Lördag

Klev upp före kl 7 i morse för att fodra hästarna. 8.20 var Pumba lastad och övriga hästar utsläppt i hagen. Därefter begav vi oss upp till Ånge för Linnea träning. 

Som vanligt fick Mirre jätte bra hjälp av Linnea och övriga ekipage var också väldigt nöjda! Vi suktar på att boka in en ny träning i mars. Då ska Mirre vara med på både Sune och Pumba. 

När vi kom hem gjorde vi klart stallet och sen red jag ett pass på Sune. Efter uppvärmning och galoppjobb, som var riktigt bra, fokuserade vi på att vara framme för skänkeln! Jag gjorde mkt växlingar fram och tillbaka. Fick säga åt han några gånger, men sen blev han jätte fin! I vänster öppnan fick jag också säga åt honom att fortsätta trava igenom kroppen och framåt. Han blir så himla fin när jag har jämn bjudning, men jösses så jobbigt. Jag tror jag överrider ibland, därför det blir så jobbigt. Måste tänka på att slappna av och låta Sune göra jobbet. ;-)

Sune 

Fick den bilden av min pappa. Det är han, när han var runt tre år. Fredagsfin

Red ett dressyrpass på ängen idag igen. Sune vilade igår, så jag red inte så mkt rörelser idag. Han avslutade passet med att trava fint igen. :) Tycker att han gör det så bra med tanke på det halvtaskiga underlaget. 

Efteråt gjorde jag honom lite fredagsfin. En ordentlig rykt och borstning av man och svans. Mirre tycker jag brukar fuska med svansen. Kolla in den "otroliga" pannluggen! ;-)


 I morgon ska Mirre träna för Linnea i Ånge igen, så det blir till att stiga upp tidigt. 

Svettigt pass

Min nalle björn blev rejält svettig av dagens dressyrpass. Han har rejäl päls och dessutom var det flera plusgrader! 

Jobbade den förvända idag också, sen gjorde jag några arbetspiruetter. I piruetterna la jag spöt på ytterbogen i vändningen, så att jag fick med honom i första steget. 

Avslutade med traven, öppnor och slutor. Här var han jätte fin, även om jag fick jobba lite för det från början. 

Efteråt blev Sune så här trött...

Tisdag- ledig dag

Vilken underbar förmiddag det varit. Sol och plus grader, kan det bli bättre?!

Jag började morgonen med ett ridpass på Pumba. Det går bara att rida på ängen än, eftersom ridbanan är en skridskoplan ännu. :) Då det bara går att rida i ett spår, så blir det mycket övergångar. En annan sak som också går bra, är att jobba ställning/ böjning inåt, då kroppen går rakt fram. Detta var något jag gjorde med Pumba idag. 

I vänster varv tycker han att det är lite jobbigt att ställa/ böja igenom inåt och gå rakt fram med kroppen. Han vill gärna trilla inåt med framdelen, så jag fick hålla den på plats med innerskänkel ganska långt fram och samtidigt leda ut honom med höger tygeln, samtidigt som han var ställd/ böjd i halsen. I höger varv gick det mycket lättare. Efter lite jobb med detta i båda varven och i alla gångarter, kunde jag räta ut honom mer och bara ha honom ställd i nacken med stöd på ytter tygeln. Ett bra pass av Pumba! 

När Pumba var klar gjorde jag klart i stallet innnan det var Sunes tur. Det blev ungefär samma jobb med honom, men lite mer förvänd galopp. Sune är dock mjukare i sidorna och kommer igenom mkt snabbare. Som avslutning kände jag så att vi kunde hitta den stora traven. Gjorde några passage- skritt övergångar först och sen kom han igång riktigt bra! :)

Nu har jag precis ätit lunch och ska sen göra något som inte är riktigt lika roligt......städa! 
Ha en fortsatt trevlig dag.

Söndag

Idag får Sune och Pumba bara gå i hagen. Xet lär nog se till att de rör på sig. ;-) Om man går till sig själv, så brukar ju träningsvärken vara värst andra dagen. Så i morgon blir det en promenad för de båda. 

