Sune- igår

Sune vilade i onsdags och igår red jag på ängen igen. Går ganska bra att rida dressyr/ lösgörande där. Ridbanan är som en skridskobana igen. Där kan man bara skritta och möjligtvis trava lite.

Efter att jag värmt upp Sune, jobbade jag med kvicka steg i piruettgalopp. Han börjar bli bättre och bättre faktiskt. Tidigare har han blivit lite långsam i den samlade galoppen. 

Avslutade med traven och att kunna förändra den OCH behålla takt och schvung . Sune kändes riktigt fin och jobbade på bra! 

Idag fredag, tänkte jag fortsätta lite med samma jobb. Vi får även sällskap av Mirre och Pumba! :)Bilder från starten igår

Här är några ( Suddiga) bilder från Xets start igår...
Xet har nr 9


Femma!

Xet blev femma idag och han tog i hela vägen, ända in i mål! Banan var ngt tung dessutom. Så himla roligt att få ett kvitto på att han faktiskt vill. Vi har ju varit lite orolig för att inte viljan skulle finnas där, men det visade han idag. 

Med 20 meters tillägg i starten och dåliga ryggar på upploppet ( fick kryssa sig fram), blev han alltså femma. Vi testade även "norsk" idag, men det kommer vi inte ha nå mer. Han stannade nämligen till när Martin röck den.

Martin, kusken , tyckte förresten att han kändes bättre än nånsin. Så vi fortsätter som vi gör! :)

Start idag

Nu är vi på väg ner till Bergsåker för start med Xet. Han startar ett P-21 lopp, så vi hoppas på några poäng. Förhoppningsvis ska banan vara bra idag i allafall, så då hänger det på viljan!

Vår i luften

I dag började jag f.m med att städa, putsa fönster och byta gardiner ( måste göra sånt ibland också). Sedan gick jag ut i det härliga vädret....

Sune och Majsan fick vara utan täcke på f.m. idag. De njöt verkligen av solen! Innan täcket åkte på, passade jag på att snygga till Majsan lite.

Igår joggade jag Sune på ridbanan, men det gick inte att galoppera där. Det är blank is! Idag red jag Sune på ängen. Det gick väldigt bra att rida i snön där. Jag kunde rida i alla gångarter och jobbade med en rund och låg form. Han känns pigg och fräsch. 

En härlig dag..... :D

Start i morgon

I morgon startar Xet på Bergsåker ( lunch trav). Det är ett P-21 lopp. Den här gången hoppas vi på en fast och fin bana.

Idag har jag tömkört honom och därefter masserade jag honom. Passade på att frisera lite också. :)Tävlingsabstinens

Det var så roligt att vara med Mirre på tävling i helgen, men man blir väääldigt sugen att tävla själv! Tyvärr är det inte så många tävlingar för mig och Sune i vårat ( Mittsvenskas) distrikt. Endast en Nationell tävling och den är i augusti! Inte ens en Msv A, förrän i maj! 

Jag har naturligtvis tittat på andra distrikt och Högbo har en bra tävling, men den är i påsk. Vet inte om jag vill åka då.... Sen har Söderhamn en i maj. Det lutar åt den faktiskt. Men maj, då blir det inte årsdebut förrän då. Ja ja, det är inte så mkt att göra åt. Blir nog inte så många tävlingar för mig och Sune i år, dels för att det inte finns så många inom rimligt avstånd, sedan kostar det ju en hel del också ( ffa när man tävlar meeting). Det gör mig inte så mkt.  Mirre ska ut och tävla en hel del och det är lika roligt de! OCH man kan ju alltid träna! :)

Biler från helgen....(suddiga)
Så duktiga

Nu har vi nyss kommit hem från Hudiksvall, trötta men glada och nöjda. Det har varit en väldigt trevlig dag! 

Miranda red först en LB:1. Där blev Pumba lite seg, men de fick ändå drygt 64%. Endast 2 poäng från en placering!

Efter lite lunch både för häst och ryttare, var det dax för LA:1. Ett program hon bara ridit två, tre ggr förut. Här fick hon lite bättre sprutt på Pumba, men tyvärr blev det några missar i stället, som drog ner endel. Trots detta fick de nästan 61%!

