Gott Nytt År!
Sista dagen för året

Nu lider 2013 mot sitt slut och jag ser fram emot nästa år. 

Det ska bli spännande att se hur 2014 blir på både hästfronten och annars. Jag tror att Miranda och Pumba kommer att bli livsfarliga på tävlingsbanorna och det ska bli jätte roligt att följa de! Hoppas att även jag och Sune får till en bra säsong, ( med fler Intermediere starter),men han gör mig aldrig besviken. Vi är nu taggade att träna och tävla! 

Vi har ju även ett spännande trav år att se fram emot.... X et har tränat på väldigt bra nu under ledigheten. :-)

Ett år äldre blir våra kära vänner också. 16, 15, 12 och 11. Pumba är äldst och sen kommer Sune. Tänk att Sune blir 15 år! Jag har haft honom i 13 år och fler ska de bli.

Nyårsafton firar vi hemma. Det blir 3- rätters middag. Innan dess ska jag och Mirre rida ut en sväng, innan de börjar skjuta... Det var en heldel fyrverkerier i fjol vid 12 slaget, men hästarna var ganska lugn ändå. Hoppas det blir lugnt i år med! 

Vill passa på att önska alla ett Gott Nytt År!!!

Pigg häst!

Efter de senaste dagarnas isgata, har inte hästarna rört sig så väldigt mkt i hagen. Det märks kan jag säga, Sune är jätte pigg! 

Efter en skrittur i går, så bestämde jag mig för att longera idag, i sommarhagen. Där finns det ännu en bit som det är lite snö på och inte bara blankis. Äntligen fick Sune springa lite och det tyckte han om! :-)

Jag fortsätter även att rida X et mellan körningarna och han blir sakta mjukare och mjukare. Ev. blir det ett banjobb framöver...

Skridskobana

Ja, så ser halva hagen ut och hela ridbanan och vägen och gården och....

Ja, ni fattar va?! Det är isgata överallt. Majsan, som är oskodd hade det inte lätt när hon gick ut i morse. Vi fick grusa ihagen , så hon kunde gå överhuvudtaget. Nu hoppas vi på att hovslagaren har tid att sko henne på fredag, så hon får broddar. 

Hästarna har det inte så roligt i hagen nu, så de fick gå in tidigare. De har för övrigt vilat idag. Vi rider nog ut i morgon. Ska även rida X et tänkte jag.

Julen har varit jätte bra och vi har haft det lugnt och skönt. 

Dressyr när den är som bäst - världrekord!

Charlotte och Valegro slog till med nytt världsrekord i London nu i december. Detta är dressyr när den är som bäst, tycker jag. Det ser så otroligt enkelt och lätt ut och det är ju så det ska vara!
 
 
 
SE ritten HÄR

Julafton

God morgon alla! I dag är det julafton. Vi ska ev. köra och / eller rida idag. Annars blir det en lugn och skön e.m och kväll. Vi ska äta hos mamma och pappa, så vi behöver inte stöka på med någonting, skönt!
 
Vill därmed passa på att önska alla en GOD JUL från oss, fam. Padellaro och hoppas att ni får en bra jul!
 
 
 

Jullov

Nu är det jullov, jobbade sista dagen idag. Jag är ledig ända t.o.m 7/1, härligt! Nu blir det härligt mys och träning med hästarna, utan att behöva stressa. Det är ju nu när man är ledig man får passa på.
 
I kväll är det uppesittarkväll. Enda gången på året vi spelar Bingolotto. :) . Annars blir det lite städning, griljera skinkan och bara mysa på.
 
 

Nu vänder det

Tänk att nu har det vänt och blir ljusare igen. Härligt, även om det inte syns förrän  mitten på januari. 

Idag kunde man tro att det var april snarare, än december. Flera grader varmt och regn.

Vi red hästarna på ängen idag. Endast uppmjukning efter gårdagens tuffa konditionspass. Både Sune och Pumba kändes mjuk och fräsch. Pumba travade som han aldrig gjort förr, super fin! :)

Har även gjort riddebuten ( för mig) på X et idag. Det var inga problem, han är ju riden förut, men inte dressyrriden. Här har jag lite att jobba med. Han är väldigt stel i sidorna , som de flesta travhästar. Rider Sune och X et i morgon också.

Rider i Pumbas hoppsadel, men hade lite för korta stigläder...Roligt!

Här varierar det! Idag var det roligt att rida igen. Vi red ut och vägen var kanonfin. Red ca 1 mil och Sune var super pigg och glad! Mest trav och galopp hela vägen. Så roligt att känna att hästen verkligen njuter och trivs. Bra kondis har han också, för han blev inte ett dugg trött.

X et har även han gått sin mil idag och gjort det bra. I morgon ska jag nog prova rida honom, för första gången. 

