Nyårsafton

Först och främst....Sune är som vanligt igen. Ska promenera med honom sedan. ❤️


Bilden nedan summerar 2016 ganska bra tycker jag. 


I hästväg började året inte så bra, men det slutar desto bättre. Vi har haft en härlig sommar med många roliga minnen, minnen för livet ( Lag SM bl.a. ). Mirre satsar på hästarna mer än någonsin och vi stöttar så klart henne i detta. 

Mamma finns i mina tankar hela tiden och jag saknar henne fruktansvärt mycket! ❤️ Jag vill ändå tro att hon finns med oss hela tiden och att hon varit med oss med allt som hänt med hästarna osv. Jag VET att hon skulle varit ( är) otroligt stolt över Mirre! 
Nu ser vi fram emot ett ännu bättre 2017! 


Kolik!

Sitter i stallet nu håller koll på Sune, som har haft ett ordentligt kolikanfall idag. Distriktsveterinären har precis åkt härifrån och det verkar som det har släppt nu. Ska ha X-tra uppsikt närmsta timmarna och fortsätta med korta promenader. Älskade häst! ❤️ Usch, vad rädd man blir! 
Hoppning igår

Igår eftermiddag var vi upp till Ånge med Elke för hoppträning igen. Som vanligt hoppar hon jättefint och Elvira rider henne jätte bra! 


De fortsatte träna med vattenmatta, så att den inte ska vara ngt speciellt. Första hoppet tyckte Elke den var lite läskig, men hoppar över det gör hon. 😊 Vi funderade hur länge Elke har hoppat nu egentligen. Man skulle kunna tro att hon tränat hoppning i ett halvår, men det är bara sedan den 14/10 i år ( drygt två månader!) Då har hon hoppat 1 gång/ vecka med undantag för ett uppehåll på ca tre veckor. 

Med den utveckling hon har haft och har, så ser det nu ut som hon kommer att göra sin tävlingsdebut i hoppning i februari. 😊

Nu ska jag gå ut och göra iordning Sune för ett pass här hemma. Han känns förövrigt bara bättre och bättre. Mirre gjorde fyra (!) byten i varje på honom häromdagen. Ngt jag inte lyckats göra. 😊 

Elke ska få åka till lilla ridhuset i kväll, för ett uppmjukningspass. 


Annandag Jul

Så var det sista dagen på julhelgen. Det har varit en lugn och skön jul med ridning, film, mat och härligt väder! 😊


Idag red Mirre först ett lugnt joggingpass på Elke på ridbanan. Därefter red hon Sune. Vi har tränat lite "byt-byt" på honom, för att lära honom byten i varje. Idag slog Mirre till och gjorde 4:a!!! ( jag har inte ens gjort 3) Mirre verkar ha lättare för detta än mig. 😜


God Jul

Julafton med plusgrader och regn!? Solen lyckades dock kika fram en liten stund och då passade vi på att ta lite julbilder på Mirre och Elke.Dressyrträning med Elke

Strax före 8.00 i morse for jag och Mirre till Timrå med Elke för dressyr träning. 


Första gången hon var i Timrå och första gången Mirre tränade för Isabell Serrander. Elke "dansade" in i ridhuset med svansen i vädret, men slappnade av efter ngn minut och var sitt vanliga coola jag. 

De fick jätte bra hjälp och fick många bra verktyg att jobba vidare med. Dessutom många fina lovord om Elke. 😊 


Efter träningen for vi in och vaccinerade Elke, så nu är hon redo inför nästa säsong. 


Hoppning Elke

I går kväll var vi upp till Ånge med Elke, för lite hoppträning igen. Det var nog ca 3 veckor sedan sist. Elke var pigg och glad och tyckte verkligen det var roligt att hoppa igen. SOM hon hoppar sen...fantastiskt fint och gör allt så enkelt. Nu har hon även hoppat vattenmatta för första gången, utan problem.  😊 Det var även två andra hästar med och hoppade, så hon får även träning att gå med andra.


Se klipp här:

Elke hoppar

På fredag ska Elke på dressyrträning i Timrå. Blir bra träning att åka till ett nytt ridhus också. 


Sune jobbar lite lugnare denna vecka, men snart är jag lite ledig så då kan vi träna lite mer. 


Helgen

Jösses vad tiden går....redan söndag. 


Elke har som sagt vilat fre-sönd och det verkar som hon tagit det bra. Idag fick hon ett tokryck och drog med sig Sune och Majsan på ett "rejs" i hagen. Se klipp på Mirres Insta: @mpdressage
I morgon får hon gå ett pass i lillridhuset och på tisdag blir det hoppning igen! 😊

Sune gick ett lösgörande pass på våran bana hemma i fredags. Kunde faktiskt rida i alla gångarter. Underlaget var hyfsat.... då åtminstone, nu regnar det ute! 😱 I går longerade jag honom och idag värmde han upp själv i hagen (😜), innan vi for upp till Ånge med honom. Mirre passade på att rida innan vi gick på medlemsmöte. De fick till ett riktigt bra pass och Sune var riktigt fin i slutet. Tycker han jobbar på bra med tanke på att han går på bra underlag endast en gång i veckan! 

