Meeting i Bollnäs

I helgen har vi varit till Bollnäs på årets första meeting och dessutom Jannes första någonsin. Han har ju bara gjort två tävlingar i sitt liv tidigare. 

(null)

(null)


Vi var framme vid 17-tiden på fredagen. Efter att vi packat upp och installerat Janne, så gjorde vi i ordning honom för lite johging på banan. Det hade spöregnat hela dagen, så det blev mest ridning i ridhuset och endast lite skritt på banan ( underlaget var hemskt). Janne är så himla lättsam och inte tittig, så han tog det hela med ro. 

På lördag morgon startade Mirre sin första klass vid 9-tiden, en LB:1. Där fick de dryga 67%. Tyvärr inte så många starter, så ingen placering. Därefter debuterade han i LA:4. Ett program som de aldrig ridit igenom ens innan denna start. Här fick de drygt 62% med en felridning och lite missar.  Mirre var jätte nöjd med honom och framförallt hur han sköter sig. Otroligt nog hade de fått till underlaget jättebra! 👍

På söndagen blev det en lååång väntan, då Mirre inte startade förrän strax efter kl 15. Janne fick gå några promenader under dagen och var så nöjd med det så. Den här gången startade de i LA:4 först och målet var att få bättre % än dagen innan. De fick dryga 65%! Några missar som hänger mkt ihop med styrkan som fattas. Sedan avslutade vi meetinget med en LB:2 och här fick de med sig en 2:a placering på drygt 67%! 😁Det blev ngn miss även här, så det finns massa mer att hämta. 

(null)

(null)

Så roligt att de fick avsluta meetinget med en placering. Janne har varit så duktig och gjort fyra bra starter. Mirre rider honom så bra och de passar så bra tillsammans. 

(null)

Nu blir det fokus på träning ett tag framöver ( efter ngn dags vila). Janne behöver nu bli starkare för att kunna utvecklas ännu mer och få ännu bättre poäng. Mirre hoppas även att hon ska kunna starta en högre klass framöver augusti och då behövs mer styrka för att kunna göra det på ett bra sätt. Han behöver ju inte träna på att tävla, för han har skött sig som en stjärna i helgen, som om han har varit på meeting tidigare. 

Är så himla glad för Mirres skull att vi hittade den här hästen. Det kommer att bli såå bra och hon kommer att få så mkt roligt med honom. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-mail: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0