Fina Sune

Efter två veckor med endast promenader och longering/ tömkörning, var det idag dax för ett rejälare joggingpass i Ånges ridhus. 

Jag tror både jag och Miranda hade förväntat oss att Sune skulle vara lite stel och lite seg i bakbenen, men inte då. Han var jätte fin! Mirre ( det var bara hon som red) började lugnt och gav honom tid att komma igång. Vi höll oss till planen att bara rida honom rund och låg. Inte rida upp honom i ngn tävlingsform med stora flashiga gångarter. I stället ville vi ha honom kvick och framme för skänkeln och Sune såg verkligen jätte fin ut. Det kändes även bra tyckte Mirre! :-)


Nu laddar vi inför en träningshelg, nästa helg med Linnea. Ska bli jätte roligt! 

Skit väder

Morgonen började med spöregn, som sedan gick över i blötsnö. Skitväder! 

Hästarna fick faktiskt stå inne ett tag och äta hö i morse. Det var så himla blött och regnigt. När de gick ut började det mer och mer gå över i blötsnö. 

Enda fördelen är att det blivit lite mjukare på ridbanan igen och idag kunde jag longera Sune där. 


När vi var klar med allt i stallet tog vi in hästarna. De var väldigt nöjda att få komma in. Ingen idé att de står och hänger ute och blir blöt och kall. 

I morgon åker vi upp till Ånge med Sune. Blir ett rejält joggingpass i ridhuset. Lär nog vara ganska ensamma där, då de flesta är på Friends i helgen. Tur att man kan se det mesta på Play! :-)  

Annars händer det inte så mkt nu. Det är en tråkig tid med mörkret och det får gärna komma lite snö så det blir både ljusare och mjukare. Vi laddar upp inför en träningshelg med Linnea nästa helg. Det ska bli jätte roligt! ( även om det är Mirre som ska träna). Helgen efter det åker vi upp till Dante och är med när han tränas, ev blir det ridning också. 

Pigg

Idag tömkörde jag Sune på ängen. Han var pigg och verkar ha tagit vilan och återhämtningen bra. Han har inte vilat helt, alltså bara gått i hagen, utan jag har promenerat endel med honom. Då får både han och jag motion! 

Får se hur jag gör i morgon, om jag tömkör igen eller rider. Tanken är att han ska joggas igång inför två dagars träning med Linnea nästa helg (5-6 dec). Ev åker vi upp ngt till Ånge innan också, för att få rida på bra underlag. 

Gammal tömkörningsbildNästan 21 timmar i bil

...har det nu blivit sedan söndag morgon! Nu är jag ganska trött på att åka bil faktiskt. 

Idag har vi varit upp med Dante till Jämtland ( Jan Persson) igen. Han kommer nu att trappa upp träningen med honom. Nu vet vi ju att han inte har ont och det känns bra. Pratade mkt med Åsa ( Jans fru/ sambo) idag och vi har planerat lite. Bl. a kommer jag och Mirre att åka upp och vara med då Janne tränar Dante. Ev. rider vi åxå. Blir det inte Dante, så blir det på deras hästar. :-) Vi kommer att få vara med och lära oss om hur vi ska hantera Dante, så att han inte får det minsta övertag. Detta ska bli jätte intressant och lärorikt! 

På väg hem

På väg hem

Ja, då är vi på väg hem. Har precis stannat i Tönnenbro och ätit och gett Dante vatten. 

Hur gick det då? 
Vi började att berätta hela historien från början. Därefter kände veterinären igenom Dante och satte sedan på honom sensorer på huvud, manke och kors. Dessa lästes sedan av genom höghastighetskameror när vi gick och sprang med Dante i gången. Han böjdes även igenom på alla fyra benen....de kunde inte hitta någonting! Utan det var en ovanligt symmetrisk och fin ponny! 

Vi beslutade ändå att göra ultraljud på hasen, som vi behandlat tidigare. Inget där heller! 

För att gå vidare var det bara ridprov kvar. Efter lite funderande och prat med Åsa, beslutade jag mig för att prova rida honom. Vi hade ju ändå åkt så långt och annars har vi bara funderat på det sen. 

Jag kan säga att jag var ganska så nervös att sitta upp på Dante. Sist jag gjorde det hann jag inte långt innan han drog och skickade av mig.... Nu gick det jätte bra! Jag longerade lite innan och han var liiite spänd från första början, men annars gick det bra. Skrittade och travade i båda varven, utan att han visade några tendenser till att vilja dra iväg. Tvärtom, tyckte veterinären att han såg väldigt fin ut. Provade tom skänkelvikningar i skritt och han satte väl under sig utan problem. 

