Fantastisk höstdag

Ja, idag har det verkligen varit härligt! Ca 16 grader varmt och det är slutet på oktober! 

Måste bara visa någon fler bild på "gangstern" Tingeling och Moyalie:

Hon är bara för charmig. Kolla in underbettet....

Fina Moyalie, 30 år!


Tyvärr ska det bli mera regn, precis när ridbanan börjat att torka upp. Det blir till att fortsätta rida ut...

Ridning och pyssel

Idag har vi ridit Sune och Pumba. Eller jag red bara Sune, men Hanna och Mirre red båda. 
Därefter for vi till pappa. Jag longerade Diego och tjejerna pysslade med shettisarna.
På Mittsvenskas hemsida

Denna bild ligger nu ute på http://www3.ridsport.se/templates/Pages/NewsPage.aspx?id=44343&epslanguage=sv

Man har det bra

Idag när jag kom hem från jobbet hade Mirre och Hanna fixat klart allt i stallet ( mockning, vatten, hö) och dessutom hade de städat i sadelkammaren! :)

Så för mig var det bara att gå ut och tömköra Sune. Han var jätte duktig. Jobbade lite piaff och passage, något som liknar det i allafall. I galoppen samlade jag till piruettgalopp och sedan fram i vanlig galopp i låg form. 

I morgon ska vi rida både Pumba och Sune. Det blir både häst- och ryttarbyten då. 

Just ja, de ska göra middag också! :) 

Tänderna raspade

Idag har alla våra hästar fått tänderna raspade. Precis som vi misstänkte så var Pumba vass på vänster sida. De övriga var bara normal vass. Skönt att få det åtgärdat. 

Det blev även en uteritt, idag igen, men med "dressyrtänk". Sune var pigg idag med, men känns mjuk och fin. Passade på att träna lite piaff och passage på hemvägen. :) Tränade även lite byten och tänkte X-tra på rakriktningen. Vi fick t.o.m  till ett byt-byt! 

I morgon tror jag att det blir longering/ tömkörning. Hoppas ridbanan torkat upp lite! 
Pumba och SuneVintertid

Då var det vintertid då, men vädret är bra idag också. Ca 11 grader varmt och inget regn. Hästarna går utan täcken idag med. 

Idag hoppas vi att vi ska få tänderna kollade på hästarna. Jag och Mirre tänkte rida och vi ska hämta en kompis till Mirre i Sundsvall. Ganska fullt upp alltså, så dax att sätta igång! 
Trevlig söndag på er! 

Jätte pigg

Det blev en X-tra vilodag för Sune igår, men idag red jag och Mirre ut igen. 

Vi tog vägen som går upp bakom stallet. Den är ca 1 km och går uppåt nästan hela tiden. Mot slutet är det riktigt brant. 

Jag och Mirre tänkte bara galoppera en bit upp och sedan skritta hem, men Sune var jätte pigg idag, så vi fortsatte att galoppera hela vägen upp!  Det var som att sitta på en bomb och jag kunde inte släppa på för fullt, trotts att det gick uppför. Det var länge sedan han känts så pigg, men det betyder ju att han tagit åt sig av vilan den senaste tiden. :) Han var väldigt upphetsad när vi kom upp, men lugnade snabbt ner sig och kunde skritta avslappnat på vägen ner/ hem.

Otroligt skönt väder är det också idag. Ca 12 grader varmt och endast regn på förmiddagen. Nu är det uppehåll, jätte skönt! Hästarna fick gå utan täcken idag. 
Prinsen<3Första snön

Idag har det snöat! Inget som ligger kvar, utan det blir bara väldigt blött. 

