Fick rida Pumba idag

Mirre började rida honom och det gick jätte bra. Efter en stund började Miranda att må illa och kunde inte fortsätta så.... då fick jag hoppa upp, i mysbyxor och Mirres ridstövlar. ;)

Jag jobbade endel med fattningarna från skritt. Där måste han bli kvickare redan i första steget. De blev också bättre efter några försök. Bjudningen är riktigt bra nu, men jag fick påminna honom i bland i galoppen. När han gjort en bra fattning, vill han gärna hamna tillbaka i sin lunk.

Avslutade med travarbetet, öppnor och slutor. Det gick ganska bra, men jag kände vad vi måste jobba lite med- höger bog- vänster bak! Detta kändes framför allt i höger slutorna. Fick ändå till det hyfsat innan jag gav mig och travade av honom. Det blev en riktig genomkörare för Pumba idag, så i morgon får han nog bara skritta ut.

Vi har även bytt till en remontnosgrimma, som funkade jätte bra.
Tigern- Xet

Idag när Marco körde Xet, var han som en riktig Tiger! Jätte fin och riktigt vass. Vi siktar nog på start i Östersund fredag den 5/9. 

Våra fina hästar

Sune vilar idag. I morgon blir det ett joggingpass, inför tisdagens träning för Peter. 

Nu känner jag igen honom

Idag la jag in lite mer samling, när jag red Sune. Jag red även lite svaga öppnor, men mest kände jag att han bjöd framåt... och det gjorde han. Det kändes som det var den gamla Sune igen. Traven flöt på jätte fint, med schvung och gung i. Red på tränset idag. Han går faktiskt bäst på det, så det blir en fördel för oss när man får välja själv nästa år. :)

Att rida är världens bästa terapi! Joggar igång igen

Idag började jag jogga igång Sune igen, efter 10 dagars vila. Han kändes pigg och fräsch, vilket kändes bra eftersom han känts lite sliten tidigare. 

Jag red honom låg och rund i formen, så att han verkligen kom upp med ryggen. Böjde och ställde igenom ordentligt i sidorna och red mkt övergångar. Sune tog jobbet väldigt bra och jag behövde inte rida så länge, förren jag kände mig väldigt nöjd! 


Vi har även varit och vaccinerat Xet och Pumba idag. Det gick bra, vi lastade inte ens ur. 

Måndag

Då börjar ännu en ny vecka då. Jag är ledig idag måndag, i stället för tisdag den här veckan. Ganska bra med tanke på att jag har endel att ta reda på efter helgen. 

Vilken bra helg det blev ändå. På hemvägen gjorde jag och Mirre planer för hösten. Roliga planer som jag berättar mer om sen. Jag fick en så rolig kommentar på min Instagram igår, angående Pumba: Han såg sååå läcker ut på framridningen, travade bättre än alla storhästarna :).
Roligt att höra, för vi vet ju att han kan röra på sig. J-klar när Mirre får till det inne på banan, då ni....

Sune får vila några dagar till. Han har legat i hagen i helgen, så han behöver nog få hämta igen sig ordentligt. 

Mirre och Pumba
Ponny debut

Tänk, idag gjorde jag ponny debut! Jag har aldrig tävlat ponny förut. :)

Jag red alltså Pumba i en LA:4 bland stor hästarna idag. Det var även debut för honom, bland stora hästar. Mitt mål var att komma åt honom inne på banan, eftersom han lägger av för Mirre då. Jag får ju ha andra sporrar, så jag satte mig i respekt redan på framridningen. 

Väl inne på banan flöt programmet bra. Han bjöd bra i traven, i galoppen fick jag säga åt honom ngn gång och då blev det bättre. Med några små missar, som gav några 4:or och en 5,5 som betyg, så fick vi trotts detta nästan 64% ( 63,9). Det tycker jag var bra gjort av Pumba! Det räckte till en 2: a placering och ännu en blå rosett. Det har blivit tre stycken i helgen! Inte fy skam! 


Så klart, när vi ändå var i Ö-vik, har vi hälsat på Cocco! Hon mår som en princessa, gick i en jätte stor hage med många kompisar. De är sååå nöjda med henne! 
2 X 2

Det blev en individuell 2:a placering på drygt 65% i LBn idag för Mirre och Pumba! Dessutom kom laget, Näset/ Ånge också 2:a i div2! :) Så himla roligt för tjejerna! 
I LAn gick det tyvärr inte lika bra för Mirre. Pumba var super fin innan och så bara lägger han av inne på banan! :( Det blir nog bra att jag tävlar honom i morgon, så jag kan klämma åt honom lite! 

