Promenad i blötväder

Idag har det varit riktigt skitväder! Blötsnö blandat med regn. Hästarna gillar inte det här vädret och framför allt inte stona. 


Elke hade en framsko på sniskan när jag kom hem, så jag skyndade mig att ta av den. Dels för att hon inte ska göra illa sig, men även för att "rädda" skon. 😊

Sune vilade igår och idag gick vi en promenad. Bra att gå bort ev träningsvärk från söndagen. I morgon ska Mirre jogga honom igen. Beroende på hur han känns får vi se vad de gör mer för jobb. 


Issa träning i Matfors

Idag har Mirre och Sune tränat för Issa i Matfors. Första gången vi var i deras nya fina ridhus. 😊


Träningen gick jätte bra och Mirre fick väldigt bra hjälp med deras svårigheter. Hon berättade även om sina ändrade planer och efter träningen tyckte Issa att Mirre ska anmäla till MSV A redan på nästa tävling, som är tänkt i början av april. 

Det enda som egentligen är svårt för de är piruetterna. Sune har lite jobbigt med de och Mirre håller på att lära sig tekniken, men än har de tid att träna på det. Eftersom Sune tävlat mycket i dessa klasser, så börjar han att samla sig av sig själv redan innan vändningen och då finns det ingen galopp kvar när hon ska göra piruetten. Nu har de fått "läxa" att träna vidare på hemma till nästa gång. Strålande sol

Idag har det varit fantastiskt väder, strålande sol! 


Jag och Marco har bott en natt på hotell i Sundsvall, från fred-lörd. Så mysigt att göra ngt tillsammans. Det händer inte så ofta. Mirre var snäll och tog hand om alla hästarna. 

När vi kom hem så red Mirre ett pass på Sune. Uppmjukning inför morgondagens träning för Issa i Matfors. 😊 Det blir första gången hon tränar med Sune för henne, ska bli kul att se. 

Jag red Sune igår och han känns så pigg och fräsch nu, så roligt! Ibland bor vi fel

Det är inte lätt att bo här uppe och samtidigt vilja satsa på hästar och ridning. 


Mirre hade en plan att försöka kvala till junior SM i dressyr i år och rida SM:et nästa år. Vi har verkligen letat kval klasser från Umeå i norr till Uppsala/ S-Holm i söder och det finns inga! Jo, nu har Storvik lagt in en klass, en dag. Sedan vet vi att Gävle har en klass. Det ger alltså endast TVÅ försök...hur lätt är det?! 

Jag förstår verkligen Mirres frustration....man får ju knappt chansen när man bor här uppe! MEN, Mirre är inte den som bara ger upp, utan hon hittar andra mål att satsa mot. Som det ser ut nu så tänker hon satsa på att försöka kvala till att rida nationell Msv A och sedan rida Lag SM nästa år i stället. ( om det nu inte dyker upp kval klasser till junior SM på nära håll och hon sätter dem).Mera info om Elke

Mirre har fått kontakt med ett par i Holland, som köpte Elke som 2-åring av uppfödaren. 


De berättade att Elke blev bästa 3-års sto, på en visning i Hellendoorn, Holland. 😊


De sålde henne vidare som 4-åring ( tror jag det var), till ngn annan i Holland, då de skulle satsa enbart på stora hästar. De hade dessutom ingen ryttare till henne, så hon var alltså oinriden då! 


Den som då köpte henne, sålde henne så småningom till Sverige och där köpte vi henne. Hon hade bara varit i Sverige i ngn månad , då vi hittade henne. Hon var riden i alla gångarter, men inte utbildad alls. 

På ett sätt tycker jag att det är bra att vi fått forma och utbilda henne själv. Det som är lite synd, är att om hon varit längre fram i utbildningen, hade vi absolut försökt kvala till ungponny SM med henne. Nu tror jag ändå att hon kommer att kunna gå vanliga SM om några år, så det gör inte så mkt. 😊

Planen efter vilan är att börja med förvänd galopp och utbilda mer mot LA. Sedan är tanken att hon ska debutera LB i maj. Hej, hej

Dålig uppdatering här, men efter helgens tävlingar blev jag sämre i förkylningen på måndag. Har legat hemma några dagar, men idag är det bättre och jag har jobbat. 