Det kan väl få fortsätta vara så här nu. Inget mer regn tack!

Tråkigt!

Det regnar och regnar! Är bara IS överallt! När kommer snön egentligen? Ett ridhus på gården vore inte helt fel....

Ja, ja nu har jag spytt ut mig lite. Det är bara att gilla läget eller gå i ide. Jag gillar läget och gör det bästa av det. 

Nu har vi inget ridhus, så igår red jag med Sune på ängen. Det gick faktiskt bra det med. Sune känns jätte fin. Fortsätter att variera formen mkt och det är ett bra jobb för honom. Jobbade även "läxan" jag fick av Peter. Det som stärker inför piruetterna.

Det är faktiskt en fördel också med att inte rida i ridhus flera dagar i veckan. Förutom mer varierad träning, så när vi far in och rider, tycker hästarna att det är roligt! :)

Efter nyår ska vi lösa ridhusabonnemang och åka in en gång varje/ varannan vecka. Ska bli roligt. I helgen rider vi nog ut, lär bli mkt sånt nu under ledigheten.Dålig täckning

Därav den dåliga uppdateringen. Efter stormen Ivar har vi haft dålig täckning på mobilerna och internet. Sitter ute vid stallet nu, där funkar det lite bättre! :)

Efter regnet som kom igår är det nu isgata överallt. Hästarna klarar sig ganska bra, de har ju broddar. Det är värre för en annan. Kunde inte snön som kommit få vara kvar?!

Skrittade och joggade Sune idag. Gick inte att göra så mkt mer, men man kan ju träna mkt i skritt också! 

Har även städat sadelkammaren. Det behövdes, blev ganska bra.Arm muskler

J*lar va vass X et är nu när vi kör. T.o.m Marco får ont i armarna! ( Måste träna armarna ;-) )Då kanske ni förstår att jag knappt orkar hålla honom.  Han är otroligt träningsvillig och löpsugen. Riktigt roligt!

Sune tömkörde jag idag, men det blev sånna styltor så han halkade ibland. Därför blev det bara skritt-trav-passage osv. Körde honom lång och låg itraven och uppe i formen i passagen, växlade så hela tiden. Bra gymnastik!

Efter stormen...

.... har vi varit utan ström i ca 12 timmar och mobiler och internet har inte funkat så bra. Vi klarade oss ändå bra. Två stora träd som blåste ner över hagen. På nästan samma ställe som när det var   Dagmar. 

Idag har vi jobbat med alla hästarna ( inte Majsan). Först körde vi X et, han är jätte pigg och tycker det är roligt att springa, helst fort! ;)

Jag red även Pumba idag, eftersom Mirre är på cup i helgen. Pumba var riktigt duktig. Sune longerade jag bara, för han har tappat en baksko. Hovslagaren kommer på måndag.

Nu snöar det även för fullt, bra eftersom all snö nästan försvunnit.

X et in action....Storm

Det ska bli storm här i kväll och i natt! Utfärdat klass 3 varning. Stormen Ivar drar in i från Norge. Kan tom bli orkanbyar! Jag tycker det är lite otäckt när det blåser så mkt. Det låter som fönstren ska blåsa in och träd ska rasa. Det for en hel del träd när Dagmar var i farten för ngt år sedan. Vi får väl se vad som händer den här gången....

Ur Aftonbladet...Komfortzon

Sune är fantastiskt mjuk och fin att rida på alla sätt. Det jag har märkt är att han lätt vill hamna i sin komfortzon. Oavsett om jag rider honom i en låg eller hög form. Så idag tänkte jag verkligen på detta och la honom x-tra rund och låg i formen. Fick jobba lite med detta, då han gärna vill krypa upp ett snäpp.

Samma sak när jag på slutet plockade upp honom i en högre form. Då krävde jag verkligen hög form. Det visade sig va ett bra jobb, för han var superfin i traven , i den höga formen.

Pumba fick ett enkelt lösgörande pass. Bara rund och loss. Det gjorde han bra.

Majsan står för dagens bild....Inget fel på X et

Nej, i morse när Xet gick ut var han som  vanligt igen. Inte nå halt alltså! Han måste antagligen klivit så precis på en sten igår på hemvägen och det kan ju göra väldigt ont. Skönt att han verkar O. K i allafall.

Idag har alla hästarna vilat. I morgon är jag ledig, så då ska åtminstone Sune jobbas....


Hatar kylan

I morse när man vaknade var det -20 grader! Lite för kallt tycker jag. Vi avvaktade med körningen till mitt på dagen. Då var det ca -13 grader, bara.

Miranda hängde på med Pumba idag. Vi körde lite drygt en mil och då fick Pumba mest galoppera för att hänga med. 

