Långt mellan gångerna

Det blir inte så mkt uppdatering nu för tiden, men jag vill ändå ha bloggen kvar. Den är ju samtidigt som en dagbok också och det är roligt att kunna gå tillbaka och titta.

Igår red jag Janne igen. Det blir ungefär en gång i veckan jag rider honom. Det beror lite på hur Mirre jobbar. Är sååå glad att jag får låna hennes fina häst ibland. Janne är så rolig att jobba med och nu börjar verkligen allt grundarbete ge resultat. OM det öppnar upp för tävlingar igen, ev från 4/6, så tänker nog Mirre starta i augusti. Det blir då årsdebut och det var likadant i fjol. Vi får väl se…

Sune har varit och kollat tänderna igen. Veterinären tyckte han såg fin ut och allt var normalt med tanke på åldern. 😁Han trodde även att han ska klara sig några år till!!! Vilken lättnad! Jag fortsätter att kolla varje halvår och jag vet att det kan ändras snabbt, men det känns ändå bra. Älskade häst ❤️

(null)


Träning via Ridesum

Igår tränade Mirre och Janne här hemma för Issa, via Ridesum. Det funkar faktiskt riktigt bra och blir ett bra komplement till den "riktiga" träningen. 

De fortsätter jobba på med grunder och avslutade med lite bytesträning. Janne har egentligen inte svårt för bytena, det gäller bara att Mirre lägger honom rätt. Då byter han klockrent på hjälpen. 

Jätte bra hjälp som vanligt från Issa. Nu när Mirre kan träna så här, då kan hon också träna mer och det gör ju såklart att dem går framåt snabbare. 

Det märks att den här träningsperioden som det blivit nu när det inte går att tävla, har verkligen gett resultat i Janne. Han är starkare, rakare och mer lösgjord. 

Issa träning

Igår gjorde jag ngt jag inte gjort sedan 2016. Jag red för en tränare!! 

Mirre var "tyvärr" tvungen att jobba så då fick jag hoppa in på träningen för Issa. Det var super kul och jag fick så bra hjälp. Issa är en jätte bra tränare, men det visste jag ju redan. 

Vi fortsatte att jobba vidare med grundarbetet på Janne. Han har verkligen blivit sååå mkt bättre nu. Jag tycker det här jobbet är så roligt! 😁
Det handlar mkt om att få ut honom på yttertygeln och rakrikta. I detta använder vi oss mkt av skänkelvikningar, öppna och förvänd galopp där jag fick motställa och forma runt innerskänkeln eller ytter är det väl egentligen 🤔 Jag kom åt honom riktigt bra i det här jobbet. Avslutade med att göra rena byten i båda varven. 😁👍
Jag hoppas jag får chansen ngn fler gång. Det var verkligen jätte roligt! 

RSS 2.0