Sune har vilat några dagar, men det verkar gjort honom gott. Idag när Mirre joggade honom var han pigg och glad. Kändes även mjuk och fin tyckte Mirre. 


Elke går lite promenader denna vecka och nästa får hon vila helt. Något hon själv verkar tycka är helt onödigt. 😜Känns ändå viktigt att ge henne vila och återhämtning, då det hänt ganska mkt med henne senaste tiden. Hon är ju trots allt bara 6 år. 


Vinst i debuten!

Det blev alltså vinst direkt i debuten, på 65,9% och det finns MYCKET mer att hämta! Är så glad för Mirres skull, hon är så värd denna fina ponny, som hon dessutom utbildar själv. 


Elke skötte sig som om hon är världsvan, både på framridningen och inne på banan. Hon som ALDRIG sett ett domarbord, brydde sig inte. Men Sune 18 år (!), han måste minsann titta. Ja, ja, det är bara så han är. 😊

Har fått många kommentarer idag om vilken fin ponny Elke är och att det lovar gott inför framtiden. Är alltid roligt att höra, så det inte bara är vi som tycker det. Man kan ju lätt bli "hemma blind". 


Nu ska Elke få ta det lungt i två veckor och smälta allt som hänt sista tiden. Hon har ju faktiskt debuterat i både hoppning och dressyr nu, med en veckas mellan rum. Första veckan ska hon få komma ut på skrittpromenader, andra vilar hon helt. Därefter kör vi igång med träningen igen och laddar inför nästa tävling med henne. Vi ska även börja med den förvända galoppen tänkte vi, för att stärka upp galoppen ytterligare. 


Ngt spänd årsdebut

Då var årsdebuten avklarad. Sune var ngt spänd ( för domarbordet) och därför blev det endel missar. Trotts detta fick de ihop drygt 62,8%. ( precis utanför placering) Mirre red verkligen bra idag och Sune såg jätte fin ut, så när allt sitter ....😊

Tycker ändå att de gjorde en fullt godkänd årsdebut. Man får inte glömma att Sune har bara varit i ridhus 2-3 ggr i vinter ( förutom Jeanna träningen) och Mirre hade aldrig ridit programmet på lång bana innan tävlingen idag! 

Tycker de har höjt sin lägsta nivå. Hade det varit förra säsongen hade Mirre varit super nöjd över ett kval till MSV A ( vilket är 62%). Nu vill och vet hon att de kan så mkt mer. 

Bilderna jag tog blev lite suddiga...

Nu är det bara till att tagga om, för i morgon är det Elkes tur! 😊


Tävlingsdax

Idag är det dax för Mirres och Sunes årsdebut! De startar 14.21 idag, så innan vi åker ska hon jogga Elke lite. Det är ju hennes tur i morgon. 


Idag startar de i FEI:s Lagtävl. Program för juniorer, en Msv B . Ett roligt program, som passar de utmärkt....men årsdebut är alltid lite speciellt. 😜
Återkommer senare hur det gick. Går även att följa på Equipe. 


Tävlingshelg

Idag är det fredag ( och jag börjar få ont i halsen😬) och vi förbereder oss för en tävlingshelg. 


Sune gör sin årsdebut ( han startar i morgon lörd). De startar en Msv B, förövrigt en av klasserna som de ska försöka kvala i sen, men då måste den vara nationell. 

Elke gör sin tävlingsdebut i dressyr, på söndag. Ska bli SÅ spännande. Hemma är hon superfin, men på tävling kan ju allt hända och hon har ju ingen rutin,så det blir till att träna på att tävla för hennes del. 

Mirre red båda igår och ska göra det idag med. Det ser ut att bli fantastiskt väder idag! 😊


Vårväder!

Idag har det varit ca 7 grader varmt!!! Hur härligt som helst! Riktigt vårväder. 


