En klass var

Det blev så att Mirre strök sig från MsvC och rider bara MsvB på lördag och jag rider PSG på söndag. 

Vi har inte fått ngt svar från överdomaren, så då var det lika bra att stryka från Msv C. Jag hade kunnat bytt och ridit Msv A, men då hade jag fått betala efteranmälningsavgift och vi har ju redan betalt de klasser vi var anmälda till. 

Hästen får alltså inte starta i Msv C och PSG under samma meeting, trots att det är två olika ryttare. Dum regel, tycker jag! Det är därför det har blivit så struligt för oss, då vi hade missat den ändringen för i år. 

Bra pass

Idag började Mirre rida på Sune. De gjorde några byten och allt satt som en smäck. Därefter var det min tur. Jag tig hjälp av Mirre, som fick peta med ett spö när jag gjorde piruetter. De kändes jätte bra då! Avslutade då passet och både jag och Mirre var jätte nöjda! 
Tävlingsdax

Till helgen åker jag och Mirre med Sune till Hudik och tävlar. Ska bli sååå roligt! Det har ju inte blivit så mkt tävlingar för mig i år, så det ska bli spännande. 

Vi åker redan på fredag e.m för att kunna jogga honom på tävlingsbanan på kvällen. Sedan får vi se vad och vem som rider på lördag?! På söndag rider i allafall jag en nationell PSG! 

Prel. startlistan Dum regel

Från och med i år får man tydligen inte tävla klass kombinationen MsvC och PSG, under samma meeting, trots att det är två olika ryttare på samma häst! Msv B går bra, men alltså inte MsvC.

Detta innebär att jag ev byter och tävlar Msv A på lördag, i stället för att Mirre tävlar. Det beror dock på om jag måste betala anmälningsavgift och efteranmälning för den klassen, då stryker vi Mirre i MsvC och så rider hon bara Msv B, det får hon i allafall göra! 

En otroligt dum regel måste jag säga! Jag förstår inte orsaken till den. Det handlar ju inte om att jag ska rida både Msv C och PSG, utan det är ju olika ryttare, dock samma häst. Ja, ja det är väl bara att gilla läget, om det nu är så här. Jag har mailat överdomaren så får vi se hur det blir. Program ridning i ridhuset - bilder

Foto: Miranda Padellaro
Nu har vi varit i Ånge och ridit igenom programmen. Mirre började efter lite uppvärmning, att rida igenom MSV B:2 och MSV C:1. Det gick jätte bra! Idag satt alla bytena och de hade ett bra flyt i båda programmen. 

När hon var klar, red jag igenom PSG:n. Jag hade inte gjort någon serie eller piruetter innan och ändå satte vi allt ganska bra. Missade bytet efter galoppökningen på slutet, så den tog jag om. Tog även om piruetterna en gång. De blev lite hastiga, men helt okej. Är väldigt nöjd faktiskt, mest med att han bjöd så bra idag. Red ingen flaschig trav, utan tyckte det var bättre att ha en jämn bjudning i stället.Foto: Miranda Padellaro

Ändrade planer

Eftersom regnet öste ner hela dagen igår, så ligger nu ridbanan under vatten. 

Planen var att Mirre skulle ha ridit Sune igår, men det fick bli en X-tra vilodag istället och idag åker vi upp till ridhuset och rider igenom programmen, både Mirre och jag. 

Inlägg och bilder kommer senare! 

Lite jobbigt idag

Idag stod det programdelar på Sunes schema, så det var vad vi gjorde. Red på ängen, eftersom ridbanan är näst intill som en sjö. Dessutom har vi mätt upp en lång bana, med koner på ängen. :)

Efter uppvärmning, började jag med galopparbetet och långa diagonala slutor. Mirre var med för att hjälpa mig och att fota. Red de även som de ligger i PSG och det gick riktigt bra. Red sedan stora arbetspiruetter, innan jag gjorde de som de ligger i programmet. Här måste jag ta lite hjälp av spöt ännu, för att dutta igång galoppen. När den är bra blir även piruetterna riktigt bra. Nu börjar jag faktiskt få in känslan för när det är en bra piruett eller inte. Han börjar sätta sig mer och kan vända med lugnare språng. I höger piruett ska jag jobba med att ha honom låg i formen och att göra den lite större. 


