Senaste Issa träningen

I lördags var det träning för Issa igen för Mirre och Janne. 

Den här gången har dem kunnat rida ordentligt sedan sist och det gör så klart att de inte behöver börja från början, utan kan gå vidare från sist. 

Som jag sagt tidigare, så är grundridningen det viktigast på Janne. Varje pass består av rakriktning och lösgjordhet. Janne är en häst som egentligen inte har svårt för rörelser. Det svåra är rakriktning och att vara lösgjord, jobba med ryggen. Det har så klart hänt jätte mycket sedan vi köpte honom, men samtidigt är det något som alltid behöver hållas efter. 

Den här träningen var han fin redan från start. De fick därför nya verktyg att jobba med och komma vidare ytterligare ett snäpp. Issa är så bra på övningar/ rörelser som får hästen lösgjord och rakriktad. 

Denna gång var även första gången som de jobbade med kvalite i bytena. Janne har egentligen lätt för själva bytet, men som i allt annat så är det förberedelserna innan bytet som är viktigast. 

Nu när ridbanan bara blir bättre och bättre så är det så klart lättare att hålla igång bra ridning. 

(null)

Förutsättningarna är ju verkligen olika, framförallt på vintern.   Vi har nästan 4 mil till ridhus och på vardagarna är det ledigt efter 21.00. Då blir det väldigt sent om man ska åka dit på kvällarna. Därför är vi van att rida ute i alla väder på olika underlag. Vissa perioder blir det mkt tömkörning och mest motionsridning, MEN det funkar. Visst skulle allt vara enklare, lättare och gå fortare med tillgång till ridhus, men det är bara att gilla läget. Jag tycker att vi gjort det jäkligt bra hittills, både jag och Mirre. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-mail: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0