Nu händer det grejer

Idag var det Mirres tur på Sune. Det märktes direkt att hon är tillbaka i sin ridning igen och inte bara det, nu händer det verkligen grejor!

Jag tycker att efter senaste träningen för Linnea, har hon tagit ett stort kliv framåt. Nu rider hon verkligen och är konsekvent. 

Sune är ju en ganska bekväm gentleman. Han kan sina saker och gör de bussigt, men vill du rida rörelserna med mera bärighet och schvung, då får man rida för det också. Både jag och Mirre är nu noga med att Sune ska vara framme för skänkeln, innan man börjar tänka samling. 

Mirre red byten i vart 4:e, 3:e och vartannat idag. De gjorde även jätte fina öppnor och slutor i trav, med takt och schvung. 


Har inte riktigt bestämt än, om Sune ska vila i morgon eller om det får bli ett joggingpass bara.

Konsekvent ridning

Jag har säkert sagt det förut, men jag behöver påminna mig själv....ofta, det är super viktigt att vara konsekvent i sin ridning! 

Inspirerad efter att ha sett Jan arbeta med Dante, var jag fokuserad på att vara konsekvent vid dagens pass med Sune. 

Bjudningen framåt är ju A och O i all ridning. Har jag ingen bjudning, finns där inget att stämma av så att han kan bära mera vikt på bakbenen. Det är alltså viktigt att Sune svarar för min skänkel, framåt! 

Jag jobbar med att mina tår ska peta framåt, vilket i sin tur gör att skänkeln inte ligger an hela tiden. Jag "pickar" till och sen bort med skänkeln. Lyssnar han inte direkt så säger jag till lite tuffare. 

Efter dagens konsekventa arbete med detta, blev Sune super fin på slutet! Är väldigt nöjd med dagens pass, både med mig själv och så klart Sune. 

Otroligt imponerad!!!!

Idag har Jan Persson varit här och hämtat Dante. Vilken hästkarl, jag är otroligt imponerad över hans sätt att arbeta med hästen.

Han började jobba med Dante från marken först, för att hitta " gas och broms". Det var viktigt att Dante gick framåt åt det håll Jan bestämde. Inte backa och köra upp huvudet och gå åt ett annat håll. 

När han gjort det en liten stund och Dante började förstå vad han ville, då närmade de sig  transporten. Man kan säga att Dante hela tiden hade ett val:  - gå in i transporten och få det lugnt eller...
 - backa ur/ inte gå framåt och få det jobbigt. 

Efter ca en timme gick Dante på helt själv. Han backade ut ngn gång och fick då jobba lite, så då valde han själv att gå in och stå kvar! 

Jan tog ändå ut honom ngn gång (Dante ville nästan inte backa ut), för att sedan lasta in honom igen och lugnt kunna stänga bommen bakom honom. Han försökte inte ens att kasta sig bakåt då. 

Jag är så otroligt imponerad över Jan. Nu när jag sett han arbeta med Dante känner jag mig övertygad om att det här blir super bra för Dante och för oss. 

Jag och Mirre kommer att åka upp om ngn vecka för att titta lite när han jobbar med honom. Ska bli jätte spännande! 


Spännande i morgon

I morgon blir det oerhört spännande. Då kommer nämligen Jan ner till oss och hämtar Dante ( eftersom vi inte fick på honom själv). Jag ser verkligen fram emot att se hur han jobbar med hästen och hur han gör när han lastar! 


Dante blir sedan borta en månad. Det är då tänkt att han ( Jan), ska hjälpa oss med lastning och ridningen. Allting känns jätte spännande och jag tror det blir väldigt lärorikt! 

Promenad

En dryg halv timmes promenad idag.

Vilken träning!

Idag har Mirre och Sune tränat för Linnea i Ånge och vilken träning de fick till! 

Sune travade som han aldrig travat med Mirre förr. De gjorde super fina skolor och fina byten. Precis ett sådant pass som Mirre behövde nu, både för självförtroende och inspiration. 


Nästa träning blir förhoppningsvis i slutet av oktober. Vi har även planer på en träningshelg i november. Då blandar vi träning med teori och så äter vi tillsammans och umgås. :)
Blir tokig på det här

Tror ni vi fick på Dante....nej!!!

Idag tog vi på en halsring, så vi skulle kunna hålla emot när han backade. Det resulterade att han gick uppåt i stället. Både Dante och vi gjorde illa oss, inget allvarligt, men vi kände att vi måste få proffs hjälp med det här. Vi kan ju inte riskera att det händer ngt.

