Tävling i morgon

I morgon gör Elke sin andra dressyrtävling i livet. Det blir en LC igen, i Timrå.


Mirre joggade henne idag på ängen och hon såg jätte fin ut. Vi bytte tillbaka till Baucherbettet, som hon verkar trivas bäst på.

Nu är allt putsat och packat. Det blir en tidig morgon. 😊

Sune har jag longerat och promenerat med idag igen. Han verkar nöjd att vara igång igen. 


Sent kvällspass

I kväll kl 21.00 var vi på plats i ridhuset i Ånge så Mirre kunde trimma med Elke.


I dag gjorde de både fattningar från skritt och förvänd galopp. Båda delarna gick jätte bra och Elke lär sig så fort vad det handlar om. De testade även på att galoppera upp på medellinjen för första gången. Lite vingligt men det gick bra det med. Lite träning så! 

Bra bjudning idag även om hon lägger i bromsen lite i bland, så var det bättre idag. Jag hjälper till, om det behövs, med ett spö från marken. Då slipper Mirre bråka med henne och hon tänker framåt hela tiden. 


På slutet när de travade, tyckte Mirre inte att hon fick riktigt det stöd i handen hon ville, så i morgon byter vi tillbaka till Baucher bettet. Hon verkar trivas bäst på det. 😊


I morgon blir det bara lite uppmjukning i skritt och trav. På lördag är det tävling igen, i Timrå! De startar en LC.


Sune fräsch!

I dag har jag longerat Sune för att kolla om han fortfarande är halt. Han såg helt fräsch ut!😁 


Nu sätter vi igång lite lugnt med några dagars longering och sedan lugn ridning. Han har stått i tre och en halv vecka och vi har ingen brådska med honom. Det viktiga är att han känns bra hela tiden och att han får bygga upp sig igen. Även om han inte just tappat vare sig kondition eller muskler. Elke ska vi åka upp till Ånge med i kväll, så Mirre får rida på bra underlag. Nu blir det fokus på LA rörelser! 


Longerat Elke

Eftersom Mirre är sjuk, så har jag longerat Elke nu i kväll. Fick jobba lite med henne, trav-galopp övergångar, där jag vill att hon inte ska räta ut sig i övergångarna. Efter ett tag blev hon riktigt fin. 😊 Nyttigt att longera de i bland, för man ser så väl på backen vad de gör ( eller inte gör😜). 


Har borstat och pysslat med Sune också. Det gör jag varje dag. På torsdag tänkte jag prova longera honom för att se hur han rör sig. Vill att han ska komma igång igen nu! 


Sunes sår läker

Skriv inläggstext 

Bilden till höger är tagen en dryg vecka efter trampet. Den till vänster är tagen idag! 😊 I morgon får han gå ut utan bandaget, med boots på. 


Han går mkt, mkt bättre nu och jag hoppas att vi snart kan börja jogga igång igen. 


Issa träning och Ungponny SM!

Idag har Mirre tränat för Issa i Matfors igen. De fick fortsätta att jobba med högersidan, som hon gärna vill räta ut. Elke är inne i en period där hon går lite med handbromsen i och hon behöver lite X-tra övertalning just nu för att komma över den spärren. Hon har gått så otroligt mkt framåt på kort tid, så att hon tycker helt enkelt att det blir lite jobbigt. 


Hon jobbade på jätte bra idag, även om hon tycker att det blir lite jobbigt i bland. 😉 Träningen gick jätte bra och Mirre fick många saker med sig hem att jobba på, tills nästa gång. 

Eftersom det hänt så mkt på kort tid, så har vi tillsammans med Issa bestämt oss för att göra ett försök till att kvala Ungponny SM ändå. Kvalperioden är nu och fram till 6/6, så det är inte så lång tid, men vi vill åtminstone försöka. Elke som är 6 år, ska kvala 2 ggr på minst 65% i LA. Elke är så pass fin och vi vill inte ångra sedan att vi inte ens gav det ett försök. Även om hon inte skulle lyckas, så kommer hon att vara väl framme i sin utbildning för vidare utveckling. 

Detta innebär lite ändrade planer i tävlingsplaneringen. De kommer troligtvis ändå bara starta en LC nästa helg, men därefter blir det ( hård) träning mot LA! Kommande starter kommer sedan att vara mest LA klasser. Spännande blir det, men som sagt, vi har inget att förlora att ge det ett försök. 

