Jeanna träning

I helgen har det varit Jeanna träning på fina Björkbackegård. Det var Elke som fick följa med den här gången också. Sist hon var med blev hon ju superbrunstig och ville inte alls! 

Elke får nu NAF Magic. Om det är det som funkar eller om det var första brunstenens som var värst, det vet vi inte. Hon får iaf äta en flaska Magic till. 

Träningen då, ja om vi summerar den så  har det gått super bra. De har jobbat bl a med den förvända galoppen och enkla byten. I traven blev det skänkelvikningar och längningar. 

Idag fick Mirre x-tra bra hjälp, då de stötte på lite problem. I ungefär mitten av passet började Elke att krångla lite och Mirre tyckte ingenting fungerade. Jeanna hjälpte henne med långpisken för att verkligen få henne att bjuda framåt! Jäklar vad hon kan trava och galoppera! Hon blev så fin av detta och det är precis som proppen måste ur. Elke är egentligen ingen svårriden ponny, men hon är känslig och ibland låser det sig för henne. Om Mirre då går på henne uppifrån, så blir hon bara sur. Då är det bättre att hon får hjälp från marken och Mirre kan bara sitta still i stället. 

Det var bra att detta kom fram och att vi nu vet hur vi ska göra hemma för att ta oss ur det. Överlag så kommer vi kräva lite mer av Elke nu även när vi rider hemma. Hon är 7 år nu och är nästan i fas i utbildningen. Naturligtvis behöver hon bli starkare, men det kommer med tiden. 

(null)

 Jeanna var väldigt nöjd med Elke och tycker att hon rör sig riktigt bra! Det gäller bara att få fram det också! 😁 Kolla klippet på Mirres Insta: @mpdressage

För övrigt har vi en annan rolig nyhet som vi berättar mer om så småningom....😜
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-mail: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0