Jeanna träning

I helgen har jag och Mirre varit på fina Björkbacke gård för Jeanna träning. Jätte trevligt och bra ordnat, som alltid! 


På lördagen frågade vi om Jeanna ville rida Sune och det ville hon. ( Mirre hade pass själv både lörd, sönd) OJ, vad fin Sune va!!😊 Så roligt att se en så skicklig ryttare på honom. Jeanna kände på piruetter och jämnheten i travskolorna, det Mirre vill ha hjälp med. 

Vad tyckte hon då; ja, Sune var inte riktigt lösgjord och inte riktigt framme för skänkeln, så det jobbade hon också med. Sune vill ju gärna hamna i sin bekvämlighetszon, så man måste lägga honom där man verkligen påverkar honom. När Mirre hoppade upp lite på slutet, så kände hon STOR skillnad direkt. 
"Sune har nog aldrig varit lösgjord tidigare, för så här har han aldrig känts! " 
Dessutom behövde hon inte använda skänkeln, han gick av sig själv. Så himla bra för Mirre att få känna " hur det ska kännas", så hon vet vad hon ska sträva efter. 

På söndag red Mirre själv och redan från start var Sune mer ihop och framme för skänkeln. Hon fick känna på piruetterna igen och fick till några riktigt bra. Hon har nu lite nya verktyg att jobba vidare med detta hemma. De kände även på skolorna i traven och även här fick de till det riktigt bra. Mot slutet blev Sune trött och började protestera lite. Mirre red då bara rakt fram framåt och kunde avsluta på ett bra sätt. Förstår att Sune blev trött. Det satt säkert i från lördagen och så ett ganska tufft pass till på söndag. 

Både Sune och Mirre har varit super duktiga, som vanligt! 😊 Nu väntar vila för Sune några dagar och sedan blir det en lugn vecka med endast lösgörande arbete ( nu vet vi hur lösgjord han ska vara). 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-mail: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0