Så nu får Jan komma ner och hämta honom i stället, förhoppningsvis ngn dag till veckan! Man blir jäkligt less. Nu har han "vunnit" flera gånger över oss när det gäller lastningen, så han blir ju "tjurigare" för varje gång. 

Även om det känns hopplöst nu, så är jag övertygad om att det blir bra i slutändan. Dante är en snäll häst, men han behöver tas ner på jorden och han behöver ett tydligt ledarskap och det är ju det vi ska få hjälp med.

I dag åker Dante

God morgon! Idag är det tänkt att vi ska få in Dante i transporten och åka upp med honom till Jämtland. 

Det känns helt rätt att lämna honom dit och det ska bli så spännande att följa hans träning. Vi har ju jobbat med Dante själva nu hela tiden, men inte suttit upp på honom. På marken är han jätte duktig! 

Mirre red Sune igår igen och det märks att hon blivit lite osäker sedan hon åkt av flera gånger. Även om hon litar på Sune, så blir hon lite avvaktande i sin ridning. Hon gjorde ändå ett jätte bra pass igår och nu är det bara för henne att rida honom så mkt som möjligt när Dante är borta, så hon blir trygg igen.Hurra hurra!

Idag fyller min bästa vän och man år! Stort grattis, älskar dig! 
Ledig dag

Tisdagar är ju min lediga dag. Det är så skönt! 

Började dagen med lite mindre roliga saker....putsa fönster! Därefter var det stallet som gällde. När mockningen var klar tog jag in och gjorde iordning Dante för lite tömkörning. Jag tycker att han verkar mer harmonisk nu. Han skötte sug i allafall bra i tömkörningen, även om han inte har världens bästa kondis. 


Han bryr sig i allafall inte om vatten! :-) När jag var klar med tömkörningen, släppte jag lös honom och då gick han efter mig. Vi stannade, backade osv. Duktig kille! 

Nu i kväll har Mirre ridit på Sune. Hon har inte ridit sedan hon åkte av Dante sista gången. Det är bra för henne att få känna sug trygg igen. Då kommer det att gå lättare med Dante också. Hon kände på alla gångarter, gjorde några jätte fina byten. 
Ledarskap med Dante

Även om det var en tung dag igår, så jobbade vi med hästarna. Utan hästarna vet jag inte hur jag klarat sorgearbetet. 

Dante löshoppade vi första gången i våran ägo. Tror att han är löshoppad två gånger tidigare. Han tyckte det var lite konstigt med tunnorna, men gick ändå förbi. 

Hindren vi satte upp var inte så höga, så han behövde inte anstränga sig alls. Vi vill att han ska tycka det är roligt och att han förstår vad han ska göra. 

Duktig kille

Idag fortsatte vi med ledarskapsövningar och han har verkligen blivit jätte duktig. Mirre hängde på honom också och det var inga problem. Själva uppsittningen får Jan göra, så att det inte blir tokigt igen. Dante åker ju dit på lördag. Ska bli så spännande att följa och lära sig mer om detta. 

Mirre och Dante
Majsan mycket bättre

Redan igår morse var Majsam mkt bättre i svullnad och hälta. Så pass bra att hon fick hå ut i stora hagen med de andra. 

I kväll när vi tog i de, var hon så gott som helt bra! Så himla skönt att det inte var ngt allvarligt, då vi ett tag faktiskt befarade det värsta. Vad som hände vet vi inte, men hon kan ha fått en smäll där.  Huvudsaken att det går åt rätt håll och hon blir bra. Ett år av sorg och saknad

Idag är det på dagen 1 år sedan min älskade mamma somnade in. Det gör fortfarande ont och saknaden är enorm. Jag visste inte att man kan sakna ngn så....

Jag minns sista månaden som om det vore igår. Den där jävla sjukdomen gör mig arg, ledsen, förbannad...det är så orättvist. Ibland vill jag skrika, ibland bara vara ledsen. Varför just min mamma. Min pigga, glada, älskade mamma! 

Nu har jag/ vi tagit oss igenom "det första året", men fortfarande kan det, när som helst komma över mig. Det känns som ett slag i magen, en klump i halsen och jag vill bara gråta. Jag vill att mamma ska vara här, nu! 

