Tävla Elke?

Har ridit Elke idag igen. I traven kändes hon jätte fin på en gång. Även galoppen var bra, även om hon tycker det blir lite jobbigt ibland. 😜


Jobbade med att öka och minska galoppen för att få henne mer på bakbenen och bli starkare. Red även lite förvänd. Där vill jag även att hon ska fortsätta i den värvända genom kortsidan. Det är lite jobbigare i höger galopp i vänster varv, men det gick bra om hon fick gå på lite fart. 

Tycker hon känns mer framme i handen nu och hon bjuder bra. Lekte även med början till bakdelsvändningar och det gjorde hon riktigt bra. 

Mirre frågade idag om jag inte skulle vilja tävla henne i september. En LB på lång bana bland stora hästar. Egentligen var tanken att jag skulle tävla henne nästa år, men när Mirre frågar så....😊Det vore ju himla roligt faktiskt! Ska fundera på det....


Fick rida Elke idag

Eftersom Mirre vill lägga all fokus på Sune nu fram till tävlingen nästa helg, så fick jag idag äran att rida Elke. 😊


Jobbade vidare med det de gjorde på Issa träningen sist. Att få henne att ta ärligt stöd i handen och att få in framför allt vänster bog. Jobbade även med att korta och länga galoppen. Här tog jag ett spö för att peta lite när jag kortade galoppen och det tog hon jätte bra. 

Denna ponny ger en sån härlig känsla när hon är på plats. Efteråt duschade vi av henne och hon gick så klart rakt ut och rullade sig. 


2:a tränings dagen

Idag var det dax för andra träningsdagen. Efter uppvärmning och lite finslipning med yttersidan, så red de igenom kval programmet. Det gick jätte bra och allting satt. 


Efter finslipade de endast på vissa detaljer. Det ser bra ut inför nästa helg! 😊


Träningsläger hos Issa

Har nu landat i sängen där vi bor, i Östanskär. En jätte fin anläggning med fantastisk utsikt! 


Mirre har ridit Sune och vi har ätit middag samt haft en väldigt intressant teori om sitsen.

Träningen gick jätte bra! Issa kan verkligen ta fram det lilla x-tra i dem. Idag red de delar ur programmet de ska tävla nästa helg. I morgon ska de rida igenom hela programmet.


I kväll har vi ätit middag tillsammans och haft teori/ övningar för sitsen. Väldigt bra och nyttiga övningar. Sitsen är ju så viktig! 

I morgon rider Mirre 9.45.Skritt tur

Idag har jag lånat Pumba och skrittat ut tillsammans med Mirre och Elke. 


Sune joggades bara idag. Mirre var inte helt nöjd med känslan, men jag tror han kommer vara mkt bättre i morgon. 

Imorgon åker vi alltså till Issa för ett två dagars träningsläger. Ska bli jätte roligt! Mirre tränar 13.30 i morgon, så vi åker mitt på dagen. Innan dess ska hon rida Elke och jobba vidare på det hon gjorde för Issa. 😊Issa träning

Idag har vi varit till Timrå för träning med Issa. Det var Elkes tur denna gå ng. 


Det blev ett nyttigt och jätte bra pass, som vanligt när Mirre tränar för Issa. Fokus låg på framåtbjudningen och att Mirre hela tiden ska behålla kontakten med munnen. Elke måste bjuda ärligt fram till handen och när hon gör det så blir hon så himla fin! 

Nu har Mirre lite att jobba vidare på hemma till nästa träning. 😊


Till helgen är det Sunes tur. Då ska vi ( ja, det är ju Mirre som rider) nämligen på en två dagars träning hos Issa. Med teori ( sitsen) och middag på lördag. Ska bli jätte spännande! Jag och Mirre ska sova kvar på ett ställe en liten bit därifrån. 


Städ och målar dag

Idag har vi städat och målat i stallet. Det var såå välbehövligt! 


