skänkeln och jag jobbade med att få ett jämnt flyt i traven. I morgon tränar vi mera programrörelser igen.

Princessan har fått nya skor också, så nu kan hon springa fort!:)


Veckans planering - Sune

Så här kommer veckan att se ut för Sune... tror jag:
 
Måndag: vila, gå i hagen
Tisdag: lättare dressyrpass
Onsdag: dressyrpass, program rörelser
Torsdag: uteritt
Fredag: vila, gå i hagen
Lördag: lösgörande dresyrpass
Söndag: tävling i Härnösand, PSG.
 
 

Nahar, elitloppsvinnaren 2013!

Det blev alltså Nahar som vann årets elitlopp, ganska överlägset också.

Nahar tränas och körs av Robert Berg. Ägare är tvillingarna Sedin, som nyss även vunnit VM guld i hockey!

Foto: Kanal 75


Vinst i PSG!!!

Ja, det blev alltså vinst för Sune och mig i St. Georgen idag i Östersund. Vi vann på 64,61%.
 
Sune var duktig och gjorde det han skulle. Vi missade lite i serien i vart 4:e (mitt fel). Dessutom hade jag inte den där "woaow" känslan i traven (som vi haft på träning), men bjudningen var ändå mkt bättre än förrut. Om jag får önska ngt, så är det ett jämnare och mera tryck i traven. Nu blev det lite ojämnt, men då har vi ngt att jobba på! :)
 
Mirre var med som hästskötare och fotograf...
 
 
 
Fler bilder kommer en annan dag....

Tävling i Östersund

Har precis kommit fram, ska snart göra mig klar.

Rider 13.25, en PSG.


Tappad sko!

Idag när jag skulle rida Princessan märkte vi att hon tappat en framsko. Tydligen hade hon motionerat på egen hand när jag och Mirre red ut.

När jag ändå hade grejorna på så provade jag att rida ändå. Skrittade hela vägen till långbacken, vägen där vi intervalltränar. Där är underlaget sand nämligen, så där kan hon gå utan en sko.

Träningen gick bra, men hon lägger ner sig så mkt att jag nästan skulle behöva check på henne när jag rider. Nästa gång tror jag att jag ska intervalla uppför backen. Det är ganska så jobbigt för benen kan jag säga, framför allt vaderna!


Framåt!

Mirre och jag red ut med Sune och Cocco idag. Sune var väääldigt framåt, pigg och glad. Han har aldrig skrittat så bra på bortvägen ngn gång, tror jag.

Trodde han kanske skulle känna av lite träningsvärk idag, men icke. Tvärtom, han kändes väldigt fin!

Vi tog en härlig galopp uppför långbacken också. Här är på väg ner igen....


Öppnor, volter och slutor

Efter uppvärmning, där jag la honom lite rundare och lite lägre än jag brukar, så började jag jobba traven. Vi fortsatte lite på gårdagens jobb...

Traven kändes bra från start och likaså öppnorna. Volterna och slutorna däremot gick inte lika bra! Sune och jag hade lite olika uppfattning hur dessa skulle göras. Jag ville att han skulle behålla bjudning och trav . Det ville inte han.

Efter några försök fick vi ändå till volterna, men slutorna blev inte så bra som jag ville. Efter långsidorna var de ganska bra, men på diagonalerna tappade han traven. När jag krävde mer blev det galopp eller så rätade han ut sig.

Till slut gav jag mig, när jag fick till det hyfsat. De är inte så bra som jag vill, men det här behöver vi träna mkt på. Det kommer naturligtvis inte på en gång.

I morgon blir det uteritt och vila på fredag. På lördag endast lösgörande pass inför tävlingen på söndag.


Mer om dagens träning

Har som sagt tränat för Peter idag.

Började med att värma upp i låg, rund form i trav och galopp. Här ska jag tänka på att lägga honom ännu lite lägre och rundare.

Började sedan jobba med öppnorna och att behålla mjukhet, schvung och gung. Utan att det blir spänning i honom eller mig. Här blev han riktigt fin efter ett tag. Berättade för Peter om vårat problem med diagonalslutorna. Jag fick då först rida de efter långsidorna och känna efter HUR jag rider de då. Här var det lite jobbigare i högerslutan, måste jobba med böjningen i höger sidan här. Därefter gick jag in på en kort diagonal och tänkte mig en vägg på yttersidan. Vipps, gick det genast lättare. Jag har helt enkelt tappat yttersidan tidigare. Nu vet vi hur vi ska träna vidare på detta!

