Kandaret på idag

Idag hade jag lite mera krav på Sune. Jobbade mer med samlingen och endel rörelser. Gjorde några riktigt bra ( för att vara oss) piruetter, men fick säga åt honom från början, att fortsätta galoppera hela vändningen. 

Avslutade med travarbete och även här var han inte riktigt framme för min skänkel på en gång. Efter lite påminnelse, blev han superfin! Stor, luftig trav med härligt gung och schvung! :-)

Grunder-lösgörande

Om/ när Sune vilat ngn dag, brukar jag alltid börja första dagen ( efter vila) med att lösgörande pass ( på träns). Då fokuserar vi endast på grunderna. 

Han ska var rund i formen, så att ryggen verkligen kommer upp. Framme för skänkeln och loss i bogarna. Jag brukar rida skänkelvikningar både längs långsidorna och diagonalerna i alla gångarter. I galoppen jobbar jag även mkt förvänd och sedan några enstaka byten.

Dessa pass ska han inte gå med några "stora flaschiga" gångarter. Det viktiga är att jag har ryggen med, men han ska ändå bära sig själv. Det är de här passen man aldrig kan fuska med! 

Sune jobbade bra idag och kändes riktigt fin efter ett tag. Red bara ca 30 min. Bättre att rida effektivt och kortare, tycker jag ( även om man ibland behöver rida längre). Det beror på hur hästen känns, men jag tycker inte att man ska nöta på sådant som funkar!

Arkivbild Sune
Äntligen lite sol

Det känns som det regnat väldigt länge nu, så man blev genast på gott humör när solen lyste i morse! :)

Hästarna är nu tillbaka i stora sommarhagen igen. Den har fått växt på sig ca en vecka, när hästarna gått i andra hagar. ( vi har tre). Stallet är redan färdigt, ska bara spånas. Vi får hem ett lass idag! :)

Trevlig fredag på er! 
Ont i armen

Ja, egentligen har jag haft ont i högerarmen i flera månader. Från början kändes det som träningsvärk och gjorde ont lite till och från och bara i vissa lägen. Det gör liksom ont runt armbågen.

Nu sista dagarna har det blivit lite värre faktiskt, känner t.o.m av det på jobbet, så därför fick Sune vila idag... och i morgon också. Då hinner armen vila lite också, så kan jag rida på lördag. :-)

Jag tror, eller är nästan säker på att det är en överansträngning. Blir det inte bättre får jag väl gå till doktorn, men jag vet inte vad han skulle kunna göra egentligen....

Pumba idag

Sune fick vila idag, men jag har ridit Pumba i stället. 

Blev ett ganska långt pass, men jag skrittade säkert dryga 30 minuter. Pumba har väldigt lätt att böja på halsen hit och dit, vilket innebär att det är svårare att få honom i ramen mellan hand och skänkel. Jag jobbade mkt med att hans hals skulle vara rak och att han skulle ställa sig i nacken ( mjuk innersida). Dessutom fick han inte lägga sig på eller bita fast på ngt vis. Red innanför spåret, för att få honom rak in under sig.

På slutet var han riktigt fin! Han kommer bli superfin, när vi jobbat igenom detta! I morgon rider Mirre honom ett lättare pass, sedan får han vila fred-sönd. Det kan han behöva efter några dagar med mkt dressyr, så att han får smälta allt. Kristallbröllopsdag

Idag har jag och Marco varit gifta i 15 år! Det blir nig inte så mkt fira idag, utan vi får ta det till helgen. 


Jag älskar dig Marco!!!

Älskade häst! <3

 
Jag MÅSTE verkligen peka FRAMÅT med tårna och räta på mig!
 

Smakprov- bilder

Här kommer några bilder, medans jag gör i ordning en film på Sune!
 
 
 
 

Länge sedan

Det var ett tag sedan denna bilden togs...

Moyalie och Miranda, tror Mirre var 5-6 år där. 

Förresten

.... såg ni detta reportage, om C.G Dressyr och Avel, i senaste Ridsport? Jag och Sune var ju med också! :-)

Sune 4 år

Sune månd.

