Semester och det rullar på

Vi är nu inne på våran 3:e semestervecka, av 4. Vädret är väl så där, men bara det är lite växlande så är jag nöjd. Vi har iallafall fått mkt gjort här hemma. 😊

(null)

(null)

(null)

(null)
 
Stallet är målat och uppfräschat. Tänkte ta sadelkammaren ngn dag också. 

Hästarna jobbar på som vanligt. Elkes ägare har varit här igen, tillsammans med en tjej som ska vara medryttare på henne. Hon hoppade Elke lite och det gick jätte bra! 

Vi har även löshoppat Janne för första gången. Första dagen fattade han ingenting. Andra dagen gick det mkt bättre och vi kunde höja lite. Han hoppade riktigt fint! Även Sune fick hoppa och han visste precis vad han skulle göra. Han hoppar så fint! 

På onsdag är det dax för Issa träning igen för Mirre och Janne. Om två veckor är det nämligen dax för årsdebut. 😁 Då åker vi till Strömsund på meeting. Ska bli så roligt.  Konstigt att göra årsdebut så här sent, men det gör ju inget. Sist Janne och Mirre tävlade var i maj i fjol! 

Fina Elke, med lite stor huva😂
(null)

Solrosor är så fina
(null)

Jag har ridit Janne ngn gång här i sommar och OJ, vilken fin häst! 
(null)





Issa träning

I går var det äntligen dax för Issa träning för Mirre och Janne. 

Som vanligt ser hon direkt vad som behöver jobbas med. Mirre red jätte bra och fick igång honom jättebra. Janne har så mkt kvalitet och det finns så mkt att utveckla. Jag tycker både traven och galoppen blivit ett snäpp bättre. 

Eftersom Mirre ska tävla med Janne andra helgen i augusti, så blev det lite träning på vissa rörelser. De ska nämligen debutera Msv c då😁 De tränar inga byten nu, eftersom han ska gå förvänd då. 

(null)

Nästa träning blir ev nästa vecka😁👍

Semester

Nu har jag gått på semester. Eller egentligen börjar den på måndag, är ledig idag. 😊
Vädret är väl så där, ändå sol idag så man ska väl inte klaga. 

Janne som vilat i tre veckor och skrittat i en vecka, börjar nu komma igång igen. Han ser fräsch och fin ut. ( han gjorde illa sig i hagen, men det blev bra av vila). Mirre red honom igår och de gjorde  t.o.m några byten åt båda håll. Det från vänster till höger gör han klockrent på hjälpen. Från höger till vänster behöver han några försök innan han får till det. Han är så otroligt lättkörd Janne. 

Nu blir det ingen mer bytesträning, eftersom det blir tävling om drygt fyra veckor😁Vi åker då till Strömsund, där Mirre tävlar fred-sönd. Hon hoppas kunna sätta kvalen där till Msv b, så kan de träna på bytena sedan😊

Elke känns fortsatt fin. Hennes ägare har varit här och ridit henne och jag hjälpte dem lite. Det gick jätte bra! De verkar nöja med vad vi gjort😊
(null)
En screen shot från en film på min Insta

Sune är fortsatt bra i hullet och känns pigg och fin i ridningen❤️



Pigg och glad Sune

Idag kändes Sune väldigt pigg och glad när jag red! 

(null)

(null)

Han travade som om han vore i full kondition och gjorde byten, skolor och piruetter med sådan lätthet, att jag inte ville sluta rida. 😁

Är så otroligt glad att han hämtat igen sig så bra i hullet och att han känns så fin att rida, trots att han bara går en par dagar i veckan. 

Jag hoppas verkligen att han får fortsätta vara så här i höst och vinter och många år framåt.  Älskade häst! ❤️

Fina Elke

Denna vecka är Elke tömkörd två pass, ett med bommar och idag har jag ridit ( över bommar). 

Hon känns så himla fin nu. Mycket jämnare och mer liksidig. Jag kan nog säga att hon är som när jag tävlade henne😁 Jag red öppnor, slutor, enkla byten och förvänd galopp. Är noga med att hon ska vara rund och ihop i formen. Får passa henne ibland så hon inte kryper upp lite med nacken, men överlag känns hon så fin! 

Idag har det varit mer " Elke väder" också😝 Även om det var en och annan fluga som irriterade runt huvudet. Hon är väldigt känslig för sånt och skulle nog mer än gärna jobbas i ridhus varje dag om hon slapp alla kusar😜 

I morgon kommer Elkes ägare och ska rida henne, blir roligt att höra vad de tycker. 

(null)
Bild från Njurunda i fjol, där vi kom 2:a i La och Msv c. Hennes andra Msv c och vi fick drygt 65%. Hade vi inte haft ett avbrott i förvända, hade vi vunnit!!!

RSS 2.0