Avslutade med travdelen i PSG och här var han nog lite trött i bakkärran. Jag hittade inget riktigt bra flyt och han blev lite sur och ville inte riktigt svara framåt, men lite jobbigt får det faktiskt vara och Sune är ganska bekväm av sig, så jag blev lite arg på honom och då blev det mkt bättre! När jag ser bilderna på mig själv, ser jag att jag måste tänka på att inte dra tillbaka min hand! I morgon är det vila som gäller, för min fina prins. 

De bästaTrimning med de här fina idag. Mirre jobbade med programdelar ur Msv C och Msv B. Det enda som är " lite svårare" just nu, är bytet från vänster till höger. I bland tar inte Sune hjälpen där, men det är bara att träna vidare på tajming och teknik, så sitter det. 

I morgon är det min tur att träna programdelar. :-)

Igång efter mini vila

Har precis ridit ett första joggingpass på Sune, efter hans mini vila ( tre dagar). Sune är en av de få hästar, i hans ålder ( tror jag), som bara blir bättre och mjukare! efter några dagars vila. Idag var inget undantag. Han kändes väldigt mjuk och fin. Dessutom red jag utan sporrar och han svarade bra för skänkeln. 

Idag tänkte jag på att ha honom låg och lite längre i formen, så att nosen får komma fram, samtidigt som jag har ett bra driv bakifrån. Jag vill att han ska ta ett stöd längre fram, eftersom han gärna vill bli kort i halsen och tappa drivet bakifrån. Tyckte det kändes riktigt bra och sånna gånger får jag verkligen övertala mig själv att vi ska " bara" jogga idag. Det är så lätt när de känns bra, att man vill plocka upp formen och  rida flashiga gångarter, men jag höll mig till planen. Hittade ett bra driv och gung ändå, i den lägre formen. 

Efter passet fick Sune lite liniment och massering. I morgon är det Mirres tur att rida. 
Finaste Mojjen!

Idag har vi hjälp pappa att verka hovarna på shettisarna. Passade på att snygga till de och Mirre tömkörde Tingeling. 

Moyalie 31 år.

Tänk att Moyalie är 31 år! Hon är fortfarande pigg och fräsch, för sin ålder. Vad mycket vi lärt oss på denna fantastiska ponny, som vi köpte när hon var endast 7 månader. 

Mirre longerade Diego också och han njöt av uppmärksamheten. 

10 månader

Kan inte fatta att det gått 10 månader, sedan mamma gick bort, snart 1 år sedan! 

Jag tänker på henne varje dag och saknar henne så fruktansvärt mycket. Det kommer fortfarande över mig rätt som det är, det blir en klump i halsen och känns som ett slag i magen....det är fortfarande så ofattbart att hon inte finns mer....det gör så ont...att man kan sakna någon så mycket!

Mamma och Moyalie

Men jag tror/vet att hon finns med mig och familjen hela tiden...

Satte en blombukett i minneslunden idag
Schema - Sune

V.30

Månd: vila
Tisd: vila
Onsd: joggingpass , jag rider.
Tors: lösgörande, rörelser. Mirre rider.
Fred: rörelser ur PSG, jag rider.
Lörd: promenad/ vila
Sönd: programridning, Mirre rider.

Månd.: programridning, jag rider.
Tisd: promenad
Onsd: programdelar, jag/ Mirre.
Torsd: vila
Fred: jogging på tävlingsplatsen.
Lörd: tävling Hudik
Sönd: tävling Hudik

Viktigt med återhämtning

Eftersom vi hade planerat att åka och provrida ponnyer, så hade jag även planerat att Sune skulle vila då. Även fast det inte blev någon provridning, så får Sune vila tre dagar ändå.

Jag känner Sune så väl nu, så jag vet när det är dax för några dagars vila för honom. Han har tränat på väldigt bra och ganska intensivt ett tag nu, så det känns rätt att han får återhämta sig. Det är under vila man bygger muskler! 

Jag och Mirre ska göra ett schema fram till tävlingen, som är i slutet på juli ( om två veckor). Det ska bli roligt att tävla igen! Har inte blivit så mkt i år.  

Ändrade planer

Det är väl ändå typiskt! Tanken var att vi i morgonbitti skulle åkt söderut för att provrida två ponnyer. Nu har ponnyn på Öland blivit halt, balltramp. Vi tycker då det blir långt att åka till Eskilstuna för att rida en ponny och beslutat oss för att avvakta med resan.

Det verkar inte så allvarligt med balltrampet, så förhoppningsvis kan vi åka om ngn vecka bara. Hoppas att stoet i Eskilstuna finns kvar då! 

Jobbig galoppsluta

På dagens ridpass jobbade vi endel med galoppslutorna, dels som de ligger i PSG, men även enbart på diagonalerna. 