Blev ett lättare lösgörande pass idag med Sune. Fokuserade bara på att han skulle svara för skänkeln, samt vara riktigt rund i formen. Det funkade riktigt bra, så i morgon rider vi lite tuffare. Kanske Mirre kan filma/ fota lite då!?

I morgon ska jag även hjälpa Mirre med Pumba. Vi har satt på honom en graman nu, mest som lite stöd för att Mirre ska få ihop honom ( utan att behöva bråka). De har nu kommit till det läget där han bjuder ganska bra, men blir då lite lång i stället. Gramanen blir då lite av en vägvisare, men den ska inte användas till att "dra" ihop honom och inte jämnt! 

Två flugor på smällen

Idag tog jag med mig världens bästa träningskompis ut på en joggingrunda. Efter en vilodag igår, tänkte jag att även jag skulle röra på mig idag. 

Endel springer med sina hundar, jag springer med min häst! Han är lika snäll som en hund att springa med! :) Joggar så snällt vid min sida, i min takt hela tiden. 

Förutom att man får motion själv på det här viset, så tycker jag att det är en bra variation för hästen. Dessutom tycker jag, att man kommer man "närmare" sin häst på ngt vis. 
Ingen start i morgon

Det blir ingen start i Oviken i morgon med Xet. Vi blev tvungen att stryka pga karledsinflammation, men det kommer fler lopp!  Vi får fortsätta träna på hemma och hoppas att han blir bra snart! 
Trevlig midsommar

Gråmulet, blåsigt och ca 10 grader! Det är midsommar det! 

Jag och Mirre har i allafall ridit idag. Sune var lite kärv från början, men blev jättefin efter lite piaff och passage jobb. ( långt ifrån färdig, men en början). 

Midsommarfirandet blir lugnt. Mirre ska till en kompis, så jag och Marco blir själva. 

Trevlig midsommar på er! 
Vart tog sommaren vägen?

Usch, gråmulet, regn och ca 10 grader varmt!? Dessutom blåsigt, värsta skit vädret! Trött blir man också!

Har i allafall jobbat lite med hästarna idag. Tömkört Xet och longerat Sune, fina pojkar! I morgon hoppas jag på bättre väder.
Vi är med

Det blir start i Oviken på midsommardagen. Xet kom med, men fick spår 11! Inte det bästa, men det får gå. Kusk blir Michelle Larsson, som ridit monte jobb på honom tidigare. Det blir spännande....
Tävling med Mirre och kvällspass på Sune

Idag har vi alltså varit i Njurunda och tävlat, eller Mirre och Pumba har tävlat. Målet med den här tävlingen var att Pumba skulle ta skänkeln och bjuda framåt...även inne på banan. 

Sammanfattningsvis kan jag säga att Mirre red jätte bra och fick igenom det hon ville. Det blev inga super procent, men de är ändå på rätt väg. Nu vet Miranda vad hon måste träna på och vad Pumba måste jobba med. Läs mer på: www.mirandapadellaro.horseworld.se

Finaste ekipaget

Vi var hemma strax efter 19.00, då tog jag och gjorde iordning Sune för ett pass på banan. Känner mig full av energi! Undra om det är för att vi gick/sprang i morse?!
Idag höjde jag ribban lite med Sune. Jag red honom ett snäpp rundare och mer ihop. Sune har för vana att lätt hamna i sin "bekvämlighetsform". Så idag tänkte jag verkligen på att ta igenom det där lilla X-tra, så ryggen verkligen kommer upp. Red lite mer rörelser idag, men hela tiden i den runda formen. Jag får verkligen hålla efter, för att han inte ska krypa upp lite. 