Miranda är jätte nöjd med årsdebuten och ska vara det också. Nu vet hon vad de behöver träna på till nästa tävling. Den anmälde hon till på vägen hem, nu idag ( Timrå 30/3). : D

Ska försöka ladda upp ngn bild i morgon...

Underbar dag

Har precis landat i soffan, efter en underbar dag. Solen sken, plusgrader och vårfåglar som sjöng. Kan man spendera en sån dag på annat sätt än med hästar!? Inte vi i våran familj i allafall. Jag har sån tur att vi delar samma intresse hela familjen! : D

Började dagen med att longera Sune. Det blir några lättare joggingpass, innan vi spänner bågen igen. Sune såg oförskämt  avslappnad och lösgjord ut, när jag longerade idag. 

Därefter körde Marco Xet och jag åkte med. Han är verkligen pigg och glad! Det märks att han tagit åt sig av vilan efter förra helgens provlopp.

När vi var klar med Xet, for jag med Miranda och Pumba till Ånge. De behövde få rida på riktigt underlag innan tävlingen i morgon. Det ser fint ut och de är så duktiga. Han blir fortfarande lite seg i bland, men det är ju första tävlingen också. Dessutom är det bara andra hon gör med Pumba! 

När vi kom hem från Ånge putsade vi både grejor och häst, så nu är allt packat och klart inför avfärd kl 07.00 i morgon bitti. Håll tummarna nu...

Jag är tillbaka

Ja, uppdateringen har varit usel av den anledningen att jag har legat däckad, sen jag kom hem från jobbet i måndags. Feber, hosta och förkyld. Tror aldrig jag haft så hög feber, som vuxen ngn gång ( över 39). Det är tur att man har en sån fantastisk familj, som tar hand om allt, inklusive mig! Jag älskar er!!! Ett stort tack till mamma och pappa, som tog hand om skoningen på Sune och Pumba igår!

Idag fredag, är första dagen jag är helt feberfri! :) Nu ska jag försöka komma igång mer och äta ordentligt ( har inte ätit så mkt på hela veckan). På söndag åker jag och Mirre på hennes första tävling för året, till Hudiksvall.

Sune har fått en ofrivillig vila den här veckan, men det brukar inte göra ngt. Detta är även en av anledningarna att jag ( nästan) aldrig planerar in en längre vila för Sune. Man vet aldrig vad som händer. Viloperioder kommer ändå, vare sig de är inplanerade eller inte. I morgon tänker jag i allafall longera honom.Tappad sko

Sune har tappat en baksko (dax att sko om), men igår red jag ändå ett lugnt pass på ridbanan. Hovslagaren kommer på torsdag. 

Idag har Sune vilat och jag och Mirre har varit i Ånge med Pumba. De red igenom programmen de ska rida nästa helg. Miranda fick jobba lite med framåtbjudningen från början, men han blev bättre på slutet och jag tror att det kommer gå bra på tävlingen.

Efteråt var vi på ÅRK:s årsmöte, där vi även fick god buffé efteråt. :)

Följ oss på Instagram

I bland är det svårt att ladda upp bilder här på bloggen, men följ oss gärna på Instagram: @sunepune  På väg hem

Nu är vi på väg hem. Xet gick ett O.K provlopp. Är man 11 år, så blir man lätt lite bekväm. Speciellt när banan är lös och skitig! 

Vi siktar in oss på ett P-21 lopp och sen ska vi söka montelopp åt honom. 

Provlopp idag

Är just nu på väg ner till Bergsåker för ett provlopp med Xet. Han ska gå ett 22:s, det snabbaste. Blir spännande att se. Återkommer under dagen hur det gick.

Annars ska jag och Mirre rida senare idag. Ha en bra lördag!

Alla <3 dag

I dag är det alla <3 dag. Hoppas ni får en bra dag. Ett stort grattis till min älskade man, som dessutom har namnsdag idag!Pälsfällningen

...har börjat. Så här såg det ut på Sune igår när jag skulle longera honom.Tiger

De två sista gångerna vi kört Xet, har han varit som en tiger! Han bara vill springa, springa och springa. Han " morrar" när Marco håller honom. 

På lördag ska han gå ett provlopp (22-tid). Och tanken är att han ska gå ett monte jobb lördagen därpå, för att sedan starta ett punkt 21- lopp den 26:e. Så är planen, men vi får se....