Högerslutan tyckte Sune var lite jobbig idag. Han ville räta ut sig, sätta bakdelen före och tappade bjudning. Efter lite tragglande fick vi iallafall till det ganska bra. Ska fortsätta träna dessa slutor, mest på långa diagonalerna, så han inte tappar bjudningen. 

Avslutade med lite travarbete och skolor. Här var han jätte fin! I vänster varv blir han ibland lite guppig i formen, så idag försökte jag hitta ett läge där han var stilla med huvudet och det lyckades jag med. :)

Nu blir det några dagars vila och återhämtning för Sune, innan vi tränar vidare mot kommande tävling. 
Mirre igår och jag idag

Igår red Mirre på Sune och idag ska jag rida honom. 

Mirre fortsatte träna på bytena igår och hon fick till de riktigt bra, även placeringen. Lite svårare är det att hitta takten och schvungen i traven. Sune är ganska svår där, eftersom han inte har det i sin naturliga trav på samma sätt. Det är alltså ngt man måste rida dit och det är inte så lätt! Jag har fortfarande inte fått till detta inne på banan, men vi fortsätter träna på det. 

Mirre fick ändå till det bra igår och bitvis var han superfin. Det gäller för henne att själv hitta ett sätt hur hon ska rida honom till detta, men det kommer. Hon har gjort en fantastisk utveckling i sin ridning på kort tid och jag hoppas verkligen att vi hittar en ponny snart. ;-)
Kort pass idag - bilder

Idag red jag bara ett kortare pass på Sune, max 30 minuter. 

Först uppvärmning i en rund och låg form i alla gångarter.
foto: Miranda Padellaro

Därefter jobbade jag endast med galoppen och arbetspiruetter. Här hade jag ett spö, så jag kunde förstärka hjälperna och få en mer "stampig" galopp. Eftersom han gärna vill höja sig i formen i piruetterna, får jag jobba med att ha honom kvar i den lägre. 


Ni får ursäkta mina utåtpekande tår.... :)


Kolla in manen :)


I morgon får nog Sune vila helt och hållet. Han har jobbat på bra nu i flera dagar, varvat med promenader, så nu är han förtjänt av en " hag dag". Nu är det klart!

Har precis kommit in och  duschat av mig all färg ( jag lyckas alltid bli full med färg när jag målar). Det blev jätte bra i stallet! 
 
Först det vi gjorde igår...

....sedan en Före bild på framsidan av boxarna...


...och efter! 


Någon fler bild från när det blev klartDet blir så nytt och fräscht när man målar lite. Känns bra att det är klart. 

Undra om Sune kommer vara ännu rödare i morgon?! ;-)

Städning av stall

Igår kväll började jag och Mirre städa och måla u stallet. Det blev riktigt bra och idag ska vi fortsätta med att måla rött i boxarna. 

Vi satte upp en ny hylla att ha alla saker på...

Så här ser boxarna ut nu, innan målning...Mirre har även ridit ett pass på Sune nu på förmiddagen. Hon fick igång honom riktigt bra! Så roligt att se hur hennes ridning utvecklats sista tiden. :) Efteråt fick Sune en skön och välförtjänt dusch. 
Provridningar

Nu är det klart, till helgen åker vi söderut för att provrida några ponnyer. Ska bli både roligt och spännande...:-)

Sune fick sig en promenad idag och senare ska jag och Mirre börja städa stallet ( måla). 
Flisan vilar
Hjälp av Mirre

Idag var det min tur att rida Sune. :)

Planen var att träna på piruetterna, som vi inte riktigt får till. Idag tog jag hjälp av Mirre. Hon fick stå på backen och peta in bakbenen, medan jag galopperade runt henne. Sune är ganska bekväm av sig, så när jag samlar galoppen tappar han energin och det går ju inte om man ska göra en piruett! Eftersom detta arbete är ganska styrkekrävande, tog vi endast korta stunder i taget. Även om både jag och Mirre är överens om att det är inte styrka och kondition som fattas, utan mer teknik och energi. 

Hjälpen gav bra effekt och när jag sedan testade att göra vanliga piruetter, gjorde han en jätte fin till höger. Den vänstra är inte lika bra, men det är bara att träna på. 

Målet är att kunna vända i lugna luftiga språng, med bra energi i bakbenen. Därför ska vi nu jobba på det här viset en gång i veckan. Hoppas det ger resultat! Lördag

Dagen har bjudit på hyffsat väder, växlande med sol och moln.

