Framsteg med Elke

Det kanske verkar lite tjatigt, men Elke går verkligen framåt för varje pass just nu. Det är så himla roligt att hon kommit tillbaka dit hon va innan hon gjorde illa sig, eller hon är faktiskt ännu bättre nu. Hon är mkt mjukare och mer följsam nu. Vi har tagit det väldigt lungt med henne och vill att hon ska bli riktigt stark, så vi kräver inte mer än vad hon klarar av. Galoppen jobbas fortfarande bara i tömkörning och det har gjort stor skillnad. Nu har vi ju även hoppningen att ta hjälp av där.

Elke är ett sto som det gäller att hålla positiv och verkligen få med sig. Då menar jag inte att hon inte är positiv till arbete, för det är hon verkligen. Hon är ett sto helt enkelt, ibland visar hon det mer och ibland inte alls. ;-) Vi tycker om att hon visar lite humör ibland, men hon gör det bara när det helt enkelt blivit lite för mycket eller för svårt. Det kan vara en svår avvägning när man ibland behöver tänja lite på gränsen för att komma vidare, men man får inte passera ÖVER den. Vi har nu börjat lära känna henne så pass bra, att vi vet hur mycket vi kan kräva av henne INNAN det blir för mycket.

Idag bjöd hon på ett toppen pass! Jag började som vanligt att jobba henne i galoppen under tömkörning. Den har blivit SÅ mkt bättre nu, men vi tänker fortsätta på det här viset ett tag till.

Därefter red Mirre på henne. De jobbar övergångar, att kunna ställa både inåt och utåt, samt att när som helst kunna lägga en mindre volt i trav. Följsamheten har blivit mycket bättre. De tränade även på skänkelvikning i skritt. Flyttar några steg, sen rider de rakt mot kortsidan, flyttar igen osv. Det blir som en trappa. Det gör att de får koll på ytterbogen och att Elke tänker framåt i rörelsen. Vi jobbar ganska mycket under nedsittning i traven nu, så att det inte ska bli en "grej" när man sitter ner, eller att det bara ska förknippas med galopp. För att behålla bjudningen, så växlar vi även mellan lättridning-nedsittning. Som avslutning travade de över bommar.
Se klipp på Insta: @mpdressage
I morgon får hon en välförtjänt vilodag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-mail: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0