Ihopsläppt

I kväll när vi mockade sa Mirre, ska vi inte släppa ilag hästarna....

Elke har gått i egen hage sedan igår eftermiddag och Sune verkar gilla henne. Sagt och gjort, vi tog bort hennes hage och släppte i hop dem. Sune blev genast intresserad av henne, på väldigt nära håll ( han nosade i svansen). Det gillade inte Elke, hon sa direkt i från! Sune blev lite paff, det var en tuff lite dam. Efter ett tag såg det ändå ut som de hittade sina platser i flocken någorlunda. Elke var i allafall väldigt nöjd att få gå med de andra. 

I morgon tar vi ut henne på ridbanan. Dessutom ska jag rida Sune. 

Välkommen Elke

Idag kom hon äntligen hem, Keulse Hoevens Elke, "Elke". Hon har åkt lastbil upp, så vi hämtade henne på Bergsåker.  Där gick hon raka vägen in i våran transport! 


När vi kom hem släppte vi ut henne i hagen, så hon skulle få röra sig efter resan. Hon går i en egen hage, i hagen. Sune blev väldigt intresserad av henne och lät varken Pumba eller Majsan komma fram och hälsa från början. Hon både åt, drack och rullade sig. 


Nu i kväll när vi tog in henne, blev hon lite orolig att hon skulle bli själv ( hon gnäggade efter de andra). Vi tog in henne först, men när de övriga kom in blev hon lugn och åt av maten ( och rullade sig igen). Det var faktiskt väldigt lugnt i stallet. De övriga verkar ha accepterat henne bra redan. 

I morgon får hon bara gå i hagen hela dagen. På lördag tänkte vi ta henne på ridbanan. Det här ska bli så spännande och framför allt roligt för Mirre! 

EffektivÄntligen sken solen idag, härligt! Red ett kort ( 25 min), men effektivt pass på Sune idag. Checkade mest av galoppen och fortsatte jobbet med piruetterna. De blir nog bra till slut! Avslutade med lite travjobb. Han kändes riktigt fin! 

I morgon får han vila. Han har jobbat bra nu, tre dagar i rad. Jag ska försöka vara mer effektiv när jag rider nu och inte "lalla" på för mycket. Hellre korta effektiva pass, än längre där jag inte gör så mycket. Tycker jag känner igen det här...har säkert sagt det förut, men ibland behöver man påminnas om det! ;)

Keulse Hoeven's Elke

....ja, så heter Mirres nya ponny som besiktades idag och nu är på väg hem hit till oss ( kommer på torsdag). 

"Elke" är ett 5-årigt d-ponny sto, Holländsk import. Ska bli spännande att se vad det blir av henne. Trevlig är hon i allafall och rör sig bra ( finns mkt att utveckla). 

Elke under provridningen

Detta innebär ju också, tyvärr, att vi nu har lämnat tillbaka Gem. En otroligt fin och trevlig ponny, som utvecklats massor på kort tid. Det har varit jätte roligt att få jobba med henne. Jag hoppas verkligen att dem hittar en bra ägare/ryttare till henne. Tveka inte om du/ni är intresserad! Går bra att kontakta mig också, om man vill veta mer om henne. 
April väder

Fy tusan vilket väder det har varit ( är) idag! Det är väl det här som kallas april väder?!


Jag slutade tidigt idag, så jag gjorde klart stallet direkt innan jag tog in Sune för lite tömkörning. Han var inte direkt någon "fan" av vädret idag, lade huvudet på sned och knep med svansen. Jag lät honom värma upp först innan jag fortsatte på gårdagens jobb, samlingen i galoppen. Det är bra att tömköra i bland, för då kan det vara lättare att komma åt dem. 

Sune slappnade av efter ett tag och jobbade på riktigt bra. Avslutade med lite piaff tramp och han var suuuper duktig! 

Efter det tog jag in alla hästarna och det var de väldigt nöjd över. I morgon tänkte jag fortsätta "rida på vågen" från träningen och jobba lite med piruetterna, uppsuttet. Hoppas inte ridbanan är allt för blöt...

Dessutom, håll tummarna för oss i morgon! :)

Linnea träning idag

I dag fick jag alltså sjäv träna Sune för Linnea. Det var jätte kul! 