Mirre vill tömköra Tingeling idag, så ev longerar jag Diego också. Senare idag är det dax för årsmöte på klubben, men först ska stallet fixas. 
Ha en fortsatt trevlig söndag! 

VåfflanBildbomb från dagens Peter träning

Uppvärmning i trav

Uppvärmning i galopp


Förvänd galopp


TravÖppna

Sluta

Peter träning

I dag har vi tränat för bästa Peter, både jag och Mirre. 

Efter uppvärmning, som jag var noga med, började vi jobba med den förvända galoppen. Jag har ju jobbat den endel hemma, men idag jobbade jag med att kunna påverka och förändra galoppen ännu mer. Den förvända galoppen ska ju gå att påverka på samma sätt som den vanliga. Sune blir väldigt fin efter det här jobbet. :-)

Därefter gick vi över på traven. Jag berättade för Peter att jag ibland hamnar i ett läge där han känns av och på och att jag inte får ett jämnt stöd och sug fram till handen. Jag fick börja med att göra några övergångar mellan passage- skritt, så att han skulle bli kvickare. När jag gjort det blev traven bättre från början, men jag måste våga tänka framåt- stämma av. Sune blev super fin! Både Peter och jag var jätte nöjda. 

Mirre fotade, så bilder kommer senare. Här är en efter träningen, där han skriker efter Pumba. ;-)
Jogging idag

... och träning i morgon! 

Idag har vi alltså joggat igång igen, jag och Sune. Sune känns, som vanligt bra efter några dagars vila. Red i bara låg och rund form idag, men ändå kvick och med schvung. 

I morgon tränar både jag och Mirre för Peter igen. Ska bli roligt! Det har förresten hänt väldigt mycket med Pumba och Mirre den senaste tiden, men så har de lagt ner mycket tid på träning också! 

Mer uppdatering i morgon, om träningen. 

Idag är det fem månader sen min älskade mamma gick bort. Det är fortfarande lika overkligt och saknaden är enorm! <3


Oplanerad vila

Jag brukar aldrig planera in längre perioder ( en vecka el mer) med vila för Sune, av den anledningen att jag vet att det alltid kommer ofrivilliga perioder då man måste lägga in vila ändå. Naturligtvis lyssnar jag hela tiden på hästen, om han behöver återhämtning efter tex en tuff träningsperiod eller tävlingshelg. Men genom åren har jag lärt mig,  att om du planerar in en veckas vila och så helt plötsligt händer det något, av olika anledningar, så att du inte kan rida på ännu en vecka. Ja, då står man där med en häst som vilat mkt längre än vad man tänkt! 

Vila kan ju se ut på olika sätt. Endel promenerar bara med sina hästar ( aktiv vila). Det beror på vilken sorts häst man har. Sune mår bara bra av att " bara gå i hagen". Han blir oftast ännu bättre efter det. Andra behöver röra på sig, för att inte bli så stela, eller kanske alldeles för pigga. 

Den här veckan blev en " sådan vecka", med ofrivillig vila. Jag har av olika anledningar inte hunnit att rida och det går inte att rida på ridbanan heller, där vi har lampor. Det är fortfarande skridskobana där! :( Jag joggar igång på fredag igen. 

Det här upplägget med träning och vila ibland kan inte vara helt fel, eftersom hon som masserade Sune var väldigt imponerad av honom. Hon tyckte han var otroligt fin och fräsch i sin kropp, med tanke på ålder och den nivå han ändå tränar på. 

Naturligtvis är träning viktigt och att våga tänja och ligga på gränsen ibland, men det är minst lika viktigt med återhämtning. Det är ju då hästen bygger muskler. 

Träning och massage

I dag slog vi " två flugor på smällen", när Mirre först tränade för Linnea och sedan var vi ut till Timrå så Pumba fick massage. 

Mirre var ledig från skolan idag (jag är ju ledig tisdagar), så då passade vi på att boka in en träning med Linnea för Mirre och Pumba. 

Linnea passar verkligen Miranda jätte bra. De får precis den hjälp de behöver och Mirre är jätte nöjd och jag med :-)
Se mer på: www.mirandapadellaro.blogg.se


Efter träningen får vi och åt lunch på MAX, innan vi begav oss ut till Timrå där Pumba fick massage av Josefin Falk, Multihorse. 