Detta innebär att vi i morgon åker upp med honom till Janne igen och han får fortsätta sitt arbete med honom. Det har ju gett resultat och nu när vi vet att han inte har ont, utan att det sitter i huvudet, så kan han jobba honom lite hårdare. Vi är övertygad om att Janne fixar det här. Han har redan gjort ett fantastiskt jobb med honom. Vi lastar honom på en minut nu! 

Dante har verkligen skött sig på allra bästa sätt och man kan inte tro att han bara är 4 år! Det känns bra att vi gjorde det här och att det faktiskt gick så bra att rida honom. Det här kommer att bli en kanon ponny så småningom! 

VattenpausFramme i Uppsala

Kl 7.00 i morse for vi upp till Häljesund, som ligger drygt 4 mil norr om Östersund och hämtade Dante hos Janne Persson. Lastningen gick jätte bra och sedan stod Dante som ett ljus i transporten i 7 timmar! 


Ca 17.30 var vi framme. Då promenerade vi en stund med honom innan han fick komma in i sin box. Han är hur cool dom helst, så vi hoppas att det inte är ngt allvarligt nu i morgon. Kl 9.30 är det dax, håll tummarna! 
Liten tripp

I morgonbitti åker vi först upp till Jämtland och hämtar Dante, sedan åker vi till Uppsala. Dante har tid 9.30 på måndag morgon. 

Jag hoppas faktiskt att de hittar ngt på honom. Då får vi förhoppningsvis en förklaring till hans beteende. Det bästa vore ju så klart om det är något som är lätt att behandla och att Dante sedan blir som vanligt igen! På måndag får vi förhoppningsvis svar....

Vi kommer dessutom bli filmad av ett filmteam från lokal TV, som håller på att göra ett veterinärprogram. Vi blev tillfrågad om det var O.K att de följde oss och det tyckte vi. :-)

Ett år och två månaderSom jag saknar min älskade mamma!!! Jag har så mycket jag skulle vilja berätta och som jag ibland tänker att jag ska berätta...men hon finns ju inte här. Det känns fortfarande så overkligt, som om det inte gäller mig...inte min mamma. 

Helt plötsligt kan det komma över mig. Jag blir både arg och ledsen på samma gång. Livet är så orättvist! Varför skulle just min mamma drabbas...jag vill ju ha henne kvar, här och nu!

I eftermiddag ska jag åka ner och tända ljus i minneslunden. 

PromenadPromenad idag igen. Visst är han fin i rosa grimma!? :-)


Sune och Pumba tycker det är onödigt att sätta för fönstret, när man kan kila ut i det i stället. 

Promenad vecka

Den här veckan blir det bara promenader ute i skogen med Sune. Det är ändå hårt i backen och går inte att göra så mkt annat. Det är ändå lägligt att han får hämta igen sig i kropp och knopp! 

Bild från Mads träningen
Beröm var ngt han var väldigt noga med.

Därefter joggar vi igång inför träningshelgen (5-6 dec) med Linnea i Ånge. Det ska bli jätte roligt och det är många som vill vara med, vilket så klart är ännu roligare. Dessutom blir det gemensam teori och middag på lördagkväll. :)


Vart är vi på väg?


#Prayforparis

Mads träning

Idag har Mirre tränat för Mads för första gången, men förhoppningsvis inte den sista! 

Mirre och Sune gjorde en super träning och fick massor av beröm. Mads är en jätte duktig tränare och Mirre fick jätte bra hjälp. Mycket handlade om att få Sune framme för skänkeln  och att han ska vara kvick, kvick, kvick. Sune är ju en ganska bekväm herre, men jäklar när hon fick igång honom idag, så blev han så himla fin. Det är ett kvitto på att vi är inne på rätt spår nu och sedan ngn månad tillbaka. 

Nu vet Mirre vad hon ska fortsätta med och det som är så bra, är att Linneas träningar är så lika eftersom hon själv tränar för Mads. :) 


Det gick så pass bra idag och Mads gillade verkligen Sune, så nu får vi kanske tänka om när det gäller tävlingsplaneringen igen....
Läs mer på: www.mirandapadellaro.blogg.se

Börjar bli hårt

Nu börjar ridbanan bli hård och knagglig . Där skulle behövas lite snö nu. Annars är det skönt att snart halva november har gått och det har knappt varit minus grader under dagtid! 

