Träningstävling i morgon

I morgon ska jag och Miranda vara med på en träningstävling i Ånge. Jag ska rida en Msv A och Mirre en LC och en LB.
 
Det blir jätte bra för mig och Sune att få träna program under tävlingslika förhållanden. Själva bedömningen/ poängen är inte viktig i morgon, utan det som är viktigt är att jag kommer till ridning. Att jag kan rida som på träning, att Sune bjuder framåt!
 
I dag red vi ut en sväng i det underbara vädret. Har även kört Princessan idag, intervaller. Hon var väldigt tittig idag! :)
 
Arkivbild på Princessan

Ny sulky!

Vi har köpt en ny sulky...


Morgon kaffe....

.... ute i solen, härligt!

Idag ska jag och Mirre rida ut, de vilade igår. Marco ska köra Princessan också.


Kan det bli bättre!?

Ja, som rubriken säger, när man sitter ute i solen och dricker kaffe och tittar på hästarna, kan det bli bättre! ( Dessutom håller maken på att mocka).

Trevlig påskafton!


Härlig lååångfredag

I dag har vi haft en härlig dag med sol och hästar!

Började att köra Princessan i intervaller. Jag körde henne idag, vilket jag inte gjort på länge. Woaow, vilken skillnad det va! Härligt tryck i henne!

Efter en lunch, som var korvgrillning ute, red jag och Mirre ett pass på banan. Marco tittade på oss idag, när vi red.

Jag började med samlingen i galoppen och därefter stora arbetspiruetter. Var noga med kvalitén i galoppen och det gick riktigt bra. :)

Efter galoppen gick vi över till att jobba öppnor och slutor i traven. Där fick vi ta om några gånger, framför allt i vänster varv. Till slut var det O. K, men detta måste vi jobba vidare med.

I morgon får Sune och Cocco vila, Princessan ska gå igen.


Skärtorsdag

Påskhelgen ser ut att börja med strålande väder!

Själv känner jag mig piggare idag, även om man inte har samma ork. I helgen SKA jag rida. Sune har ju fått några dagar ofrivillig vila nu, men som tur är brukar det bara göra honom gott.

På måndag (annandagen) tänkte jag och Mirre vara med på en träningstävling i Ånge. Bra träning för oss, att rida program.

Glad Påsk!


Hästabstinens

Blir hemma resten av veckan, men är ändå ngt piggare idag.

Har redan hästabstinens, så jag tror jag ska försöka gå ut en sväng när Mirre ska rida (bara sitta och titta på). Sune får ju förstås vila, orkar helt enkelt inte rida än.

Fina Våfflan håller mig sällskap.


Ledig.... och sjuk

Typiskt, när man är ledig är man sjuk! Blir till att ta det lugnt idag, orkar inget mer.


Underbart...

... väder har det varit i helgen. Vi har suttit ute i solen och grillat!

Idag hjälpte jag Mirre med Cocco, de var jätte duktiga! Marco har kört Princessan och jag har ridit Sune. Åååå, va fin han var idag!

Red utan spö idag och det gick bra. Fick nästan samma effekt av skänkeln. Jobbar mkt med att rida olika rörelser utan att han ska ändra takt och form. På slutet var traven jätte luftig och fin!

I morgon rider jag och Mirre ut en sväng.


Nya regntäcken

Har beställt nya regntäcken till Sune och Princessan idag. Inte för att jag hoppas på en regning sommar men....
 
 Har beställt dessa från Nisch. Har beställt täcken från dem tidigare och tycker att de har bra och prisvärda produkter.
 
 
Princessan får ett rött med halvhals.
 
Sune får ett blått med halvhals.

Dagens ridpass med Prinsen

Fokuset på dagens ridpass låg förståss på lösgjorhet, som alltid....
 
I galoppen "checkade" jag av att Sune tog samlingen på ett bra sätt, d.v.s att han var aktiv bak och liksom "hoppade"in med sina bakben. När detta fungerade gick jag snabbt vidare till att jobba traven. Där måste jag kunna ändra på honom utan att han ändrar sig och tappar takt och form. Jag var även noga med att "sitta med" i rörelsen, som Peter sa och inte sitta emot hela tiden. Jag tycker att Sune jobbade på riktigt bra, med tanke på det hårda underlaget också.
 
I morgon bli det ett till arbetspass på banan, där vi utökar dagens arbete. 

Fina Majsan

Idag har vi friserat Majsan lite och Marco har verkat hovarna.