Sune har promenerat senaste dagarna, efter vaccinationen och träningen. Idag var det dax för Mirre att rida ett pass igen. 

Fokus idag var byten och att kunna placera bytena. Mirre gjorde jätte fina byten och placeringen blir bättre och bättre. De avslutade med lite trav och här märks det att Mirre verkligen börjar på att hitta knapparna. Sune såg jätte fin ut, även om det är svårt att hitta ett jämnt flyt när underlaget är ojämnt. 


I morgon är det min tur och då tänkte jag jobba lite på piruetterna. :)

Letar ponny

Just nu letar vi ponny för fullt till Mirre, men vi har inte bråttom, utan är noga med att det bli rätt. 

Ponnyn vi söker ska vara maxad ( helst) D-ponny i åldern 4-7 år. Den ska ha bra grundgångarter, egen bjudning och snäll i hantering. Målet är ju att kunna tävla nationell dressyr, så småningom. 

Vi har tittat på några intressant, som vi planerar att åka och titta på, på semestern. Ev. ska vi prova en redan på söndag. :)

...och regnet fortsätter att ösa ner. Bläää! Sune fick sig en promenad igår och ev blir det så idag med. Han ska ju ta det lugnt nu efter vaccinationen. 

Träning och sen vaccinering

På förmiddagen idag for jag och Mirre ner till Färsta för träning med Sune. Det var Mirres tur att träna för Linnea. 


De fick verkligen bra hjälp och gjorde en jätte bra träning. Linnea är noggrann och säger precis de saker jag själv skulle sagt ( men Mirre tycker inte jag är så pedagogisk). Det märks att Miranda nu börjar att rida och inverka på Sune på ett helt annat sätt än tidigare. 

Efter träningen for vi på kliniken och vaccinerade Sune. Det är ju fantastiskt bra med drop in, man behöver inte ens lasta ur! :-) Nu blir det lite lugnare för honom några dagar, sen är det bara på't igen till helgen. 

Norrlands Mästerskap

Nu är Mirre anmäld till Norrlands Mästerskapet på Sune, för första gången. Det går i Ö-vik i augusti. Klasserna hon ska rida då är LA:4 och Msv C:1. Hon kommer även att starta en Msv B:2 då. 

Det blir spännande och roligt. Vi ska bo tillsammans med en familj från Östersund. Mirre ska även rida en partävling med den tjejen. Där högsta sammanlagda % vinner. Ett jätte roligt initiativ tycker jag, av arrangörerna. 

Å regnet det bara öser ner...

Kan man lugnt säga! 

Det började med blixtar och dunder i natt, följt av regn. Regnet har fortsatt idag, mer eller mindre hela dagen. 

Jag och Mirre har precis gjort klart stallet och tagit in hästarna. De ville gå in. I morgon ska Mirre träna för Linnea med Sune. Det har hon sett fram emot, va ett tag sedan sist. 

Flisan Morgonpass för Sune och Mirre idag

Strax efter 9.00 i morse satt Mirre till häst. Efter uppvärmning red hon först igenom Msv C. Det gick riktigt bra tycker jag, med tanke på att hon inte ridit några öppnor,slutor eller rörelser alls innan. Mirre är mkt bättre än mig på att tävlingsrida! 

Efter lite pust, red hon igenom Msv B:2. Där fick hon lite problem med första bytet. Det gäller att inte Sune får bli för lång och att galoppen blir hastig. Efter några försök blev bytet klockrent och bra placerat! 


Efter en skön dusch är det skönt att rulla sig...
Varma dagar

Torsdag och fredag har det varit 30 grader varmt! Då har Sune faktiskt fått vila. 

Idag är det lite svalare och jag red på förmiddagen. Fokus idag var rund, låg form och fram för skänkeln. När jag rider i denna form tänker jag mera framåt. Sune är ganska bekväm av sig, så idag fick jag säga åt honom ordentligt, föera gånger, att fortsätta jobba på. Det blir att han fortsätter en par, tre steg sen är han tillbaka i sitt bekväma tempo igen. 

Tyckte ändå att han var ganska bra mot slutet, så då gav jag mig. Ett nyttigt pass helt enkelt! I morgon ska Mirre rida Sune. Inte helt lätt att bara ha en häst, som båda vill träna, men vi lyckas bra tycker jag. Mirre har skrivit så bra inlägg på sin blogg. Tycker ni ska lika in där : www.mirandapadellaro.blogg.se
Hon är så himla klok och förståndig våra dotter! <3
Arkiv bild på Sune och MirreRSS 2.0