Ännu kallare!!!

I morse vaknade man upp till -27 grader!!! Fy f-n va kallt! 

Hästarna fick vila idag och nu på kvällen är det ändå " bara" runt -20. I morgon ska det bli bättre, så då blir det ridning. 

(null)
Längtar till detta nu!!!

Kallt och longering

Så blev det kallt igen, runt -20 grader igår och idag. Jag hatar kylan! Det är verkligen inte roligaste tiden att ha häst, men det är bara att gilla läget. 

Eftersom hästarna vilade igår och de får x-tra mat när det är kallt, kände vi att de behövde röra sig alla tre i kväll. Vi longerade alla ordentligt och sedan fick de gå in. 

Nu hoppas jag det vänder i morgon! 

I övrigt är inte uppdateringen på topp just nu. Det händer inte så himla mycket. Vi håller igång hästarna och det kommer ju hända mer framöver. Denna blogg är mer som en dagbok för mig själv och jag tycker det är roligt att kunna gå tillbaka och läsa om vad som hänt. 

På lördag ska Mirre och Janeiro träna för Issa igen. Det blir spännande! Då ska vi testa bytena! 

Tömkörning

Idag har jag tömkört Elke över bommar. Det var jätte länge sedan jag tömkörde henne, men hon var så duktig! 

Ska försöka tömköra henne en gång i veckan och även fortsätta jobba med bommar. Även Sune fick gå över bommar idag. 

När Mirre kommer hem från skolan ska hon rida Janeiro. Hon har inte ridit honom på drygt en vecka, pga att hon varit sjuk. Jag har hållit igång honom så han har inte vilat helt, även om det blivit lite lugnare för honom. 

Tror bara det är nyttigt för honom att få tid att smälta senaste tidens ridning. Nästa helg är det dax för Issa träning igen och då ska vi nog börja med bytena. 😁 

Återbesök och tandkoll

Idag har Elke varit på återbesök på kliniken. Jag berättade att hon är superfin i ridningen nu och veterinären tyckte det var jätte roligt att höra. Hon tittade på henne i longeringen och tyckte att hon travade och galopperade som en storhäst! 

Vi fick nu grönt ljus att träna på som vanligt. Vi ska fortsätta tänka förebyggande och bygga upp muskulaturen på bakdelen ( men det gäller ju alla hästar). Gärna jobba med bommar och även lägga in tömkörning då och då. 

Hon ska hållas varm över bakdelen och med fördel värmas lite lätt utan ryttare innan ridning. Jag funderar på att köpa en värme filt eller liknande, som hon kan stå med före och efter ridning. Det kan vara skönt för alla hästar. 

Passade även på att kolla tänderna på henne, var nog drygt ett år sedan sist. Hon såg fin ut och var endast lite vass längst in nere på vänster sidan. I övrigt var det inget speciellt. 

(null)

Nu hoppas vi att hon håller sig nogorlunda lugn i hagen, så det inte händer ngt mera. Nu vill vi kunna träna på och ev göra ngn tävling. Hon kommer även läggas ut på annons framöver. 😔

Jag önskar vi hade möjligheten att ha kvar henne och ändå satsa på en storhäst till Mirre, men det har vi inte. Elke är en fantastiskt fin ponny och jag är övertygad om att hon kommer gå långt med rätt ryttare! Hon är alldeles för fin för att bara gå och skrota. Hon ska tävlas! 

Ingen ryttargala

Tanken var att vi skulle gå på Matfors ryttargala i kväll. Ngt som Mirre sett fram emot länge. Hon är ju även nominerad till Årets Storhästekipage...

Tyvärr blir det ingen gala då Mirre är jätte sjuk. En rejäl infektion i kroppen med hög feber. Var på V.C med henne igår fredag, men läkaren tror det är influensa, så inget penicillin eller så. Bara att avvakta säger de...

Jag försöker hålla igång hästarna så gott jag kan. Red Elke idag och jösses så pigg och fin hon är! Det gäller att säga till sig själv att inte rida för länge. Vill verkligen behålla denna pigga, glada känsla i henne. 😊 Provade även tre serpentinbågar i galoppen idag och trots lite taskigt underlag fixade hon det galant. På onsdag är det återbesök och tandkoll! 

Lilla räsern

Elke är så himla rolig att rida nu. Pigg och glad, utan att vara het och stark. Hon är så mjuk och fin och bara vill och vill och vill....är tacksam att jag får rida henne. 

Vi fortsätter jobba övergångar och mera förvänd galopp. Idag red jag innanför spåret och då blir hon lite vinglig men jobbar på fint och försöker höra rätt hela tiden. 

(null)

Är så härligt att dagarna börjar bli längre nu. 

Mirre och Janeiro fortsätter utvecklas så fint. Han har jämnare bjudning och tar bättre stöd nu, har även blivit starkare även om det är mkt kvar. Vi öser på honom grovfoder och även lite proteinfoder, så han har ngt att bygga av. 



Tillbaka till vardagen

Då var det slut på helgerna och vardagen är tillbaka. Lite skönt faktiskt, även om det är härligt att vara ledig också! 😁 Tycker t.o.m att det är lite ljusare längre på e.m. Det går iaf åt rätt håll nu. 

Alla hästarna jobbar på bra tycker jag. Bäst igång än så länge, är nog Elke. Hon känns så himla fin nu. Har även lagt in den förvända galoppen igen och det är inga problem. Än så länge jobbar vi inte så mkt rörelser. Det blir rakriktning, bjudning ( som det verkligen inte är ngt fel på😜) och endel övergångar skritt-galopp-skritt. Hon har blivit mkt starkare i dessa. I slutet av januari är det återbesök, för att kolla om vi får klartecken att träna för fullt. 

Janeiro har gått jätte mkt framåt på kort tid och Mirre har hittat mer och mer knappar på honom. Han har en helt annan bjudning direkt nu och kontakten och formen är bättre. Det kommer så klart att ta tid för honom att bli riktigt stark, men vi jobbar på i lagom takt. 

Så klart, klev han av sig en baksko idag. Eller den hamnade på sniskan när jag longerade, så fick gå in och ta bort den. Ev kommer hovis på torsd. Det är ändå dax att sko om honom. 

Sune hålls igång han med, så han håller sig mjuk i kroppen. Han kan ju sina saker, så man behöver inte nöta på med honom. Ställer inga större krav på honom, än så länge. 



Sune 20 år!

Nyårsafton var väldigt lugn för oss och inte var det just ngt skjutande heller ( långt bort), så det var lugnt även i stallet. 

Alla hästarna är nu ett år äldre. Tänk att Sune är 20 år! Fortfarande lika pigg och fräsch i kroppen. Jag fortsätter att hålla igång honom och Mirre tänker nog göra ngn tävling med honom i vår/ sommar. 

Janeiro och Elke är nu 8 år. Jag red Elke idag och hon är sååå fin nu😁 Vi ökar hela tiden på ridningen och idag red jag även lite förvänd galopp som inte var några problem. Hon har blivit både starkare och fräschare. 

Mirre tränade för Issa igår, med Janeiro. Nu börjar hon hitta knapparna på honom 😁 De jobbar på med grundridning, bjudning och kontakt. De passar så himla bra tillsammans! 



RSS 2.0