Hoppträning- dag 2

I morse var det betydligt bättre väder att transportera och köra i. Ingen snö och ca -10 grader. 

Idag var det lite mera "hoppning". Elke var super duktig och hoppade både " titthinder" och vattenmatta. De avslutade med att hoppa en bana. 

Elvira var jätte nöjd med henne även idag och hon tycker det är så roligt att rida henne, det är vi glada för. 😊

Nu väntar två veckors välförtjänt vila för Elke, men Sune är ju igång så Mirre har ju en häst att rida. 😜 Nu hoppas vi bara att vi får ridbanan skottad snart, så kan man rida ordentligt där. 

Hoppträning Elke -dag 1

I morse kl 8.00 lastade vi Elke och for till Ånge för hoppträning ( markarbete).  

Det snöade ganska mkt, men vägen var iaf plogad. Precis när vi skulle börja bygga fram, gick strömmen!! Enligt beräkningar, skulle den vara tillbaka vid 12-tiden. Det var bara att ställa in hästarna och vänta....
Som tur va, kom den tillbaka vid 10.30. 😊

Träningen gick jätte bra! Elvira rider Elke så bra och hon tycker att hon har utvecklats så mkt. Filmklipp finns på min Insta: @lizettepadellaro

I morgon är det dax igen och då blir det mer hoppning ( mest markarbete, gymnastikhoppning idag). Förhoppningsvis slipper vi strömavbrott och snö i morgon. 

MYCKET snö - bilder!

Nu börjar det bli mkt snö. Det är nog ca 50 cm nu och det ska fortsätta snöa! Detta är i allafall mkt bättre än bara is och inte är det så kallt heller.

Elke vilar idag och Sune fick springa helt kravlöst i snön. 😊
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)Vilken ponny!

Då var julhelgen snart slut. Det har varit en lugn och mysig helg, med mat, TV och ridning. 

Igår red Mirre både Elke och  Sune, det var nog 1,5 månad sedan sist hon red Sune. Han behöver komma igång med bakbenen lite mer igen, men i övrigt kändes han fin tyckte Mirre. 

Idag fick jag rida Elke! 😊Vilken ponny hon är, så himla fin! Från början när jag travade var hon ganska pigg, men efter ett tag lugnade hon sig. Jag jobbade mkt med samlingen i galoppen och övergångarna från galopp till skritt. Jobbigt tycker Elke,men hon kämpar på bra. Så himla roligt att få rida henne. 

I morgon vilar hon och torsd joggar Mirre henne. Fred och lörd ska hon vara med på hoppträning i Ånge. Därefter väntar två veckors vila för Elke. 

God Jul

(null)

(null)

(null)

Galopperade en pigg och glad Sune i snön idag. Härligt väder, med strålande sol och runt -8 grader. 

Hoppas ni alla får en God Jul! 

Årets sista Issa träning

I kväll har jag och Mirre varit iväg på årets sista Issa träning. Det var Elke som fick följa med, då Mirre tycker att det är henne som hon behöver mest hjälp med just nu.

Det är bra precis ett år sedan Mirre började träna för Issa. Första träningen var med Elke den 23/12, i Timrå. Vilken utveckling dem gjort! 

Dagens träning bestod av att få Elke ytterligare på bakbenen. Läs mer om träningen på Mirres blogg

(null)

Jag har nog aldrig sett Elke trava så fint som hon gjorde på dagens träning! 

Nu har det vänt!

I går var det årets mörkaste dag, men nu har det vänt. Äntligen går det mot ljusare tider! 

Elke har gjort en hoppträning denna vecka. Elvira var väldigt nöjd med hur hon kändes. Mirre joggade henne igår och i e.m är det dax för årets sista Issa träning. 

Tänk, för nästan på dagen ett år sedan, började Mirre träna för Issa ( den 23/12 var första gången). Vilken utveckling Mirre och hästarna gjort. Elke som knappt kunde galoppera för ett år sedan. 

Sune börjar nu komma igång riktigt bra efter sin vila. Nästa gång det är träning blir det Sunes tur att följa med.  Mirre jagar ju ett till SM kval med honom, så säsongsdebuten blir den 11/3 i Fagersta. Där har de nämligen ett kval. 
(null)

Det blir en hel del snöpulsning nu. 👍

Kallt men fin vinterdag

Dagarna går så fort nu och det är bra, snart vänder det och blir ljusare. 

I morse var det -19 grader kallt! Mitt på dagen var det runt -15. Sune har varit svälld i höger bak, men ingen värme eller ömhet. Ingen hälta heller, så han har rört sig lite lätt ändå fred och lörd. Idag var det helt bra, så då red jag lite mer. Antagligen har han bara slagit sig eller så. Pigg var han iaf idag när jag red! 😊

Elke vaccinerades i fredags och har därför bara longerats lite lätt av Mirre. Mirre har inte varit riktigt pigg heller, så det passade ju bra. Elke däremot är väldigt pigg och glad! 

(null)

Nu jobbar jag bara fyra dagar till, sen är jag långledig, ska bli sååå skönt! 

Lucia

Mirre är med i Torps lucia i år, som tärna. I söndags var det kröning i kyrkan och idag har de varit runt på olika ställen hela dagen och lussat. De var bl.a. på mitt jobb, Skattkistans förskola. 