Avslutade med travarbete runt 4-kanten med många halvhalter.  Här fick jag vara supernoga så att han inte hamnade i formen, där han helst vill gå. Han blev då jätte fiiin! :-)

I morgon får han vila. Jag jobbar sent och har sedan en träning på kvällen.
Vårruset 2015

Nu har Mirre övertygat mig att vi ska springa Vårruset 2015! Vi har från och med idag börjat träna hela familjen. Vi gick och sprang 4,3km. Ganska så jobbigt kan jag säga, man har ju noll kondis. Kondition behövs ju även i ridningen , så nu kanske man blir en bättre ryttare också! :) Vi ska börja med två gånger i veckan. Är bra att vi är med hela familjen, så att vi kan peppa varandra. 
Tävling i morgon

I morgon åker vi på tävling igen. Det är Mirre som ska tävla i Njurunda med Pumba. De startar i LA:1 och LA P:1. Sista dagarna har vi jobbat väldigt konsekvent och noga med att Pumba ska svara framåt för skänkeln. Det har funkat väldigt bra och jag hoppas att det kan visa sig även på tävlingsbanan. Det är vårat mål med morgondagens start.
 
 
 

Bilder från idag

Miranda har fått en ny kamera och kan nu ta jätte fina bilder. se mer på hennes blogg. Bilder på sig själv när man rider är väldigt nyttigt. Jag måste verkligen sträcka på mig mer och vinkla in tårna!
 
Foto: Miranda Padellaro
 
 
 
 
 
 

Sune mjuk efter vilan

Efter en uteritt igår, var det idag dax att starta upp "motorerna" igen med ett lösgörande pass på banan. 

Sune kändes mjuk och fin och jag red honom endast låg och rund i formen. Red lite sidvärtes och förvänd, bara för att känna att han var mjuk och följsam innan jag avslutade. 

Mirre tog endel bilder som kommer upp senare. 

SmakprovXet idag

Har precis varit ute och kört en taggad och glad Xet ( eller Marco kör). Hur som helst ser han jätte fin ut! Vi hoppas nu på start i Oviken på midsommar dagen, om vi kommer med. Färdigvilat

Nu har Sune vilat färdigt, för den här gången. Idag red jag och Mirre ut en sväng. Mirre jobbade med att Pumba skulle svara för skänkeln och Sune fick bara gå, utan krav. I morgon ska jag jogga honom på banan. Dessutom ska jag hjälpa Mirre med Pumba och så ska vi köra Xet. 

I kväll har vi varit och flyttat hästar på Nordanberg, unghästbete i Gissjö. Miranda tog många fina bilder, som nog kommer upp på hennes blogg senare i kväll: www.mirandapadellaro.horseworld.se

Skolavslutning och Pumba

Idag har det varit skolavslutning i kyrkan. Tänk att Mirre gått ur 6:an! Nu väntar ett långt sommarlov för henne. Det är hon värd. 

Jag har även ridit Pumba idag. Jobbade honom ganska länge i skritt först. Lossade och flyttade undan för skänkeln. Det är i det här läget som han blir nonchalant. Jag fick faktiskt säga åt honom ordentligt att flytta sig för skänkeln och ha bogarna på plats. 

När jag fick igenom detta bjöd han framåt för en lätt skänkel, även om jag fick påminna honom ibland, framför allt då den sidförande skänkeln. 

Det gäller att få in honom i ramen mellan hand och skänkel. Då blir han jätte fin. Back to basic! 

I galoppen jobbade jag lite med serpentinerna och att han ska vara loss i handen, rund i formen och fortsätta galoppera! Avslutade sedan när han kändes bra och då var han bra framme för skänkeln. Då blir han även känslig för skänkeln, men det gäller att vara super noga och konsekvent med detta. För det finns verkligen kvalitéer i denna ponny. 

I morgon rider vi nog ut en sväng. Då ska Sune igång igen också.

Vila

Alla hästarna har vilat nu måndag-onsdag. Sune och Pumba tävlade ju hela helgen och Xet startade i fredags. Viktigt att ge de några dagars återhämtning, både för kropp och knopp. 

Egentligen skulle jag ha ridit Pumba idag, men när jag slutat jobbet åskade och regnade det. Jag får rida honom i morgon i stället. Sune får nog vila även i morgon faktiskt. Han har tränat på bra sista tiden och jag vill inte att han ska vara sliten i kroppen. Dessutom är han en sån häst som bara blir bättre efter några dagars vila, när han tränat och tävlat en period. Pumba å andra sidan, kan bli stel när han står i några dagar men han måste ju också få vila. Man får ge honom tid att bli mjuk och varm när man rider efter att han vilat. 