Princessan har gått ett pass med "Lillen" idag, hon känns fortsatt fin i träningen här hemma.


Lite hängig

Känner mig lite hängig idag, så det blir bara longering med Sune. Huvudsaken han får jogga lite andra dagen efter träning, du brukar träningsvärken vara värst.


Hur jävla dum får man va!?

Ja, jag blir så förbannad när man läser detta. Hur kan man bara dumpa en häst och lämna den för att dö! För det var väl det som var tänkt. Hästen var en registrerad travhäst, så ägaren lär ju inte bli så svår att hitta. Har man tagit på sig ett ansvar med att ha ett djur, då får man banne mig se till att ta det ansvaret hela vägen!
 
 
 
 

Cocco idag

Tisdag betyder ju att jag rider Cocco. Så innan träningen idag blev det ett pass på henne.
 
Jobbade mycket med hennes vänster sida både i trav och galopp. I vänster varv måste jag tänka leda ut med höger tygeln och ställa/böja till vänster. I höger varv måste jag då tänka på att rida henne rakare, så att jag fortfarande har koll på vänster bogen. Red mkt på rakt spår och ställde vänster. Hon tog arbetet riktigt bra och var duktig!
 
Jag fick dessutom bra tips av Peter idag (när jag tränade Sune), hur jag ska tänka. Jag har hela tiden tänkt att hon måste ta stöd på höger tygeln (ytter) i vänster varvet. Men Peter sa att så länge hon inte är tillräckligt mjuk och loss i vänster sidan, kan hon heller inte ta stöd på yttertygeln. Däremot, när hon är lika i båda sidorna, då kommer hon automatiskt att ta stöd på ytter. Logiskt, eller hur?!
 
Som avslutning idag red jag några öppnor och slutor på henne (trav). Höger öppna och sluta är lite enklare, än de till vänster. Men det är ju återigen vänster sidan som måste bli mer loss. Tycker ändå att hon fortsätter att utvecklas och gå framåt för varje gång! :)
 
Cocco, när hon nyss kommit till oss.

Peter träning

I dag har vi tränat för Peter igen! :)
 
Jag berättade för Peter om tävlingen och om vad vi har för problem (eller det är ju jag). Han sa då att jag måste tänka mig själv lite som två personer, när jag tävlar. En som är benen (skänkeln), som Sune måste ta annars får jag kicka till lite. Den andra personen är överkroppen, som måste slappna av och andas (följa med). Lättare sagt än gjort! Peter tycker även att jag måste följa med mer i rörelsen, ex. i traven och inte sitta emot så mkt. Om jag sitter emot för mkt hela tiden, då har jag ju inget kvar att sitta emot när jag väl behöver. Ja, men det är ju självklart! :)
 
Vi började passet idag med att rida öppna- sluta- öppna i galopp efter långsidorna. Där var det noga att han hade en rund galopp och att formen var uppe/framme. Sune får inte krypa bakom handen när jag rider olika rörelser och ändrar på honom.
 
Därefter checkade vi av den samlade galoppen på volten. Här måste jag tänka att Sune ska ta långa aktiva språng i samlingen. Nästan att han ska "hoppa" in med sprången. Det gick riktigt bra och jag kände stor skillnad när han var aktiv. Detta måste vi jobba vidare med.
 
Så var det dax för traven och då fick jag också rida öppna-sluta-öppna på långsidorna. Samma tänk som i galoppen, noga med formen OCH att jag följer med i rörelsen! Sune var riktigt fin!
 
Som avslutning red jag igenom PSG- programmet. Väldigt nyttigt att rida igenom när tränaren tittar. Där upptäckte vi att jag måste tänka öppna innan jag gör piruetten. Dessutom fick jag ta om den enkla saxen. I den måste jag tänka på att räta ut, flytta bakdelen och göra bytet, så att första språnget till höger blir i den nya slutan.
 
Ja, nu har vi lite att jobba vidare med till nästa träning för Peter!

Innan träningen...

...idag,såg de ut så här! Cocco tyckte nog hon hade motionerat nog idag!:)


Träning idag....

.... för Peter Nordlander i Ånge. Jag rider 13.00. Tänkte åka upp tidigare och titta lite och äta lunch.

Innan träningen ska jag rida Cocco ett pass. Igår red vi bara ut en sväng, jag och Mirre, mysigt!

Skriver mer senare....


Vinnare och förlorare

Pressen ökar inom travsporten. Några blir vinnare, andra förlorare. De flesta lever ett hårt liv och skickas utomlands för fortsatt tävlande eller slakt. Läs en väldigt intressant artikel  HÄR , som Sydsvenskan skriver.
 
