Så jäkla tragiskt

Vet inte riktigt vart jag ska börja...

Vi är ju nere i Uppsala med Dante,för andra gången. Hans beteende, att vilja dra iväg och få av ryttaren, är fortfarande kvar. Både vi och Jan anser att något är fel. Han är hur cool som helst i övrigt och världens snällaste, men när man rider honom kan det komma som en blixt från klarblå himmel! 

Utom idag... Vi började utredningen med longering i ridhuset. Ena varvet gick bra och allt såg bra ut. Jag bytte varv och allt såg bra ut.... sedan sa det bara PANG! Helt utan förvarning ställer han sig upp, går omkull. Det ser nästan ut som han krampar och han är okontaktbar. Han ställer sig upp och bara snurrar runt, runt. Tillslut stannar han och allt är som vanligt. Det såg riktigt otäckt ut och veterinären sa i efterhand att hon trodde han skulle dö.

Nu förstår i allafall våran veterinär vad vi pratat om hela tiden och ingen får rida honom, sa hon.  Hon tänker även omgående att det kan vara ngt neurologiskt. Hon anser även att han inte går att rida på/ använda. Efter kontakt med försäkringsbolaget, så gör vi en hals- och rygg röntgen... som inte visar något, tyvärr! Det skulle vara så skönt att få en förklaring till hans beteende, då det uppenbarligen är ngt som stör honom. 

Vi beslutar att göra en neurologisk undersökning i morgon ( fanns ingen tid idag). Tyvärr tror inte vi el veterinären att det är så stor chans att det går att ställa en diagnos. Det kan vara precis vad som helst! Vi vill i allafall göra detta och hoppas att det visar ngt. 

Tyvärr ser det inte så lovande ut med Dante. Detta är ju verkligen maximal otur och bara så jäkla tragiskt! Men vad ska vi göra när det inte går att rida honom. Det är ju riktigt farligt. Veterinären tror vi kan få honom utdömd...



Kommentarer
Postat av: Anonym

Snälla kan ni inte försöka filma honom? Känns så ofattbart, hur kan det bli så? Han är ju ung och frisk annars? Åh vad det gör ont i hjärtat! 😢 Finaste Dante ❤️

2016-01-18 @ 18:38:22
Postat av: Jenny

Men fy 😦 lider såå med er!!! Varför gör han så tro?? Måste ju vara nåt som inte är som det ska, uppenbarligen. Såå trist att läsa att han kanske inte går att som vanligt igen. Lille vän.. å stackars er! Han va ju såå bra!!!
Kramar ❤

Svar: Ja , så tragiskt! Något stör ju honom, uppenbarligen!
lizettepadellaro.blogg.se

2016-01-18 @ 21:01:48
Postat av: Jenny

....å Vilken tur att han inte fick ett sånt anfall i transporten ner!! Eller med en ryttare på! 😨 Låter nästan som nåt epilepsi aktigt? Fina ponnyn. . 😟

Svar: Ja verkligen! 😱
lizettepadellaro.blogg.se

2016-01-18 @ 21:06:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-mail: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0