Annars har vi det jätte mysigt. Skönt att få lägga tankarna på annat ett slag, även om de finns hos mamma hela tiden. Jag älskar dig mamma! <3

Pumba och Xet idag

Idag har jag ridit Pumba. Red igenom delar av La:4 och sedan hela programmet. Det gick helt O.K. Bjudningen var bra, men han var inte helt loss i handen. Inte så att det var ngn katastrof, men jag vill ju att det ska vara så bra det kan. ;)

I eftermiddags, när Marco kom hem körde vi Xet. Han har vilat en vecka, efter senaste starten och det verkar ha gjort honom gott. Han var som en tiger idag! Riktigt vass! 

Miranda 13 år

Idag fyller världens bästa tjej 13 år, tänk vad tiden går!! 


Själv ska jag rida Pumba idag. Känna lite på honom inför helgen, ev rida igenom La:4, som jag ska tävla på söndag. Hej så länge! 

Vila

Eftersom Sune kändes lite sliten i helgen och jag är rädd om prinsen, så har jag bestämt att han får vila hela denna vecka. Och veckan därpå tänker jag bara skritta honom och sedan jogga igång igen. Jag hoppas att detta är vad han behöver i kropp och knopp! :-)
Ja, vad ska man säga

Sune kändes mkt bättre idag. Mera gung i honom, men lite energilöst. Red igenom programmet utan några större missar...och vad får man, jo drygt 59,8%! Ojämna domare gjorde att det hela drogs ned; 60, 62 och 56%! Det sista tycker jag var snålt, men så är det att tävla dressyr. Bara att ta nya tag, men först ska Sune få vila en vecka för han känns lite sliten faktiskt. 

Älskar min hästIntervjuade

Jag och Mirre blev ju intervjuade av Sundsvalls Tidning igår efter min ritt, men jag trodde inte det skulle bli en hel sida...


Kul i allafall! 

Idag laddar vi om för en PSG. Då ska jag ta det lugn och känna att han är med mig. Förhoppningsvis känns det bättre idag! :)
Godmorgon förresten! 

Det gick åt h-vete

Ja, dagens klass en Intermediere I, gick inte alls nå bra! 

Det började med flera galoppinslag i första trav ökningen. Galoppsteg efter ryggningen, där det ska vara trav. Omslag i ena piruetten och allmänt väldigt segt och spänt! Ja, ni fattar att procenten inte blev mkt att ha ( 58,8). Det enda som kändes bra var båda serierna! Det tyckte domarna också och en skrev så här:


Jag var helt inne på att stryka mig i morgondagens PSG, men efter att pratat med Peter, så bestämde jag mig för att starta ändå. Det är en ny dag i morgon, då tar vi nya tag! 

Efter lite distans till det hela och en analys av allt, så har jag kommit fram till att jag fuskade och stressade på fram ridningen. Jag hade inte ryggen riktigt med mig och har man inte det, så kan man ju inte bara sparka på framåt. Det var nog därför han blev spänd och stod emot och då blir han svår att påverka. Vet inte varför jag stressade fram egentligen?! Jag brukar ju vara noga att inte plocka upp honom för tidigt i formen.... Nå ja, i morgon ska jag ta tid på mig och verkligen känna att han är rund och loss! Nya tag och på't igen bara.

Jag och Mirre blev förresten intervjuade av Sundsvalls Tidning efter ritten. Får väl se om det kommer ngt i tidningen....

4:e placering för Mirre och Sune idag

Trots många missar idag, fick Miranda ihop dryga 65% i LBn. Hon satte lite för mkt tryck i honom, jämfört vad hon klarar just nu. 

Miranda var så klart missnöjd direkt när hon kom ut, på sig själv. Men efter lite positiv kritik/beröm från både domare och tränare, blev det bättre. Man måste våga höja ribban även på tävling om man ska komma ngn stans. Nu höll det inte riktigt hela vägen idag, men en annan gång. Det var som domaren sa: det är roligare med en ritt där det händer ngt och man får använda hela betygs skalan, än en som är jämn tjock! Det tycker jag med. Miranda hade allt mellan 4-8 idag! :)

Kommer nog upp fler bilder på Mirres blogg 

Måste säga att jag är otroligt stolt över Sune. Han sköter sig så fantastiskt bra, i alla lägen! Nu är det bara för mig att ladda inför morgondagens start i Intermediere! Ska bli jätte roligt! :)

Bara att ladda om

Nu är det bara att ladda om inför tävling i helgen. Miranda börjar i morgon och jag rider lördag och söndag. 

Vi ska nu gå ut och göra i ordning hästarna. Mirre rider endast i genom LBn idag och jag rider Pumba. Sen ska utrustning putsad och skåpet packas. Bara att sätta igång! 