Skriv inläggstext 


Lite kämpigt idag

Mirre hade tänkt sig ett lugnt joggingpass med Elke idag ( inför morgondagens träning), men det blev lite mer. Elke har lite jobbigare med höger sida än vänster och idag var det x-tra jobbigt, men Mirre är inte den som ger sig och hon fick till det tillslut. 😊


Vi ska även byta bett till i morgon, till ett vanligt tredelat. Hon har funkat bra på det vi haft ( baucher), men nu är hon lite mer stretig. Om det beror på bettet eller om hon bara tycker det är lite jobbigt när man kommer åt henne, det vet vi inte. Tänderna är i allafall fixade. 


Fantastiskt fina är de tillsammans. 

Ni följer väl Mirres blogg HÄR

Nöjd Sune idag

I morse fick Sune äntligen gå ut i hagen med de andra hästarna. Han verkar såå nöjd och håller sig lugn. (De andra också). Jag tycker faktiskt att han går bättre nu?'
Sune fick gå ut!

Sune har varit riktigt grinig de sista dagarna, vilket är ett tecken på att han är mkt bättre i hoven. 😊


Jag har ju redan bestämt att han skulle få gå ut i morgon förmiddag, men jag släppte faktiskt ut honom en stund nu i kväll. Jag tyckte så synd om honom och det är ju inte konstigt om han är grining efter två och en halv vecka på box!!!! 

Tog in Elke ( och Majsan) för säkerhets skull. Tänkte att det blev lugnast så. Det var bara Pumba som fick vara ute med honom och så la jag ut hö. Pumba håller sig på avstånd från Sune, då det är han som mest blivit utsatt för hans aggretioner. 

Sune höll sig lugn faktiskt. Gjorde några jämnfota hopp rakt upp, men annars gick han mest runt och luktade på allt. 😊


Fina bandaget var på och boots på båda fram. Blir spännande i morgon när alla fyra ska ut....


Elke- Sune bättre

Idag red Mirre Elke på ängen. Ett uppmjukningspass i alla gångarter, efter hoppningen igår. 


Jag tittar och hjälper alltid Mirre när hon rider, men behöver sällan säga ngt då Mirre gör ett så bra jobb själv med Elke. Det är oftast bara små, små detaljer som jag talar om (lite, rakare, lite mer ställd, lite rundare). Oftast flyter allt bara på och ser mjukt och enkelt ut! 😜

Tog även ut Sune lite nu i kväll och han såg mkt bättre ut. Nu skrittade han på riktigt bra och verkar pigg och framåt. Funderar på att låta honom gå ut i hagen ngn timme på fredag...det blir full skyddsmundering! Tror han kan vara ganska pigg! 😊


Hoppning-Elke

I kväll var det alltså dax för hoppning för Elke igen. Hon har inte hoppat på drygt en månad. 


Som vanligt är det Elvira som hoppar henne och hon gör det så bra. I kväll var det banhoppning med "titthinder". ( hon går med i en hoppgrupp). 

Det var ett hinder med en Sverige flagga, som hon tyckte var jätte läskig, men Elvira är bra på att övertala henne, så över kom hon. 😊 Det var även en mur och en vattenmatta! En jätte bra träning, då det är titthinder hon behöver hoppa, så de inte blir ngt att titta på till slut. 

Nu tränar vi på medhoppningen ca 1g/ vecka och i mitten av maj planerar vi att hon ska starta hoppning på klubbens hemma tävling. 


Sune

Sunes sår läker fint, men han har fortfarande lite ont när han går. Även om det blir bättre och bättre. Jag hoppas att han ska kunna gå ut nästa vecka ngn gång. Måste ändå säga att Sune tar boxvilan fantastiskt bra. Han har nu stått inne i två veckor!!!


Förresten, i kväll ska Elke få hoppa igen. Första gången sedan hopptävlingen för ca en månad sedan. Det tycker hon nog om! 😊 Hon ska gå med i hoppgruppen.


Elke-Mirre

HUR fin är inte denna ponny?! Elke utvecklas hela tiden och Mirre gör ett fantastiskt jobb med henne. 


Elke är inne i en liten känslig period just nu ( hon är ju ett sto). 😊 Tror det är brunst och pälsfällning som spökar. Hon blir lite "proppig" i bland, men det går ändå att ta sig runt det. Man får liksom lirka lite 😜.


Tandkoll-Elke

Idag var det dax för Elkes tur att göra årlig tandkoll. Det var i ha konstigheter. Ngt vass och lite hakar, men nu är hon "fit for fight" igen. 


Hon får vila idag, men i morgon ska Mirre rida igen. 


