Strålande sol

I morse var det -25 när jag vaknade! Mitt på dagen var det runt -10, åtminstone i solen. Det har verkligen varit strålande vackert idag. 

Mirre är och spelar fotboll idag, så då rider jag Sune. Mirre och Sune har haft lite problem tillsammans i höger piruetten. De blir helt enkelt ovänner och inget funkar. Jag tror de behöver backa bandet och bara göra det väldigt enkelt, så de hittar tillbaka till varandra igen. 

Idag ville jag testa mig fram för att hjälpa Mirre. Jag bytte sporrar och tog ett spö för att kunna förtydliga vänster skänkel, som varit den han inte riktigt svarat för. 

Red några galoppslutor, som förberedande. Tyckte de var bra. Petade till en gång i höger sluta, för att han skulle komma riktigt åt sidan. 

Gjorde det sen väldigt enkelt. Red in rakt på linjen ( höll bara vänster bak på plats) och hade honom rak i halsen, vände sedan bara runt för vänster skänkeln. Petade till ngn gång så han skulle komma mer åt sidan och runt. Ingen perfekt piruett, men han trampar rätt och jag tror att det blir enklare för Sune. 

Den till vänster går lättare, så den kan man mer "rida i". I morgon rider Mirre Sune igen och jag Elke. Hoppas de kan hitta en bra känsla tillsammans då. 

(null)


Fredag

Så härligt med lediga fredagar! 

Jag var uppe tidigt i morse och gjorde klart i stallet, samt longerade Elke och red Sune. Skönt att göra klart allt på förmiddagen, så man kan titta lite på OS och dressyren från Göteborg sen. 

Sune känns så himla fin nu. 
(null)

I morgon rider Mirre honom och jag rider Elke. 

Nästa helg startar även tävlingssäsongen för Mirre och Sune. Blir spännande, även om den tävlingen är en "uppvärmning" inför helgen efter. Då är det dax för SM kval i Fagersta. 

Vilken tur jag har

Eftersom Mirre och Sune ska tävla nästa helg och helgen efter det, så vill Mirre så klart fokusera på Sune nu. 

Mirre har alltså ridit Sune under veckan och jag får rida fina Elke. Elke var så fin nu i kväll. Jobbade mkt med det Issa sa på träningen i söndags. I vänster galopp tänker jag förvänd sluta för att få ut henne på yttertygeln och att hon spårar. 

I höger galopp tänker jag lite sluta, eftersom hon gärna vill sätta ut vänster bak. Elke jobbade på så bra, även om hon tycker det är lite jobbigt. Hon gjorde även fina fattningar från skritt. Höger är lite lättare, men även vänster gjorde hon bra. 😊

Jobbade även lite förvänd galopp, som blir bättre och bättre ju starkare hon blir. 
Jag är så glad att jag får rida denna fina ponny! Nyttig Issa träning och tuffa beslut

I dag var vi till Matfors, där Mirre och Elke tränade för Issa. 

Det blev en väldigt nyttig träning. Mkt fokus låg på att jobba och stärka galoppen. 

Efter träningen hade vi ( Mirre) ett väldigt bra samtal med Issa, som gjorde att planerna med Elke kommer att ändras...ni kan läsa mer HÄR.Lekte lite

Idag har jag ridit Sune och Mirre longerade Elke. 

Sune känns så fin nu. Mirre gör verkligen ett jättebra jobb med honom. 😊 Det är ju inte då ofta jag rider honom nu, så idag passade jag på att rida lite arbetspiruetter. Efter det var han jättefin i traven, så jag kände på lite passage också! 😜😁

(null)
Jag och Sune på lag SM, 2016. 

Alla ❤dag

Idag är det alla ❤dag och dessutom har Marco namnsdag ❤

Veckorna går så fort och i morgon är det redan torsdag. 

Sune har efter helgens träning, longerats och i går red jag ett lätt pass. Han kändes väldigt pigg och jag kunde inte känna att han var stel eller skulle ha träningsvärk . Idag har han vilat helt. 

Mirre har ridit Elke, som även jag fick känna på i måndags. Mirre tyckte hon kändes kantig och tung i handen. Hon tyckte att hon inte fick ngn koll på henne och att hon inte kändes lösgjord....ja, det var inget som funkade typ. Jag hoppade då upp för att länna lite på henne och jag kan säga att hon känns jättefin! Visst, hon var lite tung, men lättade man av i handen och stämde av med halvhalter så blev hon lätt framtill. Man får ha lite koll på bakdelen så hon inte sladdar, men inga stora saker. 

Jag tror, att Mirre nu blivit så noggrann och duktig i sin ridning, att hon gärna vill att allt ska kännas perfekt. Det är ju faktiskt så, att "ju mer du kan, desto svårare blir det". 

Det är så klart jätte bra att hon är noggrann och det ska hon fortsätta vara, men allt kan inte vara perfekt hela tiden. Inbland får man nöja sig ändå. 

Igår när hon red tyckte hon det kändes bättre. Vi bestämde även att på söndag när det är Issa träning, tar hon med Elke. Jag tror Mirre behöver lite stöd och hjälp i tänket med Elke. Det är ju faktiskt första hästen ( ponnyn) hon utbildar själv och hon gör det så bra. Hon måste bara tro på det själv också . 😊

Man får ju heller inte glömma att Elke faktiskt debuterade på tävlingsbanan i fjol ungefär vid denna tid. Hon gick då inte ens LB. Några månader senare går hon LA på godkända procent! 

