Longering och promenad

Idag har jag longerat och promenerat med Sune och Elke. Mirre har varit hemma från skolan idag, hon är sjuk. 

Elke är även omskodd idag och skötte sig jätte bra! Hon har haft det lite jobbigt när man sömmar henne ( har ryckt lite). Våran hovslagare har haft en ängels tålamod med henne och det visar sig väl nu. 😊

(null)
Underbart väder har vi också! Till veckan börjar älgjakten och då brukar det bli varmt och fint! 😜

Jobb och skola

Nu är vardagen igång på riktigt. Det är jobb och skola, så nu gäller det att planera veckorna. 

Båda hästarna jobbar på och har vilodagar tisdag och torsdag. Idag har jag ridit Sune och Mirre red Elke. Annars har det mest varit tvärtom. 

Med Sune jobbade jag kvartsvändningar på en fyrkant i galopp. I vänster gick det jätte bra, lite jobbigare i höger. Där vill han gärna räta ut sig, antingen fram eller bak. 😊Jag tyckte ändå vi fick till det godkänt till slut. 

Avslutade med lite byten och byten i varje. Jag är ju inte så bra på detta, men fick till tre iaf. Mirre har gjort betydligt fler! 

I morgon är det som sagt vilodag och på fredag är det skodax och ridning. Vi hade även planerat att åka på ett annat ställe och rida Elke, men vi får se vad vi hinner. Annars får det bli nästa vecka. 

Vi planerar att åka på lite olika ställen med Elke och träna program, så att hon ska bli mer avspänd på tävling. Nig för att hon är väldigt okomplicerad att ha med på olika platser, tävlingar o.s.v, men vi tror ändå att det blir ngn liten inre spänning i henne och då bjuder hon inte riktigt till ( som hemma). Hon behöver mer rutin helt enkelt! 

Vi hoppas även att kickandet som varit i galoppen nu är borta. Hon har inte visat ngt hemma sista tiden, ens vid brunst. 😁

Konditionsträning

Idag hängde jag och Sune på när Mirre och Elke gjorde ett konditionspass på ängen. Elke har tappat lite flås, under sin vila, men den tränar hon snart upp. ( Även om den visade sig vara bättre än vad vi trodde)   

Sune blev bara piggare och piggare, ju mer han sprang. 😁

(null)

Elke ska nu konditionstränas en gång i veckan. Vi ska även åka ut till andra ställen och träna program. Målet är DM i sep, men bara om hon känns redo för det. Hemma gör hon allt med lätthet. Nu ska hon bara slappna av och bjuda till riktigt borta på tävling också. Med mera rutin kommer hon bli en 🌟 på dressyrbanorna! 


Fina ponny

Idag har jag ridit Elke, eftersom Mirre jobbar. 

Vilken fantastisk ponny hon är! Hon känns jättefin efter sin ( ofrivilliga) vila.  Hon har nu varit igång en vecka. Idag kände jag lite på den förvända galoppen och så klart hela tiden jobba med rakriktning. Tänk vilken skillnad det har blivit. Nu spårar hon riktigt bra, även om jag kände att det var lite svårare innanför spåret. Så, mer ridning innan för spåret helt enkelt. 

På slutet idag gjorde jag många " nästan övergångar" i trav och vilka växlar det finns att plocka fram i denna trav! 😁

(null)
Ser ni vad fint ögat är?’

Kreativ dag

Idag har vi både hunnit med att kolla golven i stallet, samt lagat ngn vägg. Det är nu klart för målning. 

Vi har även hållit på ett tag, att renovera vårat kök och idag har vi tapetserat, så nu är det klart. 

(null)Elke igång igen

Nu har vi satt igång Elke efter nästan 5 veckors ( ofrivillig) vila. Vi började med att longera henne månd-tisd. Idag har Mirre ridit henne. 

Jag kan säga att vilan har verkligen gjort henne gott. Hon är super fin! Mirre tyckte inte hon kändes stel heller,  som vi trodde att hon kunde vara. Det blev ett lätt pass i alla gångarter. I morgon blir ett liknande pass, sen får hon nog vila på fred. Sista tävlingsdagen på Gripen

Igår var den 3:e och sista tävlingsdagen. Tyvärr gick det inte riktigt som Mirre tänkt sig. Sune var fortfarande ngt spänd och därav allt för många småmissar. Läs mer på Mirres blogg

 Trots att inte resultat blev vad hon tänkt, så kom de ändå 3: a i cupen! 😁

(null)

(null)

 Man får heller inte glömma att Mirre har tagit sig så långt, att hon faktiskt debuterade St Georg i helgen. 

Jag är så otroligt stolt över henne, mest för hur otroligt ödmjuk och fin hon är som person. Älskar dig gumman! ❤️

Är även stolt över Sune, som trots sina 19 år, har varit jätte pigg och fin i tre dagar! Tror han tycker det är roligt att tävla. Han kan ju även konsten att vila emellanåt...

(null)

Det har varit en jätte mysig helg och Gripen har verkligen bra och välordnade tävlingar. Dit åker vi gärna tillbaka! 

Nu får Sune vila några dagar. Det är han väl förtjänt av! Däremot ska Elke sättas igång idag. Vi börjar med longering...😁

Tävlingsdag 2

Nu är debuten i St Georg avklarad. Det gick inte som Mirre tänkt, tyvärr. 

Sune blev spänd inne på banan och därav kom onödiga missar. Han är som han är Sune. Det går ju inte att ändra på en som är 19 år. Han kan vara väldigt tittig och då blir det som idag. Inte så att han vägrar gå förbi, men när han går förbi och är spänd, ja då blir det lätt att det blir ett byte, orent byte, galoppinslag o.s.v

Men, de fick till piruetterna idag! Travskolorna tyckte vi flöt på jättefint, men domarna tyckte de blev för hastig . I morgon satsar Mirre allt, så får vi se hur det går. 

