God fortsättning

Nu har det äntligen vänt, vi går mot ljusare tider! 

Julhelgen har varit bra. Lugnt och skönt! Vi firade jul här hemma, med pappa. 

Hästarna jobbar på som vanligt. D.v.s Sune rör på sig regelbundet och Janne har nu skrittats i två veckor. Idag ska han börja travas. Det tycker han nog om, för det märks att han börjar komma igång igen. Han får lite myror i brallan. 

Jag köpte en sådan där lekboll till Janne, att ha i hagen. I två veckor var han livrädd för den! 😂 Nu har han börjat att sparka på den.  

(null)
Tog lite fina bilder på Janne och Mirre innan jul. De är så fina! ❤️

Lite ledigt

Idag har jag jobbat sista dagen på drygt en vecka. Jobbar inte förrän månd 30/12. Ska bli skönt med lite ledigt! 

Efter att ha varit lite kallare ( ca -12- 15 grader), så ska det nu bli plusgrader igen... och regn! Det kan väl komma snö i stället. 

Igår tömkörde jag Janne och Mirre red Sune. Det var lite för kallt att bara sitta och skritta. Tömköra går ju bättte, då rör man sig hela tiden. Janne är riktigt rolig att tömköra. Ska fortsätta med det tänkte jag. 

Jag längtar såååå till sommaren nu! Sol, värme, allt är enklare.
(null)


Kämpar på

Snö, plusgrader, regn och sen kallt på det! 😩

Det har gjort att ridbanan blivit lite isig på spåret och hård och knagglig på resten. Så ni som klagar på att det är kallt...i ridhuset....jag är inte bitter, eller avundsjuk! 🥵

Skämt å sido. Det är verkligen inte roligaste tiden att ha häst nu. Men, det är ju nu träningen inför kommande säsong ska göras. Det är bara att gilla läget och göra det bästa av situationen och försöka hålla igång hästarna. 

Sune håller jag bara igång. Han rör sig regelbundet hela tiden, men det är mest motion ingen dressyr. Han kan sina saker så på honom behöver man inte nöta eller träna så mkt. Det tar vi framöver våren😁

Janne däremot, han ska ju Mirre utbilda också, samtidigt som han behöver bli starkare. Nu är han under igångsättning, så vi hoppas att det kommer mer snö, så att underlaget blir bättre. 

Han ska skrittas en vecka till och sen börja trava. Måste säga att han är otroligt lugn och snäll, fast han bara vilat och skrittat. 

(null)


Återbesök ✅

I torsdags var vi in på kliniken för återbesök med Janne. Som vi trodde var han nu helt bra.  Spänningarna och ömheten i ryggen var helt borta också. 

Även om det " bara" var två veckor sedan första besöket och han har skrittats en vecka av dem två, så ska vi nu sätta igång och bygga upp honom lugnt. 

Det blir först skritt i två veckor till, sedan trav på rakt spår i två veckor och därefter lägger vi in galopp. Efter sex veckor ska han vara där han var innan behandlingen men förhoppningsvis lite starkare. Fick även rekommendation av veterinär att rida i snö som träning. Nu är det ju inte så mkt än, men man kan ju hoppas att det kommer lite till. Idag  är det mest regn, tyvärr!!!

Jag har börjat tömköra Janne igen. Han är jättefin att tömköra. Ett bra komplement under uppbyggnaden. Nu när han ska skrittas också så kan man ändå göra olika rörelser som skänkelvikningar och öppnor. 

Det går fort nu

Dagar och veckor springer iväg och det är inte långt till jul. 

Det är bra att det går fort. Då vänder det snart och blir ljusare igen. Vädret är lite upp och ner. När det kommer lite snö då blir det plusgrader igen. Får väl se om det blir en vit jul?!

Hästarna mår iaf bra. Janne höll sig lugn i hagen första veckan eft behandlingen, men nu börjar han bli lite rastlös 😁 Han ska nu skrittas en vecka och sedan är det återbesök igen. Då hoppas och tror jag att han får börja trava efter det. 

Sune, han hålls igång som vanligt. Bara han får röra sig regelbundet och hålla sig mjuk i kroppen, så mår han bra. Han är ju fantastisk, för även om han inte tränas på samma sätt nu under vintern, så kan man när som helst rida ngn galoppserie eller en piruett eller lite passage😁 Han kan sina saker och därför behöver man inte nöta. Tänk att han blir 21 år!!!

(null)
❤️❤️❤️

RSS 2.0