Janeiro

Slut på semestern nu, men ändå ganska skönt att vara tillbaka i vardagen. Slutade tidigt idag, vilket var skönt. I dag har jag ridit Mirres fina häst, Janeiro ( Janne). 

Mirre gör ett bra jobb med honom, men hon tycker det är bra att jag känner på honom ibland så vi kan hjälpas åt. 

Hon har börjat med bytena på honom och brukar träna de två dagar/ vecka. Han lär sig fort och byter klockrent från vänster till höger. I andra varvet blir han före bak, men det kommer med mer teknik och styrka. 

I och med bytesträningen, har han nu lite svårt i början av passen med galoppen. Ffa i vänster galopp, där han gärna vill ta höger skänkel som byteshjälp😁 Det är såklart bara att träna på och lära honom att man kan använda ytterskänkeln utan att byta. 😜

Idag kändes han jättefin från start i traven. Galoppen tog en liten stund men sedan blev han bra även där. Jobbade mkt övergångar. 

(null)

(null)
Friserade manen lite också

Även Sune och Elke fick röra lite på sig. 


Dålig uppdatering

Jag känner att jag är väldigt dålig på att uppdatera här nu för tiden, men jag vill nog ändå ha kvar bloggen då det är roligt att kunna gå tillbaka och titta vad vi gjort. 

Vi är iallafall inne på våran sista semestervecka nu och det är fantastiskt väder! 30 grader varmt! Vi älskar värmen och njuter😁

Alla hästarna går bra nu. Mirre tävlade Elke på Matfors kvällstävlingarna i tisdags och jag agerade som skrivare i en klass. Elke gick jätte bra och de fick drygt 66% i LBn och blev 3:e placerad. Eftersom Mirre hade en så bra känsla så valde hon att stryka sig i LAn. Klokt tycker jag. Elke har verkligen gått framåt denna säsong. Jag tror hon tagit 9 placeringar sammanlagt bland ponny och storhäst. Min nästa start med henne är planerad i augusti, men vi får se lite vad som händer...

Med Janne börjar det verkligen hända grejor. Mirre gör ett toppenjobb med honom och han är mkt mera lösgjord och jämnare nu. Öppnor och slutor börjar på att sitta. Dessutom tränar vi på med bytena ca två dagar/ vecka och det går jätte bra. Han lär sig så fort, så jag är övertygad om att de kommer bli befäst under vintern. 

Sune då...ja, han hålls igång och Mirre drog till med 11  byten i varje på honom en dag! 😁 Vi siktar på att han ska göra 15 ( som i GP). Han ska få följa med på meeting till Ö-vik i augusti. Det tror jag att han gillar. Mirre kommer starta Msv a där på honom. 

Tävling idag!

Idag har jag tävlat Elke igen, i Njurunda.....

....och vilken fantastisk ponny hon är! Första klassen var en LA:3. Där fick vi 65,8%, trots två missar som drog ner. Inget som Elke kan rå för utan vi missförstod varann helt enkelt. 
(null)

Andra klassen var en Msv c. Den klassen har vi bara startat en gång tidigare och då fick vi 59%. Idag var en klar förbättring, 65,5%!  Elke var så himla duktig! Tyvärr fick vi en miss i den förvända och lite taktinslag i skritten, men vi blev ändå 2:a! Jätte nära att vinna! 

(null)

Jag är så himla nöjd och glad över henne och mer finns det ju att hämta! Dessutom är hon underbar att ha med sig på tävling, så snäll. 

Fick jättefina priser, förutom rosetter och plaketter. 😁

(null)

(null)

Nästa gång är det Mirre som ska tävla henne, i Matfors på kvällstävlingarna . När och om det blir ngn fler för mig får vi väl se. Det beror väl på hur länge hon blir kvar...

Semester!

Nu har vi kommit hem från en vecka på Sicilien. Det har varit jätte härligt! Strålande sol, god mat och dryck. Vi har verkligen bara latat oss. Vi älskar ju sol och värme, så fet passade oss perfekt att det var 31-34 grader i skuggan. 

(null)

(null)

(null)

Vädret här hemma har inte varit så bra, men det har ju varit skönt åt hästarna. De har gått ute på bete en vecka. Igår fick de komma in igen och jag tror de tyckte det va ganska skönt😊

Nästa söndag ska jag och Elke tävla igen, så jag startar upp med lite longering idag. Även Sune får börja så efter vilan. 

RSS 2.0