Jeanna träning

Nu är vi hemma från en två dagars Jeanna träning på Björkbackegård. Det var Elke som fick följa med den här gången. 

Elke började bra igår, men började efter ett tag att vända huvudet " ut och in" och sedan ställa sig mot väggen. ( Alltså hon står ju inte på bakbenen mot väggen, utan hon vänder huvudet mot väggen). Jeanna funderade om det kunde vara bettet. Hade ett Baucher bett på henne, som hon tidigare funkat bra på, men nu inte alls såg tillfreds ut med. Mirre fick rida på fullfart framåt när hon gjorde så och de kunde ändå avsluta träningen på ett bra sätt. 

Idag fick vi låna ett vanligt två delat av Issa ( Mirre har ridit båda passen med henne 😊) och det märktes direkt att Elke var mera tillfreds i munnen. Hon provade ngn gång att göra på samma vis, men då kunde Mirre rida på framåt, ur det. Till slut gjorde hon inget alls. Idag jobbade de förvänd galopp, samling och skänkelvikningar och Elke var super duktig! Hon tog bättre stöd i handen och Mirre kunde ta i henne utan att hon bröt av eller slog sig fri. 

Vi tror att det är en kombination av bettet och att hon gjort det till en grej att komma undan när det blir jobbigt. Idag var hon mkt bättre, så nu byter vi bett hemma också och så vet Mirre hur hon ska göra om hon skulle göra på samma vis. 

I övrigt sköter sig Elke jätte bra. Det är bara andra gången hon sover borta, men hon har varit lugn och fin. Äter inte kraftfodret lika bra som hemma, men hö äter hon. 

(null)

(null)

Måste säga att vi är super nöjda med transporten. Det går mkt stadigare efter vägen än den förra. 

(null)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-mail: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0