Så himla roligt att rida!

Jag och Mirre har varit och tränat i ridhuset idag, igen. Sune är så rolig att rida just nu. 

Vi fortsätter att jobba med kvicka steg i galoppen, framför allt när jag vänder. Detta behöver vi jobba ännu  mer med.

Avslutade med travarbetet och här var han fin direkt. Mkt bättre och jämnare i stödet, på en gång idag. Jag kunde lätt gå fram och tillbaka. Samma sak i öppnorna och slutorna. Vi gjorde även några riktigt fina diagonalslutor! Det känns som vi flyger fram, med mkt luft i steget. :)

Mirre och Pumba då... ja, Pumba är jätte fin nu, men han nonchalerar skänkeln lite, när Miranda lägger bort spöt. Hon fick jobba mkt övergångar, fram- tillbaka. Det gäller att vara konsekvent, hela tiden! 

Jäklar, när han bjuder riktigt framåt, så är han jätte fin, Pumba! Det kommer att bli bra! :)


Klippt

Idag har jag brottats med Pumba. Har nämligen helklippt honom idag. Det är inte helt enkelt. Han är nämligen kittlig mellan frambenen, bakom frambenen (sadelgjords läge), under magen och bak i ljumsken. Dessutom är han väldigt känslig om öronen, så när man närmar sig öronen uppe i nacken vill han inte alls vara med! 

Jag var alldeles svettig, hårig och ganska trött i kroppen när jag var färdig. Fick ändå till det till slut och det blev faktiskt riktigt bra, för att vara mig. :) Nu är han (hyfsat) fin tills han ska tävla om två veckor. Efter klippningen gick vi en promenad med Pumba och Sune.

Ridpasset i Ånge

Igår var ju Mirre på Grönt kort kurs hela dagen i Ånge. Jag tog med mig båda hästarna upp, tills den var slut, så att vi kunde träna själva i ridhuset.

Pumba var lite stel och styv för Miranda från början, så jag satt upp på honom ett tag. Därefter gick det bättre för henne.

Sune hade kandaret på. Jag tänkte på det Peter sa att vi måste träna på; kvickare ben i arbetspiruetterna! Vi jobbade med det ett tag och det blir bättre och bättre, även om det är en bit kvar. :)

Avslutade med travarbetet. Även här jobbade vi med det Peter sa, att kunna variera traven, fram- tillbaka i rörelserna. Från början var han lite ojämn i kontakten, men blev bättre mot slutet. Han travar som en Gud och det är en så härlig känsla! Man vill aldrig sluta rida! Massage

Har masserat igenom Xet idag. Det tycker han är jätte skönt! Tog sen Arnika på korset och på alla kotor och knän. Det gäller att hålla honom fräsch och mjuk, för att han ska få de bästa förutsättningarna. Vilat

Sune har fått tagit det lugnt efter träningen och han visar inga sviter efter koliken. Det är flera hästar som haft kolik nu. Veterinären trodde att det kunde bero på temperatur växlingarna!?

I morgon är det fredag och jag slutar tidigt. Vi ska köra Xet och ev. joggar jag Sune lite. På lördag ska vi åka upp till Ånge med båda och träna själv. Först ska Mirre vara där hela dagen på Grönt kort-kurs

Mirres årsdebut närmar sig, så det gäller att vässa formen nu. Hon och jag åker till Hudiksvall i slutet av februari . Själv har jag inte riktigt bestämmt när jag ska göra min årsdebut....kanske tränar på ett tag till! :)

Två super fina hästar

Både Pumba och Sune var jättefina på dagens träning för Peter.

Jag började med Pumba. Efter uppvärmning påpekade Peter att jag ställer för mkt utåt, när jag vill få igenom yttertygeln. Du måste få igenom den, utan att hela tiden ställa utåt..... Det kan man göra när man värmer upp, men sen vill man ju ha ett jämnare stöd. Det är ju det jag har strävat efter med Pumba. Så fast jag vill få igenom yttertygeln, måste han gå kvar inåtställd.

I galoppen fick jag rida skänkelvikningar på diagonalerna och jobba med eftergiften i framförallt höger sidan. Jag måste få igenom tygeltaget där, så att han ger efter. Vilken skillnad det blev på honom. Han var mjuk och fin i handen och gick med ett jämnt stöd.