Vi tittade på lite delar ur Int I. Bl.a galopp saxen, som jag fick ta om några gånger innan jag fick till det. Sedan tog vi piruetterna och där fick jag jätte bra verktyg hur jag ska tänka och jobba med dessa. Fick till dem helt O.K till slut. Bättre att göra de lite större och att jag har kontroll på varje språng. 

Sune tyckte att det var lite jobbigt i början idag, men vi tog oss igenom det och då blev han jätte fin. Han är ju väldigt bekväm av sig och framför allt när han måste vinkla in bakbenen in under sig i galoppen. 

Avslutade med lite trav, växlat med passage på rakt spår. Sune var jätte duktig! Nu jobbar vi vidare på det här, så blir det bra. :)

En trött och svettig Sune efter dagens träning.
Ute på äventyr

Jag och Mirre är nyss hemkommen från ett litet äventyr vi varit ute på. Nu är det bara att hålla tummarna, så kommer jag berätta mer sen....


Har även hunnit med att rida Sune idag. Han har vilat en vecka, men kändes jätte fin idag. Det blev ett jogging pass med fokus på mjuk och lösgjord. Bytte även bett, till ett tredelat. Det verkade han trivas bra med. Gem bjöd Mirre på ett toppen pass idag ! 

I morgon tränar jag och Sune för Linnea. :) Det gäller att passa på när Sune är ledig. 

Fräsch 17-åring!

Är nu på väg hem från ett klinik besök med Sune, som visade att han är en väldigt fin och fräsch 17-åring! Fin i kroppen, muskulaturen och inga reaktioner på böjprov. Vilken otroligt hållbar häst. Han är behandlad en gång tidigare, under hela sitt liv! Det måste ju tyda på att man gör ngt rätt. 

Jag tror att helgens symtom ( som jag även misstänkte) berodde på alla spänningar och därav lite trötthet. Kanske ska han bara gå en klass om dagen nu. Det gäller ju att han tycker det är roligt! 


Det är då otroligt skönt att veta att allt är bra. Nu kan vi fortsätta som vi gör. Sune vilade igår och idag. I morgon blir det nog en promenad. :)

Tävlingsdag 2

Förhoppningen inför dagens starter var att Sune inte skulle vara lika spänd som igår. Mirre bestämde innan dagens första start, att om det inte kändes bättre än igår så skulle hon stryka sig i MSV B.

Sune var verkligen jätte fin på framridningen och väl inne på banan, var han mycket bättre än igår. Trots dåliga bakdelsvändningar, som skulle göras vid domaren och mot domaren, en felridning, ett stopp ( pga av toabesök i ena öppnan! ), samt lite småmissar så fick de drygt 63%! sune såg jätte fin ut och Mirre red super bra. De fick allt från siffran 2 till några 8: or i protokollet! :)

När det kändes så bra, bestämde hon sig för att starta MSV B:n ändå. Vi minskade ner framridningen till 20 minuter ( har kunnat varit ännu kortare) inför denna klass. Sune började programmet ganska bra, men stod emot mera nu och visade lite småprotester. Mirre tyckte inte det kändes bra och valde att utgå själv. Klokt gjort tycker jag, då Sune visar att ngt inte är helt O.K.

 Vi vet inte om han blev trött, pga av alla spänningar och tre klasser med lite för lång fram ridning, eller om han faktiskt känner av ngt. Kanske en kombination av båda? Vi har i allafall bestämt att kolla upp honom för att vara säker. Det känns inte O.K att fortsätta träna på om han inte är riktigt fräsch. Han är faktiskt inte behandlad mer än en gång på 17 år!!! Det vore ju inte så konstigt om han behöver "lite hjälp på traven". Det är ju ändå bra att det är så pass tidigt på säsongen ännu. 


Tävling dag1

Nu är årsdebuten gjord och man kan lugnt säga att Sune var spänd! Till hans försvar så kan jag säga att han var lååångt ifrån ensam. Det var jätte många som tittade på det hemska domarbordet med blått skynke och träd bredvid. Vi vet ju sen tävlingarna i Ö-vik i somras, att Sune gillar inte träd. Man kan ju tro att han är en storstadshäst. :)

Hemska saker....

Mirre började rida fram ute och det gick bra tills hästarna i hagen bredvid skulle gå in. Då började de springa som galningar! Sune blev spänd som en fiolsträng, så Mirre hoppade av och vi gick in i det lilla ridhuset i stället. På vägen dit gick Sune i passage, men lugnade ner sig direkt inne i ridhuset. Kanske inte en optimal framridningen, men....