Hon tyckte att han blivit mycket bättre på bara en månad. Han är rörligare bak, men lite låst i bogarna. Vi fick lite saker att fortsätta jobba med, så att det ska bli ännu bättre. Eftersom han var så mycket bättre nu, så behöver han ingen mer behandling just nu. Vi kommer att boka in en tid lite längre fram, men då i förebyggande syfte. 

Detta liniment använde hon, verkar jätte bra. Ska skaffa detta! 
Skritt tur

Det blev en skritt tur ute idag. Fantastiskt väder med solsken och ngn minusgrad. 

Ingen träning-egen träning

Tyvärr blev det ingen träning för Peter idag, så då åkte jag och Mirre upp själv till Ånge för ett eget träningspass. 

Sune kändes mjuk och fin redan i uppvärmningen. Började sedan med galopparbetet. Stora arbetspiruetter, som jag växlade med att göra mindre. Var noga med att han inte fick tappa kvalitén i galoppen. Red några serier, slutor, som funkade bra. 

Avslutade med lite travarbete. Där började vi lite trevande. Sune blev lite av och på, innan vi hittade ett jämnt flyt. Då blev han jätte fin! Gjorde öppnor och slutor som de ligger i PSG och det kändes riktigt bra. Ett bra pass med tanke på vad han gjort de senaste dagarna pga av hur underlaget ser ut nu. 
Min lurvpelle <3Man får göra det bästa

...av situationen. 

Nu när ridbanan ser ut som en skridskoplan och spåret jag ridit upp på ängen också är isigt, ja då är det bara att gilla läget! 

Idag bestämde jag mig för att försöka rida på ängen ändå, annars hade jag tänkt rida ut om det inte gick. Eftersom spåret jag ridit i tidigare var isigt, fick jag göra ett nytt spår innanför. Inte helt enkelt då det är lite skare på vissa ställen. Jag lät Sune skritta några varv först, innan jag travade utan större krav. Han fick verkligen lyfta på benen. ;) När snön var nertrampad kunde jag jobba honom mer. Mycket övergångar och jämn bjudning fram till handen. Han travade jätte fint på slutet. Jag försöker att tänka på att lägga fram och ner min hand. 

Inte direkt de bästa förutsättningarna, men det får gå ändå. I morgon får Sune vila ( inte optimalt dagen innan träning), jag jobbar sent. På lördag är det Peter träning igen, ska bli så kul! 
Sune
Senaste dagarna

Det har varit lite dåligt med uppdateringen några dagar nu, så här kommer en för de senaste dagarna. 

Sune har haft lite ont i magen, men det gick över efter lite promenerande. I övrigt känns han jätte fin i ridningen. Även jag har varit hängig ( därav den dåliga uppdateringen). Vi laddar nu inför Peter träningen på lördag! :)

Marco har varit och startat Xet och vi har nu tagit beslutet att pensionera honom. Detta år hade ju ändå varit det sista året  han får tävla. Han har varit jätte fin hemma, men på banan vill han inte. Tråkigt, men så är det ibland. Vi är ändå jätte nöjda med honom och tycker att han gjort det jätte bra! Vi kommer nu att behöva ta ev jobbiga beslut...

XetBlås lördag

Det blåser friskt idag! Hästarna får vila idag. Själv känner jag mig lite konstig i halsen. Vill inte bli sjuk! 

I morgon blir det uteritt och en sväng med Xet. 
Fina Våfflan
Äntligen fredag

Veckorna går otroligt fort. Nu är det helg igen! I dag har det dessutom varit flera grader varmt. Det svänger verkligen. 

Idag fick Sune gå ett lite tuffare pass. Började med den förvända galoppen, där kvalitén blir bättre och bättre. Jobbade sedan med lite arbets piruetter. Han tappar gärna galoppen i samlingen, så då red jag ngt steg fram för att sedan vända igen osv. Tog även spöt lite på ytterbogen. Dels för att få honom att vända mer, men också för att språnget ska komma upp lite. Funkade ganska bra tycker jag. 