Som avslutning red jag igenom PSG programmet. Känslan i traven var ganska bra, men jag tappar bjudning i ingångarna till volten och slutan. Så nu ska vi träna volter och öppnor och slutor!

Galoppdelen känns lättare just nu, än traven. Piruetterna är O.K , den högra blev hastig. I serierna missade vi sista bytet i 4:orna. Den ökade galoppen på slutet fick jag ta om några gånger. Där måste jag ha koll på vänsterbogen så att han blir rak.

Över lag känns det ändå bättre än förut, mer små missar men ändå en mkt bättre känsla i traven. Hellre det än mesigt och prydligt. Det tjänar vi på i längden! :)


Dressyr Princessan

Ja, det blev ett dressyrpass på Princessan idag ( häst nr 3). Hon känns mjuk och fin och arbetar i en bra form.

Hade Sunes sadel, men oj vad stigbyglarna kändes lång helt plötsligt!? Samma längd som jag alltid har, men nu fick jag helt plötsligt stå på tå! Kan vara att hon rör sig såå stort och mycket.

Va trött man kan bli....


2:à hästen för dagen.

2:a hästen för dagen blev Cocco, som vanligt på tisdagar.

Jobbade skänkelvikningar i trav, som hon gör riktigt bra. Galoppen jobbade jag mkt med att få henne riktigt lösgjord. Fick jobba ett tag med vänstergaloppen, för att få henne att ge efter. Tog även lite förvänd galopp, som också gick bra! :) Hon vill öka farten lite, men det är en styrke sak.

Cocco jobbade på bra tycker jag och hon blir bara bättre och bättre, samtidigt som jag ökar kraven på henne.


Peter träning

Idag har jag tränat för Peter, äntligen!

Jobbade mkt öppnor och slutor, att behålla mjukheten och vara avspänd. Fick även till några diagonalslutor, när jag hade bättre koll på ytterbogen.
Red i genom PSG programmet på slutet, skriver mer om passet sen.


Elitloppet-startspåren klara

Nu är startspåren klara inför Elitloppet på söndag:

Elitloppet – heat 1
1 609 meter autostart
1. Nesta Effe – Roberto Vecchione (Holger Ehlert)
2. Take My Picture – Jody Jamieson (Nik Drennan)
3. Timoko – Joseph Verbeeck (Richard Westerink)
4. Formula One – Björn Goop (Reijo Liljendahl)
5. Raja Mirchi – Lutfi Kolgjini
6. Shaq is Back – Daniel Redén
7. Maharajah – Örjan Kihlström (Stefan Hultman)
8. Friction – Stefan Melander

Elitloppet – heat 2
1 609 meter autostart
1. Arch Madness – Trond Smedshammer
2. Commander Crowe – Matthieu Abrivard (Fabrice Souloy)
3. Sebastian K. – Åke Svanstedt
4. Brad de Veluwe – Tuomas Korvenoja
5. Mack Grace Sm – Roberto Andreghetti (Lucio Colletti)
6. Nahar – Robert Bergh
7. Panne de Moteur – Örjan Kihlström (Stefan Hultman)
8. Amaru Boko – Jorma Kontio (Timo Nurmos)


Sunes vecka

Så här ser planeringen ut för Sune den här veckan:
 
Måndag: vila, gå i hagen hela dagen
Tisdag: träning för Peter i Ånge
Onsdag: jogging/ lättare pass
Torsdag: uteritt
Fredag: vila
Lördag: lösgörande dressyrpass
Söndag: tävling i Östersund, PSG
 
Ja, så tror jag att det blir....

Aldrig sett han så fin!!!

Ja, det var Marcos ord när han tittade på mig och Sune idag när vi red. Har  själv tyckt att det känts väldigt bra den senaste tiden, men Marco var på mig om formen. Han får inte bli för låg! När nosen var i lodplan, eller strax framför och han travade på fram med härlig energi och schwung, då känns det otroligt roligt att rida!
 
Jobbade stora piruetter idag och att kunna påverka och förändra i dem. I traven red jag övergångar och skolorna. Funkar riktigt bra på spåret, lite svårare med diagonalslutorna.
 
Det ska bli riktigt spännande att tävla på söndag. Först ska det bli roligt att träna för Peter på tisdag!

Bilder från idag.

Princessan efter dagens intervallträning...
 
