Dante behandlad

Ja, vart ska jag börja...

Det började med att Dante idag var till en equieterapeut. Hon konstaterade ganska snart att det var ngt med höger has. Han visade en kraftig reaktion där, samt en spändhet och stelhet på baklåret och runt höften.  Hon rekommenderade då att Dante skulle röntgas, för att se om/ vad som var fel. 

Sagt och gjort, Janne åkte till en veterinär där Dante undersöktes igen. Efter böjning och bedövning, så konstaterades det att det mkt riktigt satt i hasen. Röntgen visade ingenting, som tur var och han behandlades med cortison för en inflammation. 

Troligtvis hände detta när han tvärvände, när han blev rädd för kon. Därefter har det blivit värre och värre. Ömheten och spänningarna i övrigt kommer nog av att han har försökt att avlasta hasen. Förståeligt! 

Det känns ändå skönt att vi fått en förklaring till hans underliga beteende. Janne tycker att det är en jätte trevlig ponny och han är så cool i övrigt,  så att han betedde sig så här stämde liksom inte. Bra också att Janne "såg" att ngt inte stämde! 

Nu kommer Dante att stå i sjukhage ca en vecka, han kommer att stå kvar hos Jan. Han kommer att känna igenom honom och när han är helt smärtfri så sätts han försiktigt igång igen. Janne tror att det kan förstås sitta kvar i huvudet på honom, men att det kommer att lösa sig ganska snabbt när han inser att det inte gör ont längre. Detta gör ju även att han blir kvar längre än en månad, men huvudsaken att allt blir bra! 

En annan fördel med allt det här ( om man nu ska se fördelar), är att han fått mkt lasträning, som gått bra! :) Han har fått åka på nya ställen och fått lite erfarenhet. Jag tror att Dante kommer mogna mkt efter allt det här. 

Man kan ju kanske undra varför vi inte antog på en gång att han hade ont någonstans?! Faktum var att Mirre trodde det på en gång, men vi klämde och kände på ryggen där vi trodde det kunde sitta och han reagerade inte. Han var inte halt och inte svälld... vart ska man då tro att det sitter? Det här blev ju så klart värre och värre när han arbetades. Nu är huvudsaken att Dante blir bra igen! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-mail: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0