Ödmjukhet inför sporten

Är det ngt Mirre har fått lära sig i denna sport ( dressyr, ridsport) ,så är det ödmjukhet! 

Vi har aldrig haft möjlighet att köpa färdiga ponnysar eller hästar till Mirre. Vi har köpt ponnysar där hon fått börja från början och utbildat själv. Resan har inte varit en dans på rosor hela tiden, utan hon har verkligen fått kämpa. 

Visst, hon tog över Sune, en häst som är utbildad t.o.m Intermediere I, men det behöver inte alltid vara lätt för de. Sune är välutbildad, MEN du behöver verkligen kunna rida för att få poängen på tävlingsbanan. Lägg där till,att Sune ( nu 20 år) kan vara väldigt tittig om han är på det humöret. 

I vissa ögon kan man nog tycka att Mirre verkligen har fått de rätta förutsättningarna, men det beror ju på vilka mål man har. Mirre gjorde ett seriöst försök att ta sig till junior SM med Sune. De satte ett kval och var nära med ett andra, tyvärr satte hans tittighet endel käppar i hjulen. Dessutom ska man veta, att kvala  till SM är inte lätt och ska inte vara heller. Lägg där till, att Mirre tränar utomhus mestadels av året, i alla väder, oavsett väder! Som avslutning på förra året fick de ändå avsluta på topp med 64% i Msv a och 65% i PSG. Fantastiskt bra gjort! 

På ponnysidan har hon verkligen fått kämpa. Med Elke hittade hon en ponny som hade förutsättningarna att nå riktigt långt, men tyvärr har det varit lite strul på vägen och hon är ett känsligt sto. Nu börjar vi äntligen hitta rätt, men Elke behöver träna på att tävla. Det är inget fel på henne, då hon går som en klocka hemma. Hon är helt enkelt väldigt känslig men otroligt snäll! 

Jag är så imponerad av Mirre, som är en sån tävlingsmänniska men har verkligen fått lära sig att vara ödmjuk inför denna sport. Är det ngt hon lärt sig, så är det att allt går inte på räls hela tiden. Hon om ngn har lärt sig att uppskatta det lilla. Med hennes tålmodighet, ödmjukhet och till viss del tjurighet, så vet jag att framgångarna kommer. 
Älskar dig Mirre! ❤️


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-mail: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0