Trots mindre bra % idag, så ligger de 3:a i cupen. 😁 Det är även positivt att Sune är så pigg och framåt, även inne på banan. 

Jag önskar verkligen vi kunde köpa en annan storhäst till Mirre. Hon är så duktig att rida och även om Sune kan vara ojämn, så har hon lärt sig såå mkt på honom! Nästa storhäst ska inte vara tittig! 😜

Sune är ju förstås bäst ändå. Precis innan vi skulle göra iordning honom idag, tog han en liten siesta. 😊

(null)

(null)
Tävlingsdag 1

Idag har Mirre och Sune startat en Msv A, tyvärr blev det endel missar. Mirre red fel igen! Msv A är inte hennes klass 😜😂 Hon höll även på att glömma ryggningen, så den blev sen. 

Sune var lite spänd även idag, men Mirre lotsade honom runt väldigt bra ändå. Det märks att han lyssnar mkt bättre på henne nu. 

Mirre var nöjd med Sune som ändå var väldigt pigg och fin! Lite missnöjd med sig själv då hon red fel och slarvade tycker hon. Trots detta fick de drygt 59% och ligger på en 4:e plats totalt i cupen. Det är väldigt jämt upp till 2;an.

I morgon debuterar de St. Georg, en klass vi båda tror passar de bättre. Ska bli spännande att se! 

(null)
Nu ikväll har jag och Mirre gått en promenad och tittat på Gripsholms slott, samt området runt hamnen och centrum. Sååå mysigt här! 


(null)

(null)

 Sune tar det här med meeting med ro. Det märks att han är rutinerad, men samtidigt verkar han tycka det är roligt, fortfarande! Det blir mkt ompyssling, godis och promenader. 

Nu laddar vi för i morgon..

Gripen

Det tog ca 7 timmar hit, med några stopp. Resan gick bra och Sune tog den bra. 

När vi kom fram fick Sune vila ngn timme, samt äta och dricka. Han gjorde sig direkt hemmastadd och rullade sig i boxen. 

Därefter joggade Mirre honom på tävlingsbanan, som är inne för deras del. Lite synd, då det var väldigt varmt i ridhuset. I och försig är det varmt överhuvudtaget här nere, runt 27 grader! 

Han har nu tittat på alla farligheter ( hoppas vi), så nu blir det spännande i morgon. 

(null)

I morgon startar de en Msv A. 

Nu ska vi snart sova. Vi bor inne i Mariefred på ett B & B. Det tar bara ca 15 min till tävlingsplatsen. 

Packning och duschning

Nu är allt packat och lastat i transporten, inför helgens meeting. 

(null)

Sune  är duschad och fin! 
(null)

Vi tänker åka kl 9.00 i morgon, så Sune hinner gå ut en stund i hagen och få röra på sig lite.  Det blir många timmar i transporten sen, men vi har bra ventilation och vi kommer ju att stanna så han får vatten och vila.  

Gripens sommarmeeting

På torsdagsmorgon åker vi ner till Strängnäs och Gripens meeting. Det är ca 44 mil, tror vi och räknar med att det tar runt 7 timmar med stopp. 

Startlistorna har kommit för fred och lörd och tävlingen går att följa via Equipe. 

Det ska bli roligt att åka på ett nytt ställe med några nya domare. 

Sunes vecka ser ut så här:
Idag sönd: vila
Månd: jogging
Tisd: lite tuffare pass med lite delar ur programmen 
Onsd: vila
Torsd: jogging på tävlingsbanan
Fred: Msv A
Lörd: St Georg ( debut)
Sönd: St Georg

Grymt genrep

Idag har Mirre och Sune tränat för Issa, sista träningen innan Gripens meeting. 

Vilken träning de gör! 
Mirre fick börja att rida igenom St. Georg, ett program hon aldrig ridit förut och det ser enkelt ut! 

De tog om några delar och filade på detaljer, men sååå duktiga de är! 

De avslutade med lite trav, där Sune travade som aldrig förr, men även blev lite trött och fick mjölksyra. Då valde de att av sluta och trava av. 

Ett superbra genrep! Det ska bli såå roligt att åka till Gripen! Issa kan verkligen konsten att plocka fram det lilla x-tra, dessutom är hon supernoga med rakriktning och lösgjordhet. Detta är ngt både jag och framförallt Mirre gillar. 

I morgon blir det lätt jogging, för att få bort träningsvärk och slaggprodukter. Älskade häst, tänk om han vore lite yngre...vilken stjärna Mirre skulle ha ( nu är han ju en stjärna ändå!)

Tränar på i värmen

Det är fortsatt varmt, men jag klagar inte! 😁Nu har det ju kommit regn också, så det växer igen. 

Mirre och Sune tränar på. De laddar nu inför Gripens meeting nästa vecka. Vi åker på torsdagsmorgon och Mirre startar en klass per dag fred-sönd. De ska även debutera St. Georg! 

I morgon är det träning för Issa igen. Det blir sista innan vi åker. De tänkte fokusera på program då. Sedan förra träningen har Mirre jobbat på med piruetterna och de har blivit mkt bättre. 

Ska bli både spännande och roligt att åka till Gripen. Har hört så mkt positivt om deras tävlingar. Det är klasser från LB-Intermediere A. Mirre och Sune är med i en cup också. De startar alltså Msv A, St. Georg, St. Georg. 

Målet hon har med tävlingen är att få minst 62%, eftersom klasserna döms av tre domare. Klarar hon det får hon sedan starta nationell Georg och även Intermediere. 


RSS 2.0