Om man tänker bort att Mirre fick gena rejält och att alla rörelser mot domaren var läskiga, så var det övriga riktigt bra. Framför allt så red hon jätte bra. Lugnt och metodiskt, ingen ide att hetsa upp sig för då blir det bara värre. Förhoppningsvis är Sune inte lika spänd i morgon. Då tar vi nya tag! 
 


Tävlingsdag

Idag är det tävlingsdag! :)

Kl 14.47 startar Mirre och Sune årets första Msv C. Det blir spännande! De startar bara en klass i dag och två i morgon. Eftersom vi bara ska till Sundsvall, så åker vi emellan. Då får Sune gå ute i hagen också. 

Så här bra gick årsdebuten i fjol, men då i en lägre klass. Guld stjärna till Gem

I kväll var tredje dagen i rad som jag tömkörde Gem och i kväll var hon super duktig! Hon gjorde fina fattningar och övergångar i båda varven. Jag kunde ändra på henne och hon bibehöll kontakten (utan att bli upprörd). Hon var helt enkelt väldigt avspänd och fin, så därför höll jag inte på nå länge alls. 


I morgon får hon ( och Sune) en välförtjänt vilodag, sen får vi se om jag eller Mirre rider henne på fredag. 

Mirre trimmade lite med Sune också i kväll och det såg jätte fint ut. Allt sitter på träning och det ser väldigt enkelt ut. Tävling är så klart en annan sak, men förutsättningarna är ju mycket bättre om allt sitter på träning. 

Mirre har verkligen utvecklat sin ridning sedan förra säsongen. Allt är mycket säkrare nu och är det något som inte funkar så vet hon själv hur hon ska rida för att lösa det, " Ryttarkänsla".

Sune och Gem idagSom jag skrev tidigare, så blev det ett tömkörningspass med Gem idag också. Hon var jätte duktig och gjorde fina fattningar och övergångar. Hon blev lite upprörd från början, när jag vill att hon ska bibehålla stödet fast jag ändrar på henne. Dock är hon ganska lätt övertalad och jobbade sedan jätte bra. Just stödet i handen är något vi jobbar mycket med. Hon måste våga ta stöd och ligga kvar där. När hon väl blir stadig i det kommer hon bli farlig. Jösses vad hon kan trava! Tänkte faktiskt fortsätta med tömkörningen även i morgon, kanske över lite bommar. Jag vill se om detta intensiva arbetet gör någon skillnad i ridningen sedan. 

Mirre red Sune nu i kväll. De red delar ur Msv C, men testade sedan allt i från byten i vartannat, byt-byt och halvpiruetter. Jag tycker Mirre ska prova dessa grejor, när ändå Sune kan och utan krav och utan att krångla till det. Bara leka fram det! Mirre fixar mer än hon tror. Hon har verkligen utvecklats som  ryttare! I morgon rider hon Sune igen, på torsdag får han vila. 

Ledig

Tisdag är lika med ledig dag för mig. Som ofta, så är det strålande väder! :) 

Nu på morgon har jag röjt inne. Det behövdes kan jag säga. Sen ska jag gå ut och göra klart u stallet, samt tömköra Gem. Jag tömkörde henne igår kväll också och hon var jätte duktig. Jag tror tömkörningen är bra för henne, eftersom hon behöver jobba med fattningar och övergångar. För en häst som behöver stärkas, kan det vara bra att arbetas utan ryttare i bland. Dessutom är det bra att se hur hästen arbetar, från marken. 

Gem igår 

Mirre rider Sune när hon kommer hem från skolan idag. 
Nu ska jag sätta fart! 

Tävlingsvecka

Den här veckan är det tävlingsvecka för Sune. Till helgen är det nämligen dax för  Sunes årsdebut. Han och Mirre ska tävla i Sundsvall. En Msv C på lördag och Msv C, Msv B på söndag. Det blir bra med tre klasser, om han skulle titta lite i första klassen. 

Det ska bli roligt och spännande att säsongen är i gång igen. Mirre har utvecklats så mycket sedan förra året, så det ska bli kul att se vad de kan göra i år. 
Så här ser veckan ut för Sune:

Månd.: vila
Tisd: Mirre rider ( program, delar)
Onsd: Mirre rider ( program, delar)
Torsd: vila
Fred: Mirre joggar
Lörd: tävling SRK Msv C 
Sönd: tävling SRK Msv C, Msv B

Vårkänslor

I dag har det varit underbart väder, man får riktiga vårkänslor. Det är så härligt att hålla på i stallet och rida sånna här kvällar. 

