Klinikbesök

Igår var jag och Mirre iväg på kliniken med Janne. 

Han har inte varit sig lik i ridningen på drygt en vecka, så magkänslan sa att ngt inte va som det ska. Mycket riktigt visade det sig att han känner av lite i sina bakknän och det har gjort att han spänt sig i ländryggen. Det var inte mkt alls, men vi valde att behandla och så fick han metacam så det ska släppa i ryggen. 

Detta var ungefär vad vi trodde och veterinären sa att det inte alls var konstigt, med tanke på vad mkt som hänt på bara ett år! Han var ju dessutom helt otränad när vi tog hem honom. En annan sak hon sa va, att hon tyckte han rörde sig så mkt och det blir lite för mkt mot för vad han har styrka till ännu. 

Janne har nu stått inne idag och i morgon får han gå ut i hagen. Det blir vila en vecka och sedan skritt en vecka, därefter återbesök. Jag tror och hoppas att detta kommer att göra honom bra igen. 

Vi hoppas nu på lite mera snö så vi kan träna lite styrka i den. Ska även tänka på att rida korta effektiva pass, men det gör vi nu också. 

Det känns ju ändå som en bra period för lite vila. Nu när det ändå mest är hårt. Det ska dock komma snö....hoppas jag. 
  • (null)
    Tänk om det va så här mkt snö!  Här hade vi Cocco. 

Träning i Ö-sund

I helgen har jag och Mirre varit i Östersund, där hon har tränat med Janne. Det var Ryttarutveckling nivå 2. 

Tyvärr blev det inte alls som vi tänkt oss av olika anledningar, som jag inte vill gå in på här.  Mirre har idag fått skrivit ner sina synpunkter i en utvärdering hon fått och vi hoppas att de tar tills sig av detta. 

Janne har heller inte varit sig riktigt lik. Han som alltid brukar kämpa på, utan att protestera har i helgen varit ovillig, kickat och inte riktigt gått att påverka. Han var lite bättre på söndagen. Då tänkte Mirre bara framåt. Hon tyckte inte han kändes ofräsch och han ser ju inte halt ut, men vi funderar om han kan ha sträckt sig eller liknande i hagen. Gått och spänt sig kanske....

Hur som helst hade vi redan innan bestämt att han skulle vetcheckas efter den här helgen, så jag hoppas på en tid på torsd. 

Ryttarutveckling nivå 2, träning

Som jag skrivit tidigare så är Mirre med i Mittsvenskas Ryttarsatsning nivå 2. Egentligen kan hon nog lite "för mkt" för att vara med på detta. Kravet var att man ridit LA/ Msv C tror jag det va och Mirre har ju ridit Msv A/ St Georg! MEN, man kan alltid lära sig ngt och plocka bitar som är bra. Det är ju inte bara uppsuttna träffar, utan även teoretiska. 

Första träffen har varit och då jobbade Mirre, så hon kunde inte vara med. Den handlade om   bl. a mål och prestation. Det var Issa sim hade det ( mirres tränare), så Mirre kommer att få ta del av det ändå. 

Nu till helgen är andra träffen, den första uppsuttna träningen. Det är i Östersund och det är Ida Hellström från Umeå som har dressyren och även teori. Mirre tar med dig Janne och det ska bli roligt att se och höra vad Ida tycker om Janne och hur hon kan hjälpa dem.  De tränar lördag och söndag. Janne står på travet och vi sover hos vänner. 

Mirre tycker att Janne känns fortsatt fin på det raka bettet, så det var inte en engångsgrej😊 

Bytt bett

I torsdags var vi med Janne på kliniken för tandkoll. Vi tycker att han biter lite fast i bland. Tänderna var helt O.K, lite hakar men inget onormalt. De filade ner lite och jämnade till. Däremot fick vi tipset av veterinären, att byta till ett rakt bett. Det brukar vara bättre för en häst som vill bita fast. Jag har även läst på lite om raka bett och det ligger mer stilla i munnen samt att det ger ett jämnt tryck över tungan. 

Idag har vi varit upp till ridhuset i Ånge. Först har jag dömt en Pay and Ride där och sedan red Mirre ett pass på Janne. Skönt att få rida på riktigt underlag.  Det var första passet idag på ett rakt bett och dessutom hade vi på reminttränset igen.....OCH Mirre tyckte han kändes som en ny häst! 😁 Mjuk, fin och med jämnt stöd. Det syntes att han trivdes med detta. Han var så himla fin idag! 

Mirre kunde jobba med samling i både trav och galopp, utan att han blev stark i handen. Fina övergångar från galopp till skritt där han sätter sig så fint. 

Ska bli så roligt att se träningen nästa helg👍

Hårt och mörkt

November är verkligen ingen rolig månad. Det är hårt på ridbanan och i hagen är det knaggligt. Hästarna rör sig inte särskilt mycket. Enda stället det går att rida i alla gångarter, är på ängen, men där har vi inga lampor! Det gör att vi är beroende av ljuset och det är inte så lätt när det är mörkt vid16.30. 

Nu hoppas jag det kommer snö snart. Då blir allt lättare. Tycker ändå vi håller igång hästarna riktigt bra. 

Nästa helg ska vi till Östersund där Mirre ska träna för Ida Hellström i två dagar. Mirre är med i Mittsvenskas satsning, Ryttaritveckling nivå 2. Det är både teori och uppsutten träning. Ska bli spännande med träningen. 

I morgon ska vi även kolla tänderna på Janne. Är nästan ett år sedan sist. Vi tycker han har lite svårt att tugga havren och han biter även fast lite i ridningen, men det kan även vara en styrkesak så klart. Känns bra att kolla ändå! 

(null)
Så fina tsm❤️

RSS 2.0