Preliminära start tider för helgen:Jag har haft det jätte bra

Sitter i bilen på väg hem från Åre, där vi spenderat de senaste två dagarna och firat min födelsedag! :)

När vi åkte i tisdags visste jag inte vart vi skulle, så det var en väldigt glad överraskning när vi tog i på Holiday Club. 

Vi har badat, bastat, ätit gott och bara myst! Ett stort tack till världens bästa Marco och Mirre! <3 Tack även till mamma och pappa som tagit hand om hästarna och Våfflan! 
Pumba och Sune

Idag började jag med Pumba och Mirre med Sune. 

Jag red med Mirres sporrar, men hade även spö från början. Det hade jag för att göra Pumba uppmärksam och kvick för sporrarna direkt när jag satt upp. Fick säga åt honom några gånger, men sedan kunde jag lägga bort spöt och han var jätte fin i både trav och galopp. Jag tycker det är stor skillnad på Pumba, efter behandlingen! :)

Mirre red Sune först och red lite förvänd galopp, skänkelvikningar, slutor. Mot slutet red hon även igenom LB:3. Det gick bra, men hon kunde inte programmet riktigt ännu. :) Efter henne red jag bara igenom Int. I, utan några krav alls och bara låg och rund i formen. Det gick bra! :)

I morgon får hästarna vila och på torsdag rider Mirre bara igenom LBn, sen blir det tävling hela helgen...

Pumba... i räser lugg :)Veckans planering- Sune

Så här kommer Sunes vecka se ut:

Månd.: vila
Tisd: Mirre jogga/rida igenom LB. Jag rider ev ett program, men utan speciella krav.
Ons: vila
Tors:jogga, Mirre ev rida igenom LB
Fred: Tävling , Mirre startar LB:3
Lörd: Tävling, jag rider Int.I
Sön: Tävling, jag rider PSG

Xet tog sista pengen

Tyvärr vågade vi inte köra ( rida) barfota idag, vilket resulterade i dåligt fäste på en lös bana. :( Varför måste man vattna så in i h-vete?!  Xet sprang och sprang, men kom ingen stans, blev bara en massa mjölksyra. Ändå lyckades han ta sista pengen, alltid ngt! :) Michelle red som vanligt super bra. Vi kan bara konstatera att han behöver fäste! 


När vi ändå var i Ö-vik passade vi på att hälsa på Cocco. Hon ser ut att må jätte bra! 
Peter träning

Idag har vi äntligen varit i väg och tränat för Peter igen. Det var ett tag sedan sist. Eftersom Pumba inte riktigt är igång ännu, så var det bara jag och Sune idag. 

Efter uppvärmning började vi med galoppen. Fick rida längs fyrkanten och samla-rida fram-samla. Vi gjorde detta jobb för att han skulle vinkla bakbenen mer och komma upp mera fram till. Därefter gick vi över till piruettarbete. Började att göra en halvpiruett åt båda hållen. Den till vänster är ganska bra, men till höger tappar vi galoppkvaliten och ryggen, då han gärna blir hög i formen. Själva vändningen och centreringen är bra, men han får inte tappa galoppen! 

Här ser man att han går upp i formen, men han sätter sig ganska bra. 

Vi gick då över till att jobba arbetspiruetter i stället. Här fick jag tänka på att behålla galoppen, lägga honom lite lägre och rundare. Det blev då mkt bättre, men detta är ngt jag måste träna vidare på. 

Jag red även igenom saxen som den ligger i Intermediere I och det gick bra. Sedan fick jag prova att rida saxen som den ligger i Intermediere I b ( tror jag det var). Då ska man räkna sprången i saxen,  4-8-8-4. Har aldrig gjort det förut och lyckades på första försöket! :) Det blev däremot inte så snyggt, men vi får väl träna på! 

I slutorna överlag, måste jag ta igenom de lite mer i innersidan. Fick jobba de längs långsidorna och sedan diagonalerna och de blev mkt bättre efter ett tag. 


Vi avslutade med lite passage-piaff arbete. Peter tycker vi ska träna detta i vinter, samt bytena i varje, så vi kan starta en Intermediere I b nästa år! Helt galet om vi skulle klara det! Sune gjorde i allafall jätte fin passage idag, lite svårare med piaffen och övergångarna, men vi har ju nästan inte tränat ngt alls på detta heller. Längtar redan till nästa träning! 

Nu blir det en lite lugnare vecka inför tävlingen nästa helg. Ska göra en planering senare. 