Elke vilar idag, men Mirre har ridit Sune. De red igenom lite programdelar, men i en lägre, rundare form. Mirre tyckte Sune kändes mjuk och fin. 


Det ser bra ut inför årsdebuten på lördag och de hinner ju trimma mera under veckan. Nu är dessutom Sune omskodd. 


I morgon longeras båda, på onsdag vilar båda, sedan blir det trimning inför helgen. Sune på lördag och Elke på söndag! 😃


Duktig tjej

Elke får högsta betyg i uppförande idag! Stod snällt i transporten, lugn på både framridning och framhoppning ( som känns mkt rörigare än en framridning i dressyr). 😜


Tyvärr var det ett hinder som var jätte läskigt på banan ( var fler som tittade på det), så hon blev utesluten. Elke behöver så klart mkt mera rutin, men vi är ändå super nöjd med dagens tävling. Hon har faktiskt bara hoppat 1/veckan i lite drygt fyra månader, från att inte hoppat alls till detta! Det är väldigt bra tycker vi. Nu hoppas vi att Elvira vill fortsätta hoppa med henne, så kommer hon nog runt en bana snart. 😊


Finast var hon i allafall😍. 


Till veckan blir det dressyr för hela slanten. Nästa helg gör hon debut på dressyrbanan. 


Tävlingsdebut idag

Jösses, idag ska Elke debutera...i hoppning! 


Det ska bli sååå spännande. Eftersom hon aldrig varit ute på tävling förrut så har vi inga förväntningar. Hon behöver komma ut och få rutin helt enkelt. 
Nu ska vi gå ut och göra i ordning...

Gammal bild på Elke och Elvira. 


Kallt men vackert

-20 grader kallt idag igen, men soligt och vackert ute! Sune kändes väldigt mjuk och fin idag. Pigg och framåt också! 😊


Hästarna njuter av solen nu om dagarna. Hoppas det blir lite varmare bara. 


Torsdag, kallt!

Fy, -20 grader kallt igen! Igår var det också kallt på morgonen, men blev bättre fram på dagen. 


Jag longerade Sune, som går utan en framsko, men det går bra ändå. Tyvärr kan inte hovis komma förrän på måndag, men det går nog att rida lite lätt ändå på ridbanan. Tror bara det kan vara bra att Sune får hämta igen sig lite efter träningen också, utan att han vilar helt. Mirre longerade Elke också igår och det gick jätte bra. 

Idag vilar båda helt, sen blir det ridning i helgen och tävlingsdebut på söndag! 😊


Rejs i hagen=tappad sko

I eftermiddag när jag kom hem från jobbet, började hästarna att "rejsa" i hagen. Alla fyra! Efter ett tag, när de lugnat sig tog jag in Sune för longering...då har han tappat en framsko! Typiskt! Dessutom hade han klivit lite på sig, inget allvarligt. Underlaget på ridbanan är bra, så jag kunde ändå longera honom. 


Tur att det inte var Elke, hon ska ju iväg och hoppträna i kväll. Hoppas hovis kan komma och slå på skon den här veckan. Mirre vill ju kunna träna ordentligt inför årsdebuten med Sune nästa helg. 😊


Debuten närmar sig

På söndag gör Elke sin första tävling , någonsin. Den blir i hoppning i Sundsvall. Hon startar en LD, med Elvira så klart. 


I kväll ska hon gå med i hoppgruppen igen och de skulle hoppa bana tror jag. Det blir sista hoppträningen innan söndag. 

Helgen efter hoppningen, ska Elke debutera dressyr med Mirre. Även Sune gör årsdebut då. 😊 Roligt att tävlingarna drar igång igen. Jeanna träning dag 2-bilder

I dag var Sune mkt bättre, mer avspänd och lösgjord. Mirre fick beröm för bra galopp, fin form, bra sits och bättre piruetter än sist. 


