Litet ridhus

Mindre än 5 minuters bilfärd hemifrån oss, finns faktiskt ett litet ridhus. Med betoning på litet. Det är en ombyggd ladugård, så måttena är ca 27 X 15 m.

Jag var dit ngn gång med Sune när han var unghäst. Det var när jag inte kunde rida hemma pga dåligt underlag och han behövde få jobba av sig lite. Nu när Sune är äldre, starkare och balanserad, är det lättare att jobba honom ute även om underlaget är lite halvdåligt.

Elke däremot, som är ung och inte har rätta styrkan eller balansen ännu, kräver ett fastare och bättre underlag. Så igår var vi för första gången dit med henne. Cool som hon är, knallar hon utan vidare ner för landgången ( är en sådan ner till ridhuset) och är inte det minsta spänd eller tittig!

Mirre jobbade mest med galoppen, som de inte jobbat på ett tag. På slutet var hon riktigt lösgjord.

Idag var vi ner dit igen. Vilken skillnad det var redan från start! Mycket mer lösgjord och galoppen var riktigt bra ( för att vara Elke). Nu kan Mirre verkligen arbeta henne i galoppen och jobba med att få henne starkare och stadigare i övergångarna.

I morgon åker vi nog upp till Ånges ridhus med Sune. Mirre vill jobba lite rörelser.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Vart ligger detta lilla söta ridhus?

Svar: Det ligger mitt emellan Fränsta och Torpshammar kan man säga, i Tirsta. Några kilometer från oss. Tar inte ens fem minuter med bil och släp. 😊👍
lizettepadellaro.blogg.se

2016-12-03 @ 14:44:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-mail: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0