Lilla damen

....det är Elke det. Tror hon känner av en kombination mellan pälsfällning och brunst (?!). Idag var hon lite "vrång/ tjurig" från början när Mirre red. Ville inte riktigt gå fram och tyckte det var jobbigt att ställa igenom höger sidan. Den har alltid varit svårare, men idag tog Mirre "tjuren vid hornen" och fick igenom det riktigt bra. Elke blev jätte fin och Mirre kunde avsluta på ett bra sätt. Tänk att nu sitter hon och tränar galopp-skritt övergångar på henne. 😊

Skriv inläggstext 

Om två veckor är det tävling igen! 😁


I morgon vilar Elke. Då ska vi in och fixa tänderna på henne ( årliga kontrollen). 


Sunes status nu

Idag har Sune fått kommit ut och promenerat lite. Tror han tyckte det var skönt faktiskt, även om han har lite ont fortfarande. 


Så här ser såret ut efter en vecka och tre dagar. Det läker fint. 

Efter promenaden bytte jag bandage. Fint va?!Återbesök, igen

Är på väg hem från ett sista ( hoppas jag) återbesök med Sune. Gipset är nu borta, men fortsatt bandage och fortsatt inne. Bandaget får inte bli blött nämligen. Nu ska jag lägga om varannan dag och promenera varannandag med honom. Han har fortfarande lite ont, men inte alls som förra måndagen 

Veterinären trodde såret skulle vara helt läkt på ca en vecka. 😊


Vilken ponny!

Elke är verkligen fantastisk! Som jag gillar denna ponny. Inte bara att hon rör sig bra och har utstrålning, utan även hennes temperament och arbetsvilja. 


Hon har nu varit igång en vecka efter vilan och idag provade Mirre förvändgalopp åt båda hållen. Det gick jätte bra. Det gäller att göra det enkelt från början och inte göra några tvära svängar. Vänster galopp är hon starkare i så den förvända är inga problem. Höger är lite svårare men även den gick bra. Nu är det bara att träna vidare på detta. Den förvända galoppen kommer ju hjälpa till att stärka upp galoppen ytterligare. 


De är så fina tillsammans och vilket jobb Mirre har gjort med henne! 

Fler bilder här

Härlig helg

....ja, den är ju inte slut än.


I fredags, när hästar och stall var klart, var familjen och bowlade och åt på Pinchos. 

I går lördag, var det strålande sol. Känns som våren är på väg. Jag och Mirre skrittade ut med Pumba och Elke, så härligt. Jag pysslade lite xtra med Sune. Stackaren som måste stå inne i det dina vädret, men jag öppnade båda stallportarna så han fick lite sol. 


Idag är det lite mera växlande väder, men en hel del sol. 😊 Mirre ska rida Elke och jag ska pyssla lite med Sune. 


Fredag!

Äntligen fredag igen och det är strålande sol ute. 😊


I dag ska Mirre rida Elke och jag ska rida Pumba tänkte jag. Sune, stackarn får fortsätta att stå inne ett tag till. 


Finaste Flisan börjar helgen på ett lugnt sätt. 😜


Återbesök idag

Idag har Sune varit på återbesök. Det syns/märks på honom att han är mkt bättre. Han har inte alls lika ont längre. Det har gått jätte bra att ge penicillinet också, tur han är så snäll. 


Allt såg bra ut och han var inte alls lika svullen i benet ( nästan inget alls faktiskt). Det blev nytt gips och återbesök på tisdag. Då trodde veterinären att det kommer att räcka med bandage. Tyvärr måste han ju fortsätta stå inne, då gipset blir blött annars. 

Vi passade även på att få hans tänder fixade, när han var så pass pigg idag. Har tandkoll bokat för både Elke och Sune nästa fredag, men då behöver jag bara åka med Elke då. 

Tyvärr blir det nu ingen Msv a debut för Mirre i början av april som det var tänkt, men det gör inget. Huvudsaken Sune blir bra och säsongen har ju precis börjat. 

Elke däremot ska starta en LC igen 1/4, i Timrå. Hon behöver massor av rutin så det är bara att träna på att tävla med henne. 😊

Elke är nu även riden första gången efter vilan och hon ser så fin ut. Hon känns även bra säger Mirre. Vi tycker att hon blivit ännu lite starkare i galoppen också nu. Nu är det bara att träna vidare! 

En ngt trött Sune som är på väg hem. 😊
Elke igång igen

Idag har vi satt igång Elke igen, efter hennes två veckors vila. Jag longerade henne idag, men hon för väldigt lugn faktiskt. Kan ju bero på att hon farit fram ganska ordentligt i hagen senaste dagarna. 😊 Hon har visat ganska tydligt, att nu är det dax att börja jobbs igen. 