 

Bilder - hästarna

 
Majsan
 
Sune, longerades idag.
 
Princessan efter dagens träningspass. Idag fick de sällskap igen, av Janne med "Nelle". Hon tränar på bra nu...
 
Miranda och Cocco. Idag tittade jag när hon red. Vi jobbade med öppnor, slutor, bakdels vändningar. De är så duktiga!
 
 
 

Sune- trav

Sune, ganska luftig och fin i traven! (den som snorar i bakgrunden, är Mirre)


Princessan och Melonen

Idag körde Marco med Janne och hans nya sto Heaven Melon.


Dålig uppdatering

Ja, det har varit lite dålig uppdatering, men jag har helt enkelt inte haft ngt speciellt att skriva.

Sune har bara gått lösgörande pass och igår krävde jag lite mer av honom. Han gjorde super fina slutor, luftiga och fina! Vi måste jobba med att formen är uppe i rörelserna, men inte på bekostnad av ryggverksamheten naturligtvis.

Idag blir det ett pass på banan igen, kanske kan bli ngn lite filmsnutt! :) Marco ska köra Princessan och Mirre rida Cocco. En dag med hästarna alltså!


Så fruktansvärt!

Det ska bara inte behöva hända. I fredags tog en 13-årig flicka livet av sig, för att hon blev nätmobbad! Så fruktansvärt att en så ung tjej ska behöva må så dåligt, att hon gör ngt sånt här. Polisen misstänker en pojke i 15-års åldern. Läs HÄR
 
Det måste bli slut på det här!
 

Ny häst till Patrik Kittel

Patrik Kittel har en ny häst till sitt förfogande över OS i Rio 2016. Stoet Deja, E: Silvano
 

Sista hästen för dagen

Princessan också klar med dagens pass ( men här är jag bara hästskötare).


Cocco och Sune

Japp, då var även häst nr 2 klar, Sune. Sune fick ett lugnt longeringspass idag, bara för att mjuka upp sig och jogga bort ev. träningsvärk efter helgen.

Cocco, däremot fick ett intensivare pass. Jobbade mest med galoppen
( 70% av passet ska bestå av galopp, sa Sigrid). Vi jobbade mkt med fattningar från skritt och hon gjorde riktigt fina fattningar! :)

Fortsatte även med den förvända galoppen och det gick riktigt bra. Hon börjar bli så stark nu, så att jag kan t.o.m rida svaga öppnor i galoppen.

Hon är överlag mjuk och fin nu, men det vi får fortsätta jobba med är att hon kommer ut på högertygeln i vänster varv, samtidigt som hon måste mjukna i vänstersidan och sätta under sig vänster bak.

Riktigt roligt att rida Cocco nu, när hon går så mkt framåt. LA - formen närmar sig....


Första hästen klar!

Skriver mer sen...


Tävlingsmöte

Jag och Mirre var på tävlingsmöte på klubben (ÅRK) igår kväll. Ett bra möte tycker jag, där det kom fram många bra saker. Tyvärr var det inte så många där, men det blir nog bra!

Ett ponnydressyr lag är på gång och jag ska kolla upp detta. Fick dessutom
" äran" att vara tävlingsledare, tillsammans med Birgitta, för våra dressyrtävlingar i början av maj! :)

Ja, det händer saker i klubben och nu hoppas jag att alla blickar framåt! På torsdag är det dax för årsmöte, igen....


Sammanfattning av helgen

Nu har vi lagt helgens tävlingar bakom oss och blickar framåt. Det jag har kommit fram till är:

- vi måste träna mkt mer på programridning. Att rida program ska kännas som vardag.

- fortsätta jobba med att få Sune ännu känsligare för skänkeln. (framåtbjudningen).

- utveckla kvalitén på alla rörelser i programmen . ( hänger ihop mkt med framåtbjudningen).

- fortsätta utveckla traven.

Ja, det är några bitar vi behöver förbättra, men framför allt tror jag vi behöver träna mer på att rida program! Jag tror att jag spänner mig eller gör ngt i dessa lägen och då spänner sig Sune med. Det är då han tappar bjudningen och vi missar många värdefulla poäng.

Att rida program ska vara som ett vanligt träningspass! Jag tror att när detta blir " vardag", då kommer även bjudningen i programridningen också.

Skönt ändå att få ett tidigt besked på var vi står ngn stans. Det är ju mkt kvar än av säsongen! :)


Bilder från PSG

Några bilder från idag....  Det är förresten Miranda som tagit alla kort i helgen!
 
