Tävling med Janeiro

I går morse kl 6.15 rullade vi mot Härnösand, med Janne. Han gjorde igår sin andra tävling, någonsin och dessutom första utomhustävlingen. 

Från det att vi lastade ur så gnäggade han i stort sett hela tiden, utom när Mirre red och när han hade hö. 😂 Vi hade uppstallning till honom, eftersom vi inte ville att han skulle stå i transporten hela dagen när han inte är van vid det än. 

Vi ledde runt honom ett tag innan Mirre skulle rida och han var lugn hela tiden ( förutom att han gnäggade😁). När Mirre började värma honom var han fokuserad och gnäggade bara när hon skrittade. 

Första starten var en LB. Direkt när han kom in på banan blev han lite rädd för domarkuren, men efter en lite stund gick han förbi utan problem. Programmet flöt på ganska bra, några missar och en felridning ( tror det ligger i släkten 😜) Några fina siffror och fina kommentarer. 

(null)

Resultatet blev 64,8 och strax utanför placering. 

Andra klassen var en LA. Ingen felridning här, men några missar. Här fick de 63,8%. Mirre lotsar honom runt så lugnt och fint och sätter ingen press alls på honom. 

Det finns så mkt att utveckla i denna häst! Han behöver bara bli starkare och stadigare. Det bästa med honom är, att han har så bra "skalle". Han är en jätte bra tävlingsindivid som inte bryr sig om vad som händer runt omkring. Han är väldigt lätt övertalad och trygg i sig själv. I LAn igår, var det tre ekipage som utgick då hästarna blev för spända pga av saker runt och omkring banan. 

Nu blir det träning i två veckor ( bla för Issa) och sedan åker Janne på sitt första meeting till Bollnäs. Ska bli så roligt och spännande att se hur han tar allting då. 

När vi for hem igår stannade vi på Hööks och Mirre var in och köpte ett finmaskigt hönät samt en slicksten. Vi tänkte att det kan vara bra att ha på tävling så håller han sig sysselsatt under en längre tid. 😁

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-mail: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0