Marco har fixat golven i boxarna och jag och Mirre har målat och städat i stallet. 


Tänk vad lite färg gör skillnad! Hela dagen tog det, men är jätte nöjd. Nu har hästarna rena krabbor, hinkar och nyspånat. 


Nu har vi bara sadelkammaren kvar, men där är det mest att plocka ihop grejor. 😜


Semester!!!

Idag startar våran fyra veckor långa semester! Så himla skönt! 


Mirre började rida första hästen, Elke vid 9-tiden i morse. De jobbar vidare med galoppen och rakriktningen. Såg bra ut! 

Därefter var det Sunes tur. Även där jobbar de vidare med galoppen, som faktiskt har blivit bättre, tycker jag. 

I morgon vilar båda. Då ska vi nog städa och måla i stallet. Det behövs! 😊


Hoppning och dressyr

I dag har Mirre hoppat med Elke. Duktigt av en dressyr tjej, tycker jag. 


Elke tyckte det var jätte roligt, så detta ska vi försöka göra en gång i vecka. Bra gymnastik är det också.

Med Sune red hon ett dressyr pass. Har lagt mkt fokus på galoppen nu, att få den mer i uppförsbacke. Idag såg den riktigt bra ut.Promenad i stället

Tanken var att Mirre skulle hoppa med Elke idag och rida dressyr på Sune, men efter nattens regn så var ridbanan alldeles för blöt för att rida på. Det blev en promenad med de båda i stället. 


I morgon hoppas vi den är bättre, så då blir det lite hoppning då i stället. Hoppning och hoppning, men lite "skuttande" blir det nog. Det var ju ett tag sedan nu, som Elke hoppade. Mirre har ju hoppat henne förut och nu är hon ju faktiskt "inhoppad", så det går nog bra.  Ev. ska Elvira hoppa henne i Ånge till veckan....och då blir det hoppning! 😊


Sune och Elke-bilder

I kväll har Mirre ridit båda hästarna. Galoppen var fokus på båda. 


Elke jobbar med den förvända, början till enkla byten och rakriktningen ( galoppera innanför spåret). Hon ser så fin ut och är så positiv till allt. Även om galoppen blivit starkare, så höjer vi nu ribban ett snäpp. 

Sune's galopp behöver bli mera i uppförsbacke, kvick. Mirre gjorde ett bra jobb med det idag. Helt plötsligt rider hon in på diagonalen och sätter åtta (!!!) byten i varje! Det är rekord för Sune. 😊

Så fina hästar och så duktig ryttare. I morgon jobbar vi vidare med samma. 


Tävling med Elke

Mirre tycker Elke känns så fin nu, så hon anmälde de till en tävling i augusti, i Jättendal. Där har vi aldrig varit, så det blir spännande med en ny tävlingsplats. 


De mjukstartar med en LC och en LB. Kanske blir det sista LCn på henne. 😊 

Vi tog även och bokade in en träning för Issa, med Elke, nästa vecka. Det blir en spännande sensommar och höst! 


Ridit stjärn ponnyn

Har ju inte berättat att jag ridit Mirres fina Elke i lördags. 


Vilken stjärna hon är denna ponny. Hon känns mkt finare nu efter sin tre veckors vila. 😊 Det blev ett lugnt pass där jag kände på alla gångarter.  Galoppen känns mkt bärigare och starkare. 

Nu ska vi fortsätta utveckla henne och stärka upp ytterligare, samt fortsätta jobba med rakriktningen.  Det blir mkt galopparbete, förvänd galopp och början till enkla byten. 

I traven börjar vi nosa på öppnor och slutor. Målet är att ( om hon känns klar) kunna starta en La P:1, senare i höst. 

Jag tycker det kan vara bra att använda sig av olika rörelser när man rider, så att det inte blir att man bara planlöst rider omkring. Öppnor, slutor, förvänd galopp m.m är ju alla bra övningar både för rakriktningen, lösgjordhet, samt styrka. De ska ju ännu inte utföras tävlingsmässigt! 