Eftersom Sune har vinterskor, så skruvade jag i traktbrodd i alla hovar idag, så kunde Mirre rida på ängen i stället. Sune såg pigg och fräsch ut och Mirre var nöjd med dagens pass. I morgon får han en lugn dag och på lördag är det träning för Mads i Sundsvall!! :-) Kameran är självklart med då, så jag hoppas att jag kan fota många fina bilder. 

Sune fick idag äran att inviga Mirres nya träns, som hon fick till Dante, när hon fyllde år. Sune blev jätte fin i det! Han ska ha det på lördag, så ni får se då! 

Duktig kille

Idag trappade jag upp passet med Sune . Jobbade med samlingen i galoppen och stora arbetspiruetter. Vi har lite att jobba med där, då han gärna samlar sig för mycket och då tappar galoppkvaliten. För att jobba med det red jag in och ur en stor arbetspiruett. Jag vill kunna påverka varje språng. Vi fick till några jätte fina samlade språng , samtidigt som vi vände ngt steg, då gav jag mig med detta. 

Traven har blivit mycket bättre. Tänk att han kan utvecklas fast han är 16 år, snart 17!  I traven är det fram för skänkeln som gäller, mot en låg stadig hand. Även här vill jag kunna påverka framåt i öppnor och slutor, mot en låg stadig ytterhand. Jag försöker verkligen att tänka på att inte ta tillbaka handen, utan använda mera sätet om jag vill stämma av eller samla ngt steg. 

Jag är jätte nöjd med Sune idag. Det är jag alla dagar. Det är så roligt att han fortsätter att utvecklas och blir hela tiden bättre och bättre. Det ska bli så roligt att höra vad Mads tycker om honom och vad Mirre får för tips för framtida träning. 
Sune idag

Sune fick en promenad igår, för att komma igång igen efter några lugna dagar. Idag red jag ett pass på banan med fokus på rund och låg form. Från början tyckte jag han var lite segstartad ( inte så konstigt), men efter ett tag kom han igång riktigt fint. :)

I morgon snäpper vi upp ytterligare och det blir ett till pass på banan. Veckan kommer att se ut så här:

Månd.: dressyr/ lösgörande
Tisd: dressyr/ mer schvung och rörelser
Onsd: vila
Tor: Mirre rider dressyr
Fred: longering över bommar
Lörd: träning Mads i Sundsvall
Sönd.: vila/promenad

Det blir Uppsala

Efter att ha berättat hela historien med Dante, för den veterinär vi tänkt åka till, rekommenderade de oss faktiskt att åka till Uppsala direkt! De tyckte att vi gjort så mkt redan och även om vi åker till dem, kanske vi ändå måste till Uppsala eftersom de har all utrustning som behövs. Båda veterinärerna jag pratat med tycker att det låter som att det sitter högre upp. 

Nåja, den 23/11 har vi tid och då får vi förhoppningsvis veta. Det bästa är ju faktiskt att det är något som stör honom och att det går att behandla! Vi hoppas och vill ju att lilla Dante ska bli som förut och ännu bättre.....men vi får vänta och se....

Både bra och dåligt

Ja, så kan man sammanfatta dagens besök hos Dante. 

För det första är vi så nöjda och glada att vi tog hjälp av Jan! Dante har det jätte bra på alla vis och han är hur lugn och cool som helst i all hantering och när han jobbas från marken....även med sadel på.

Det är ridningen som fortfarande inte riktigt funkar. Även om vi blev positivt överraskad idag, att det faktiskt gick att sitta upp på honom och rida. Nu var det ju i och för sig endast Jan som red och han är otroligt duktig! Med tanke på att han drog iväg även med Jan de första gångerna, så har det ju hänt endel. Men Jan fick jobba med honom och hela tiden och "passa" på honom, annars kunde han dra iväg. Det är framför allt i höger varv det är svårt. Han är stel och ovillig att ställa och böja igenom. Man ser att han spänner sig och kryper ihop. Det är nästan så han " knäar" ibland, som om det är ngt som "nyper" till och gör ont!? 

Jans magkänsla säger att det är något som stör honom. Kanske vid korset, höften... Efter mycket diskuterande kom vi fram till att jag ska ringa en veterinär i morgon och försöka att få en tid. Får vi tid där, så ska vi kolla upp honom ordentligt. 