Mirre red Gem både igår och idag. Det var första gången sedan hon fick tänderna fixade och det var verkligen det som störde henne. Idag var hon jätte fin, även om hon tycker Mirre är lite jobbig i bland. ;) De jobbar nu med skänkelvikningar och t.o.m lite svaga öppnor, förutom galoppen då. 


Sune har jag passat på att rida i helgen, för till veckan blir det Mirre som rider honom. De ska ju tävla nästa helg! :)

Idag tyckte jag han var lite tung i handen från början, så det blev mycket övergångar och halvhalter. Det blev bättre mot slutet, även om jag inte var helt nöjd. Även Sune kan ju ha en sämre dag i bland, men man är bortskämd med att han nästan jämt går som tåget. Sen när jag säger att han är tung i handen, då är det egentligen inte så farligt, men han är så himla lätt annars. 


I morgon får han vila, prinsen. 

Efter regn kommer solsken

Efter två dagar med ösregn, så tittade idag solen äntligen fram!

Det har varit värsta tänkbara vädret och vi har tagit in hästarna tidigare, vilket de varit väldigt glada över. Hagen är blöt och lerig, men ridbanan gick faktiskt att vara på idag. 

Sune jobbar på bra tycker jag. Igår var vi ut på en promenad ( faktiskt uppehåll då) med Gem och Mirre. Gem skulle ju vara utan bett i två dagar. Idag longerade jag Sune. Han var pigg och glad! :) I morgon får han vila, men i helgen tänkte jag trimma lite. Mirre vill nog rida honom också. De gör ju årsdebut nästa helg! Eller ja, Sune gör årsdebut. Mirre har ju gjort en start med Gem redan. 

Gem ska även hon jobbas i helgen. Mirre börjar att longera henne i morgon. Blir spännande sen att se om det blev ngn skillnad sedan sist jag red henne. 
Tandfix

Idag har vi varit på kliniken med Gem för en koll av hennes tänder. Precis som vi misstänkte var hon rejält vass, framför allt på nederkäken och mest på höger sida. Hon hade även endel små sår, även det mest på höger sida. Inte så konstigt att hon protesterade så, när vi ville ställa höger. 

Eftersom hästar har så bra läkkött i munnen och det inte var några större grejor ( sår), så räcker det att hon är utan bett i två dagar. Blir spännande sedan att se om det är någon skillnad! 


Nu blir det naturligtvis ingen tävling på söndag. Dels så är det karens på lugnande och sedan har vi ju inte kunnat tränat riktigt ( pga munnen). Det gör inte så mycket. Kan vara bra för henne att få ta det lite lugnare, eftersom det varit en intensiv period med helt ny träning. 

Nu satsar vi vidare mot Ånges tävlingar i slutet av april. Vi har även fler planer på gång....

Härlig söndag

Idag har det varit riktig vårvärme, så härligt. 

Mirre red Sune idag. Så härligt att ridbanan börjar bli ridbar, även om den är blöt ännu. Nu slipper vi åka till Ånge hela tiden. 


Hon rider Sune så himla bra. Det ser så enkelt ut. Filmklipp finns på Insta: @lizettepadellaro 
Sune fick sedan gå ut utan täcke och naturligtvis rullade han sig i skiten! 

Gem longerade jag i grimman idag, eftersom vi misstänker att hon har ont/ problem i munnen. 

Hon har de två/tre sista gångerna vi ridit varit väldigt känslig, framför allt i höger tygel. Från början tänkte jag inte så mkt på det, eftersom hon är väldigt känslig och inte riktigt stadig ännu. Men i fredags var hon inte alls sig lik. Det gick nästan inte att ta i höger tygel. Jag försökte titta henne i munnen och tyckte jag såg att hon var röd på insidan kinden på höger sida. Vi vill nu inte sätta in bett, förrän vi kollat detta ordentligt. I morgon ringer jag och bokar tid. 

Vi raspade tänderna nästan direkt när hon kommit hit och hon var då jätte vass. Det var dock svårt att ta allt, så det blir bra att få det gjort ordentligt. Dock får man lite dåligt samvete som ridit henne ifall hon haft ont!!!


Gem ääälskar slickstenen! :) Även hon fick gå ut utan täcke idag, gissa hur hon ser ut nu....

RSS 2.0