Vänster öppna...
 
 
Skrittpiruett till vänster...
 

Bättre, men inte bra

Idag var det alltså dax för en PSG. På framridningen var jag noga direkt med att han svarade för skänkeln och han var mkt mer framme för skänkeln idag. Faktum är att han kändes superfin på framridningen! Lätt och luftig i traven! I dag tänkte jag även på att inte dra ihop honom och att nacken skulle upp och nosen fram.
 
Väl inne på banan fick vi idag en bra start. :) Men fortfarande när vi kommer in, så står han emot lite och tar inte skänkeln på samma sätt som på framridningen. Antagligen är det ngt jag gör omedvetet, när jag ska rida program och då spänner han sig.
 
Det blev några missar idag med, som tyvärr drar ner en hel del, men det var åtminstonde bättre än igår. Resultatet blev 60,44%. Det är bara att fortsätta träna på så kommer det säker. När han kan trava och galoppera som han gjorde på framridningen idag, inne på banan, då blir det bra! :)
 
Jag måste även få säga (skriva), att jag tror inte att ngn av de som startade mina klasser i helgen har haft samma förutsättningar som mig och Sune. Sista gången vi var i ridhus innan tävlingen, var 26/2. Därefter har jag ridit hemma mest ute efter vägen, eftersom det varit blank is på ridbanan. Inte för att jag vill skylla ifrån mig på ngt vis, men det kan ju ha en viss inverkan.
 
Bilder kommer senare...

Bilder från Msv A

Här kommer några bilder från gårdagens Msv A. Man ser vad han blir kort i formen, när han spänner sig och då är det väldigt svårt att komma åt honom.
 
Inridningen...som började bra...
 
 
Ökad trav. Här ser man vad han kryper ihop och blir kort.
 
Spetsade öron mot domaren...
 
Ökad trav...
 
Sluta..
 
Vänsterpiruetten, sjunker ngt framtill, men den var O.K
 
 

Det gick...

.... åt helvete idag, rent ut sagt!

Ja, Sune kändes jätte fin på framridningen, men blev super spänd för domarbordet inne på banan ( som han dessutom inte ville gå in på för det var så farligt). Det hängde ngt blått skynke på bordet, som han inte tyckte om. Överhuvudtaget var hela den kortsidan otäck.

När Sune blir så där, då är han väldigt svårpåverkad. Han bjöd inte fram ALLS och blev kort och låg i formen! Vi började med en 2:à och slutade med en 8:a! Slutprocenten blev 57,44%. Min känsla var att det skulle bli mkt sämre.

Nåja, nu har vi gjort våran skit tävling(hoppas jag), så nu kan det bara bli bättre. Ngt positivt jag tar med mig är båda piruetterna, som vi fick 6:or på. Tappade lite energi där också, men annars helt O. K.

I morgon tar vi nya tag i PSG och förhoppningsvis är inte Sune lika spänd. Starttiden i morgon är 15.42.

Mirre var snäll och fotade, så bilder kommer...


17.32....

.... är min start tid i dag. Vi tänker åka 15.00. Då kan jag lugnt göra i ordning när vi kommer fram.

Nu ska jag gå ut och göra iordning Princessan till Marco, han ska ut och köra nu när det blivit lite varmare. Det var nämligen - 22,5 grader kallt ute i morse!!!


Tävlingsförberedelser

Ja, då var det dax att leta fram fracken och de vita ridbyxorna igen då. I morgon kl 17.58 ( tror jag) gör vi årets första start. Ska bli roligt och spännande!

Idag var det uteritt med dressyr som stod på planeringen och Sune kändes jätte fin. Jag red alla delar ur programmet, utom piruetterna. Man kan ju faktiskt göra de flesta övningarna efter vägen.

Efter det putsade jag alla grejor. Välbehövligt kan jag säga, är inte allt för duktig på det under vinterhalvåret!

I morgon får Sune gå ute i hagen som vanligt. Hinner räkna ut i morgon när vi behöver åka. Ska rida fram direkt när vi kommer tänkte jag, har ingen uppstallning.


Idag, torsdag

Idag har Sune vilat och jag har varit med Mirre och Cocco till Ånge. De har tränat för Sigrid idag. Det gick jätte bra för de och Mirre var såå nöjd! Läs mer om träningen på hennes blogg: www.ponnymirre.blogg.se

"Våfflan" får stå för dagens bild!