Vägen är ganska bra nu, vintervägar. Men det är lite stenar som kommer fram här och där. På hem vägen hände ngt med X et. Vet inte om han klev på en sten eller om det är ngt annat. Nu är han iallafall rejält halt på höger fram. Ingen svullnad eller värme, just nu. Vi avvaktar och ser hur det blir. Skit också! :-(

Spegelritten

Idag har jag och Mirre varit med på juluppvisning i Ånge. Vi red en spegelritt. Tyvärr strulade det med musiken, men det är sånt som händer. Annars gick det bra! :-) Jag fick en blomma också, för min debut i svår klass i somras. Alltid roligt att bli uppskattad! 

Det har varit flera fina uppvisningar hela dagen och mkt folk. Roligt, tycker jag, när de ordnar ngt.

Så här fin var Sune i man och svans...Juluppvisning i morgon

I morgon, lördag är det julmarknad, lucia och riduppvisningar på Ånge Ridklubb. Jag och Mirre har ju satt ihop en spegelritt, som vi ska rida. Det ska bli roligt att få visa upp våra fina hästar. Kl 11.00 börjar själva uppvisningarna.

Vi har tränat lite på spegelritten idag med. Äntligen har det kommit lite snö! Det gick bra och vi har packat oordning allt för i morgon.

Jag provade även att longera X et idag. Han verkade inte så van detta, men det gick ändå ganska bra. Huvudsaken han fick gå av sig lite stelhet, efter gårdagen. När jag sedan släppte ut honom i hagen, for han runt som ett " jehu"! Pigg och glad! Oplacerad, men ett bra jobb

Ja, det är så vi ser det. X et blev oplacerad, men vi är nöjd med honom ändå. Loppet blev väldigt ryckigt kört och de höll dessutom att bli påkörd! Han blev nog även lite stum i benen och underlaget kan ha spelat in.

Nu kan vi inte begära mer av honom heller, då han inte gjort så mkt senaste tiden. Därför ser vi detta som ett bra jobb för honom.

Nu ska vi träna på hemma över jul, så får vi se sedan hur vi lägger upp det. Nu kommer ju äntligen snön också! :-)Start i kväll!

I kväll blir det första starten, för oss med X et. Ska bli väldigt spännande att se vart han står ngn stans. Han fick spår 3 och det är ett ganska öppet lopp, men som sagt, vi vet ju inte alls hur han ligger till.

Håll en tumme!Inhandlat på Globen!

Lite shopping blev det ju när vi var i S- Holm, på mässan. 

Jag handlade oranga benlindor+ schabrak. Ett nytt träns till Sune, behöver ju ha ett finare om Mirre ska tävla honom lite. Dessutom var det jag hade väldigt gammalt. 


Köpte även handskar, "bling boots", snoddar och läder puts.
Så här långt....

..... har jag hunnit med att göra klart i stallet, hovslagaren har varit här, pysslat och friserat X et, longerat Sune och Pumba, plockat upp allt från igår ..... ja, jag har hunnit endel. Nu ska jag fika! 

Så här pigg blev X et efter skoning ! :-)
Tisdag= ledig dag

Vad händer idag då? Jo, jag ska fixa klart allt i stallet. Hovslagaren kommer vid 10.00 och ska sko om X et. Han ska ju starta på torsdag, så vi lägger på aluminium. Tänkte även massera och pyssla lite med honom ( lära känna). 

Sune och Pumba ska antingen joggas eller longeras. Packa upp grejorna från igår, det blev så sent så det fick ligga. Tänkte även putsa upp tävlingsselen och göra i ordning grejorna inför torsdagen.

Skulle ha stökat lite inne också.... Ja, vi får se vad jag hinner, men det är nog dax att sätta fart nu! 

Bild från köksfönstret. Ridbanan skulle behöva lite snö nu...
Sen träning

Nu är vi nyss hemkommen från ett träningspass i Ånge. Ridhuset var ledig från 20.00, så då passade vi på att åka upp och träna på spegelritten.

Sune var lite stel i från början, inte så konstigt då han vilat en vecka. Efter ett litet tag , när han blev varm och kom igång, kändes han riktigt fin. Man får ge de lite mer tid att komma igång när de vilat ett tag och dessutom rör de sig inte så mkt i hagen nu heller.

Vi körde igenom programmet några gånger tills det satt och vi kände oss nöjd. Det ska bli roligt att visa på lördag! 

Ny outfit hade vi idag också- träns, vojlock och benlindor- inköpt i helgen...Avslutning på en härlig helg i Stockholm

Nu har vi precis sett GP hoppningen, där Gerco Schröder vann. Vi har haft en jätte mysig helg tillsammans med mkt tok, skratt och shopping. Nu är vi full av inspiration inför vinterns träning! :-)
RSS 2.0