Vi har det så bra

Har aldrig spenderat så många dagar på badet, som denna sommar! Det har varit helt underbart, verkligen semester. Hästarna har vi jobbat antingen på morgonen, eller på kvällen. Detta blir något att tänka tillbaka till, när vintern slår till...
Xet super fin

Nu är Xet så redo han kan bli inför måndagens monte start. I dag var han super fin när Marco körde ett lättare träningspass med honom. 
Äntligen Peter träning

På söndag ska jag äntligen träna för Peter igen, var så länge sedan sist. Ska bli super kul! Blir även bra att få checka av lite inför tävlingen nästa helg. 

Eftersom Pumba inte är riktigt igång ännu, så blir det bara jag som tränar denna gång. Så fort Pumba är igång igen, så ska även Mitre träna för Peter. 

Sune fin idag

I går red jag bara lösgörande på Sune, på tränset. Jobbade honom rund och lite lägre i formen. Red öppna-förvänd sluta-öppna , i både trav och galopp. En väldigt bra övning tycker jag och Sune blev riktigt fin efter det jobbet. 

Idag var kandaret på och jag fortsatte med samma övning, öppna-förvänd sluta-öppna. På slutet plockade jag upp honom i formen och han var riktigt fin då! :) Ett bra pass med andra ord! 

ArkivbildNyskodd

Nu har Pumba fått nya skor fram, för att förebygga ytterligare skador i framknän och kotor. Det är aluminium med dubbla tåkappor, för lättare överrullning. Dessutom har han sulor fram. Bak har han vanliga järnskor. 


Det är varmt idag också, så jag och Mirre rider i kväll. 

Ny monte start

Det blir en ny monte start för Xet måndag 11/8 på Solänget, vi kom med då! Ryttare då är Michelle Larsson, blir oerhört spännande att se om han gått framåt sedan sist. Han har då tagit loppet på ett bra sätt. 
Beridare i kväll

I kväll har Mirre ridit Sune. Hon ska ju tävla en LB med honom nästa helg. Dessutom ska hon rida DM på honom till hösten. 

Miranda börjar verkligen hitta knapparna på honom nu! :) Det ser riktigt bra ut. Efter Sune red hon Pumba en stund. På honom travar hon lite nu och det ser bra ut. 
Xet trea!

Xet gjorde ett kanonlopp och var trea i monte loppet i kväll på Bergsåker på tiden 16,5. En bra tid tycker vi, eftersom han inte startat monte på länge och dessutom var detta bara hans fjärde montestart i sitt liv.

Idag provade vi fast huva, utan bomull och stänk huva, eftersom vi tror att han inte gillar grus stänket. Det kan ha haft inverkan i dagens lopp.

Både ryttare ( Johanna Stark) och vi är supernöjda. Så nöjd, att vi kommer att anmäla till Solänget den 11/8. Kommer han med då är det Michelle Larsson som rider då. 


Pumba bra

Nu har vi varit på återbesök på kliniken med Pumba och det gick bra! :) Nu är han fräsch igen och kan sättas igång på allvar. 

Jag och Mirre ska rida lite nu, för i eftermiddag åker vi och ska starta med Xet. Skriver mer om det senare....
Vilodag

Idag har det inte hänt så mkt. 

Våra hästar har haft vilodag. Vi har flyttat hästar på Nordanberg ( bytt hagar). Nu har vi precis kommit hem från fotboll. Fränsta vann med 8-4! 

I morgon är det återbesök för Pumba kl 08.00 och på kvällen ska Xet starta i monte. Spännande dag med andra ord! 
Härlig lördag

Började lördagsmorgonen med att köra Xet ( Marco). Han är superfin och nu kan vi inte göra mer inför måndagens monte start. Ja, lite massage och pyssel blir det i morgon. :-)

Efter Xet, red jag Sune. Kandaret på idag. Det märks att vi fuskat lite med känsligheten för skänkeln, så det fick jag jobba endel med idag. Red mkt fram-tillbaka-fram osv. Var även noga med att ryggen är med. 

I galoppen red jag öppnor och slutor. Där tänkte jag framåt och uppåt. Red en piruett till vänster som var superfin! Till höger förekom han mig och jag fick tänka framåt och gå ur den. 

Avslutade med en stor fin trav, men fick ibland gå tillbaka till en lägre form för att hitta rätt igen. 

Skönt att rulla sig. 

Startar upp igen

Nu startar vi upp igen , på allvar inför höstens tävlingar. Den första vi har är ju redan om två veckor. 

Red ett joggingpass idag på Sune. Han har ju vilat i två dagar, så då passar det bra. Fick jobba med att ha honom rund och eftergiven. När han väl har ryggen med, då är han hur fin som helst när jag plockar upp honom. :)
RSS 2.0