Det är så mkt jag skulle vilja berätta för henne, så mkt som jag önskar att hon fick vara med på. Även om jag pratar med henne nu också och tror att hon finns med mig, så vill jag ju ha henne här och nu.

Senare idag ska jag åka och tända ljus i minneslunden.
Höst

Idag har vi gjort lite "höst" ute. Dessutom har Marco sladdat ridbanan, som är väldigt blöt och vi har lastat ur transporten, som var full med hö. ( Pappa hade varit snäll och hämtat åt oss).

Pojkarna fick faktiskt vila idag. Jobbade båda lite igår. Ledarskaps övningar med Dante och longering med Sune. I morgon blir det ett pass igen, för båda. 

Majsan

Igår morse var Majsan, nu helt plötsligt svälld över hasen och en bit ner på skenan. 


Det är alltså varken korsförlamning eller hovböld, men vad det är har vi ingen aning om!? Hon stödjer på benet, men är ju förstås halt. Vi tycker ändå att hon stödjer ännu mera på det idag, men är fortfarande svälld. Rätt vad det är så lyfter hon upp benet i luften....Vi avvaktar och fortsätter att ha henne i sjukhage. 
Korsförlamning?

I morse uppträdde Majsan med  stel bakdel och hade svårt att flytta sig i boxen. Funderar om det kan vara en lindrigare korsförlamning...? Det syntes ingenting igår när vi tog in de! 

Hon fick i allafall stå kvar inne idag och när pappa var hit mitt på dagen och tittade till henne, så stod hon ibland på alla fyra och ibland vilade hon höger bak. 

När jag kom hem kunde jag ta ut henne ur boxen och ställa henne i stallgången. Hon verkade fortfarande lite stel i bakkärran, samtidigt verkar hon ha ont i höger bak ( hovböld?). Ja, jag vet inte... Hon får nog stå inne i morgon också, så får vi se hur hon ser ut på eftermiddagen. Vi har i allafall tagit bort hennes krafftfoder. 
ArkivbildIgår-tisdag

.... lika med ledig dag.

Började morgonen i stallet och ridning av Sune. Joggingpass i rund och låg form. Jobbade lite med öppnorna och att kunna variera mellan mer samlad trav- samlad trav- mellan trav. Detta är inte helt enkelt, så det är ngt vi får jobba vidare med. 

När Mirre kom hem från skolan jobbade vi lite med Dante. Naturligtvis blev det spöregn, men vi fortsatte ändå. Dante lär sig väldigt fort och har blivit jätte duktig. 

Idag har båda vilat och i morgon ska vi hänga på Dante igen. 
Andra planer med Dante

Igår när vi skulle lasttränade Dante, fick vi faktiskt ge upp, efter ca tre timmar. Vi provade allt, tom. lastade in Majsan för vi tänkte att då går han nog in. Nä då, inte Dante inte. Han går in en bit och sen backar han ut. Så håller han på hela tiden. " Testing, testing..."

Vi tog då beslutet att vi behöver hjälp! Vi fixar inte det här själv och jag har ingen erfarenhet av sånna här lastningsproblem. Allt hänger så klart ihop med att han testar oss. Jag är ju van vid att hästen bara går in i transporten, på sin höjd att man måste använda linor och det är ju så det ska vara, att hästen bara går in. 

Sagt och gjort,  i dag har jag varit i kontakt med ett par som håller till mellan Östersund och Åre ( Jan Persson). Blev tipsade av bekanta, att han skulle vara väldigt duktig. Jan är en erfaren westernryttare och jobbar med NH. Han tar emot alla typer av hästar och kommer att hjälpa oss både med lastning och ridning. 

Även om lastningen känns som det största problemet, så är det skönt att få hjälp med ridningen på en gång. Vi vill ju inte åka av en gång till! Allt hänger ju ihop med att Dante testar vårat ledarskap. Även om vi inte tycker att vi har några problem i hanteringen av Dante ( det har vi inte, tycker vi), så kan det vara ngn liten sak som gör att han tvekar. På en annan häst kanske det inte haft ngn betydelse, men för Dante har det nog det. 

Vi kommer att lämna Dante där uppe i en månad. I slutet av den perioden ska även vi vara med och rida och lära oss hur vi ska göra. Vi får när vi vill åka upp och titta på träningen av honom. Allt detta ska bli oerhört spännande och lärorikt tycker jag! 

