Kämpigt idag, men bra avslut -bilder

Idag red jag Sune på ängen. Jag mätte upp 20x60 med koner, så jag kunde träna programdelar med rätta mått.

Efter uppvärmning började jag med galoppen. Aktiva bakben i den samlade galoppen. Gjorde några arbetspiruetter som blev ganska bra. Jag får tänka på att inte göra de för hastiga och att han inte kryper upp i form.  Mirre var med och kollade hur det såg ut, bra att ha ngn på backen. Jag kollade hela tiden att han var framme för skänkeln, genom att när som helst bara rida rakt fram, framåt. 

Samma tanke i travarbetet, framme för skänkeln. Här blev det lite jobbigt, tyckte Sune och då vill han gärna lägga av och köra upp huvudet. Då blev jag lite arg på honom ( han är ganska lätt övertalad) och jäklar vad fin han blev sen! Red igenom travdelen som den är i PSG. Tänk om jag kunde få honom att trava på tävling, som han gör på träning....

Miranda var snäll och fotade oss lite idag:

Travsluta

Öppna

Inridning i galopp


Fin i formen
Härlig ökad trav


Foto: Miranda Padellaro

Mirres tur idag

Idag var det Mirres tur att rida Sune. Det var ett tag sedan sist och det är nu dax att börja träna inför kommande tävlingar. 

Mirre själv trodde att hon glömt bort hur man byter, men det var inga problem. De red igenom delar ur Msv B:2. Ett helt nytt program för Mirre. Bytena gick jätte bra! 

I travdelen är det nytt för hon med de diagonala slutorna. De är väldigt långa, alltså inte så tvära. Även detta fick hon till bra. Ännu mera träning, så blir det riktigt bra! 

Efter passet duschade vi av Sune och sedan släppte vi ut honom i hagen...

Så fin han blev! :-)Solig söndag

Igår var det helt fantastiskt väder! Strålande sol från klarblå himmel. 

Sune fick en vilodag och jag med. Vi var ute i solen hela dagen, underbart. 

Arkivbild

Idag ska antingen jag eller Mirre rida. 
Först ridning och sen fotbollSitter just nu och väntar på att matchen mellan Ånge och Härnösand ska börja. Marco är ju nämligen assisterande tränare i Ånge IF:s div 2 lag. :) Sen när vi kommer hem ska vi, ngt försenat, fira att vi varit gifta i 16 år! ( 25/6)

Jag började morgonen med ett pass på Sune. Idag ville jag ha lite mera samling och samtidigt kvick för skänkeln. Det sistnämnda hade vi lite olika åsikter om. Jag ville att Sune skulle svara direkt för skänkeln och sen fortsätta att ligga kvar där. Fick säga åt honom några gånger, ordentligt. Han blev bättre, men vi får fortsätta jobba med detta. Han behöver nog några pass efter vilan också för att komma igång. 

För övrigt kändes han stundtals riktigt fin. Vi gjorde ganska bra arbetspiruetter där jag är noga att han är med mig och att jag bestämmer hela tiden. 

I morgon får han vila el en promenad. 

Bra joggingpass

Har precis ridit ett bra joggingpass på Sune. 

Red honom rund och låg i alla gångarter. Dessutom red jag lite mera framåt. Jobbade öppnor och slutor, även de lite mera framåt och hela tiden rund och låg. Galoppen kändes jätte bra! 


I morgon blir det lite mera rörelser och mer samling. 

Trevlig helg på er! 

Nu kan vi träna på igen

Äntligen, idag har Sune fått på sig skor igen. 

Hovslagaren fixade till hovarna, så det såg inte alls så illa ut som jag trodde. Nu kan vi äntligen träna på igen. Blev longering över bommar idag och i morgon ska jag rida ett jogging pass. 
Idag har Pumba flyttat

Det gick fort det här

Besiktning igår och idag åkte Pumba med lastbilen från Bergsåker, till sitt nya hem norr om Umeå. Pumba kommer att få det jätte bra!  


Gå även in och läs på www.mirandapadellaro.blogg.se
Miranda har skrivit så fina och bra inlägg om bl a Pumba och framtiden med en ny ponny. 

