Äntligen!

Idag har jag ridit, första gången på en vecka. Eftersom jag fick antibiotika i fredags, så är hostan nu mkt bättre och jag känner mig mkt piggare. 

Mirre håller nu på att trimma igång Sune inför nästa helgs tävlingar med honom. De startar Msv b på lördag och står som första reserv till Msv a. På söndag startar de en st Georg. 

Eftersom jag nu är igång och rider igen, så tar jag Janne. Red ett lösgörande pass idag med mkt övergångar och skänkelvikningar. Han kändes riktigt fin, även om han biter lite fast emellanåt, men det är styrka som fattas. Då kommer han bli jämnare. 

Mirre har även bestämt att hon skippar tävlingen med Janne och startar vinterträningen redan nu. Ett klokt beslut tycker jag. Hon vet att han är en häst för framtiden, men han behöver bli starkare. Mkt starkare! Tanken var att hon skulle debutera Msv c och jag tror de säkert skulle ha satt ett kval, men Mirre vill rida på mer än så. Hon vill gå ut och känna att "detta är lätt för Janne" och göra det på bra procent! 

Så målet är att i mars debutera Msv c, på ett bra sätt. Senare under säsongen även debutera Msv b. 

(null)
Så fin denna häst och han kommer bli så bra med tiden.

Sjuk!!!

Är inne på 4:e veckan med hosta nu och i helgen började jag få feber och ont i halsen. Har därför varit hemma nu och även i morgon. Det här är skit!  Ingenting orkar man heller och inte kan jag rida. 

Mirre är ändå värst, hon har haft hosta i 9 veckor! I går var hon till doktorn, en andra gång och detta var så klart inte normalt. Hon har nu fått cortison spray, som hon ska ta i tre månader eller tills hon är bra, sedan återbesök och göra andningstest. Det kan vara astma. Bra ändå att hon äntligen fått hjälp. 

Det här innebär ju att nu får Mirre försöka hålla igång hästarna så gott hon kan. Jag blir så less när jag inte kan hjälpa henne. 

Equifysioterapeut-Janne

I går var vi till Timrå med Janne, för en genomgång av hans kropp, av equiefysioterapeuten ( stavning?) Josefin Falk Sjölund. Josefin är verkligen super duktig och berättar hela tiden vad hon känner och gör. 

Som väntat hittade hon en hel del, men som inte var ngt konstigt eller ovanligt. Mirre fick övningar som hon ska göra innan ridning och sen så måste han så klart bli starkare och det är träning som gäller. 

Idag for han fram som en tok i hagen, så han verkar må bra i allafall. 😜


Söndag

Nu när Mirre varit sjuk hela veckan, så har jag ridit både  Janne och Sune. Någon dag longerade jag över upphöjda bommar, bra träning. 😁

Jannes kropp har ju genomgått ganska stora förändringar sedan december. Från att ha vilat tre månader, till att ridas fem dagar/ vecka. Även om vi så klart tog det lugnt från början, så har det ju hänt massor med hans kropp.  Han har verkligen blivit mkt starkare och jämnare, men vi känner ändå att det vore bra att gå igenom honom. 

På måndag ska därför Josefin Falk, Multihorse titta på honom. Hon är equiefys terapeut, bl.a. Jätte duktig är hon! Vi har haft henne på alla våra hästar. 

Utifrån vad hon hittar, får vi sen lägga upp vidare träning med honom. Planen är att Mirre ska tävla Janne i oktober och då debutera Msv c, men det beror på om han känns bra och färdig för det. Rörelserna börjar sitta hemma nu, men det behövs lite mer lösgjordhet för att det ska bli bra. Det är de vi hoppas Josefin kan hjälpa oss på traven med. 

Sune ska också tävla i oktober, meeting i Sundsvall. Jag håller igång honom som vanligt och sedan brukar Mirre rida honom ca två veckor innan start. 

(null)

Tiden går

Herregud vad tiden går fort! 

Här hemma är/ har det varit sjukstuga. Mirre har hostat i sex veckor! När den gav med sig, blev hon förkyld i stället. Själv har jag hostat en vecka nu...

Hästarna jobbar på så gott det går, även om man inte riktigt har orken. Det har vräkt ner regn också, så ridbanan är lagomt blöt. 😜 Hästarna får iaf träna på att gå i vatten. 

Tanken var att Mirre skulle träna för Issa i morgon, men vi får väl se hur det blir. 

Sune har börjat satt vinterpäls, så nu har jag köpt b-vitamin. Ger det både till honom och Janne. 

Nästa måndag ska Josefin Falk, Multihorse gå igenom Janne. Vi tror hon kommer hitta en hel del, då det hänt väldigt mkt för honom under ganska kort tid. Blir spännande! 


Vilken träning!

Wow, vilken utveckling de gör nu Mirre och Janne! 

Det var en dryg vecka sedan de tränade sist ( då gick det jätte bra) och den här gången gick det ännu bättre! Som vanligt så bra lotsade av Issa. Hon passar verkligen Mirre som handen i handsken. Hon sätter verkligen huvudet på spiken i vad de behöver träna på, samtidigt som hon utmanar de framåt i lagom takt. 

(null)

Janne är så duktig och har en otrolig arbetsmoral. Han bara kämpar på, trots att det blir lite jobbigt. 

Nu har Mirre fått mer att jobba på hemma, allt för att stärka Janne och utmana honom lite till, utan att det blir för svårt. Nästa träning blir om drygt en vecka, samma vecka som de ska tävla, så det blir perfekt. 

Träning idag

Idag tränar Mirre och Janne för Issa igen, i Matfors. Alltid lika roligt att åka på! 

Helgen har annars varit lugn. Igår gjorde vi den årliga renoveringen i stallet och jag passade på att städa lite. Nu är det målning kvar och städning av sadelkammaren. 

Sune får jag se hur jag gör med idag, om jag rider ett pass på banan el om det blir en promenad ut. 😊

Mirre har anmält honom till tävling i oktober, i S-vall. De ska då starta Msv a och st Georg. De är reserver i Msv a men tror de kommer med.

Förresten, titta;
(null)

Mirre ligger på 20:e plats som junior med Sune. Då har de endast gjort 6 starter, fast det står 8, men jag vet inte hur de räknar. De som ligger före har gjort betydligt fler. Vi har bestämt att det blir ingen kval jakt med honom, utan får Mirre chansen att kvala upp till Intermediere, så gör hon det. Då vill hon så klart starta en sån klass. Det är heller inga problem så länge han är pigg och fräsch. Sune bestämmer själv när han inte vill tävla mer😊RSS 2.0