Sune har vilat idag, igår red vi ut. Tänkte försöka rida ut mer nu under en period. Även om det blir ngt pass på ridbanan ibland också. Vi har även " kollat masken" på alla hästarna. Den enda vi behövde avmaska var Xet. Vi ska även kolla tänderna på dem något framöver. I morgon tänkte vi rida ut en sväng igen. :)
Mirre och Sune när de vann i Östersund. Den dagen glömmer jag aldrig....Sune

Har inte skrivit så mycket om Sune senaste tiden, men det är bara för att han vilat i en vecka. Det är viktigt med återhämtningen, både för kropp och knopp. Sen kan ju återhämtningen se olika ut. Endel hästar mår bra av att vila helt. Medans andra mår bäst av att kanske röra sig lite ( aktiv vila). 

Idag tog jag och longerade Sune.  Det är bra att se sin häst arbeta ifrån backen ibland. Man ser hur de rör sig, ev rörelsestörningar. Rör de sig ojämnt, spänt osv.?!

Sune såg väldigt fin ut. Rörde sig jämnt och avspänt i bägge varven. I morgon blir det en uteritt.
Sune

Har även longerat mammas älskade häst, Diego idag. <3

En månad

Idag är det precis en månad sedan mamma gick bort. Det var den 20/9 och jag och Mirre var i Östersund på tävling.


Jag saknar mamma så otroligt mycket! Trodde inte att man kunde sakna någon så.....

Bra avslut på säsongen

Miranda och Pumba fick ett bra avslut på säsongen! De tog en 2: a placering i LBn på drygt 65%. Där var Pumba riktigt fin, lite orolig i formen men det är dax att kolla tänderna på hästarna. I LAn var han superfin på framridningen. Tyvärr segade han till inne på banan, men Miranda red riktigt bra och kom ändå åt honom. Det blev lite avdrag för bl.a. smackning, men ändå delar som var positiv. De slutade på drygt 58%, inte alls dåligt på något vis. 

Nu vet vi vad vi ska jobba vidare med i vinter, för att stärka Pumba ytterligare. Tänk ändå vilken bra säsong de har haft. Miranda har tagit flera placeringar med Pumba. De var tvåa totalt med laget! Dessutom har hon tagit flera vinster och placeringar med Sune och de var 3: a i sitt första junior DM på storhäst! 


Mamma ( mormor) hade varit sååå stolt! Det är jag också! 
Tävling idag

För Mirre och Pumba.

De startar en LB och en LA, i Timrå. Det blir sista tävlingen för i år. Mirre fodrade i morse ( skönt) och nu är hästarna ute. Vid 10.30 tar vi in Pumba och börjar fixa iordning honom ( knoppa m.m).

Arkivbild från Färsta där de blev 2:a i LBTa hand om varandra <3

I går var en tung dag. Jag kan fortfarande inte fatta att mamma är borta, hon kommer verkligen inte tillbaka! Saknaden är enorm. 

Allt som hänt senaste tiden har fått mig/oss att inse vad som är viktigt. Att vara med sina nära och kära, strunta i andra saker. Ta vara på tiden! 

Tiden läker alla sår, sägs det.... så kanske det är men ärren finns alltid kvar.  Livet måste ju gå vidare, även om det känns fruktansvärt att inte mamma finns med! Men jag brukar ändå försöka tänka, vad hade mamma velat?! Vi får tänka tillbaka på alla roliga stunder vi har haft tillsammans.

Bild på min älskade mamma, tagen i mars i år.

Stort tack till alla som skänkt till Cancerfonden! Ni var många! 

4-hjulings ritt

Jag hängde på med 4- hjulingen idag med. Idag var Pumba mkt mjukare och mer eftergiven. I morgon kväll åker vi till Ånge.
Inte som vi trodde

Nu har vi nyss kommit hem från kliniken med Xet. Det var inte som vi trodde, att han var helt fräsch! 

Vi behandlade vänster fram, igen. Det var 1 och 1,5 grad där. Samma ställe som när vi behandlade i april, men då var det även lite på höger. Nu var det ingenting på övriga ben.

Eftersom han vilat i drygt en månad, så hade han ju detta även på sista starten i Östersund. Inte konstigt att han la av på upploppet!