Blir longering i morgon också och på onsdag longerar jag lite innan Mirre sitter upp ( för säkerhets skull). 

Tur vi har Elke att jobba med nu när Sune måste vila. Vi vet ju inte hur länge Sune blir ståendes ännu... 


Kliniken Sune

Igår kväll när jag tog in hästarna såg jag att Sune hade svårt att gå?! Först trodde jag att han hade ont i magen igen, så att det var därför han gick så konstigt...men det visade sig att han fått ett rejält balltramp! 


Jag tvättade rent så gott jag kunde och la om med bandage. Han hade så ont att han inte åt och bara stod och skakade. 

I morse hade han ätit...men hela skenbenet var jämntjockt och han kunde knappt röra sig i boxen. 

Efter rådfrågande med kliniken fick vi tid i eftermiddags och for ner. Veterinären ( två som tittade) tror att det mest troligt är "bara" ett rejält balltramp. De har gipsat för att det ska läka på bästa sätt. Återbesök på torsdag och är han inte bättre då blir det röntgen. Nu har han fått smärtstillande och ska fortsätta få det några dagar, även penicillin. Det ska jag ge själv i sprutform! Fick testa på kliniken och det gick jätte bra! 😊 

Stackarn, han hade så ont att han bara stod och skakade. Har nog aldrig sett honom så påverkad av smärta tidigare. Älskade häst! 💕

Nu hoppas och tror vi att allt går bra! 


Skön helg

Helgen har lugn och skön. Inte massa "måsten", utan trim med hästarna på hemma plan. 


Lördagen bjöd dessutom på soligt väder, så det blev korvgrillning ute. 

Mirre fortsätter att träna på med Sune, inför Msv A debuten. De börjar få mer och mer kläm på piruetterna också. 😊 

Idag söndag, har det inte varit riktigt lika fint. Det är iallafall inte kallt och det är skönt. Meningen var att Mirre skulle rida Sune idag med, men vi såg att han höll på att få ont i magen. Så, det var bara att ta ut honom på ridbanan och longera! Oj, vad gasig han var! Jag höll på ett tag och det kom gaser nästan hela tiden. Som tur var, blev han bättre och bättre och nu verkar han okej igen! 


Ingen ridning idag alltså, men i morgon blir det igen. Dessutom ska Elke igång igen i morgon, efter två veckors vila! Blir spännande...😱😜😊


Tänk så mycket som har hänt

Elke har nu vilat i snart två veckor och ska sättas igång igen på måndag. Blir spännande att se hur hon tagit vilan. Blir i allafall till att longera henne första dagen ( dagarna). 😊Tänk vad mycket som har hänt med henne på snart ett år ( i slutet av april har vi haft henne ett år). 


Hon reds in sent som 4-åring och hade när vi köpte henne, inte gjort så mycket mer än det. Nu har hon startat en LD i hoppning ( även om hon vägrade ut sig), där hon fick högsta betyg i uppförande. Det var hennes första tävling, någonsin. 

Helgen efter debuterar hon i dressyr, en LC på nästan 66% och vinner! Nu är siktet inställt på LB och LA. Denna ponny kommer komma långt. Det är jag övertygad om. 
Pigg och fräsch 18-åring

Det är så roligt att Sune, som nu är 18 år (!)känns så fin och fräsch i kroppen. Dessutom är han pigg och glad. 😊


Har gett B-vitaminer till han och Elke nu under några veckor, vet inte om det har del av att han känns så bra?! I höstas när vinterpälsen skulle sättas, blev han ganska påverkad, så därför provade jag nu vitaminer. 


Tycker han är väldigt fin i kroppen också. 


Idag har jag ridit prinsen och vi jobbade lite med piruettarbetet. Är ju lättare för mig också att hjälpa Mirre med detta när jag jobbar med de själv. 

Det gäller att komma igenom " kan själv, översamla sig" gränsen. Sune vet precis vad som förväntas av honom så han vill gärna förekomma. 😜 

Tyckte vi fick till det bra idag. Framåt tänk och formad innersida, är vad som gäller just nu! 


Msv A debut

Nu är Mirre anmäld till sin livs första Msv A! Den 2/4 gör de "frack" debut i Timrå. Herregud, 15 år är hon och så himla duktig och ambitiös. 


Det är ett stort steg från Msv B till Msv A, men samtidigt behöver man träna på att tävla denna klass, så det är bara att köra på. 😊 De har ju en månad kvar att träna på, så det ska nog gå bra. 


RSS 2.0