Nu i kväll har jag och Mirre suttit och gjort en grovplanering för nästa säsongs tävlingar. Det blir ett spännande år med mycket att se fram emot. Redan i början av februari blir det träning för Jeanna igen, för Sune och Mirre. Ska bli jätte roligt! 


Vila

Som jag skrivit tidigare, så tror vi Elke växer nu. Idag var vi ner till ridhuset med henne igen. Hon är fin i traven men hade lite jobbigt i galoppen idag, framför allt vänster. Dessutom verkar hon lite trött. Mirre fick ändå igenom det ganska bra, men vi bestämde oss för att låta henne vila nu fre-sönd. Först tänkte vi ändå hålla igång henne med lugnare pass, men hon behöver nog vila helt. 


Tycker det är jätte viktigt att lyssna på hästens signaler och Elke har gått så otroligt mycket framåt nu, på kort tid, så lite vila blir nog perfekt. 👍


Onsdag

Redan onsdag! Jobbar bara i morgon, sedan är det helg för mig. 😊


Testade att longera Sune på ridbanan ( läs; isbana) i dag och det gick bra. Kunde ta i alla gångarter, trots is under snön. Snön har fastnat ngt och Pumbas ägare har grusat. Jag skulle nog inte ge mig på att galoppera uppsuttet, men rida i skritt och trav går nog bra. 

Med Elke håller vi oss till lilla ridhuset då hon inte har samma styrka och balans som Sune. Vill INTE att hon ska gå omkull! 

Vi var alltså ner dit med henne i kväll. Longerade henne några varv eftersom hon vilade igår, men den värsta överskottsenergin verkar ha lagt sig nu. Dessutom tror vi hon växer nu då hon är väldigt överbyggd bak och hon lägger sig gärna tidigt på kvällarna. Hon går inte särskilt ansträngande pass i ridningen nu, men vi vill ändå röra på henne. Det behövs inte långa pass nu heller, för hon är så fin redan från start. 😊 Vi åker ner i morgon också sedan får hon vila på fredag. Sune vilar i morgon och går ett lättare pass på fredag. 


Spöregn och minusgrader

Idag, på självaste lucia dagen har vädret verkligen varit skit! Det har spöregnat och varit minusgrader. Det var som om det regnade is. 


Vi hade planerat att åka till Ånge med Elke ikväll och hoppat, men vi vill inte riskera ngt, så det får förhoppningsvis bli nästa vecka. Det kan nog vara bra att hon får smälta senaste tidens hoppning också. 

I övrigt jobbar Elke på väldigt bra nu och vi åker var och varannan dag ner till lilla ridhuset med henne, varvat med promenader ute. Det märks att de inte rör sig i hagen, för hon har haft lite överskottsenergi. 😊

Även jag har fått äran att rida Elke. Mirre vill att jag ska rida henne ibland för att känna hur hon känns. Det var ett tag sedan sist och jag kan säga att det hänt MASSOR med denna ponny! Jag har ju sett hur fin hon ser ut från backen, men hon är verkligen en fröjd att rida. Mirre har gjort ett jätte bra jobb med henne och det var endast småsaker som jag vill att Mirre ska ha med sig när hon fortsätter att rider och utbildar henne. Jag tror att vi snart kan börja med den förvända galoppen faktiskt.  Tänk, det trodde vi inte för en månad sedan. Nu har vi t.o.m börjat lite med fattningar från skritt! 
Jag rider Elke

Sune då...ja, han är också pigg! Jag försöker hålla igång honom så gott det går här hemma ( med is överallt). Vi var upp till Ånge i helgen, så Mirre kunde rida honom ordentligt. Det gick jätte bra och hon rider honom så bra. Vi åker nog upp med honom till helgen igen. 


Tänk om det kunde komma lite snö ändå...less på det här nu! 


Ridhuset idag (lilla)

Eftersom Sune haft lite överskottsenergi nu, så tog jag med honom till lilla ridhuset och släppte lös honom. Där fick han springa av sig. Efter ett tag sprang han lös runt mig precis som om jag longerade honom😊


Sune springer lös

Elke fick också jobba i ridhuset idag. Hon ser jätte fin ut som alltid nu för tiden, även om Mirre tyckte hon var aningen stretig. Det är i och för sig inte konstigt när de bara står stilla på isen nu. Idag testade de en fattning från skritt också och det gick jätte bra. 😊


I morgon blir det Ånge med Sune och Elke ska ut på promenad. Det blir mycket "åka" nu, men det är åtminstone nära till lilla ridhuset. 