Nu får han vila en månad till sedan skrittar vi igång honom och därefter börjar vi träna mer. Förhoppningsvis är då underlaget bättre också. Vi behöver inte göra ngt återbesök, eftersom vi vet att han svarar så bra på detta. Han blev helt bra sist. 

Funkar han i träningen i vinter och allt känns bra, så provar vi att starta igen. 

Här kom han 3: a och var jätte fin! Uteritt med 4-hjuling

Sune får ta det lugnt nu några dagar, bara gå i hagen. I dag tog jag istället 4-hjulingen och följde med Mirre när hon red ut med Pumba. 

Pumba var pigg och lite stark. Han blir lätt så när han vilat några dagar, men blev ändå lite bättre innan vi var hemma igen. I morgon blir det en likadan tur och på onsdag åker vi till Ånge, så Mirre får rida igenom honom ordentligt. De ska ju tävla på söndag.
TR 2015


Nu har nya TR kommit. Endel nya förändringar faktiskt, som jag anser positiva. Bl.a. att det blir valfritt med träns eller kandar i de högre klasserna. Sune går nästan bättre på träns.
Att man nu i Msv C klasser måste rida på träns. Det blir bra för Mirre! :)
Sen är det viktigt att man hälsar på domaren på rätt sätt också, annars kan man få en felridning!?

Källa och länk nedan:

http://www.hippson.se/blogs/redaktionenssportkoll/nya-tr-bettlost-tillatet-i-hoppning.htm

Xet

Länge sedan jag skrev något om Xet nu. 

Han har vilat helt efter sista starten han gjorde i början av september. Vi har funderat fram och tillbaka på vad orsaken kan vara att han inte gick bättre då....och tror att det kan vara en kombination av för dåligt tränad och att han helt enkelt inte ville riktigt. Men man kan ju inte veta. 

Hur som helst, så är han jätte pigg och verkar glad! Han ser väldigt fräsch ut, men vi ska för säkerhets skull göra en vet. check på tisdag. Är allt O.K, så " börjar vi om " med träningen så småningom.

Arkivbild3:a i DM för junior/ Young rider

Även om inte ritten blev som Mirre tänkt sig och jag vet att de kan mkt bättre, så räckte det till en 3:e plats i DM. Bra jobbat tycker jag, speciellt när man är bara 13 år! Hon har ju några år kvar...

Ritten då... ja, det var lite segt idag också. Mirre måste öva på att bli kvickare med sina skänklar, så att effekten av de blir bättre. De hade även en miss i en galopplängning, som drog ner rejält. Poängen blev drygt 59%. 

Det är bara att träna vidare, så kommer det att bli kanon. Hon har så fin sits och rider bra. Nästa söndag är det Pumbas tur, sista tävlingen för i år. 

Bilder från helgen kommer senare.
4:e placering

Det blev en 4: e placering idag för Mirre och Sune. Trots att Mirre var väldigt besviken på ritten, så fick de ändå 64,5%. Sune blev lite spänd och seg idag. 

I morgon är det en La:4 och DM. Då är det bara att ta nya tag! Lite mera " framme för skänkeln" och lite " jävlar anamma", så blir det super bra! 

Mirre blir lite försiktig i sin ridning på tävlingsbanan, men det handlar bara om rutin. Hon är trots allt bara 13 år och har inte tävlat stor häst så många gånger. Jag tycker hon är super duktig! 
Blöt, blötare....

Jösses vad det har regnat! Igår regnade det hela dagen. Hästarna var faktiskt lite blöt igenom regntäckena. 

Idag har det varit uppehåll, ett tag. Eftersom jag slutade tidigt, passade jag på att rida Pumba. Red ut en sväng först och sedan ett kort pass på en regntung bana. Pumba var duktig i allafall. Det är ju trots allt bra att träna på olika underlag och väder. 