Just nu


Följer planeringen

Trots att det blåste ordentligt idag, så bestämde jag och Miranda oss för att rida ändå. Bra att träna i olika väder om man ska tävla!:)

Planen var att idag rida igenom programmen på ridbanan. Vi började dock på ängen och därefter kände jag efter hur det var på banan. Fortfarande is under snön, men jag bestämde mig för att rida igenom åtminstone Msv A.

Nu vågade jag inte alls rida på ngnting, men kunde ändå rida igenom utan några större misstag. Känns bra för min egen skull att ha ridit igenom en gång. Red även delar av Georg programmet.

Det roliga är, att nu känns helt plötsligt vänsterpiruetten bättre än den högra! Ja, ja så är det. Mina förväntningar till helgen är inte så stora. Kan inte kräva det av Sune, när jag inte kunnat rida som jag har velat. Målet är, som jag sagt tidigare, att ha en bra känsla och känna den fina traven bitvis, samt att jag inte ska klämma med skänkeln!

I morgon är det vilodag för Sune, då ska Mirre träna för Sigrid Bergåkra med Cocco!


Veckans planering,för Sune

Ja, så här hade jag tänkt Sunes vecka inför tävlingen till helgen:

Måndag: lösgörande dressyrpass ( på ängen)
Tisdag: vila
Onsdag: programridning på banan
( hoppas jag).
Torsdag: vila
Fredag: utritt med dressyrtänk
Lördag: tävling
Söndag: tävling


Shopping....på Hööks

Idag har jag och Miranda haft en mysig dag i stan. Vi började med lunch på Subway och därefter bio, "Berättelsen om Pi". Den var riktigt bra!

När den var slut for vi ut till Birsta och Hööks. Mirre hade ju kvar sitt presentkort, så det handlade hon för idag. Själv köpte jag "polish" för bett, stigbyglar m.m.

Var även in på "Glitter" och köpte ett par örhängen jag ska ha när jag tävlar. :)

Har även köpt en sadel på Hööks, som vi ska prova på Cocco. ( Man får ju lämna tillbaka den om den inte passar).


Lägger ner

Nu lägger vi ner hemsidan. Har flyttat all information hit till bloggen istället. Fortsätt gärna att följa oss...

In Memorian.../ hästar vi haft

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Herrös Crown

Född: 2002

E: Lindy´s Crown U: Atas Anette-Ata Star L

Vi fick en vinst, 2 andra platser och 3 tredje platser med honom.

Fick vandra till de evigt gröna ängarna den 15/6 2010!   

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Terry Jack

Född: 1983

Färg: svart skäck        Kön: val.     Ras: shetlandsponny

E:                           U:                            

Uppf : Roma Kloster

 Terry "hittade" vi av en slump, när vi skulle byta bil. Vi fastnade för den lilla söta, då 3-åriga, shettisen direkt och frågade om vi fick köpa honom. Han var väldigt huvudskygg och fick saneras. Med tiden blev han en otroligt fin körhäst, som tävlat både i par och enbett. Han har imponerat på många erfarna hästkarlar!!! Senare i livet blev han även ridhäst till Miranda, men eftersom han var så liten, minishettis  faktiskt, så körde hon honom ibland i stället.

På senare dar, började Terry få problem med tänderna. Han fick svårt att tugga och tappde flera tänder. Under vintern -08/-09, tappade han både vikt och muskler. Även om han blev bättre under sommaren, så märkte vi att det blev svårare, svårare för honom att tugga. Så den 15/9 -09 fick han sluta sitt långa liv, för att för evigt kunna beta på "De gröna ängarna"!!


 

Saga  FA 171/84

Född: 1984-04-05

Färg: skm        Kön: sto           Ras: arabiskt fullblod

E: Sa´fed FA 30/69   U: Jazza FA 10/82  - Grojor

Uppfödare: Stuteri Svarta Hingsten, Kovland.

Ägare: Lizette Padellaro

 

Saga och jag (Lizette) började våran karriär inom hoppning redan 1995, men efter en hovbensspricka övergick vi till dressyr som visade sig gå mycket bättre. Saga tog mängder av placeringar och vinster upptill LA dressyr, regional nivå. Vi provade även på ngn Msv B. Dessutom blev Saga "Årets Arab" i dressyr, häst, 3 år i rad. (-94, -95, -96)

Saga var även en utmärkt körhäst och har tävlat både i par och enbett!

Saga togs sedan över av Marianne (min mamma), som tränade henne regelbundet. Tyvärr fick hon en cysta i hasen som inte gick att göra något åt och 22/2 -2000 fick hon sluta sina dagar....