I morgon går våran bästa Mirre ut 6:an. Då är det skolavslutning i kyrkan.Little Moyalie, 30 år idag

I dag fyller våran "Moyyen" 30 år! Tänk att vi har haft henne sedan hon var 7 månader. Still going strong är hon. 

Helgen i bilder

Började med att hämta hästbilen vi hyrt..

Man hade bra uppsikt över hästarna...

Stannade efter halva vägen och gav hästarna betfor och vatten...

Installerade och klar på tävlingsplatsen...

Mirre tävlar en LA:1 och debuterar LA:4...

Går igenom programmet innan start...

Jag och Sune tar vår första Nationella placering...

Sune är trött på söndagen...

Jag rider en Intermediere I med mkt missar och får ändå drygt 62%....fina prinsen...

Mirre debuterar LA P:1...

En jätte trevlig och rolig helg! 
Andra tävlingsdagen

Nu har vi landat i soffan efter en lång dag. Vi var hemma vid 20.00-tiden och resan gick jätte bra! Tjejerna har redan städat ur hästbilen också! :)

Jag startade först av oss idag, en Nationell Intermediere I. Sune kändes jätte fin på framridningen, lite matt. 

Själva programmet var inte så bra, lite för mkt missar och en felridning. Jag trodde knappt jag skulle få 60%....men jag fick drygt 62%!!! :) Det är jag jätte nöjd med. Det är ändå bara tredje gången jag rider programmet. 

Mirre debuterade i La P:1 med Pumba. Pumba var jätte fin på framridningen, men när han kom in på banan så lägger han av helt. Idag tyckte jag faktiskt han var lite dum med Mirre. Han vet att Mirre inte kan göra så mkt då, så han passar på. På slutet av programmet blev Mirre arg och lyssnade han på henne. Tyvärr blev det massor av missar och det är bara att glömma och gå vidare.  

Sune låg och vilade idag mitt på dagen
Bra tävlingsdag

Nu har vi landat på hotellet efter en lång tävlingsdag. 

Mirre gjorde två jättefina ritter. Debuterade i La:4 på nästan 59% och vet nu vad hon måste träna vidare på! :)

Jag tog min första nationella placering i PSG på dryga 63% och då finns det mycket att slipa på! :)

En bra tävlingsdag med andra ord. 

Mirre klar med första klassen

Nu har Mirre ridit sin första klass. Det var en LA:1 och de fick nästan 61%. Fullt godkänt! 


Nu laddar de om till debut i LA:4! Även första klassen av NMet. 

Sune har promenerat och duschat, så han börjar bli klar även han. 

Nu är vi på G

Nu är vi ute på anläggningen igen. Hästarna verkar ha haft en bra natt. Tjejerna håller på att göra i ordning Pumba nu. Mirre startar ca 13.00, håll tummarna! 
Snart godnatt

Sune kändes mjuk och fin när jag red i kväll. Även Pumba så fin ut. ;)

När vi var klar med allt hos hästarna, for vi och letade ngt att äta...och vi letade och letade...tillslut hittade vi Subway! :)

Efter en kväll med trevligt sällskap, är det nu dax att sova. Mirre startar först av oss i morgon, kl 12.57. Det blir en hel dag på anläggningen. Jag startar 17.45. 

Xet startade i Östersund också i kväll, men var först utan pengar. Som väntat var motståndet tufft, lite väl tufft! Dessutom hade det regnat, så banan var blöt...inte ngt Xet gillar! 

Mer uppdatering i morgon. 

På plats

Nu har vi kommit fram och installerat hästarna. Resan gick bra och boxarna är jätte fina. 


Vi har nu även hittat till hotellet, installerat oss själva också. Vi ska till aka och rida senare, kl 19.00.

Allt packat

...nästan i allafall. Mirre och Hanna har varit duktiga och packat in allt i hästbilen. Nu är det nästan bara hästarna kvar! :)

Hästbilen


Vi försöker komma iväg vid 11-tiden i morgon. 

Xet har fått massage också. Nu är han redo för starten i morgon. Skulle han ta en "peng" i morgon är vi jätte nöjda, eftersom motståndet är hårt. 