En viktig sak de sa, var att troligtvis har Dante haft dessa problem liggande latent, hela tiden. Det var själva händelsen med kon som utlöste det hela. Hade det inte hänt nu, hade det nog visat sig senare ändå. 

Man kan ju spekulera hur mkt som helst om vad som är fel. Nu hoppas jag att vi får en tid hos denna veterinär, som ska vara väldigt duktig på ryggar, kors, rörelsestörningar osv. Vi vill ju åtminstone utesluta att han verkligen inte har ont någon stans!

Idag hälsar vi på Dante

Idag ska vi äntligen fara upp och hälsa på Dante. Ska bli roligt och träffa honom igen och dessutom få se när Jan jobbar med honom. Vi ska även prata om hur vi gör fortsättningsvis med Dante, då jag har mina misstankar.... mer om det efter dagens besök. 

Sune har fått några lugna dagar, vilket bara brukar göra honom gott. Idag ska han få sig ett joggingpass för att komma igång igen. 

Ha en fortsatt bra söndag och farsdag! 

Så går det med Dante

Idag har jag pratat med Jan igen, angående Dante. Han har nu satt igång honom lite lugnt. Först utan ryttare, så Dante fick känna att det inte gör ont när han rör sig. Han är nu bra i hasen, vilket är skönt. 

Tyvärr är han fortfarande spänd i ridningen och drar iväg. Det kan bero på att Dante fortfarande tror att det ska göra ont, alltså att det sitter i hans huvud. Är det så, är det bara att nöta på, så får vi se. För att utesluta ska vi även kolla tänderna på honom. Vi vet inte om han har vargtänderna kvar och är de kvar,  kan det faktiskt vara de som spökar! 

Hur som helst, så tänker vi åka upp och hälsa på Dante på söndag. Då får vi även se när Jan jobbar med honom. Det ska bli spännande! Då får vi även diskutera hur vi går vidare. Som det ser ut nu, så kan vi ju inte ta hem honom än. Det måste ju gå att rida på honom! 

Så himla tråkigt att det blev så här, men jag hoppas och tror att det ordnar sig till slut. Vi vill så klart ha hem honom och Mirre vill ju kunna träna honom i vinter. Allt började när han blev rädd för den där jäkla kon! Det är inte bara i Dantes huvud det satt sig, utan även i Mirres. Hon har jätte svårt att rida på ridbanan om korna är i närheten. Jag förstår hennes rädsla och det är inte så lätt att komma över. Vi tar nya tag! 

Tider för Mads

Tiderna för Mads träningen den 14/11 har nu kommit. Det blir en tidig morgon för våran del, men det gör inget. :) 

Dressyrhelg


Den 5-6 december kör vi en Träningshelg med Linnea i Ånge. Ska verkligen bli jätte roligt! 

Morgonpasset

Nu har jag precis kommit in från stallet. Jag har mockat , fixat fodret och ridit Sune. 

Igår kväll longerade jag Sune. Han var ngt spänd från början, eftersom korna stod ganska nära och råmade ( vrålade) högt. De var nog hungrig, brukar låta så då. :)

Till morgon blev det i allafall ett dressyrpass. En rund och låg form där han var kvick och framme för skänkeln. Fick påminna honom några gånger om min vänstra skänkel, som han ville gå lite emot och inte lyssna på som jag ville. Red även utan sporrar, men hade ett spö att peta med i stället. Efter ett tag blev det mycket bättre och jag kunde avsluta med en bra känsla i traven där jag tog upp formen lite. 


I morgon ska Mirre trimma honom lite. 

Lördag....och söndag

Helgen har gått så fort, vips så är det söndag! 

Igår startade vi morgonen med att röja ur källaren. Vi slängde massor av prylar, som vi aldrig använder. Känns så bra när det är klart. Nu kan vi hänga upp täcken där nere på tork, i vinter. 

Mitt i all städning så hittade jag min gamla Hubert! 


Det är en gammal get som jag fick när jag var liten. Även Miranda hade honom när hon var liten.  Han är säkert 40 år! Hubert luktade lite illa, så han fick sig en tvätt i maskinen! :)

Mirre red ett pass på Sune också. Fokus på rund och låg form, med god takt och energi. Såg jätte bra! 
Pumbas nya ägare klarar sig själva nu. De är verkligen jätte duktiga och vill hela tiden lära sig mera! 

Idag ( snart) åker jag och Mirre och tittar på SM- finalerna i ponnyhoppningen, i Sundsvall. Ska bli roligt att se, trots att det är hoppning! ;)

RSS 2.0