Nu är hon mycket starkare och stadigare i allt. Tanken är att hon ska debutera La P:1 i vår och det tror jag inte blir några problem. 

(null)


Helgens Jeanna träning - bilder

I helgen ( lörd-sönd) har vi varit på Jeanna träning igen, på Björkbackegård. Mirre fick chansen att rida själv båda dagarna den här gången och det var perfekt nu inför tävlingarna som kommer.

Fokuset på lördagen låg på att få Sune riktigt framme för skänkeln i både traven och galoppen. Det red även lite programdelar ur SM kval klassen hon ska rida i Fagersta. Mirre fick mkt beröm för att Sune blivit bättre i galoppen och mkt jämnare i traven och då framförallt skolorna. Han tappar inte takten alls nu, utan kan behålla ett jämnt flyt. 

Idag söndag, red de först igenom lite programdelar och sedan red de igenom hela programmet. Det var inga större missar utan allt flöt på riktigt bra, även om Sune tappade lite energi i ffa galoppslutorna. De tog om ena öppnan och galoppslutorna, som då blev riktigt bra. Mirre fick många bra tips att tänka på när hon rider programmet, som hon nu tar med sig. Hon är nu riktigt taggad inför Fagersta! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)Så väl värd detta!

Av olika anledningar började vi inse att satsningen mot junior SM skulle bli svår, ekonomiskt. Det kostar massor att göra en sån här satsning och även om vi gör allt vi kan för Mirre så räcker det inte.  

Hela förra året var ett steg mot SM, skulle det vara bortkastat?
 Mirre gick ut på Facebook och skrev om sin satsning....och fick napp direkt! Tänk vilka fantastiska människor det finns, som väljer att hjälpa en ung tjej på väg mot sina drömmar. Nu kan hon fortsätta träna och tävla, för att försöka ta sig till SM och gör hon det kan vi även åka. Det kostar ju en hel del att åka ner till Strömsholm och tävla där. 

Är så otroligt glad för Mirres skull. Hon kämpar och sliter varje dag med detta. Hon är otroligt intresserad, engagerad, nogrann och målmedveten.  Inte är det alltid så roligt att gå ut och rida på en snöig ridbana, när det är -20 grader kallt, men hon gör det. Jag tror hon har lite andra förutsättningar än många andra som gör en sådan här satsning. 

Vi har ca 4 mil enkel väg till närmsta ridhus, som är ledigt efter 21.00 på kvällarna. Det gör att vi väldigt sällan åker dit, eftersom det då blir så sent. Mirre går även första året på gymnasiet. All träning hemma gör hon på våran ridbana med snö underlag, i alla väder! När hon sen åker och tränar för tränare, åker vi mellan 5-8 mil, enkel väg. 

Hon har dessutom en ponny som hon tränar och tävlar med. Samt att hon tränar och spelar fotboll ( även om ridningen går först). Träningen hon får genom fotbollen har hon stor nytta av i ridningen. Tror inte det är många ryttare som är lika vältränad som henne faktiskt.

Till helgen är det två dagars träning för Jeanna Högberg. Mirre rider själv båda dagarna, vilket så klart ger väldigt mycket även om det kostar en hel del. Jeanna är en av Mirres tränare, hon kommer varannan månad. 

Mirres vardagstränare är Isabell Serrander. Henne har hon tränat för drygt ett år nu och det har hänt jätte mycket på den tiden. " Issa" har varit med under tiden vi har satsat mot SM och har verkligen varit ett stöd och hjälp på tävlingar för Mirre. Så glad och tacksam att vi "hittade" henne. 

(null)Senaste dagarna

Veckan har rullat på och i morgon är det redan fredag! 

Hästarna har jobbat som vanligt, idag vilar båda. De har ridits, longerats och gått ut på promenad . 

Sune och Elke har blivit skodd...och Elke har tappat en sko....Skorna brukar sitta, men jag kan tänka mig att hon farit fram i hagen. Hovslagaren kommer och sätter på den i morgon. 

Ridbanan är nu skottad, igen. Den blev jättebra. Longerade Pumba där idag. 

I morgon går Sune ett lättare pass, för i helgen ska Mirre träna för Jeanna igen. Hon rider själv båda dagarna och tänkte då passa på att rida igenom programmet hon ska tävla både i Timrå, men ffa i Fagersta ( SM kval). 

(null)


Vacker dag

Idag har det varit sol och ca -10 grader, härligt! 

Mirre har ridit båda hästarna och de var jätte fina! Elke är pigg och glad och börjar nu förstå det här med att skritta och göra fattningar från skritt. Även övergångarna från galopp till skritt blir bättre och bättre. 

(null)

Sune såg väldigt mjuk och fin ut. Mirre fick honom riktigt lösgjord idag. 

Själv red jag Pumba idag igen. 😊

Fredag

Sååå skönt med lediga fredagar! 

Idag gjorde jag klart i stallet direkt när jag släppt ut hästarna. Efter det red jag ut en sväng på Pumba. Det var lite kallt om kinderna ffa på vägen bort. 

När jag var klar med Pumba, red jag ett kort effektivt pass med Sune på ridbanan. Fokus idag var ridning framåt och att han skulle vara loss och mjuk. Sune kändes fin. 

(null)

(null)

Det är mkt snö på ridbanan, igen, men vi ska få den skottad. Svårt att rida riktigt när man bara kan rida runt i ett spår. Mirre rider Elke när hon kommer hem. Jag har gjort ett spår åt henne. 😜


RSS 2.0