Törs inte rida

...pga Sunes dåliga framhovar! 

Veckan vi var borta fick alla hästarna gå barfota. Förra veckan såg hovarna ganska bra ut, så jag kunde rida på banan och på ängen.

 Idag ser de inte bra ut, framför allt fram. Nu törs jag faktiskt inte rida förrän han får skor. Det får han troligtvis på torsdag. Pumba har fått skor idag, men det var mest akut med honom och hovslagaren hann bara ta en häst. 

Det är inte så mkt att göra. Vill ju inte riskera ngt. Vi får träna på sen istället. Jag tror ändå att den här perioden utan skor varit nyttig för Sune. Alltid bra att de får använda hoven ordentligt! 

Kattungarna har flyttat

Nu har våra kattungar flyttat till sina nya ägare, så nu är det bara Våfflan och Flisan kvar. 
Smulan har flyttat

....och Rudolf, som ska heta Hugo. 


Båda två kommer att få det jätte bra! 

Midsommarhelgen

Så har det då varit midsommar. Vi har faktiskt haft riktigt bra väder, inget regn och ganska varmt. 

Det har varit en lugn och skön helg. Vi har varit varit hemma, ätit gott, fiskat, spelat kubb, spelat spel och haft det bra. 

Sune börjar komma igång mer och mer. Han är inte lika seg i bakbenen längre. Nu ska han bara bli lite kvickare för skänkeln också. Idag tränade jag lite på galoppsaxen som den ligger i PSG. Det märktes att det var längesedan jag red den. Fick ta om några gånger innan den satt, men det är inte så konstigt. Bara att träna vidare. 

Sune njuter av sommarenDet gick snabbt

De som var och provred Pumba i går har bestämt sig för att köpa honom, under förutsättning att han går igenom besiktning. Men det ska inte vara några problem. 

Det gick väldigt fort, men så är det ju en väldigt fin ponny också. :) Det är naturligtvis blandade känslor för Miranda och oss med, men för att Mirre ska få fortsätta att utvecklas krävs nu en yngre ponny med lite bättre kvalitéer. Vi kommer att börja leta när allt är klart med Pumba, men kommer inte att ha bråttom. 

Under tiden fortsätter Mirre att träna och tävla med Sune. Vi får dela på honom ett tag. Målet med honom är ju fortfarande att kvala till junior SM, kanske redan nästa år. 

Kattungarna

Har inte skrivit så mycket om våra underbara kattungar, men de är nu tio veckor och otroligt söta. De är bara stilla när de sover, annars är det full rulle! 

De två systrarna

Alla tre, med brorsan längst upp


De har ofta en "skön" stil

De ligger gärna på varandra


Mor och son

Vi har sån tur att vi hittat hem åt de två vi inte ska ha kvar. Vi ska behålla en hona, Flisan. 

Flisan, när hon inte var så stor :-)Sega bakben

Jag tömkörde Sune idag också. Idag ville jag ha igång bakbenen mer på honom, men det var lite segt. Där märks det att han vilat en vecka. Han är inte lika kvick och igång, vilket inte är så konstigt.

I morgon får jag se om jag rider el om han får vila. Det kommer även en spekulant och provrider Pumba i morgon. Jag red Pumba idag. Han bet lite fast från början, men blev riktigt fin till slut. 
Pumba till salu

Som ni kanske vet, så har vi ju beslutat oss för att sälja Pumba och vi har redan fått flera svar. Några som verkar seriöst intresserade. En kommer redan på onsdag och provrider! :-) Vi får väl se....

Anmäld till tävling

Nu är jag ( och Mirre) anmäld till tävling i Hudik i slutet på juli. Är så taggad för detta och det ska bli så kul att tävla igen! 

Mirre rider Msv C, Msv B på lördag och jag PSG på söndag. 
Nu är vi igång igen

Idag startade jag upp Sune ( efter vilan) med ett tömkörningspass. Han började lite trevande, så jag daskade till lite med tömmen på baken, som jag brukar göra. Jösses, han flög rakt upp i luften och drog iväg!! Efter ett tag provade jag igen då jag tyckte han segade till lite, samma sak då med. En pigg herre, kan man säga! :-) Det är roligt att se att han verkar tagit vilan på ett positivt sätt. I morgon tänkte jag rida honom. Endast ett jogging pass i alla gångarter. Fokus på rund, låg och ett jämnt mjukt stöd i handen. 