De är så fina tillsammans och Mirre hittar knapparna mer och mer hela tiden. Denna säsong ska verkligen bli rolig och spännande, både med Sune och Elke. 😊


Jeanna träning dag 1-bilder

Det var en ngt spänd Sune första träningsdagen ( många som var spänd då). En skottkärra i ena hörnet och Jeannas stol i den andra, var farliga saker 😉. Däremot en traktor som stod i bortre änden av ridhuset, var inte farlig! 

De kunde ändå avsluta passet bra och var då redo för andra träningsdagen. 

Läs mer om träningen på Mirres blogg

Dax för Jeanna träning

Äntligen är det dax för Jeanna träning igen. Vi hade så trevligt sist. 😊

Det är två ekipage till från Ånge ridklubb som ska vara med och även sova kvar, så vi ska äta tillsammans i kväll. Mirre rider inte förrän 21.20 i kväll(!), men vi ska åka vid 16.00 tiden ändå. Alltid kul att titta på andra ekipage. 

I går och idag har Mirre ridit igenom LCn på Elke och hon ser verkligen jätte fin ut nu! 

Bilder från träningen kommer upp under helgen.


Ingen licens i år

Jag har kanske sagt det tidigare, men i år tänker jag alltså inte lösa ngn tävlingslicens. Jag har tävlat mer eller mindre sedan 1989 (!), med undantag för ett kortare uppehåll när Mirre föddes 2001 och vi samma år köpte 2-åriga Sune. 


Jag känner mig rätt så nöjd just nu faktiskt. Sune och jag har tävlat tom Int I på nästan 64% och vi har ridit Lag SM. Det är nu Mirres tur att ta över honom och tävla de sista åren. Hon satsar på att kvala till junior SM och tävla så högt hon kan på honom. Inte ofta man har en sådan häst, så det gäller att passa på. Det blir en bra erfarenhet om hon vill ha en ny häst sen. 

Ev kommer jag att tävla Elke ngt bland stora hästar, men inte i år. Hemma rider jag som vanligt. Mirre och jag hjälps åt, även om hon rider mest. Det måste ju bli så när hon ska tävla. 😊

Lag SM är ett minne för livet! Är så glad att jag fick den möjligheten och att vi sedan gjorde det så bra är bara en bonus! 


Korta pass

Elke känns och ser jätte fin ut i dressyren hemma nu, så vi håller det till korta effektiva pass. Det gäller att bibehålla hennes glädje och framåt anda. Dessutom finns det ingen anledning att nöta ngt som fungerar. Hon börjar även att fälla pälsen ordentligt, men både hon och Sune får B-vitaminer nu. 


Idag red Mirre ett kort uppmjukningspass och fred, lörd tänkte hon träna program med henne. Om en vecka gör Elke tävlingsdebut, i hoppning. Helgen efter debuterar hon i dressyr, en LC. Mirre har varit noga med att hon inte kommer att starta om hon inte känns redo när de tränar hemma, men vi tycker nu att hon är redo för en LC. Hemma känns hon färdig, men man vet ju aldrig hur hon reagerar på tävling. Hon behöver ju naturligtvis komma ut och få rutin och det enda sättet att träna på det, är att tävla! 😊Hoppning med Elke

I går kväll var vi upp till Ånge igen med Elke. Det var hoppning med hoppgruppen igen. 


Som vanligt sköter sig Elke jätte bra! Hon var lite segare än sist, men det kan bero på att hon börjar fälla päls. Kan även bero på att hon "rejsa" i hagen dagen före. 😊

Tävlingsdebuten börjar nu närma sig. Ska bli så spännande! 😁


Onsdag morgon

Strax efter 08.00 satt jag på Sune för ett lösgörande pass, i nästan -20! 


När det är så kallt skrittar jag fram hästen för hand, så att när jag hoppar upp kan börja trava ganska omgående. Förvänd galopp och skänkelvikningar, slutor bestod mest passet av idag. Sune känns pigg och fräsch. 

Själv blir jag också pigg och full av energi när jag rider på morgonen. Kan behövas, då vi har planering på jobbet till 20.00 i kväll. 

I morgon vilar Sune och fredag joggar Mirre honom lite lätt. Sedan är det träning lörd och sönd. 


RSS 2.0