 
 
Sune på grönbete i "lill hagen"...
 

Grönbete

Idag har vi släppt hästarna i den lilla sommar hagen. De ska få gå där några timmar om dagen, innan vi släpper de i riktiga sommarhagen.

Men även fast de går på grönbete, så tar vi in de på nätterna.


Monte!

Idag har jag gjort nå riktigt roligt med Princessan..... Jag har ridit samma jobb som vi gjorde igår med vagn, intervaller.

Det var jätte kul! Ska rida samma jobb med henne på tisdag. OJ, vad jobbigt det var! Jag har nu stor respekt för alla monte ryttare. Jäklar vad de måste vara tränade!


Dagens ridpass

Inför dagens pass med Sune, hade han vilat två dagar. (Har varit mkt med jobbet). Dessutom var det riktigt varmt, 23-24 grader! Fokusering låg därför på traven. Kvick för hjälperna och behålla schvungen i skolorna. Det gick jätte bra! Sune är riktigt fin nu, så roligt att rida!

Red inte så länge och efteråt skrittade vi av de en bit efter vägen. Bra att de får gå på hårdare underlag i bland. I morgon blir det ett lite tuffare pass.


Ridbanan

Idag har Marco fixat i ordning ridbanan, efter vintern. Fin va?'


Princessan

Princessan kändes riktigt fin idagens träning! Kanske gör samma jobb i morgon, fast jag rider.


Bra kämpat!

Cocco ville inte riktigt va med idag. Hon blev spänd för domar båset och ville inte gå fram. Dessutom blev inte formen bra när hon var så spänd.

Miranda kämpade otroligt bra, som red igenom programmet ändå! Så här i efterhand skulle hon nog ha ridit två klasser, men det är bara att ta nya tag!


Programträning på kandaret

Nu har jag ridit igenom PSG programmet på kandaret. Det var ett tag sedan jag red på det nu.

Själva programmet gick O. K, lite små missar men hellre det, än att det blir prydligt och mesigt. Nu svarar han för skänkeln och behåller schvungen och gunget i traven. Han tappar lite i travslutorna, men öppnorna går riktigt bra! Blev även ngt tung i handen tycker jag, men det kan vara att det var så länge sedan jag red på kandaret.

Jag fortsätter att rida utan spö, då måste jag använda skänkeln och se till att han går fram för den.

I eftermiddag åker jag och Mirre på tävling till Sundsvall. Mirre ska rida en LB:0.


Ridit och tvättat Cocco

Nu har jag ridit Cocco, som kändes jättefin och så har jag tvättat henne inför i morgon. Mirre ska ju tävla i morgon kväll!


Söndag 12/5

I dag har det varit en "hästig" dag, en helt vanlig söndag med andra ord! :)
 
Vi började dagen med att köra intervaller med Princessan. Jag körde henne idag och tycker att det är skillnad på henne nu. Hon tar i ännu mera och har lättare att växla tempot.
 
Därefter red jag ett pass med Sune på ridbanan, Sune vilade igår. Fortsätter mitt tänk att vara effektiv, konsekvent och nogrann. Red några bytes serier, galoppslutor (som de ligger i PSG) och stora erbets piruetter. Jag tycker faktiskt att Sune svarar mkt bättre för skänkeln nu och att han är mera aktiv.
 
Avslutade med traven och öppnorna och slutorna, som de ligger i PSG. Här var han riktigt fin! Vi kunde t.o.m hålla den luftiga traven i öppnorna. (Lite svårare i slutorna). Han bjöd på bra framåt och jag kunde stämma av och få ett fint gung och en härlig schwung i honom.
 
Nu ska vi fortsätta så här fram till tävlingen den 26/5 i Östersund. Rider då en PSG. Jag hade ju tänkt vara med på SFRK:s kvällstävling den 15/5, men den blev tyvärr för snabbt inpå efter att han varit skadad. Miranda ska däremot vara med på kvällstävlingen den 14/5. Hon ska rida en LB:0 då.
 
Appropå Miranda, så tog jag och Mirre med oss Cocco till mamma och pappa i dag. Miranda och mamma red samtidigt. Duktiga ekipage! Miranda tyckte inte riktigt att hon fick loss Cocco, så jag red henne stund för att hjälpa henne. Sedan gick det bra...
 
 
 
 Här är det jag som rider...
 
