Nytt om Dante

I går när vi var på väg hem från Rom, ringde Janne mig angående Dante. 

Han misstänker nu att det är ngt som stör honom på höger sida vid korset. Kan vara ngn låsning eller slemsäck som är i kläm. Janne har känt igenom honom och han reagerar när han känner där vid korset. Han är dock inte halt! 

Anledningen till hans misstanke är att Dante fortfarande reagerar vid ridning, ffa högersidan. Han är jätte cool annars.  

Janne hade haft flera hästar som reagerat precis som Dante och då var det någonting som satt fast/ var i kläm. Detta åtgärdade en equieterapeut och så blir det även för Dante. I morgon ska Monica Nilsson känna igenom honom, så får vi höra vad hon säger. 

Janne sa att det här kan var ngt han har haft sen han var liten, men som inte märkts när han inte ridits så mkt. Det är ingenting som märks vid en veterinärbesiktning. 

Jag funderar om det var ngt som " löstes" ut, när han tvärvände då han blev rädd för kon? Å andra sidan har han haft lite svårare för höger galopp hela tiden...? Han har haft lite svårare i höger varv vid longering/ tömkörning. Ja, man kan ju spekulera hur mkt som helst. Det är bara att vänta till i morgon. 

OM det nu är ngn låsning eller så, är ju Dantes beteende inte så konstigt. Då har vi kanske en förklaring....

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej. Vad säger dom som ni köpte Dante av? Om hans beteende

Svar: De vet heller inte riktigt, men allt från att det har varit mycket nytt som hänt för honom, till att han testar oss. Han stog hos en tjej för inridning och det är inte samma som uppfödaren.
lizettepadellaro.blogg.se

2015-10-14 @ 09:52:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-mail: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0