(null)

(null)

( Mirre till höger om lucian) 

I övrigt har jag ridit Sune i kväll igen, i kylan. Det var -14 grader. Han känns så pigg och framåt. Har även longerat Elke, som vilat i två dagar efter Jeanna träningen. Hon var pigg! 😊

Nu kör vi igång

Som jag skrivit tidigare, så kollade vi upp Sune för tre veckor sedan. Det var inga konstigheter med honom, utan allt normalt för hans ålder. Ingen behandling, utan vi skrittade i två veckor och sedan longerade jag igång honom i alla gångarter förra veckan. Idag har jag ridit! 😊 Han kändes pigg och glad, även om han var lite stark i handen.  Inget konstigt så klart, när han inte är riden på tre veckor. Efter lite övergångar och halvhalter, kändes han redan bättre. Rider i morgon med. 

(null)


Jeanna träning

Nu är vi hemma från en två dagars Jeanna träning på Björkbackegård. Det var Elke som fick följa med den här gången. 

Elke började bra igår, men började efter ett tag att vända huvudet " ut och in" och sedan ställa sig mot väggen. ( Alltså hon står ju inte på bakbenen mot väggen, utan hon vänder huvudet mot väggen). Jeanna funderade om det kunde vara bettet. Hade ett Baucher bett på henne, som hon tidigare funkat bra på, men nu inte alls såg tillfreds ut med. Mirre fick rida på fullfart framåt när hon gjorde så och de kunde ändå avsluta träningen på ett bra sätt. 

Idag fick vi låna ett vanligt två delat av Issa ( Mirre har ridit båda passen med henne 😊) och det märktes direkt att Elke var mera tillfreds i munnen. Hon provade ngn gång att göra på samma vis, men då kunde Mirre rida på framåt, ur det. Till slut gjorde hon inget alls. Idag jobbade de förvänd galopp, samling och skänkelvikningar och Elke var super duktig! Hon tog bättre stöd i handen och Mirre kunde ta i henne utan att hon bröt av eller slog sig fri. 

Vi tror att det är en kombination av bettet och att hon gjort det till en grej att komma undan när det blir jobbigt. Idag var hon mkt bättre, så nu byter vi bett hemma också och så vet Mirre hur hon ska göra om hon skulle göra på samma vis. 

I övrigt sköter sig Elke jätte bra. Det är bara andra gången hon sover borta, men hon har varit lugn och fin. Äter inte kraftfodret lika bra som hemma, men hö äter hon. 

(null)

(null)

Måste säga att vi är super nöjda med transporten. Det går mkt stadigare efter vägen än den förra. 

(null)


Ny transport!

Äntligen har våran nya transport kommit. Jag och pappa var ner till S-vall och hämtade den idag. 

(null)

(null)

(null)

Det är en Cheval Liberte, med fronturlastning . Den är jätte fin! Elke får göra premiär turen i morgon. 😊

Krutdurk!

Jääklar vad pigg Elke var idag när jag red henne! 

Mirre har långdag idag och jag slutade tidigt, så vi bestämde att jag skulle rida Elke. Hon har varit ganska pigg när Mirre ridit henne på ängen, men idag var hon som en krutdurk. 😁

När jag hade hoppat upp fick hon syn på ngt, vad vet jag inte, men spänd blev hon. Skrittade runt i åttor och försökte få henne att slappna av och lyssna på mig. 

Efter ett tag kunde jag börja trava och efter ytterligare ett tag kunde jag galoppera. Jag kan tillägga att jag red i djupsnö! Konditionen är det då inge fel på, för hon verkade outtröttlig. 

Hon kunde ändå slappna av och komma lite lägre i formen efter att hon sprungit ett tag i djupsnön. 😜

Elke bockar just inte när hon är pigg, utan det var mer att hon ville springa väldigt fort. Man känner liksom att hon smådrar i bland. 

Nu borde hon vara lite mör i morgon. Då longerar jag henne och sedan är det Jeanna träning i helgen. 
(null)

Bild på Mirre och Elke. Det var ännu mer snö när jag red idag. 

Bus i snön

(null)

Idag red Mirre helt kravlöst och bara busade i snön. Roligt och bra träning samtidigt! 

Sune longerade jag i alla gångarter idag och t.o.m han busade till det lite.😊 Kommer fortsätta att longera Sune och trappa upp träningen eftersom. 

Ställer krav

Från och med igår, eller egentligen från sista Issa träningen, har Mirre börjat ställa mer krav på Elke. 

Igår var vi ned till lilla ridhuset, så hon kunde rida på bra underlag. De jobbade den förvända galoppen genom att fatta förvänd och bibehålla galoppen genom kortsida och långsida. Detta gjorde Elke bra, även om det saknas styrka och bärighet ännu. 

Därefter gjorde hon "läxan" de fick av Issa. Att först rida på en stor volt och sedan på en liten och gärna samla galoppen lite då. Här är det noga att Mirre  bestämmer storleken på volten och vägen. Elke vill gärna, om hon får bestämma, sticka ut en bog eller ett bakben här och där. 😊

När Mirre fick henne på plats blev det jätte jobbigt. Då vänder hon ut och in på sig själv. Gårdagens pass blev en genomkörare för idag, för idag var hon mkt bättre. 

Detta är en liten tröskel att komma över nu. Elke måste vara "inom ramen" och börja att bära mera vikt på bakbenen.  Mirre kommer att fokusera på detta och den förvända galoppen nu, ett par dagar i veckan. Varvat med hoppning och annat. 

Idag har Mirre även klippt henne för andra gången i Elkes liv. Hon har proppar i öronen och huva och då står hon som ett ljus! Smälls häst! 

(null)

Nu är hon fin inför Jeanna träning nästa helg. Jeanna som kom två i Dressage Power, både igår och idag. Dessutom vann hon med fina Astoria. 


RSS 2.0