Marianne och Diego
 

Bilder från igår

https://cdn3.cdnme.se/3936244/6-3/pic_518dfe739606ee5f243f8fbc.jpg" class="image">


Uteritt

Idag red jag och Mirre ut. Vi tog en härlig galopp uppför långbacken! :)

Bilder kommer...


Effektiv

Nu ska jag försöka bli mer effektiv när jag rider....

Vad menar jag med mer effektiv då.... jo, jag ska tänka på att den timmen ( eller hur länge det nu blir) när jag rider då är det JOBB som gäller. Övriga 23 timmar på dygnet får Sune göra vad han vill ( nästan).

Jag ska variera mkt, med övergångar, halvhalter, byten, olika rörelser osv. Alltid se till att han är framme för skänkeln!

Sune vilade igår och idag blev det ett effektivt pass på ca 40 minuter. Börjar redan i uppvärmningen, fram för skänkeln, övergångar och halvhalter.

Red öppnor, slutor, byten och stora arbetspiruetter. Han var riktigt fin i traven! :) Ngt tung i handen, men det är nog för att han inte riktigt är igång ännu. Ett bra pass alltså. I morgon rider jag och Mirre ut.


Intervallträning

Princessan går intervaller uppe i skogen....


Vilket ansvar!

I dag kl 16.00 hade Miranda fotbollsträning. Direkt efter träningen for hon hem och red Cocco, fast jag sa att hon kunde rida i morgon.

Jag är faktiskt imponerad över vilket otroligt ansvar hon tar för sin ponny. Ja, men det är väl självklart , kan många tycka! Ja, det är klart att hon har ett ansvar, men på det sättet hon tar det!

Miranda har en oerhörd vilja och en förmåga att våga stå för det hon tror på. Detta gör att hon kommer att bli det hon vill, göra det hon tror på och ta sig så långt hon vill!

Vi älskar dig! / Mamma och pappa


Framåtbjudning

Idag red jag med sporrar, inget spö.

Började redan i uppvärmningen med att kolla av så att han svarade för skänkeln. Fick kicka till ngn gång, men sedan svarade han riktigt bra.

Satte även lite mera tryck i honom idag. Både i trav- och galopparbetet. Tycker faktiskt att han var riktigt fin, även om det är en bit kvar. Framför allt så bjöd han framåt och det är viktigast.

Efteråt skrittade jag och Mirre ut en sväng i kvällssolen , härligt!


Lycka!!!

Idag har jag ridit på Sune, första gången på tre veckor! Vilken lycka!

Har ju jobbat honom från marken under de här veckorna, i skritt och trav, men sista dagarna har han sett fräsch ut så idag blev det ridning.

Lite stram var han från början, men han blev snabbt mjuk och fin. Jobbade lite långsam trav och lite galopp. Galoppen red jag framåt och rund. Han kändes lätt och luftig, fast jag inte satte nå tryck i honom. Äntligen, som jag längtat....


Phuu, vilken helg!

Ja, det har varit en intensiv, men rolig helg. Tävlingarna har flutit på jätte bra och alla har hjälpt till och vi har fått mkt beröm.

Flera hemma ekipage visade framfötterna också, alltid kul! Man blir sååå sugen att tävla, längtar till slutet av maj....

Msv C klassen sponsrades av TOVAB i Fränsta och den vanns av Emma Edwardsson från Östersund ( trevlig tjej).


Dressyrtävlingar

Nu pågår tävlingarna för fullt och allt flyter på bra! :) Hoppas vädret håller i sig....

Ånges ekipage har gjort bra ifrån sig, får se hur det går för laget.

Framridningen...


Sune

Sune tömkörde jag i går igen och han var riktigt fin! Nu får han vila i helgen, eftersom jag kommer att vara i Ånge hela tiden. Får se om jag hinner ngt med honom på söndag kväll. Hoppas kunna rida snart!


Tävlingsledare

I helgen är jag tävlingsledare, tillsammans med en till, vid Ånges dressyrtävlingar. Ska bli roligt. Det är ganska många starter, framför allt i morgon.

Nu i kväll har vi varit och förberett och fixat endel, så nu är vi redo för i morgon! Hoppas på fint väder och en trevlig dag ( och att allt flyter på)!


Igår, träningstävling

I går var Mirre och Cocco med på en träningstävling i Ånge. De red en LB:0 och fick lite drygt 64%. Det var Ingrid Nyström som dömde (riktig domare). Ändå hade de några småmissar, så det bådar verkligen gott!

Under framridningen....


RSS 2.0