Tyvärr ser det ut som hovslagaren inte hinner komma denna vecka, men jag tror det funkar att rida ändå. Vi kan ju rida på banan och ängen. Där är det ju mjukt. 
Hemma igen!

I morse kl 08.15, landade vi på Midlanda efter en underbart härlig vecka i Alanya, Turkiet! 

Vi har varit där tillsammans med pappa. Det har varit fantastiskt väder, mycket sol och bad och jätte god mat. 


Även om vi haft det jätte bra, så är det sååå skönt att komma hem till hästar och katter. Våra hästar har haft en veckas semester och gått ute på bete. Det verkar inte gått ngn nöd på dem och fam. Grip har hjälpt oss med tillsyn av både hästar och katter. Stort tack till dem!!!

Vädret när vi kom hem är inte det bästa, regn! Därför tänker vi ta in hästarna tidigare idag. De är nog rätt nöjda att få gå in och vila efter en veckas bete ute dygnet runt. Våra hästar är ju inte van att gå ute så här, utan vi brukar alltid ta in de på nätterna. :-)

I morgon är det slut på vilan. Då joggar vi igång de igen. Det får nog bli ett lättare pass på banan, eftersom de är utan skor också. Får se när hovslagaren kan komma. 

Ute på bete

Igår e.m släppte vi hästarna i stora sommarhagen. De gick ute första natten i natt och allt verkar lugnt. De ska gå där i en vecka nu, så de lär bli både rund och trött. :-) Sune låg i morse när Mirre var och tittade på de. 

Senare idag tänkte jag rida, men regnet öser ner just nu så jag avvaktar lite. Har inte ridit på evigheter, känns det som. 

Ha en trevlig nationaldag! 

Piggare

Efter att ha legat i feber och förkylning hela veckan, så känner jag mig piggare idag. 

Mirre har varit så snäll och ridit Sune åt mig den här veckan. Hon är alltid snäll och omtänksam våran Mirre! <3
Hon har tränat byten och gör nu byten i vartannat! Idag får Sune vila och i morgon tänker jag rida. 

Återigen

....blir man påmind om att vi ska ta vara på tiden och vara rädda om varandra! 

Ni har säkert läst om den fruktansvärt tragiska olyckan, om den 12-åriga pojken som fastnade med hjälmen i en lekställning?! Han gick i samma skola som Miranda, i en klass under henne. Skolan har idag en minnes stund för honom. Man kan inte ens föreställa sig hur anhöriga har det just nu....
Nu är Pumba till saluNu har vi lagt ut annonsen på Pumba. Känns så klart lite tråkigt, men samtidigt ett rätt beslut. Miranda har många år kvar på ponny, men Pumba räcker inte riktigt till eftersom Mirre vill så mkt mer. 
Mirres mål har ju hela tiden vara att tävla nationellt, men vi blev tvungna att inse att Pumba inte riktigt räcker till för det. 

Pumba är ju världens snällaste  och vi hoppas att vi hittar ett bra och passande hem för honom. 

Återbesök

Kl. 8.00 var vi inne på kliniken för återbesök med Pumba. Som väntat gick det bra! Han har svarat bra på behandlingen och är nu helt fräsch igen! 
Nu är det bara för Mirre att sätta igång honom igen. Hon tänker nog börja redan i e.m. 
Själv ska jag lägga mig och vila ett tag, dumma förkylning. 
Storm

Det blev en ofrivillig vilodag för Sune idag. Det blåser storm ute, dessutom regnar det emellanåt, på tvären!  Som om inte det var nog, hittade vi en ko i hagen vid ridbanan. Den stackarn hade troligen simmat över ån och förirrat sig. Den simmade iallafall tillbaka igen. 

Det får bli ett pass i morgon i stället. Först ska vi in på återbesök med Pumba! Jag har även dragit på mig en förkylning, så vi får väl se vad jag orkar. 

RSS 2.0