Sune vilar i går och idag. Han var jätte fin när Mirre red honom i tisdags. I morgon rider hon ett kort pass bara. Lördag och söndag är det tävling för de, en klass om dagen, bl.a. DM på söndag.

Klippning och ett pass med Pumba

Idag har jag klippt Pumba. Det blev riktigt bra faktiskt, för att vara jag. Är ju sååå mycket enklare att klippa också om man har slipade skär. Jag skickade mina till www.lyckliga.nu
Det var enkelt och gick väldigt snabbt. Dessutom blev de jätte bra! 

Efter klippningen red jag ett pass på banan med Pumba. Är noga med att lossa honom redan i skritten och ha honom rund och med lika mkt stöd i båda tyglarna. 

Allt arbete jag gör med honom nu går ut på att han ska acceptera yttertygeln ( utan att fastna) och sedan bli mjuk i innersidan. Kort och gott; han ska vara i ramen.

Pumba kändes riktigt fin efter ett tag, men blev då lite seg för skänkeln i stället. Jag tog då och trampade honom lite, så han blev lite känsligare. Efter det blev han bättre.

En nyklippt Pumba


Mirre ska rida Sune i eftermiddag....

Miranda och Sune

Mirre trimmar inför helgens tävlingar. Det ser jätte bra ut! :) ( ursäkta den skakiga filmningen). Själv red jag Pumba idag igen. Lite mer rörelser idag och han börjar kännas riktigt fin. I morgon vilar båda två.


Morgonpass

I morse fick hästarna äta hö inne, för jag och Mirre red ett pass direkt på morgonen, innan de fått gått ut. Mirre skulle följa med en kompis till Birsta, därav upplägget.

Jag rider alltså Pumba nu ( Mirre rider Sune). Bytte till ett 3- delat bett på honom idag och han var riktigt fin! Jobbade endel övergångar och att han ska ta stödet på yttertygeln. När jag fått igenom det är han så mjuk och fin, lätt i handen. 

I morgon tänkte jag rida mer rörelser, ffa i traven. 
Ha en trevlig lördag! 

Det måste gå

Jag vet att livet måste gå vidare, men saknaden efter mamma är enorm! Jag vill ju att hon ska finnas här, som hon alltid gjort....

Har jobbat sedan i onsdags och det har varit skönt att få tänka på annat. Har även skrattat endel, man kan inte annat med mina underbara arbetskamrater. 

Idag red jag och Mirre ut. Solen tittade fram och det var riktigt härligt! Fram till nästa helg kommer Mirre rida Sune och jag rider då Pumba. Mirre ska ju rida DM på Sune nästa helg.

Sune i sitt nya fina pannband, som Pernilla Grelsson gjort.Glädje och sorg

Lördagen den 20/9 var jag och Miranda till Östersund på tävling. Mirre tävlade Sune i en LB och en LA. Dagen började på bästa sätt, Mirre vann båda sina klasser på dryga 70%, respektive 66%! Vi var jätte glada och jag ringde hem till mamma och berättade hur det hade gått. Mamma blev så glad för Mirres skull! Jag sa till Mirre när vi for hem; "det var X- tra roligt att det gått så bra, med tanke på mammas/ mormors sjukdom...."

Strax efter 20.30 på lördag kväll somnade våran älskade mamma/ mormor och svärmor in.

Dagarna efter har varit fruktansvärda. Det är så svårt att förstå att hon är borta. Mamma som alltid varit så pigg...och det var hon nu också, fram till en vecka innan hon åkte in. Allt gick ju så himla fort. Fyra veckor på sjukhuset och sen hann hon inte ens vara hemma i en vecka?! Jag ville ju ha mycket mera tid. Sorgen och saknaden är obeskrivlig...min mamma...
Varför är livet så orättvist?! Jag hatar denna djävulska sjukdom! Älskade mamma, jag saknar dig så otroligt mycket! RSS 2.0