Pigg blivande 18-åring

Idag bubblade Sune över av överskottsenergi! Pigg och glad var han och drog iväg världens bocksprång.

Jag red på ängen, men även där är nu underlaget mest is. Så himla tråkigt att det inte går att rida ngn stans. Jag kunde ändå jogga honom lite lugnt och hittade även en liten plätt där jag kunde galoppera lite grand. När han känns så pigg hade man önskat ett bättre underlag, så man kunnat rida ordentligt. Tyckte ändå han kändes fin och slappnade av till slut.

Även Elke hade varit pigg idag, när Mirre gick en promenad med henne. Hon brukar vara som en hund att gå med,men idag hade hon hoppat och studdsat och ville nog helst busa! 😃 Även hon lugnade ner sig till slut. Blir nog till att longera innan Mirre ska rida på fredag!


Vad är detta för vinter?

Jaha, så vaknade man i morse till 4 grader varmt och blåst! Det betyder blankis överallt. Tur alla hästarna har brodd, skulle inte gå utan.

Pumbas ägare var snäll och skrapade ridbana igår, så den blev helt slät. Vi hann aldrig sladda den innan det frös på, så den har varit
knölig. Tyvärr är den ganska isig nu, men jag kunde ändå longera Sune där i morse i skritt och trav. Se länk:

Longering Sune

Elke fick jobba i ridhuset i kväll:

Mirre och Elke

Elke är så himla positiv, så det är inte ett dugg jobbigt att lasta och åka med henne flera gånger i veckan. Dessutom springer hon på transporten! 😊

Man är ju inte direkt bortskämd, men visst önskar jag att vi hade ett eget ridhus i bland. Jag tycker faktiskt att vi kämpar på och gör det ganska bra med att hålla hästarna på den nivån de ändå är. Det är inte så lätt, framför allt när vintrarna är så här.

Nu ser jag faktiskt fördelar också, med att inte ha ridhus;
-hästarna blir vana att ridas ute på olika underlag och i olika väder ( miljötränad).
-tror vi varierar ridningen ganska mkt i och med att vi inte nöter i ridhus varje dag.
-de blir vana att åka transport.
-vi åker till olika ridhus i bland när vi tränar. Inte alltid samma.

MEN så klart, vinner vi några miljoner ngn gång så bygger vi nog ett eget ridhus! 😜😊


Vilka framsteg

Känns som jag tjatar lite om Elkes framsteg, men faktum är att hon går framåt för varje pass.

Vi var ner till ridhuset med henne idag igen. Mirre fortsätter jobba med galoppen och övergångarna. Nu går det att "jobba" henne i galoppen. Förut var det mest att få henne att galoppera i rätt galopp.

På slutet idag fick Mirre trava på ordentligt framåt och det finns så mkt att utveckla i henne. 😊

Se länken nedan:

Mirreoch Elke, trav

Ridhuset med Sune

Idag for vi upp till Ånge med Sune. Mirre behöver rida honom på bra underlag och rätt mått.

Sune har inte varit i ridhus på ca två månader, så han behövde en startsträcka innan han kom igång. Tycker ändå han gjorde ett bra jobb idag med tanke på att han inte jobbat så mkt med rörelser på sista tiden.

Mirre red lite delar ur Msv A och med lite mer träning och teknik kommer det att bli jätte bra! Sune behöver också komma igång mer och bli kvickare. Vi åker nog upp ngt nästa vecka också.

Det finns filmklipp på Insta: @mpdressage

Elke fick komma ut på en skritt tur idag. Det verkade hon väldigt glad och nöjd över. I morgon blir det "lilla ridhuset" igen.


Litet ridhus

Mindre än 5 minuters bilfärd hemifrån oss, finns faktiskt ett litet ridhus. Med betoning på litet. Det är en ombyggd ladugård, så måttena är ca 27 X 15 m.

Jag var dit ngn gång med Sune när han var unghäst. Det var när jag inte kunde rida hemma pga dåligt underlag och han behövde få jobba av sig lite. Nu när Sune är äldre, starkare och balanserad, är det lättare att jobba honom ute även om underlaget är lite halvdåligt.

Elke däremot, som är ung och inte har rätta styrkan eller balansen ännu, kräver ett fastare och bättre underlag. Så igår var vi för första gången dit med henne. Cool som hon är, knallar hon utan vidare ner för landgången ( är en sådan ner till ridhuset) och är inte det minsta spänd eller tittig!

Mirre jobbade mest med galoppen, som de inte jobbat på ett tag. På slutet var hon riktigt lösgjord.

Idag var vi ner dit igen. Vilken skillnad det var redan från start! Mycket mer lösgjord och galoppen var riktigt bra ( för att vara Elke). Nu kan Mirre verkligen arbeta henne i galoppen och jobba med att få henne starkare och stadigare i övergångarna.

I morgon åker vi nog upp till Ånges ridhus med Sune. Mirre vill jobba lite rörelser.


RSS 2.0