Att ta hjälp på det här viset är något nytt för mig, men det är bättre att ta hjälp på en gång än att det ska bli värre och hända ngt. Hästarna jag ridit in har aldrig betett sig på det här viset och lastning har inte heller varit något större problem. Inte större än att vi fixat det själv. Där ser man vad lite man vet och kan ändå, trots att jag hållit på med hästar i drygt 30 år! Som jag skrev tidigare, detta ska bli jätte spännande och tänk vad mkt vi kommer att lära oss som vi har med oss på framtida hästar. 

Om två veckor är det tänkt att vi ska åka upp med honom, om vi får in honom i transporten...men det ska gå! :)

Dagens pojkar

Började med ett dressyr pass på bästa Sune. Fortsatte med att vara fokuserad på min sits: hand och tår! Jobbade mkt med att kunna göra många små förändringar i trav och galopp, samtidigt som han är rund och låg i formen. Kändes riktigt bra. Får träna lite mer på att kunna förändra i skolorna också. 

Därefter var det Dantes tur. Fortsatte arbetet med ledarskapsövningar och att hänga på honom. Han var verkligen jätte duktig idag. Lugn och fokuserad på mig, gjorde allt jag bad om. 

Mer om Dante kommer i ett senare inlägg, då vi har bestämt oss för lite andra planer med honom. 

Mirre och Dante igår Det går framåt

Lite dåligt med uppdateringen här.

I fredags fick i allafall hästarna vila. I går red jag ett pass på Sune med samma tanke som sist: handen framme och tårna framåt!  Jobbade galoppen mer den här gången, många korta snabba ändringar. Gjorde även några vändningar från spåret, men endast några språng. Jag ska kunna gå ur och rida rakt fram när jag vill. 


Dante jobbade vi först på backen. Han var mkt mer fokuserad på oss och mer avspänd. Avslutade med att hänga på honom och även då var han mer avspänd än tidigare, så det var ett steg framåt.

Idag blir det samma jobb och sedan lastträning

Befästa ledarskap

Först och främst vill jag tacka för alla tips och råd vi fått angående Dante. Tänk vad bra det är med sociala medier i bland. Tack även till Dantes uppfödare och tjejen som ridit in honom. De är så snälla och hjälpsamma! 

Jag har funderat oändligt mycket på det här med Dantes underliga beteende. Eftersom vi kunnat utesluta utrustningen, så är jag ganska övertygad om att han blev rädd när Mirre åkte av, i kombination med att han testar oss. 

Det hände ganska mycket i Dantes liv när han flyttade till oss. Dessutom får man inte glömma att han är bara 4 år och var inte så mkt riden. Han kom till nytt stall, nya ägare, ny kompisar, mera ridning.... och så skrämd av kossor på det. Ja, man förstår ju att det är mycket att smälta och ta in. 

Dante är en ganska tuff ponny, på det viset att han är väldigt ranghög. Det är han som bestämmer i hagen. Tänk er att 16-åriga Sune flyttar sig för lilla Dante. Sune som alltid bestämt i hagen, förutom när vi hade Xet. Han är inte svår i hanteringen, på något vis. Utan han är väldigt snäll och väluppfostrad. 

Jag har iallafall kommit fram till en plan hur vi ska arbeta med Dante. Vi ska jobba mycket med att stärka ledarskapet från backen. Han måste bli trygg med oss och lita på att det är vi som är ledaren. Därifrån ska vi sedan " börja om " inridningen. Även om han är bra i hanteringen, så kan det behövas stärkas och befästas ytterligare nu när han kommit på nytt ställe. 

Jag är absolut i gen X-pert på ledarskapsövningar, men jag har hållit på lite tidigare och jag har även läst endel om det. Sen finns det ju även youtube. :) Vi gör så gott vi kan och jag ser fram emot att fortsätta arbetet med Dante, tillsammans med Mirre. Vi får se den här tiden, som ngt positivt, att vi lär oss massor. Sen är jag ju absolut inte främmande att ta hjälp, om det behövs sedan vid själva ridningen. Vi vill ju inte åka av en gång till och jag tror inte det blir bra om han "vinner" ytterligare en gång. 

Idag började vi vårat jobb på allvar och det gick jätte bra. Det handlar mkt om att flytta, backa, åt sidan, framåt osv. Att han ska acceptera beröring överallt på hela kroppen, med grimskaftet och spöet. I morgon går vi vidare med att hänga på honom. 

Fokus på hand och skänkel

Efter att ha sett några bilder från senaste tävlingen som jag och Sune gjorde, måste jag verkligen göra ngt åt min sits! 