Uteritt

I kväll red jag och Mirre ut med Sune och Pumba. Blev ganska sent innan vi var klara med allt i stallet, men vad gör det när är sommar!? :)

Nu tror jag allt är packat...till hästarna i allafall. Är bara till oss själva kvar....

I morgon får hästarna vila, eftersom det är en ganska lång resa för de på fredag. Innan vi åker på fredag ska vi även hämta hästbilen. Ska bli så skönt att ha en sån när vi åker så långt. 

Vi  rider på fredagen, när vi kommit upp. Ja, inte på en gång. De får installera sig och vila ett tag först. Mellan 19.00-20.30 får man rida på tävlingsbanorna. 

Sune och PumbaRidning och packning

Idag började jag morgon med lättare pass på både Sune och Pumba. 

Sune red jag rund och låg, red även lite rörelser. Han kändes mjuk och fin, så jag red bara ca 25 min. 

Pumba var även han mjuk och fin från början. Fick jobba lite med den förvända galoppen, för att få han helt eftergiven. Efter det blev han jätte fin. Red några öppnor och slutor innan jag avslutade. 

Sune

Nu har jag precis packat klart allt hö inför helgen. Håller även på att förbereda allt annat. Det är mycket man ska ha med sig....

Färdigpackat höXet idag

Det är inte bara Sune och Pumba som ska trimmas inför helgen. Xet måste också fixas med, inför sin start i Östersund på fredag. 

Idag blev det dressyrjobb i form av tömkörning. Därefter massage och pyssel. Han njöt verkligen! 
Inför Umeå

Till helgen, närmare bestämt på fredag åker jag, Mirre och Hanna ( Mirres kompis) till Umeå för tävlingar. 

Vi kommer att ha med oss både Sune och Pumba. För Mirre är det även debut i Norrlands Mästerskapet för ponny. 

Två hästar innebär massor av packning och vi har även hyrt en hästbil. Både vi och hästarna åker bättre i den. 

Tyvärr kan inte Marco följa med, så vi har fått med oss Mirandas kompis, Hanna. :) Det ska bli jätte roligt. Denna tävlingen har vi sett fram emot länge! 

Själv ska vi bo på hotel ( lyxigt), som några väldigt snälla bekanta ordnat åt oss! Tack till Johanna och hennes mamma! 

Inför dessa tävlingar har vi skaffat en ny framridningsväska. Hööks


Har även köpt fyra hinkar att ha krafftfoder i, en för morgon och en för kvällen åt de var. Dollarstore
Start för Xet på fredag

Ja, Xet kom med till fredagens tävlingar i Östersund. ( Under lördagen är det V75 och Jämtlands stora pris). 

Loppet är över 1609 meter, en mile och autostart. Vi fick spår 9....bättre än spår 8 i allafall. 

Nu blir det till att förbereda och planera veckan. Jag och Mirre åker ju till Umeå på fredagen, så det blir bara Marco som åker till Östersund. Eller, han får nog med sig Hasse också. Spännande blir det i allafall. 

Xets kommande vecka:

Månd. Ev tömkörning/ ridning, massage
Tisd. Körning
Onsd. Vila
Torsd. Ev tömkörning/ ridning, massage
Fred. Start Östersund

Planering Sune v. 23

Månd. Vila
Tisd. Joggingpass, programdelar. Rida Pumba. 
Onsd. Vila
Torsd. Promenad/uteritt
Fred. Joggingpass uppe i Umeå
Lörd. Nat PSG Umeå
Sönd. Nat Intermediere I Umeå

Ja, så här tror jag veckan blir.

Sune idag

Efter en "mellan dag" igår med endast ett lugnt joggingpass, blev det idag lite tuffare igen. 

Hade kandaret på idag och värmde upp som på tävling, för att sedan rida igenom PSG och Int. Det kändes faktiskt riktigt bra! ;) tog om piruetterna en gång bara, innan jag travade av honom. 

Nu blir det vila i morgon, sen ska jag höra en planering för resten av veckan. Till helgen är det ju tävlingar i Umeå! :)
RSS 2.0