Idag blir det ev bom träning för både Sune och Elke. 😊


Plask med hästarna

Fredagen gick i full fart. 


På förmiddagen fixade vi iordning Mirres rum. Hon hade beställt saker från IKEA som kom igår. Blev jätte fint! 😊

Efter det red vi ut på Pumba och Elke. En lång skritt tur på ca 6,5 km, där vi även stannade vid en lite sandstrand och plaskade med hästarna. 

Båda var lite skeptisk först, men sedan gick de i. Det blåste ju en del så det var lite läskigt med vågorna. 

När vi kom tillbaka red Mirre ett pass på Sune. Vi jobbar nu med att få kvickare, luftigare galopp och det blir bättre och bättre. 😊8 grader och regn!

Fy, vilket väder! Regn, blåst och 8 grader varmt. Hästarna frös nu på eftermiddagen, så vi tog in dem innan vi red. 


Mirre red Först Elke. Hon ser jätte fin ut nu när hon kommit igång lite efter vilan. Därefter red hon Sune och jag Pumba. Det blev korta effektiva pass med alla. 

Vi hade ländtäcken på hästarna....mitten på juli! Vissa dagar önskar jag att vi hade ett ridhus...


I morgon ska det bli bättre väder, hoppas jag. Då ska jag och Mirre rida och bada med Elke och Pumba. 😊


Nya SM kval!

Timrå Hästsport förening har lagt in en ny tävling med inte mindre än TVÅ SM kval för juniorer! Heja dom! 


Första helgen i augusti får alltså Mirre och Sune två chanser att försöka kvala. Det är inte det lättaste att hitta några kval alls, om man inte bor i Skåne förstås! 

Dessutom så ska Mirre och Sune på ett två dagars läger hos Issa helgen innan, det blir ju perfekt. 

Bilden från deras första kval försök på Färsta. Så himla nära då att ta ett första kval, mindre än en procent i från. 


Issa träning

Idag har vi varit till Timrå och Mirre har tränat för Issa med Sune. 


Han har bara varit igång en vecka, efter två veckors vila, men OJ vilken träning de gör! Issa kan verkligen plocka fram det bästa ur dem och hon ser precis vad som behöver ändras och förbättras. 

Sune travade som aldrig förr...18 år ung, som han är. De kunde även behålla traven i skolorna. Galoppen är lite jobbigare. Där behöver Sune bli kvickare, men blev ändå bättre även idag. 

Nu ser vi fram emot ett träningsläger med Issa i slutet av juli. Det blir både ridning och teori. 


Kliniken Elke

Idag har vi varit och kollat upp en knöl på Elkes vänster fram ben. Som vi trodde, så var det ett överben och inget som hon lider av. På måndag ska hon sättas igång efter tre veckors vila! 😱😊


Sune vilar idag. Igår gick han ett bra pass med Mirre, hon red även på kandaret första gången efter vilan. Sune ser ut att ha kommit igång bra på en vecka och på söndag blir det träning.


Börjar komma igång

Nu börjar Sune och Mirre så smått komma igång efter vilan. Mirre tycker han känns fin, men är inte riktigt kvick för hjälpen ännu, men det kommer.


De har nu joggat på träns i två dagar, så i morgon åker kandaret på igen. På söndag är det träning för Issa. 


Semester

Vi har varit på Rhodos en vecka och kom hem igår. Det har varit helt underbart, men väääldigt varmt! 

Hästarna har gått ute dygnet runt, veckan när vi var borta. De har haft det jätte bra, men var väldigt nöjda över att få komma in igår kväll. 


Sune har nu vilat i två veckor, så idag fick han mjukstarta med en promenad. 

Nu blir det jogging några dagar, så han får komma igång igen, sen blir det träning för han och Mirre inför kommande tävlingar, förhoppningsvis SM kval! 😊


RSS 2.0