Avslutade med travarbete. Där fick jag från början säga åt honom att svara och bjuda framåt. Annars blir det lite av och på.  När han fick en jämn och bra bjudning blev han super fin! Gjorde jätte fina öppnor och slutor. :) Det är så roligt att vi nu kan trava på mera framåt, utan att han blir springig. 

ArkivbildTömkörning och körning

Visst är det härligt att det är ljust så länge nu?! Idag när klockan var 16.30, var det inte mörkt ännu. :-)

Jag slutade kl 14.00 idag, så när jag kom hem bytte jag om direkt och gick ut i stallet. Där gjorde jag i ordning Sune för ett tömkörningspass. Jag började att jobba honom i övergångar; trav- galopp- trav i en låg och lite längre form. 

När han blivit varm tränade vi lite på "trampet". Han är riktigt duktig, även om det fortfarande går lite mkt framåt. Hellre det än att han ska tappa bjudningen och tänka bakåt. 

Tog sedan galopparbete; samla-fram-samla. Nu i en rundare och högre form. Avslutade med passagen, innan jag travade av honom där han verkligen fick komma ner med nosen, men fortfarande vara rund i nacken. Jag kunde ställa igenom och stretcha sidorna ordentligt. Ett riktigt bra pass av Sune! 

Marco kom hem lite tidigare idag och då gav vi oss ut på en träningsrunda med Xet. Han går nu bara kortare turer och inte nå fort, men han blir inte så lugn själv. Han är jätte pigg! 

Dressyr för travhästen

Har tömkört Xet idag och han var riktigt duktig. Blev så mkt bättre och enklare, sedan vi köpte nya tömmar på Hööks. 

Han är väldigt stel i höger sidan och när han vänder/ svänger till höger, så svänger han med rak kropp. Efter ett tag blev han ändå lite mjukare. I traven hade han lite bråttom från början, men efter ett tag hittade han en lugnare takt och kunde söka sig framåt/ nedåt. Han har riktigt härlig trav! Ska försöka få ngn att filma någon gång, så ni får se. 
Två bra dressyrpass

Både Sune och Pumba kändes fina idag. Jobbade endel förvänd galopp med båda två.  Den övningen jag fick göra sist för Peter. Den funkade bra och jag var noga med att tänka kvalité i galoppen, även i den förvända. 

Med Pumba red jag även korta skänkelvikningar, som jag avslutade med en volt. Det gör jag för att få koll på ytterbogen. Även öppnor jobbade jag på samma sätt volt- öppna- volt osv. 

På slutet blev han lite seg för sidförande skänkeln. Då tog jag spöt ( som jag inte red med annars) och förtydligade mina hjälper, ordentligt. Sedan kunde jag lägga bort spöt och flytta honom i skänkelvikning igen.
Med Sune försöker jag att vara noggrann i min ridning, redan i uppvärmningen. Det ska vara jag som bestämmer, fast det bara är uppvärmning. Jag försöker hela tiden vara noga med vägar, linjer, vart jag gör olika rörelser osv. 

Jobbade lite piruettarbete idag. Stora piruetter, som jag växlade med mindre. Hela tiden noga med att han fortsätter galoppera. La in en serie i vart 3: e, som satt direkt. 

Avslutade med trav, där jag nu tänker lite mera framåt. Fortfarande med gung och schvung. Red öppnor och slutor som var riktigt fina! 

Tänk om vi kunde få till den där traven på tävlingsbanorna också! Det hänger så klart på piloten, men det känns som han är mycket starkare i år. :-)


Nu har jag precis ätit lunch, så nu är det Xets tur. Tömkörning idag, hörs sen! 

Snö, snö och lite mer snö

Jösses vad det snöar! Det vill aldrig sluta. Fördelen är, att det inte är så kallt. Det gillar jag. 

Hästarna har tagit det lugnt i två dagar. Förutom att Xet motionerar de i hagen. Han är super pigg! I morgon ska jag rida både Pumba och Sune. Hoppas det inte snöar för mycket nu, för då måste vi få ridbanan skottad igen. 

Det är inte så här mycket, än i allafall :-)RSS 2.0