Mina tår pekar rakt ut och mina händer går alldeles för ofta för mkt bakåt. Kan ju vara en anledning till att Sune ibland tappar bjudningen inne på banan. Fokus idag låg alltså på att tårna skulle peka framåt och att händerna skulle vara framför sadeln! Inte helt enkelt, men när man tänker på det, så blir det bättre. Att dessutom Sune kändes jätte fin, gör ju inte saken sämre. :) Tänk vad viktigt det är att man sitter rätt, för att hästen ska jobba rätt. Nu ska jag verkligen försöka tänka på detta. 

Här är handen ganska bra, men tårna....Någon som har nå tips?

Idag provade vi med Dante igen....

Började att tömköra honom, med hoppsadeln på. Det var inga problem. Hängde sedan på honom och Mirre gick med honom. Det gick också bra. Då satt jag upp och Mirre släppte honom, så att jag skrittade själv. Det gick också bra.....ända tills jag skulle trava. Då drar han lika panikartad igen och den här gången fick jag käka grus! 

Nu fattar vi ingenting!!! Han verkar inte ha ont i ryggen. Jag har klämt, känt och tryckt och han reagerar inget. Och han reagerar ju inget när jag hängde eller skrittade?! Kan det vara så att han blev rädd när Mirre åkte av? Sadeln snurrade ju runt och stigbyglarna slog honom på sidorna och han skenade hem. 

Vi tar gärna emot tips på hjälp nu, för han kan ju inte fortsätta så här. Då kanske han lär sig att han kan slänga av oss. Det har så klart varit väldigt mycket för honom på kort tid nu, så vi kanske bara behöver börja om, han är ju så ung också. Vi ger inte upp, men samtidigt är vi inte främmande att ta hjälp! Kastrering i morgon

.... men inte av ngn häst, utan av katt! 

Det är våran fina " Flisan" som ska kastreras ( tror det heter så nu fast det är en hona). Flisan är Våfflans dotter, en av hennes tre ungar. Vi ska kastrera Våfflan också framöver.

Våfflan och Flisan

Flisan när hon var litenTävlings- och tränings funderingar

Nu har jag funderat och resonerat med mig själv angående tävlingar och träningar
 
Jag vill ju fortsätta tävla de klasser jag gör. Inte gå ner i klasserna, när jag ändå håller mig kvar på den här nivån så jag faktiskt får starta svår klass om jag vill. 

Ska jag vara ärlig med mig själv, så har jag inte tränat för någon sedan i våras. ( En gång nu innan tävlingen.) Det betyder ganska mycket att man har någon som tittar på en.  Jag har inte tävlat sedan i början av augusti och före det i april! Jag tycker ändå att vi hållit oss på en O.K nivå ( ca 62%)de senaste starterna, trots missar. Missarna skyller jag helt på mig själv.

Vad ska jag göra då? Jo, jag tror på att fortsätta träningarna för Sussie. Jag var jätte nöjd med hjälpen jag fick av henne sist. Rida mera program, för henne. Hon är ju ändå GP domare, så det är ju perfekt träning för mig. Jag tror absolut att mera programträning kan hjälpa mig att komma till avslappnad ridning även när jag tävlar, eftersom det inte blir så mkt tävlingar heller. Kan jag hitta samma känsla i traven när jag tränar program, så tror jag att det även kommer på tävling. 

Jag måste vara noggrannare när jag rider själv hemma. Fick ju bra "läxa" nu av Sussi, till nästa gång vi ska träna. Jag måste bestämma mig att vi ska banne mig få till det, även på tävling. Utan att för den delen överrida, ska rida som på träning. Jag kan inte begära av varken mig eller Sune att % ska bli högre, så länge vi inte har mer bärighet på tävling.

Det positiva från helgens tävling är ändå, att jag bitvis hade en riktigt bra känsla. Det är bara att jobba vidare på det här, så ska vi nog få till det. Framför allt skolorna i traven och piruetterna måste vi jobba med! 
Dante

När vi kom hem från tävlingen idag, tog vi in Dante för att testa honom igen. Vi bytte bett, för att se om det var det han reagerade på. 

Jag började att tömköra honom och han var som vanligt, alltså lugn och fin. Jobbade även lite från backen och beslutade mig sedan för att prova hänga på honom. Så fort jag hängde lite fick han panik igen och började springa runt! 