Travade lite på slutet och gjorde några öppnor och slutor, som även de blev bättre efter det här. Ett super pass av Pumba. Även Peter var jätte nöjd! :)

Sune kändes O. K i värmningen, så jag beslutade att träna ett lättare pass med honom. Ja, vad ska man säga om denna häst! Med tanke på att han hade kolik igår och hur träningen kändes idag... ja, då kommer den här tävlingssäsongen bli jätte rolig.

Han travade som en Gud. Vi fick med oss endel träningstips hem att jobba vidare med. Bl.a. att han ska vara kvar " på bakbenen" när jag växlar framåt i traven, så att han fortsätter att trava stort och luftigt. Samma sak i rörelserna. Fick jobba med slutorna efter spåret. Jag går in lugnt ( nästan passage tänk), för att sedan växla framåt och sedan tillbaka igen. En väldigt nyttig övning.

I galoppen måste jag jobba med att få honom kvickare i bakbenen. Han är stark, men måste bli kvickare för att kunna göra en centrerad piruett.
Efter många skrittpauser och ett ngt kortare pass, travade jag av honom, mer än nöjd med dagens pass. :)

Som vanligt

I morse va Sune sitt vanliga "arga jag", när jag skulle ge de mat. Dessutom var han jätte hungrig! :)

Det är även träning för Peter idag. Jag åker med både Pumba och Sune. Beroende på hur Sune känns under uppvärmningen, tänkte jag ändå vara med på träningen, men det blir ett lättare pass. Det är ju ändå bra att han rör på sig.

Prinsen har haft ont i magen

Min älskade prins har haft ont i magen nu i kväll. Ca en timme höll det i sig, innan det släppte. Usch, det är inte roligt att se när de har så ont! 

Vet inte varför han fick ont. Kanske har han fått i sig ngt eller så har han blivit kall. De fick vara utan täcke hela dagen idag och kanske är han känslig för det. De är ju van att alltid ha täcke på sig. Ja, jag vet inte! Huvudsaken att Sune mår bättre.Styltväder

Nog för att det är skönt när det är kring 0:an, men vilka styltor det blir! 

Jag började med att skritta ut en sväng på Xet idag. Bra för honom att få röra lite på sig efter gårdagens jobb. Det var bara ngn cm med snö på vägen, men det räckte för att det skulle bli styltor direkt. Är det då dessutom is under snön, så förstår ni att han halkade endel. Är så lätt att de sträcker sig!

Det blev samma sak med Sune och Pumba, en skritt tur. De fick i allafall komma ut en sväng. Sune fick gå ut i hagen utan täcke efteråt, skönt.

Appropå skönt, jag masserade Xet idag. Det tyckte han om! 
Älg-travare

Är det inte ganska fantastiskt....en älg?!

"Älgen Stolta Lotta som vann ett travlopp mot hästar… 1906 räddades älgkalven från att drunkna i Dalälven som sin mor gjorde. Den lilla kalven togs om hand och föddes upp , hon kördes så småningom in. De frågade ett närliggande trav sällskap om de fick tävla mot hästar i ett lopp…Självklart, fick de till svars (en älg kan väl ändå inte va konkurrent tänkte Travsällskapet). Stolta Lotta ställde upp och vann helt överlägset !!! Efter det så blev det inte tillåtet för älgar att tävla mot hästar…Stolta Lotta fick på äldre dar flytta till Skansen , där hon gick bort 1925."
Duktiga

Väl hemma från B-åker, var det bara att göra iordning Sune och Pumba för ett pass. Mirre ville ha lite hjälp med Pumba, då hon inte riktigt fick igenom honom i galoppen i går.

Jag började på Pumba, så jag lättare kunde visa hur Miranda skulle göra. När vi sedan bytte hästar, gick Pumba jätte fint för Miranda. Sune var också fin idag. Ett pass där jag red honom rund och låg i formen.Ett bra jobb

Xet gick ett bra monte jobb idag, med Michelle i sadeln. Hon red ett snabb jobb, 1640m. Han gick en 17-, 18-tid och 15 sista två hundra. Något vi är  väldigt nöjd med. 

Det var första snabb jobbet på länge, han gick ensam och på långbrodd...ja, då måste man var nöjd. Michelle tyckte han var fin att rida.RSS 2.0