Bild kommer...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kitz FA 84/82

Född: 1982-03-13

Färg:  skm          Kön:  sto         Ras: arabiskt fullblod

E: Sa´fed  FA 30/69      U: Musailima FA 80/76  - Espartero

Uppfödare: Stuteri Svarta Hingsten, Kovland.

Ägare: Marianne Elfqwist

 

Kitz var våran första häst och henne köpte vi av Bosse och Lajla i Kovland , januari 1985. Där fick vi lära oss om hästhantering, vi var även med på inkörning, inridning m.m.

Kitz har även hon tävlat lite i hoppning, upptill LB, dock utan placeringar. 1992 var Kitz kurshäst till Lizette då hon gick RIK O.

Även Kitz var en fin körhäst. Hon har gått i 4-spann, par och enbett. Tävlat i par och enbett!

Tyvärr fick även Kitz en tumör och fick den 5/12 -02 sluta sina dagar...

Bild kommer...


Sison  04-91-1616

Född: 1991-

Färg: fux, bls, 4 vita str.   Kön: valack    Ras: sv. halvblod

E: Stanford 687   U: Si Seulement xx 17056  -  Dolman xx

Uppfödare: Karin Hedenstierna

Sison har placeringar och vinster t.o.m LA dressyr, regional nivå.

Såld 2002: Till Susanne Gleisner, Finland. Susanne har tävlat Sison framgångsrikt i framförallt hoppning (tom. 1.30) , men även lättare klasser i dressyr och fälttävlan.

Vet faktiskt inte om han lever fortfarande...

Bild kommer..


Tips

Nu har mamma lagt ner hemsidan och med hjälp av Miranda startat en blogg. Följ henne HÄR.
 
 
Shettisarna Moyalie och Tingeling (Svarta satan)

Inte de bästa förutsättningarna

Eftersom det är is under snön på ridbanan, så vågar vi inte rida där just nu. I dag blev det därför ett pass på ängen, i snön. Eller det är rättare sagt ett spår runt som vi rider i, för snön bredvid är hård och djup. Ja, inte det bästa förutsättningarna inför tävlingen precis, men det är bara att gilla läget och göra det bästa.
 
Man får se det positiva, det blir mkt övergångar i alla former och mkt variation i tempot (kvickhet för skänkeln). Det är ju ngt man alltid behöver träna på! Måste säga att med tanke på underlaget och att vi rider i ett spår, så känns Sune jätte fin! :)
 
Hoppas ändå att jag kan rida ngt på ridbanan innan helgen, skulle vilja rida igenom programmen. Mitt mål annars med helgens tävlingar är att hitta en bra känsla i programmet. Att jag kan hitta den där fina traven, åtminstone bitvis och att jag inte ska sitta och klämma med skänkeln.

Ont i magen! :(

I dag när jag tog in hästarna för att rida, var Sune jätte konstig i boxen. Först stretchade han som en hund( inte så konstigt), men sen ställde han sig som om han skulle kissa, men det kom inget. Så där höll han på, fram och tillbaka. Vi beslutade oss ändå för att rida ut, för det är ju bra att röra på honom om det nu var magen som spökade.

Första biten var han väldigt seg, men ju längre vi kom och ju mer vi travade, desto piggare blev han. Han både pruppade och bajsade och sen var det bra.

Red mkt dressyr efter vägen idag. Både öppnor, slutor och byten. Där vi vände kunde jag även rida ngn arbetspiruett. Sune kändes väldigt fin, speciellt traven.


Vilken fantastisk historia....

 

Träning i snö

Sune har tagit det lugnt några dagar efter Peter träningen, men idag var det dax för ett pass igen.

Nu är det ju så att det har vräkt ner snö på f.m och eftersom det varit så milt tidigare i veckan, så har det blivit is på ridbanan. Alltså snö med blank is under. Inte det bästa underlaget! :( Det blev till att rida på ängen idag, i snön. Jobbigt för hästarna, men bra träning! Man får tänka på att ge många skrittpauser och inte rida så länge.


Princessan idag

Efter att ha haft en lugn vecka, var det idag dax för Princessan att gå ett pass igen.

Idag körde Marco en mil med henne och försökte få henne att ta i ordentligt hela vägen (nästan). Hon blev faktiskt rejält flåsig, så det blir mer sån här träning nu.

Vi fortsätter att träna på och ger oss inte med henne!

Fantastiskt väder idag, emellanåt. :)


RSS 2.0