Vi funderade och diskuterade vad det kunde vara, men beslutade oss för att prova hoppsadeln igen. Vips var Dante sitt vanliga jag igen. Både jag och Mirre hängde på honom och han var lugn. 

När jag red honom sist, hade jag dressyrsadeln, men ingen padd under. När Mirre red igår, hade jag lagt en padd under, för att sadeln skulle ligga bättre....Antagligen blev sadeln för trång och klämde och gjorde ont på honom. Då förstår man också paniken han fick och att han ville ha av Mirre. 

Nu fortsätter vi med hoppsadeln och vi kommer även att backa lite. Mirre behöver få förtroende för honom igen och även Dante för oss, så att han förstår att det inte gör ont. Jag kommer att fortsätta tömköra honom och så börjar vi med att hänga på honom och sen sitta upp riktigt. 

Tänk ändå, vad så lite kan göra så mycket! Dante försökte ju bara tala om för oss vad som var fel. Jag var ändå övertygad om att det var något som störde honom, för så där beter sig inte en häst utan anledning. Skönt att få en förklaring ändå! 

Snart ser det ut så här igen :)Att det ska vara så svårt

Andra tävlingsdagen idag, samma klass som igår, en nationell PSG. 

Jag startade 9.45 i morse och Sune kändes jätte fin på framridningen ( som vanligt). Väl inne på banan blir Sune seg och han svarar inte riktigt för skänkeln. Vi fick flera galoppinslag på första mellan traven. Det kändes dock inte lika av och på idag, men jag får inte till samma trav som på framridningen! Det är så frustrerande när jag vet att vi kan. Jag ändrar min ridning när vi kommer in på banan och det känner ju Sune  direkt, att det ska vara så svårt! Vi fick även en räknemiss i ena serien....

Vet inte riktigt hur/ vad jag ska göra. Kanske gå ner och rida Msv B, för att få tävla mer?! Får fundera lite på det.... % idag är väl inget att hurra över direkt, men fick ändå 61,5 lite drygt. 

Om jag ska ta med mig något positivt från helgen så är det att jag fått beröm för hur fin Sune blivit ( dock på framridning, men ändå), dessutom så var kommentarena från domarna att formen var ganska bra. Han har blivit lite låg förut, emellanåt. 

Bilder kommer.

Händelserik dag och tävling

Dagen började med att Mirre red ett pass på Dante..... eller hon kom inte så långt. Helt plötsligt, från ingenstans när Mirre skrittat ett halvt varv, så drar Dante järnet och tillslut bockar han av Mirre! Hon flög över staketet och hamnade i diket. Som tur var gick det bra. Jag longerade honom lite och så provade vi igen. Samma sak, trots att jag höll i honom med lina. Han sprang som i panik och tillslut for Mirre igen. Då jobbade jag honom från backen ett tag och han lugnade ner sig. 

Vi har funderat och analyserat och tror att det kan ha varit bettet som nypt honom eller att han fått tungan över bettet. Bettet vi har haft har varit för långt ( köpt nytt idag). Det är inte likt Dante att göra så här och hans reaktion var panikartad. I morgon ska jag tömköra honom, så får vi se hur han beter sig, med kortare bett också. 

På eftermiddagen for vi på tävling med Sune. Min tur idag! :) Jag red en nationell PSG och vi fick drygt 62,3%. Helt O.K ändå med tanke på att han blev lite av och på och vi hade lite småmissar. Stundtals kändes han riktigt fin och vi fick fina kommentarer av domarna. 

I morgon kör vi samma klass igen, men då är det på morgon. Beräknar att åka 7.30 i morgonbitti. 

Ridning av grabbarna

Idag fick jag äran att rida Dante, eftersom Mirre är lite öm fortfarande. 

Dante var jätte duktig och jag jobbade mkt övergångar mellan alla gångarter. Han är fortfarande lite vinglig och blir lite av och på i bland, men han lär sig otroligt fort och har redan gjort stora framsteg. Idag fattade han höger galopp direkt, som han haft svårt för tidigare. 

Sune skrittade jag fram ute efter vägen, sedan gick jag in på banan och värmde lite i alla gångarter. Därefter red jag igenom PSG programmet en gång. Det gick helt O.K faktiskt. Inga direkta missar, men lite små saker som kan bli bättre. Jag försökte tänka på att göra små, små variationer hela tiden, så att det inte blir springigt. 

I morgon får båda vila. 

RSS 2.0